Ajattelin lisätä oman pienen lusikkani reseptisoppaan kun olen muilta jo saanut hyviä vinkkejä...
Normaalisti teen jauhelihakastikkeen seuraavasti ja erinomaisen hyvin on ape kelvannut:
Pilko yksi iso sipuli, muutama valkosipulinkynsi, kuullota voissa. Lisää pannulle valko- tai punaviiniä "tilkka". Itse käytän noin desin. Tarvittaessa lisää vähän myös vettä pannulle ettei kuivu liikaa.
Lisää mukaan pannulle yksi lihaliemikuutio, muutama murskattu laakerinlehti, mustapippuria, haluamiasi yrttejä. Tästä syntyy mukava mausteinen "tahna" jossa pitää olla makua. Idea on että sipuli on käytännössä kypsynyt massaksi ennen jauhelihan lisäämistä pannulle. Maun mukaan tahnaan sopii myös pieni määrä chiliä.
Jätä pannu miedolle lämmölle kun suolaat ja maustat haluamasi määrän jauhelihaa. Itse laitan 750 grammaa sikanautaa. Paistijauheliha on liian kuivaa eikä toimi (hyvän) jauhelihakastikkeen raaka-aineena.
Suolaa riittävästi ja myllystä maustepippuria kunnolla. Sekoita suola ja maustepippuri lihaan.
Tässä vaiheessa sipulipaistos alkaa kuivahtaa...hiukan vettä pannulle...
Lisää maustettu ja suolattu jauhis pannulle yhdessä kuullotetun sipulitahnan kanssa ja ruskista koko setti.
Kun paistos on kypsentynyt, maista ja mausta tarvittaessa lisää.
Lopuksi lisää mikä hyvänsä tomaattinen pastakastike purkki (itse käytän useimmiten Dolmion kastiketta) lihapaistoksen päälle ja anna kypsyä puoli tuntia samalla kun keität kukkakaalin tms. jauhelihakastikkeen kaveriksi.
Ei tarvitse kermaa, korkeintaan vähän parmesaania päälle.
Helppoa ja hyvää
_________________
Karppailun Juniori ja ikuinen optimisti.
[/url]