Minusta karppiruoat ovat hellpoja sellaiselle, joka on jo oppinut kokkaamaan muutakin kuin puolivalmisteiden tuunausta. Karppiaineilla saa nopeastti ja helposti (tai hauduttamalla hiukan hitaammin mutta todella vaivattomasti) gurmeetason ruokaa ihan jokapäiväisistä aineksista. Jopa niin hyvää, ettei oikien mikään syöttöläannos maistu sen jälkeen
Vaikaksi karppiruoan tekee vain se, ettei nykypäivän ihminen enää osaa kokata pelkistä raaka-aineista, ja se johtunee ihan yksinkertaisesti siitä, että nykyohjeilla niistä sallituista tulee todella tylsän makuisia, jos kaikkea ei tuunaa koristeellisilla hedelmillä ja mahdollisimman kaukaisilla erikoismauilla. Rypsäri ei maistu miltään, leipä-peruna-pasta ovat niinikään vain neutraalia pohjaa, eikä makua saa muusta kuin niistä erikoisuuksista. Elintarviketeollisuus tuunaa tavallisen väestön ruoan valmiiksi tehden hyvin halvasta syötävää (ja yllättävän kallista)... siinä missä veeteee kokit tekevät (vielä kalliimmalla) näyttäviä ja karppisuuhun ihmeen mauttomia annoksia joiden pääjuttu on mausteissa ja koristeissa.
Tuntuu tosi hassulta, miten ennen karppia ravintolaruoka tuntui yyberylellisyydeltä, ja miten nykyisin se häviää kotiruoalle yhdeksässä tapauksessa kymmenestä. Eikä se kymmeneskään voita kotiruokaa, mutta pääsee edes lähelle - siis Suomessa. Ja niiden annosten tekijät ovat kuitenkin ruoanlaittoon ja makuun koulutettuja ammattilaisia!
_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä.
Tyyli täällä, kliksEi eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)