karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-03-29 06:56:11

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 73 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 4 Seuraava
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: Re: Virpi Vinkkaa
ViestiLähetetty: 2015-06-22 15:43:54 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-05-21 17:19:17
Viestit: 6864
Grillattua munakoisoa ja tomaattia

Tällaista ajattelin huomenna kokeilla

2 munakoisoa
2 pihvitomaattia
tuoretta basilikaa hienonnettuna

Marinadi

3 rkl balsamietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
musta tai sitruunapippuria

Kuumenna grilli keskilämpöiseksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Viipaloi munakoiso noin sentin paksuisiksi viipaleiksi
ja sivele viipaleet puolella määrällä marinadikastiketta. Grillaa munakoisot molemmin puolin kultaisiksi. (noin 3 minuuttia/puoli)

Viipaloi tomaatit ja asettele ne tarjoilulautaselle grillattujen munakoisoviipaleiden kanssa. Kaada loput marinadikastikkeesta viipaleiden päälle ja anna niiden marinoitua tunnista kahteen. Ripottele basilikaa viipaleiden päälle juuri ennen tarjoilua. Grillatut vihannekset maistuvat liharuoan lisäkkeenä, salaattipöydässä tai
ihan sellaisenaan.

_________________
Haasteet tekevät elämästämme mielenkiintoista ja niiden voittaminen
tekee elämästä tarkoituksellista :smt049 :smt049


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Virpi Vinkkaa
ViestiLähetetty: 2015-06-22 15:52:57 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-05-21 17:19:17
Viestit: 6864
Grillatut sipulinyytit

Pieniä sipuleita
Avokado-Sitruunaöljyä tai Oliiviöljyä
Tilkka halutessa hunajaa
Ruusu tai yrttisuolaa

Kuori sipulit. Tee sipuleihin ristin muotoinen viilto ja ”avaa” sipulia hieman. Aseta sipuli alumiinifolion palaselle ja kaada viillon kohdalle teelusikallinen öljyä sekä teelusikallinen hunajaa. Mausta hyppysellisellä suolaa. Sulje alumiinifolio nyytiksi. Grillaa foliossa kypsäksi keskilämpimällä grillillä noin 15 minuutia.

_________________
Haasteet tekevät elämästämme mielenkiintoista ja niiden voittaminen
tekee elämästä tarkoituksellista :smt049 :smt049


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Virpi Vinkkaa
ViestiLähetetty: 2015-06-22 15:55:16 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2014-03-24 23:52:25
Viestit: 4126
grillausvinkit ovat ajankohtaisia tähän aikaan vuodesta. kiitos! :)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Virpi Vinkkaa
ViestiLähetetty: 2015-07-07 12:17:42 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-05-21 17:19:17
Viestit: 6864
Sudenmarja :) joo, suomalaisille on niin rakas asia tuo grillaus mutta loppujen
lopuksi ei tässä itsekään kauhean paljon ole vielä grillailtua tullut, muutama
kerta vain. Salaattilinjalla enemmän ja sitten laatikkoa ( kaalilaatikko ja keittojakin)
tullut viime aikoina syötyä, mutta seuraavaksi

Valkosipulipavut

Ainekset

400 g vihreitä pitkiä papuja ( saa olla pakastettuja :)
1 punasipuli
2-3 valkosipulinkynttä

Kastike

1 dl oliiviöljyä
½ dl vaaleaa balsami- tai omenaviinietikkaa
½ dl vettä
1 rkl hunajaa ( jos haluaa )
tuoretta timjamia silputtuna
tuoretta persiljaa silputtuna
1 rkl (karkeaa) dijoninsinappia
1 tl suolaa
½ tl musta tai sitruunapippuria

Valmistusohje

Marinoi pavut vähintään neljä tuntia ennen tarjoilua tai
mieluimmin jo edellisenä iltana. Kuori sipuli, halkaise ja leikkaa
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

Mittaa kaikki ainekset kannelliseen astiaan,
jonne myös pavut mahtuvat. Ravista kastikeainekset
sekaisin. Lisää mukaan pavut ja kääntele purkkia, jotta kastike
pääsee papujen ympärille. Anna ( papujen sulaa ) ja maustua jääkaapissa.


