karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-16 19:31:51

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 49 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2016-06-16 21:10:32 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11921
Paikkakunta: Päijät-Häme
Maaliman paras tai toiseksi paras.
Kaalia, pilkottuna, paistetaan voissa, kaikki muu onkin avoinna. Chiliä, sipulia, paprikaa, suurin piirtein mitä kaapista löytyy. Mausteet yrtti- tai muulta puolelta, mistä kukakin tykkää. Sekaan jauhelihaa, pekonia, possoa, kanaa, broiskua siis useimmilla tai ihan ilman lihaakin tai mitä vaan. Paistetaan paistinpannussa, wokissa tai kattilassa, kookosrasva on ok, ja kun ihanuus kruunataan kookoskermalla, kookosmaidolla tai vaikka ihan lehmänkermalla tai luu- lihaliemellä , niin ah ja voi. Jeera sopii, kurkuma sopii, chili sopii ja melkein kaikki mausteet sopivat, no, vaniljan saattaisin jättää pois. Ja hiton hyvää lämmitettynäkin. Kaali on. Hyvää, halpaa, terveellistä ja monikäyttöistä. Mikä on sinun sötkösi?

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Fac ut vivas.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-06-16 21:25:58 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-08-05 17:08:09
Viestit: 17931
Sama ohje, kesäkurpalla.

_________________
Paluu Luontoon! Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-06-17 09:46:07 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-02-19 09:38:52
Viestit: 3371
Kai se vähän sötkö on se mun nykyinen perusruoka, eli luuliemi + jauheliha + hapankaali. Kiva väri ja maku tulee kahdesta ruokalusikallisesta bataattisosetta, mutta truu karpille sellainen on tietysti turhuutta.

Mausteitahan siihen voisi laittaa mitä vain, mutta kestän huonosti mausteita ja tarkka maistaja (supermaistaja peräti?) kun olen, niin en kauheesti tarvitsekaan.

_________________
C-pitoisuudet: keitetty ruusukaali 70,2; mandariini 41; kukkaakaali 51,8 keitetty 33,7; mansikka 45,6; keitetty kesäkurpitsa 16,2; paistettu kaali 24,8; haudutettu lanttu 31; kyssäkaali 52,1; maksa 31; pensasmustikka 15,6


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-06-17 09:56:08 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11921
Paikkakunta: Päijät-Häme
Bataattia käytän minäkin, ei ihan karppia, mutta ravintoarvoillaan ja jopa maullaankin peittoaa väkisin kasvatetun potun koska vaan. ( Eri asia on ihanite kasvatettu uusperuna, mutta se on uutta vaan niin vähän aikaa)

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Fac ut vivas.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-06-17 10:14:08 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47634
Paikkakunta: HomeSweetHome
Sötkön pohjana useimmiten pilkottu sipuli ja kourallinen hapankaalia. Ja reilusti voita.
hyvänä päivänä jotain vihreää lehteä pilkottuna (rucola, persilja, pihavihreät).
Jatke jotain lihaa raakana tai kypsänä (jauheliha, siskonmakkara, jämäleikkeleet, paistinloppuja).
Mausteista tyyppillisimmät suola ja pippuri. Aika usein se jää siihen.
Viimeistelyyn joskus kylmää perunaa, joskus pala murustettua auraa. Usein lisää voita ja lehtivihreää.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-06-17 10:28:33 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2016-04-13 18:39:22
Viestit: 634
Yksi sötköistäni on tortillamössö: Jauhelihaa, sipulia, valkosipulia, tomaattimurskaa, aurajuustoa, juustoraastetta, turkkilaista, hapankaalia, valkosipulin kynsiä, jalapenoa, kananmuna ja vahvasti mausteita. Syödään ilman tortillalettua :D

_________________
Voi, keltuaiset, eläinrasva, lähiluonnosta bakteerit.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-06-17 11:38:22 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11921
Paikkakunta: Päijät-Häme
Raastettu säilö- tai raaka punajuuri, paistoaika lajin mukaan ja aurajuusto murusteltuna, ah ja voih, miten nannaa ja miten helppoa.

