karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2019-07-20 12:40:35

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 70 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 4 Seuraava
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: Virpi Vinkkaa
ViestiLähetetty: 2015-05-26 11:45:25 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-05-21 17:19:17
Viestit: 5470
eli kesän kevyitä, maistuvia ja vähän erilaisiakin herkkuja kera reseptien.

Ensimmäisenä

Nokkospesto

noin 1 litra nuoria nokkosenlehtiä
2-3 valkosipulinkynttä
1 dl pinjansiemeniä
2 dl hyvää oliiviöljyä
1 dl raastettua parmesaania
1 ruokalusikallinen sitruunamehua puristettuna
suolaa

Paahda Pinjansiemeniä kuivalla pannulla kunnes ne ovat
saaneet kauniin värin. Nosta lautaselle jäähtymään. Huuhtele
nokkoset ja kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Ryöppää
lehtiä noin 10 sekunnin ajan, kunnes lehdet ovat pehmenneet
ja väri muuttuu kirkkaanvihreäksi. Jäähdytä nopeasti kylmällä
vedellä ja purista nokkoset kuiviksi. Soseuta nokkoset, kuoritut
valkosipulit ja paahdetut pinjansiemenet sekä öljy sauvasekoittimella
tai blenderissä. Sekoita joukkoon raastettu parmesaani ja mausta
sitruunamehulla tai suolalla. Ohenna tarvittaessa tilkalla öljyä.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Virpi Vinkkaa
ViestiLähetetty: 2015-05-26 11:49:58 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-05-21 17:19:17
Viestit: 5470
Keväisen parsan kera

Voi-Sitruunakastike

150 g voita
1 tl sitruunankuorta
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 - 3 rkl tuoretta sitruunamelissaa , rakuunaa tai ruohosipulia

Tarjoiluun
50 g parmesaania lastuina

Sulata voi kattilassa. Kirkasta se valuttamalla pinnalla oleva osa toiseen astiaan, jätä vaalea sakka kattilan pohjalle.

Pese sitruuna kuumalla vedellä. Raasta pintakuori ohuelti. Lisää mausteet kirkastetun voin sekaan.

Valuta kastiketta keitetyn parsan päälle. Ripottele Parmesaanilastuja annoksille.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Virpi Vinkkaa
ViestiLähetetty: 2015-05-26 11:52:44 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-05-21 17:19:17
Viestit: 5470
Valkosipulivoi

Valkosipulivoi

100g voita
3 valkosipulinkynttä
½ nippua persiljaa

Pehmitä voi huoneenlämmössä tai mikrossa.
Murskaa valkosipulinkynnet veitsen lappeella niin ne on helpompi kuoria. Murskaa ja hienonna kynsiä hieman, sekoita ne sen jälkeen voihin (mielellään käsin, kertakäyttökäsine auttaa kummasti). Hiero tai sekoita voita pari minuuttia,
jätä sen jälkeen huoneenlämpöön noin tunniksi ja sekoittele välillä. Huuhtele persiljat todella hyvin,
poista varret ja jätä lehtiosat kuivumaan talouspaperin päälle.

Painele voi siivilän läpi, silikonilasta toimii hyvänä apuna. Hienonna persilja pieneksi silpuksi ja lisää voihin.
Levitä tasaiselle alustalle 2 kerrosta tuorekelmua, lusikoi voi kelmulle ja anna kohmettua hetki jääkaapissa.
Kääri rullalle ja laita jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa pötköstä paloja terävällä veitsellä.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Virpi Vinkkaa
ViestiLähetetty: 2015-05-26 11:55:39 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-05-21 17:19:17
Viestit: 5470
TUOREKURKKUSALAATTI
4 keskikokoista avomaankurkkua
n. 1 dl majoneesia
2 kevätsipulia hienonnettuna
yrttisuolaa (Herbamare)
valkopippuria myllystä

Halutessasi tuoreita yrttejä hienonnettuna.

Pese kurkut ja raasta kuorineen karkeaksi raasteeksi. Valuta raasteesta siivilässä ylimääräinen neste pois. Sekoita kulhossa kurkkuraaste, kevätsipuli, majoneesi ja mausta. Salaatti on parhaimmillaan seuraavana päivänä saatuaan vetäytyä rauhassa viileässä.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Virpi Vinkkaa
ViestiLähetetty: 2015-05-26 11:58:40 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-05-21 17:19:17
Viestit: 5470
MAJONEESI

3 keltuaista
1 tl sinappia (esim. Dijon)
3 dl oliiviölyä
suolaa
valkopippuria
1/2 sitruunan mehu

Täytyy ensi kerralla kokeilla Avokado-Sitruunaöljyä joka öljyistä suosikkini, varmaan onnistuu myös
sen kanssa.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Virpi Vinkkaa
ViestiLähetetty: 2015-05-26 12:02:11 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-05-21 17:19:17
Viestit: 5470
Rosmariini-Sitruunalohta ja paahdettua Parsaa

Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Peitä uunipelti foliolla.

Poista parsoista puumaiset varrenpäät (noin 2,5 cm alapäästä) ja pane parsat uunipellille sekä päälle oliiviöljyä.