Valmistusohje



Marinoi pavut vähintään neljä tuntia ennen tarjoilua tai jo edellisenä päivänä.

Kuori sipuli, halkaise ja leikkaa puolikuiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

Mittaa kaikki ainekset kannelliseen astiana, jonne myös pavut mahtuvat.
Ravista kastikeainekset sekaisin.

Lisää mukaan jäiset pavut ja kääntele purkkia, jotta kastike pääsee papujen ympärille. Anna papujen
sulaa ja maustua jääkaapissa. Niin ja tuo papujen marinointiliemi voi olla joku oma suosikki, mistä
kukin pitää. Itse aion kokeilla näitä tulevana viikonvaihteena viimeistään ja siksi pitää miettiä
jossain vaiheessa tuo marinointihomma myös valmiiksi. Varmasti maistuvat Valkosipulipavut ja
nämäkin sopii juuri grillaukseen.

_________________
Haasteet tekevät elämästämme mielenkiintoista ja niiden voittaminen
tekee elämästä tarkoituksellista :smt049 :smt049


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Virpi Vinkkaa
ViestiLähetetty: 2015-07-13 09:45:23 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-05-21 17:19:17
Viestit: 6864
Grillikyljykset

marinadi

1 dl avokado-sitruunaöljyä
1 tl suolaa
1 tl sitruunapippuria
1 tl paprikajauhetta
1 tl cayennepippuria
1 tl timjamia
1 rkl valkosipulia
1 dl tomaattisosetta

sekoita keskenään kaikki mausteet kulhossa ja laita kyljykset sinne marinoitumaan pariksi tuntia. pane grilli kuumenemaan ja laita kyljykset grilliin ja ei muuta kun grillaamaan.

_________________
Haasteet tekevät elämästämme mielenkiintoista ja niiden voittaminen
tekee elämästä tarkoituksellista :smt049 :smt049


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Virpi Vinkkaa
ViestiLähetetty: 2015-07-13 09:59:02 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-05-21 17:19:17
Viestit: 6864
Parmesaani-ruohosipulimaustevoi

Parmesaania
Ruohosipulia pienennettynä
huoneenlämpöistä voita
tilkka ruususuolaa

Sekoitetaan huoneenlämpöiseen voihin ja
otetaan leivinpaperista uunipellin kokoinen pala.
Kaadetaan maustevoi sen keskelle ja
muotoillaan leivinpaperin avulla tangoksi.
Laitetaan tanko jääkaappiin tai pakastimeen kovettumaan.

_________________
Haasteet tekevät elämästämme mielenkiintoista ja niiden voittaminen
tekee elämästä tarkoituksellista :smt049 :smt049


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Virpi Vinkkaa
ViestiLähetetty: 2015-07-20 13:58:27 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-05-21 17:19:17
Viestit: 6864
Eilen illalla kävin meidän lähistöllä mustikassa
kun miehen veli pääkaupunkiseudulta soitteli
miten oli torilta mustikoita ostanut. No minä
menin mustikkaan ja isohkon kipollisen poimin
mies siinä mukana tuli lenkille myös ja
löysi geokätkön :) siinä sitten kuluikin
hänen iltansa geokätkeilyä netistä
tutkittaessa. Mustikoista sitten muodostui
tänään piirakka joka odottaa nyt jäähtymistä
ja kahvikupposta jonka kera se nautitaan.

Karppipiirakkaa en uskaltanut vääntää
kun ei ole kokemusta ettei mene
mustikat hukkaan mutta gluteeniton
piirakka olisi tässä, olkaapa hyvät :)

Gluteeniton mustikkapiirakka

pohjaan

100 g voita 
½ dl sokeria 
2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 kpl kananmunaa 
½ dl kaurahiutaleita 
1 tl leivinjauhetta

täytteeseen

tuoreita mustikoita n. ½ litraa 
2 kpl kananmunia 
250-500 g kermaviiliä 
sokeria mieltymyksen mukaan 
1 tl vaniljasokeria

1. Sulata voi kattilassa. Anna jäähtyä hetki. Vatkaa sokerin kanssa vaahdoksi,
lisää kananmunat ja vaahdota lisää. Lisää kaurahiutaleet, jauhot ja leivinjauhe.
Vatkaa tasaiseksi.