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Fac ut vivas.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-06-18 05:27:43 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2004-05-23 22:19:38
Viestit: 1405
Voi-varhaiskaalisötkö on suosikkia ja pikaherkkua! Mukaan esim jauhelihaa, raakana tai kypsänä, pekonia, kanaa, jotain silputtua vihannesta (tomaatti, paprika, sipuli, porkkana tms - usein lisukejämiä). Pakasteherne, lipstikka, sipulinvarsi, jne. Mustaleimasulatejuustoa tai aurajuustoa jos sattuu olemaan. Suolaa ja pippuria. Kanasötkössä currya. Lisukkeena usein puolukoita.

_________________
Monivaivaisen pullukan (kokoa 44-46) onnekas opintomatka vhh-elämään ilman viljaa, soijaa ja rypsiä alkoi 2003, lähes viiskymppisenä. Oireet, liikakilot ja lääkkeet poissa kuvioista siitä lähtien. Vaatekoko pysyvästi 38-40, energiat eläinrasvoista.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-06-18 12:11:38 
Poissa
apina
apina

Liittynyt: 2009-12-21 22:22:11
Viestit: 10830
Vihdoinkin sötköketju! Ollut aikomus itselläkin laittaa, mutta.

Vastapainona masterchefien piperryksille, hienoja ja ihania nekin, kansanruokaa! Maksalaatikko, makaroonilaatikko, lihaperunasoselaatikko ... gulassi, ratatouille, bouillabaisse, ragu, moussaka, keittomuhennoshärkäpata, sitkeät vanhat kukot... ->

Kaikki on sötköä! Palaan astialle paremmalla ajalla, lukekaa mutustellen ja makustellen edelliset postaukset! :D

_________________
äh


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-06-18 12:19:44 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-08-05 17:08:09
Viestit: 17931
Sateisen lauantain sötkö; hapankaalia+fenkolia pannulle, vähän paprikaa, sitten paistettu jauhis, ja keitetty kananmuna.
Sötkö syntyy siitä mitä kaapissa milloinkin on, vähän luovien.

Hyvä ketju, saa vähän ideaa.

_________________
Paluu Luontoon! Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-06-18 21:02:08 
Poissa
apina
apina

Liittynyt: 2009-12-21 22:22:11
Viestit: 10830
Olispa sötköä



Anteeks, pyydän, suokaa

_________________
äh


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-06-18 21:53:55 
Poissa
Avaruuskarppi
Avaruuskarppi

Liittynyt: 2011-05-09 07:17:02
Viestit: 15264
Paikkakunta: Kolmas kivi auringosta
Olen meidän perheestä ainoa, joka ymmärtää sötkön päälle.

Munakoisosötkö:

naudan jauhista
voita
oliiviöljyä
sipulia, paljon
valkosipulia, paljon
punaista paprikaa
munakoisoa
tomaattia jossain muodossa
hyvää suolaa
ja mustapippuria

Kaikki silpuksi, pataan hautumaan rasvassa
ja pinnalle emmentalraastetta.

_________________
Vuodesta 2011
Ihmiseläimen lajinmukainen ruokavalio
En ole vielä pudonnut.

Once you have been taught to think, it's hard to stop.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-06-21 20:55:45 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11921
Paikkakunta: Päijät-Häme
Kepeää kaalia, tätä uutta, rasvassa pehmennettyä mitähyvänsä sipulia, kenties jopa uutta porkkanaa raastettuna, mausteita, kuka mistäkin tykkää, chiliä tai ei, ja syödään ryskipläläyksen tai smetanapläjäyksen kanssa, tai vaikka ilman.

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Fac ut vivas.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-06-21 23:14:40 
Poissa
carb au lait
carb au lait

Liittynyt: 2005-11-20 19:29:08
Viestit: 16832
en käyttäisi itse sötkö sanaa:)

mutta ruokaohjeet kuulostavat kerrassaan herkuilta<3
varhaiskaalia käytän nyt marinoituna ja sitten seuraavaan kattaukseen lämpimänä
munakoiso+tomaatti+paprika on aina ihanaa..


