Luulenpa, että jos eteen osuisi isompi määrä ei-kiinalaista (Kiina boikotissa monista syistä joista vähin ei ole ruokaturvallisuus) inkivääriä, niin raasteena varmaan itse pakastaisin ja vielä ehkä annospusseissa, eli helppo sitten heittää satsi ruuan sekaan. Resepteissä en voi valitettavasti auttaa, koska en tee mitään ruokaa reseptien mukaan, vaan teen vain yhden astian ruokia eli kaikki samaan läjäään erilaisilla nestemäärillä, lopputulos on siis keitto, pannuruoka, muhennos tai uunivuokaruoka. Hyvin se inkivääri tuntuu istuvan lähes mihin tahansa pääruokaan mitä tuolla tavoin teen.
Tuoreessa inkiväärissä on se mukava sitruunainen säväys sen inkiväärinpoltteen lisäksi, joten voisin kuvitella sen sopivan kaikkiin ruokiin mihin sellainen sopii. En vain itse ole koskaan kokeillut inkivääriä pakastaa, mitenköhän se tuoreen inkiväärin sitruunainen häivähdys säilyy pakastaessa? Monet herkät vienot maut - mm. se maku josta tuoreen mansikan erottaa pakastetusta - häipyvät pakastaessa kokonaan.
_________________ Lipidaari, laktovoori, lähiruoka
Jos kerron tekeväni jotain itse, se ei tarkoita että suosittelen muita tekemään samoin. Kaikki sanottava sanottu tismalleen kuten tarkoitan, tulkinnat & rivienväliinluvut täysin omalla vastuulla.
|