2. Voitele vuoka ja painele taikina pohjaksi. (Koostumuksen
pitää olla rasvaisen kosteaa eikä saisi tarttua liikaa sormiin.)

3. Vatkaa munat ja sokeri keskenään, sekoita joukkoon
vaniljasokeri ja kermaviili.

4. Lado mustikat vuokaan ja kaada täyte päälle. Paista 175
asteisessa uunissa noin 35-45min.

_________________
Haasteet tekevät elämästämme mielenkiintoista ja niiden voittaminen
tekee elämästä tarkoituksellista :smt049 :smt049


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Virpi Vinkkaa
ViestiLähetetty: 2015-07-23 00:02:36 
Poissa
Avaruuskarppi
Avaruuskarppi

Liittynyt: 2011-05-09 07:17:02
Viestit: 15264
Paikkakunta: Kolmas kivi auringosta
Heippa Virpi. :)

Tulin kiittelemään hyvästä ideasta käyttää sitä sitruunapippuria. On tässä ollut simppelit eväät, grillibroileria, grillibroileria ja grillibroileria. Olen sitten liukastanut sitä majoneesilla, mutta majo alkoi tulla jo korvista. Muistin sitten sinut, ja ropsautin oikein kunnolla sitruunapippuria turkkilaiseen, niin siitäpä tuli kivan raikas kastike broilerille. Ainakaan minun käyttämässäni mausteessa ei ollut glutamaattia, suolaa kylläkin, mutta mua ei suola haittaa, joten hyvä tuli. :)

Mukavaa loppuviikkoa!

_________________
Vuodesta 2011
Ihmiseläimen lajinmukainen ruokavalio
En ole vielä pudonnut.

Once you have been taught to think, it's hard to stop.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Virpi Vinkkaa
ViestiLähetetty: 2015-07-23 09:39:39 
Poissa
carb au lait
carb au lait

Liittynyt: 2005-11-20 19:29:08
Viestit: 16832
mustikkapiirakkaa on viikonloppuna saatava..mä suunnittelin mantelipohjan tekeväni..katotaan mikskä se muuttuu :)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Virpi Vinkkaa
ViestiLähetetty: 2015-07-23 17:27:45 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-05-21 17:19:17
Viestit: 6864
Niilinkaimaani :) Jaana :) ihanaa kun olette käyneet.

Huomenna taas mustikkaan, miehen äiti pyysi metsään. Sanoi ettei ole niin väliä vaikkei
mustikkaa niin tulisikaan kun vain pääsee metsään liikkumaan. On kyllä kova poimija
ikäisekseen ja jaksaa vielä, vaikka ikää jo pitkälti yli 80 v. Viime vuonna oltiin 2 kertaa
mustikassa ja tunnin verran kerralla. Vielä kun hyttyset pysyisivät - ei niin lähistöllä.

Sitruunapippuri on kyllä mainio mauste, niin kuin sitruuna ja sitruunanmehu yleensäkin
tänään vaan huomasin kauhukseni - että jotkin sitruunapippurit sisältävät sokeria :shock:
mitäh ???? kaikkeen sitä sokeria ympätäänkin joten tuoteselosteet pitää kyllä lukea tarkkaan.

Ja suolatontakin sitruunapippuria on tosiaan jos ei suolaa halua käyttää. Natriumglutamaattia
ei minun sitruunapippurissani ole mutta tarkkana saa tosiaan olla.

