karppaus.info http://karppaus.info/forum/ |
|
Virpin vinkkaa edelleen http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=2&t=69000 |
Sivu 1/4 |
Julkaisija: | virpip [ 2015-05-26 11:45:25 ] |
Viestin otsikko: | Virpin vinkkaa edelleen |
eli kesän kevyitä, maistuvia ja vähän erilaisiakin herkkuja kera reseptien. Ensimmäisenä Nokkospesto noin 1 litra nuoria nokkosenlehtiä 2-3 valkosipulinkynttä 1 dl pinjansiemeniä 2 dl hyvää oliiviöljyä 1 dl raastettua parmesaania 1 ruokalusikallinen sitruunamehua puristettuna suolaa Paahda Pinjansiemeniä kuivalla pannulla kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Nosta lautaselle jäähtymään. Huuhtele nokkoset ja kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Ryöppää lehtiä noin 10 sekunnin ajan, kunnes lehdet ovat pehmenneet ja väri muuttuu kirkkaanvihreäksi. Jäähdytä nopeasti kylmällä vedellä ja purista nokkoset kuiviksi. Soseuta nokkoset, kuoritut valkosipulit ja paahdetut pinjansiemenet sekä öljy sauvasekoittimella tai blenderissä. Sekoita joukkoon raastettu parmesaani ja mausta sitruunamehulla tai suolalla. Ohenna tarvittaessa tilkalla öljyä. |
Julkaisija: | virpip [ 2015-05-26 11:49:58 ] |
Viestin otsikko: | Re: Virpi Vinkkaa |
Keväisen parsan kera Voi-Sitruunakastike 150 g voita 1 tl sitruunankuorta 1 rkl sitruunamehua 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria 1 - 3 rkl tuoretta sitruunamelissaa , rakuunaa tai ruohosipulia Tarjoiluun 50 g parmesaania lastuina Sulata voi kattilassa. Kirkasta se valuttamalla pinnalla oleva osa toiseen astiaan, jätä vaalea sakka kattilan pohjalle. Pese sitruuna kuumalla vedellä. Raasta pintakuori ohuelti. Lisää mausteet kirkastetun voin sekaan. Valuta kastiketta keitetyn parsan päälle. Ripottele Parmesaanilastuja annoksille. |
Julkaisija: | virpip [ 2015-05-26 11:52:44 ] |
Viestin otsikko: | Re: Virpi Vinkkaa |
Valkosipulivoi Valkosipulivoi 100g voita 3 valkosipulinkynttä ½ nippua persiljaa Pehmitä voi huoneenlämmössä tai mikrossa. Murskaa valkosipulinkynnet veitsen lappeella niin ne on helpompi kuoria. Murskaa ja hienonna kynsiä hieman, sekoita ne sen jälkeen voihin (mielellään käsin, kertakäyttökäsine auttaa kummasti). Hiero tai sekoita voita pari minuuttia, jätä sen jälkeen huoneenlämpöön noin tunniksi ja sekoittele välillä. Huuhtele persiljat todella hyvin, poista varret ja jätä lehtiosat kuivumaan talouspaperin päälle. Painele voi siivilän läpi, silikonilasta toimii hyvänä apuna. Hienonna persilja pieneksi silpuksi ja lisää voihin. Levitä tasaiselle alustalle 2 kerrosta tuorekelmua, lusikoi voi kelmulle ja anna kohmettua hetki jääkaapissa. Kääri rullalle ja laita jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa pötköstä paloja terävällä veitsellä. |
Julkaisija: | virpip [ 2015-05-26 11:55:39 ] |
Viestin otsikko: | Re: Virpi Vinkkaa |
TUOREKURKKUSALAATTI 4 keskikokoista avomaankurkkua n. 1 dl majoneesia 2 kevätsipulia hienonnettuna yrttisuolaa (Herbamare) valkopippuria myllystä Halutessasi tuoreita yrttejä hienonnettuna. Pese kurkut ja raasta kuorineen karkeaksi raasteeksi. Valuta raasteesta siivilässä ylimääräinen neste pois. Sekoita kulhossa kurkkuraaste, kevätsipuli, majoneesi ja mausta. Salaatti on parhaimmillaan seuraavana päivänä saatuaan vetäytyä rauhassa viileässä. |
Julkaisija: | virpip [ 2015-05-26 11:58:40 ] |
Viestin otsikko: | Re: Virpi Vinkkaa |
MAJONEESI 3 keltuaista 1 tl sinappia (esim. Dijon) 3 dl oliiviölyä suolaa valkopippuria 1/2 sitruunan mehu Täytyy ensi kerralla kokeilla Avokado-Sitruunaöljyä joka öljyistä suosikkini, varmaan onnistuu myös sen kanssa. |
Julkaisija: | virpip [ 2015-05-26 12:02:11 ] |
Viestin otsikko: | Re: Virpi Vinkkaa |
Rosmariini-Sitruunalohta ja paahdettua Parsaa Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Peitä uunipelti foliolla. Poista parsoista puumaiset varrenpäät (noin 2,5 cm alapäästä) ja pane parsat uunipellille sekä päälle oliiviöljyä. Ripottele parsojen päälle vielä musta tai sitruunapippuria ja kääntele. Levitä parsat tasaisesti. Nosta lohi parsojen päälle. Purista päälle sitruunan mehua. Pane rosmariinin oksa lohen päälle ja nosta sitruunaviipaleet päällimmäisiksi. Paahda 12–15 minuuttia, kunnes kala on kypsää ja parsa syvän vihreää. |
