Sudenmarja
joo, suomalaisille on niin rakas asia tuo grillaus mutta loppujen
lopuksi ei tässä itsekään kauhean paljon ole vielä grillailtua tullut, muutama
kerta vain. Salaattilinjalla enemmän ja sitten laatikkoa ( kaalilaatikko ja keittojakin)
tullut viime aikoina syötyä, mutta seuraavaksi
Valkosipulipavut
Ainekset
400 g vihreitä pitkiä papuja ( saa olla pakastettuja
1 punasipuli
2-3 valkosipulinkynttä
Kastike
1 dl oliiviöljyä
½ dl vaaleaa balsami- tai omenaviinietikkaa
½ dl vettä
1 rkl hunajaa ( jos haluaa )
tuoretta timjamia silputtuna
tuoretta persiljaa silputtuna
1 rkl (karkeaa) dijoninsinappia
1 tl suolaa
½ tl musta tai sitruunapippuria
Valmistusohje
Marinoi pavut vähintään neljä tuntia ennen tarjoilua tai
mieluimmin jo edellisenä iltana. Kuori sipuli, halkaise ja leikkaa
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Mittaa kaikki ainekset kannelliseen astiaan,
jonne myös pavut mahtuvat. Ravista kastikeainekset
sekaisin. Lisää mukaan pavut ja kääntele purkkia, jotta kastike
pääsee papujen ympärille. Anna ( papujen sulaa ) ja maustua jääkaapissa.
Valmistusohje
Marinoi pavut vähintään neljä tuntia ennen tarjoilua tai jo edellisenä päivänä.
Kuori sipuli, halkaise ja leikkaa puolikuiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Mittaa kaikki ainekset kannelliseen astiana, jonne myös pavut mahtuvat.
Ravista kastikeainekset sekaisin.
Lisää mukaan jäiset pavut ja kääntele purkkia, jotta kastike pääsee papujen ympärille. Anna papujen
sulaa ja maustua jääkaapissa. Niin ja tuo papujen marinointiliemi voi olla joku oma suosikki, mistä
kukin pitää. Itse aion kokeilla näitä tulevana viikonvaihteena viimeistään ja siksi pitää miettiä
jossain vaiheessa tuo marinointihomma myös valmiiksi. Varmasti maistuvat Valkosipulipavut ja
nämäkin sopii juuri grillaukseen.
_________________
Haasteet tekevät elämästämme mielenkiintoista ja niiden voittaminen
tekee elämästä tarkoituksellista