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-06-22 08:12:55 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11921
Paikkakunta: Päijät-Häme
Sötkö on sana jota käytetään jottei edes uusavuttomin kokkausta aloitteleva pelästyisi ruoanlaiton vaikeutta ja että jokainen kurmettikokkikin tietää, että ruokalajissa voi olla mitä tahansa yhteensopivaa. Ei nyt ehkä aseteltuna ranskalaisen hienostokeittiön parhaiden(?) periaatteiden ja kauneussääntöjen mukaan, mutta lopputuloksena silti maistuvaa apetta kelle tahansa joka aineksista pitää.

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Fac ut vivas.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-06-22 09:05:24 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-05-12 11:15:38
Viestit: 5346
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Taitaa olla niin että minä en muuta kokkaakaan kuin sötköjä.
Ja sötkön nestemäärän lisääntyessä siitä tulee ensin pataruoka ja lopulta keitto, mutta ehkä nekin voisi laskea vaan löysemmiksi sötköiksi tms? :D

_________________
Lipidaari, laktovoori, lähiruoka

Jos kerron tekeväni jotain itse, se ei tarkoita että suosittelen muita tekemään samoin.
Kaikki sanottava sanottu tismalleen kuten tarkoitan, tulkinnat & rivienväliinluvut täysin omalla vastuulla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-06-22 09:36:01 
Poissa
Avaruuskarppi
Avaruuskarppi

Liittynyt: 2011-05-09 07:17:02
Viestit: 15264
Paikkakunta: Kolmas kivi auringosta
Just noin Toisinsyöjä! :lol:

Kanasötkö I

Broileria
Sipulia
Hapankaalta
Voita
Valkosipulia
Chiliä
Soijakastiketta

Paistetaan lempeästi, hapankaali viimeiseksi sekaan ja syömään.

_________________
Vuodesta 2011
Ihmiseläimen lajinmukainen ruokavalio
En ole vielä pudonnut.

Once you have been taught to think, it's hard to stop.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-06-22 09:39:36 
Poissa
Avaruuskarppi
Avaruuskarppi

Liittynyt: 2011-05-09 07:17:02
Viestit: 15264
Paikkakunta: Kolmas kivi auringosta
Itse asiassa syön juuri päivän ruokaa Nro 1, eilistä kanasötköä.

Kanasötkö II

Broilerin jauhelihaa
Voita
Sipulia
Valkosipulia
Curryä, kurkumaa, mupi ja hyvä suola

_________________
Vuodesta 2011
Ihmiseläimen lajinmukainen ruokavalio
En ole vielä pudonnut.

Once you have been taught to think, it's hard to stop.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-06-22 16:57:48 
Poissa
kahvikissa
kahvikissa

Liittynyt: 2008-02-27 11:19:05
Viestit: 5678
Lainaa:
Taitaa olla niin että minä en muuta kokkaakaan kuin sötköjä.


Näin taitaa olla minullakin. En varmaan ole juurikaan tehnyt kahta täysin samanlaista sötköä.' Mitä kaapeista löytyy' on motto. Kaali ja valkosipuli ovat ne perusjutut joista alan sötköä rakentaa. Kun kesä etenee tilalle vaihtuu kesäkurpitsa. Hankin juuri koneen jolla pystyn tekemään siitä spagettinauhaa. Joskus sötkö on pelkkää kasvikuntaa ja ehkä juustoa, usein kuitenkin jotain lihaa tai kalaa sisältävä. Lopputulos on kuitenkin sama: ah ja nam. Ja lautanen nuollaan puhtaaksi. :wink:


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-06-22 17:01:27 
Poissa
kahvikissa
kahvikissa

Liittynyt: 2008-02-27 11:19:05
Viestit: 5678
Raastettu kukkakaali voissa paistettuna, al dente. Mukaan vähän chilikastiketta, ehkä juustoa. Yrttejä, valkosipulia. :smt038


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 49 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 14 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)