Julkaisija: | jaana k [ 2015-05-26 12:06:34 ] |
Viestin otsikko: | Re: Virpi Vinkkaa |
Ompa hyvä lista..! Pitäisköhän itsekin laittaa reseptit tänne... |
Julkaisija: | Ooo [ 2015-05-26 13:21:07 ] |
Viestin otsikko: | Re: Virpi Vinkkaa |
Julkaisija: | sudenmarja [ 2015-05-26 13:34:43 ] |
Viestin otsikko: | Re: Virpi Vinkkaa |
seurailen tätä ketjua! |
Julkaisija: | MarjoL [ 2015-05-26 13:44:39 ] |
Viestin otsikko: | Re: Virpi Vinkkaa |
Ihania vinkkejä Virpiltä |
Julkaisija: | Hopeapaju [ 2015-05-27 08:49:42 ] |
Viestin otsikko: | Re: Virpi Vinkkaa |
kiva! Virpin reseptit muistiin |
Julkaisija: | virpip [ 2015-05-28 10:52:27 ] |
Viestin otsikko: | Re: Virpi Vinkkaa |
Kiitos, ystävät, ihanat teille kaikille tuesta ja vierailusta. Seuraavaksi .... Vappu Pimiän banaaniletut. Banaaniletut 2 kananmunaa 1 banaani Halutessasi lisäksi: pieni loraus vaniljauutetta tai pari ripausta kanelia neitsytkookosöljyä paistamiseen Tarjolle: marjoja ja rahkaa / jogurttia Sekoita kananmuna, banaani ja vaniljauute tasaiseksi sauvasekoittimella. Paista taikinasta lettuja pannulla neitsytkookosöljyssä miedolla lämmöllä. Tässä lämpö on avainasemassa: jos liesi on liian kuuma, letut kärähtävät. Tarjoile marjojen ja jogurtin kanssa. Tällä ohjeella huomenissa kokeilen. Vaikuttaa helpolta ja maukkailta letuilta, mutta lämmön kanssa saa varmaan olla tarkkana. |
Julkaisija: | oulaliina [ 2015-06-02 21:04:46 ] |
Viestin otsikko: | Re: Virpi Vinkkaa |
^^Itse paistelen aika usein banaanimunakasta juuri noilla suhteilla. Alkuun laitan levyn 5:lle, sitten 3:lle, kun kaadan munakasmassan pannulle. Munakkaaseen tulee hyvä pinta (=ei tartu pannuun), mutta ei kuitenkaan pala. Kanelin lisäksi myös kaardemumma ja pienen pieni ripaus kurkumaa toimii hyvin. Kivoja simppeleitä reseptejä! |
Julkaisija: | virpip [ 2015-06-05 08:29:47 ] |
Viestin otsikko: | Re: Virpi Vinkkaa |
Oulaliina kiitos ohjeesta Banaanilettujen paistolämpötilan suhteen ja tervetuloa, ihanaa nähdä sinua täällä tule toistekin. Seuraavaksi Kippari-Kallen Jauhelihakastike 400 g jauhelihaa 1 sipuli 1 prk (400 g) tomaattimurskaa 1 pss (150 g) pakastepinaattia n. 75 g Kipparin-juustoa 2-3 valkosipulinkynttä suolaa musta tai sitruunapippuria paprikajauhetta On todella hyvää. Kaksi viikkoa sitten tein ja teen varmasti toistekin. Kastikkeen ollessa valmista voi pilkkoa grillijuustoa sekaan ( omalle lautaselle ) ja nauttia. Tällaisen idean viimeksi huomasin ja nautin, kastiketta kannattaa tosiaan kokeilla. |
Julkaisija: | TeijaS [ 2015-06-05 13:59:04 ] |
Viestin otsikko: | Re: Virpi Vinkkaa |
ihanaa virpip |
Julkaisija: | virpip [ 2015-06-05 17:22:51 ] |
Viestin otsikko: | Re: Virpi Vinkkaa |
Ihanaa Teikku että kävit tutustumassa ja tule toistekin |
Julkaisija: | virpip [ 2015-06-07 09:05:33 ] |
Viestin otsikko: | Re: Virpi Vinkkaa |
Guacamole 2 avokadoa 1 valkosipulin kynsi ½ punasipuli 1 punainen chili iso nippu tuoretta korianteria 2 limetin puristettu mehu Lusikoi avokado kuorestaan. Hienonna valkosipuli, punasipuli, chili ja korianteri. Purista limetin mehu. Sekoita aineet ja murskaa avokadoa harukalla. Todella helppoa valmistaa. |
Julkaisija: | Matami-Mimmi [ 2015-06-07 09:07:26 ] |
Viestin otsikko: | Re: Virpi Vinkkaa |
Täältähän löytyy vaikka mitä Merkataan! |
Julkaisija: | liljankukka [ 2015-06-16 10:26:52 ] |
Viestin otsikko: | Re: Virpi Vinkkaa |
Kysyisin, jotta voiko majoneesin valmistaa ilman sinappia? Jos sitten lopuksi maustaa vaikka valkosipulilla tai yrteillä tms. porukassa kun yksi on allerginen sinapille... |
Julkaisija: | Kirrimirri [ 2015-06-16 14:43:03 ] |
Viestin otsikko: | Re: Virpi Vinkkaa |
Voi valmista ilman. |
Sivu 1/4 | Kaikki ajat ovat UTC+02:00 |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited https://www.phpbb.com/ |