_________________
Haasteet tekevät elämästämme mielenkiintoista ja niiden voittaminen
tekee elämästä tarkoituksellista :smt049 :smt049


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Virpi Vinkkaa
ViestiLähetetty: 2015-07-23 17:55:49 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2014-03-24 23:52:25
Viestit: 4126
olin etsinyt gluteenittoman piirakkapohjan ohjetta ja täältä löytyikin hyvä sellainen.
kiitos virpi ohjeesta, ja terkkuja sinne päin!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Virpi Vinkkaa
ViestiLähetetty: 2015-07-27 18:52:45 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-05-21 17:19:17
Viestit: 6864
Sudenmarja :) tervetuloa taas uudestaan,
mukava kun vierailit. Mustikoita on tosiaan
nyt maastot pullollaan - ainakin siis paikoittain
mutta hyttysiä saisi tosiaan olla vähemmän.

Gratinoitu kukkakaali

1 suurehko kukkakaali
vettä
½ tl suolaa
30 g voita
3½ rkl mantelijauhoa
3 dl täysmaitoa
1 dl vettä
1-2 tl suolaa
60 g juustoraastetta

1. Kiehauta kattilassa vettä ja lisää hieman suolaa. Poista kukkakaalista vihreät lehdet ja paksu kanta ja nosta kattilaan kiehumaan noin 10 minuutiksi. Kaada vesi pois ja halkaise kukkakaali kahtia ja nosta puolikkaat uunivuokaan.

2. Valmista kuorrutuskastike. Sulata kattilassa voi ja lisää sekaan mantelijauhot. Sekoita vispilällä ja lisää hiljalleen maitoa kastiketta tasaiseksi vispaten. Lisää myös vesi. Keitä muutama minuutti.

3. Raasta juustot ja sekoita kastikkeen joukkoon. Ota kastike pois levyltä ja sekoita, kunnes juusto on sulanut. Mausta kastike vielä suolalla. Anna kastikkeen hieman jäähtyä ja levitä se sitten kukkakaalin päälle. Paista uunissa 225 asteessa reilut 20 minuuttia. Juusto saa olla melkein mitä
laatua hyvänsä kahta eri laatua voi hyvin käyttää, toinen voi olla perusedam raastittuna tai kermajuusto. Bon appetit - hyvää ruokahalua.

_________________
Haasteet tekevät elämästämme mielenkiintoista ja niiden voittaminen
tekee elämästä tarkoituksellista :smt049 :smt049


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Virpi Vinkkaa
ViestiLähetetty: 2015-07-27 21:17:18 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-08-16 08:15:24
Viestit: 5036
Paikkakunta: in the middle of nowhere
Hei! Täältä sinut löysin:)
Banaaniletun olinkin jo unohtanut. Sitä voisi laittaa huomisaamuna ja syödä turkkilaisen ja mustikoiden kanssa.

_________________
It's my life It's now or never


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Virpi Vinkkaa
ViestiLähetetty: 2015-07-28 07:51:39 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93462
Mä epäilen, että sitruunapippurissa ois sitruunahappoa? Varma en toki oo. En ole sitä enää vuosiin käyttänyt, tuore sitruuna, merisuola ja mustapippuri päihittää sen mennen tullen. Toki on helpompi vaihtoehto!

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Virpi Vinkkaa
ViestiLähetetty: 2015-07-28 11:49:52 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-05-21 17:19:17
Viestit: 6864
Mymlan :) Greda :) kiiitos kun kävitte moikkaamassa ja
ruokapäivitys jatkuu. Uunilohen voimin mennään.

Uunilohi

Lohifilee
ruususuolaa
sitruunaa
pippuria
purkillinen kermaa

Pinnalle tuoretta tilliä

Huuhdo filee kylmällä vedellä. Poista ruodot. Ripota fileen pintaan nahattomalle puolelle suolaa,
sitruunamehua ja pippuria. Anna maustua hetkisen. Nosta filee suunnilleen fileen kokoiseen uunivuokaan
nahkapuoli ylöspäin. Kypsennä uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa 20 min. Ota vuoka uunista ja poista
fileestä nahka vetämällä se pyrstöstä lähtien. Kaada kerma fileen päälle.

Jatka kypsentämistä 20 min tai kunnes kypsä. Ripota kalan pinnalle hienonnettua tilliä.
Tarjoa esimerkiksi porkkanoiden ja parsakaalin kanssa.

