Luulin viime viikolla tekeväni uunimunakasta, mutta sössin vähän, kun lisäsin perunajauhoa kulkematta siivilän kautta. Niinpä oli bamiksoitava munakasmassa. Uunivuoan pohjalle puoli senttiä voita, sekaan hiennonnettu salottisipuli ja muutama tomaatinlohko, päälle bamiksoitu litku. Ei tullut munakas vaan yli laitojen nouseva vähintäänkin köyhän miehen kohokas, ja silloinhan sen tajusin, soufflé on sötkö par excellence
!
Tänään olen menossa ulos syömään, mutta jauhelihapaketti uhkasi vanheta kaappiin. Pakko laittaa. Jauhelihan sekaan pari munaa, hienoksi raastettua porkkanaa ja nuupahtaneet ruukkupersilja ja -basilika hakattuna (mulle ja hyeenalle) ja vielä salottisipulia ja pippuria (mulle).
Litteäksi uunipellille (näin jatkettuna 400g peitti melkein koko pellin), päälle tomaattipyrettä, yksi vanheneva tomaatti viipaleina, kuminajuustoraastetta, sinihometta murusina (nekin molemmat kulkivat kohti loppuaan, syötiin ne tai ei), vielä yksi nuupahtanut ja silputtu basilika (tuli tuomisina hankalaan saumaan vähän ekstrayrttiä), avokadoöljyä. Uuniin. Meatzza, kunnon punaniskasötkö. En olisi itsestäni uskonut
(Hyeenan meazzaosassa on juustoraastetta vain koristeeksi, älkää huolestuko. Mutta on kuitenkin, pizza ilman juustoa on eläinrääkkäystä
)