_________________
Haasteet tekevät elämästämme mielenkiintoista ja niiden voittaminen
tekee elämästä tarkoituksellista :smt049 :smt049


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Virpi Vinkkaa
ViestiLähetetty: 2015-07-29 10:32:50 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-05-21 17:19:17
Viestit: 6864
Aurinkoisena jatkuu ..... :smt026 :smt026
sade-ennusteista huolimatta. Ja seuraavaksi
tämän miehen kokkaustyylistä pidän
http://www.iltalehti.fi/perhe/2015072720045908_pr.shtml
aitoa ja hyvää ruokaa.

_________________
Haasteet tekevät elämästämme mielenkiintoista ja niiden voittaminen
tekee elämästä tarkoituksellista :smt049 :smt049


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Virpi Vinkkaa
ViestiLähetetty: 2015-07-29 13:17:23 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2014-09-05 08:58:58
Viestit: 4848
Paikkakunta: Västkusten
Haliterkut tänne virpin keittiöön :)

Uunilohi, mums =P~

_________________
"Atkins makes food your friend and is all about choice, rather than denial."
"Every atom in your body came from a star that exploded [...] So forget Jesus. Stars died so you could live. We're all Stardust " Lawrence Krauss


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Virpi Vinkkaa
ViestiLähetetty: 2015-07-29 21:45:58 
Poissa
Hupsukarppi
Hupsukarppi

Liittynyt: 2011-07-21 21:47:43
Viestit: 5916
Virpin ihanien ja maistuvien ohjeiden sekaan
lämmin tervehdys :hug:

_________________
Redheads Do It Better :smt049


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Virpi Vinkkaa
ViestiLähetetty: 2015-07-31 21:18:33 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2011-12-22 13:55:30
Viestit: 420
Paikkakunta: pirkanmaa
Oma versioni uuniloheen: Uunivuoka voidellaan paksusti voilla ja levitellään purkillinen smetanaa voin päälle. Sitten sama käsittely kuin Virpin lohelle eli suola, pippuri, sitruunamehu lohen pintaan ja vuokaan smetanapedin päälle nahka ylöspäin. Paisto kunnes nahka näyttää kuivettuneelta ja nahka pois. Ripotan suolaa vielä nahkan poiston jälkeen pintaankin ja vielä hetkeksi sitten uuniin. Itse en ole tilliä laittanut.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Virpi Vinkkaa
ViestiLähetetty: 2015-08-05 09:02:20 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-05-21 17:19:17
Viestit: 6864
Aurinkoista ja lämmintä keskiviikkoa kaikille :)
tasapuolisesti jokaiselle. Hopeapaju :) Marjo :)
Nyysnääs :) tervetuloa Virpi vinkkaa kokkaus
päiväkirjaan mukaan. Nyysnääs :) ohjeesi kuulosti
todella herkulliselta, pidän smetanasta itsekin ja
laitan sitä salaatin kastikkeeksikin usein. Ensi kerralla
laitan uunikalaa reseptilläsi ja tosiaan, tilli ei ole
välttämätön, itsellänikin aikuisiässä kesti kauan ennen kuin
tillin makuun totuin vaikka muita yrttejä olen kokeillut
paljonkin jo nuorempana, kasvisjutuissa tuolloin.

Seuraavaksi JAUHELIHAPIHVIT eli ohjetta pukkaa

JAUHELIHAPIHVIT

200 grammaa jauhelihaa
1 sipuli
ruususuolaa
1 kananmuna, sekoitetaan ja muotoillaan pihveiksi
paisto voissa

MAAILMAN PARHAIN HAPANKAALISALAATTI

400 grammaa hapankaalia
purkillinen smetanaa
1 punasipuli

Ainekset sekoitetaan, annetaan olla hetki jääkaapissa
ja nautitaan. :) Joko sellaisenaan tai jauhelihapihvien kera.

_________________
Haasteet tekevät elämästämme mielenkiintoista ja niiden voittaminen
tekee elämästä tarkoituksellista :smt049 :smt049


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 73 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 4 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 17 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)