Ripottele parsojen päälle vielä musta tai sitruunapippuria ja kääntele. Levitä parsat tasaisesti.

Nosta lohi parsojen päälle. Purista päälle sitruunan mehua. Pane rosmariinin oksa lohen päälle ja
nosta sitruunaviipaleet päällimmäisiksi. Paahda 12–15 minuuttia, kunnes kala on kypsää ja
parsa syvän vihreää.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Virpi Vinkkaa
ViestiLähetetty: 2015-05-26 12:06:34 
Poissa
carb au lait
carb au lait

Liittynyt: 2005-11-20 19:29:08
Viestit: 16832
Ompa hyvä lista..!
Pitäisköhän itsekin laittaa reseptit tänne...


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Virpi Vinkkaa
ViestiLähetetty: 2015-05-26 13:21:07 
Poissa
kukkahattukarppi
kukkahattukarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-03 10:55:56
Viestit: 21744
:smt039


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Virpi Vinkkaa
ViestiLähetetty: 2015-05-26 13:34:43 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2014-03-24 23:52:25
Viestit: 4126
seurailen tätä ketjua! :smt006


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Virpi Vinkkaa
ViestiLähetetty: 2015-05-26 13:44:39 
Poissa
Hupsukarppi
Hupsukarppi

Liittynyt: 2011-07-21 21:47:43
Viestit: 5916
Ihania vinkkejä Virpiltä :smt049

_________________
Redheads Do It Better :smt049


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Virpi Vinkkaa
ViestiLähetetty: 2015-05-27 08:49:42 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2014-09-05 08:58:58
Viestit: 4848
Paikkakunta: Västkusten
kiva! :)
Virpin reseptit muistiin :)

_________________
"Atkins makes food your friend and is all about choice, rather than denial."
"Every atom in your body came from a star that exploded [...] So forget Jesus. Stars died so you could live. We're all Stardust " Lawrence Krauss


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Virpi Vinkkaa
ViestiLähetetty: 2015-05-28 10:52:27 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-05-21 17:19:17
Viestit: 5470
Kiitos, ystävät, ihanat :smt049 teille kaikille
tuesta ja vierailusta. Seuraavaksi .... Vappu Pimiän
banaaniletut.

Banaaniletut

2 kananmunaa
1 banaani
Halutessasi lisäksi:
pieni loraus vaniljauutetta tai pari ripausta kanelia
neitsytkookosöljyä paistamiseen

Tarjolle:
marjoja ja rahkaa / jogurttia

Sekoita kananmuna, banaani ja vaniljauute tasaiseksi sauvasekoittimella.

Paista taikinasta lettuja pannulla neitsytkookosöljyssä miedolla lämmöllä. Tässä lämpö on avainasemassa:
jos liesi on liian kuuma, letut kärähtävät. Tarjoile marjojen ja jogurtin kanssa.

Tällä ohjeella huomenissa kokeilen. Vaikuttaa helpolta ja maukkailta letuilta, mutta lämmön
kanssa saa varmaan olla tarkkana.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Virpi Vinkkaa
ViestiLähetetty: 2015-06-02 21:04:46 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-08-31 20:21:01
Viestit: 7651
Paikkakunta: Turku
^^Itse paistelen aika usein banaanimunakasta juuri noilla suhteilla. Alkuun laitan levyn 5:lle, sitten 3:lle, kun kaadan munakasmassan pannulle. Munakkaaseen tulee hyvä pinta (=ei tartu pannuun), mutta ei kuitenkaan pala. Kanelin lisäksi myös kaardemumma ja pienen pieni ripaus kurkumaa toimii hyvin.

Kivoja simppeleitä reseptejä! :)

_________________
"Experience is not what happens to you; it's what you do with what happens to you." - Aldous Huxley

Pölinöitä vol. 4 ja palstaunelmia

Oulaliina jolkottelee kohti puolikasta


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Virpi Vinkkaa
ViestiLähetetty: 2015-06-05 08:29:47 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-05-21 17:19:17
Viestit: 5470
Oulaliina :) kiitos ohjeesta Banaanilettujen paistolämpötilan suhteen ja
tervetuloa, ihanaa nähdä sinua täällä :) tule toistekin.

Seuraavaksi Kippari-Kallen Jauhelihakastike

400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
1 pss (150 g) pakastepinaattia
n. 75 g Kipparin-juustoa
2-3 valkosipulinkynttä
suolaa
musta tai sitruunapippuria
paprikajauhetta

On todella hyvää. :) Kaksi viikkoa sitten tein ja teen varmasti toistekin. Kastikkeen ollessa valmista
voi pilkkoa grillijuustoa sekaan ( omalle lautaselle ) ja nauttia. Tällaisen idean viimeksi huomasin ja
nautin, kastiketta kannattaa tosiaan kokeilla.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Virpi Vinkkaa
ViestiLähetetty: 2015-06-05 13:59:04 
Poissa
***Assolekarppi
***Assolekarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-10-28 18:55:20
Viestit: 16408
Paikkakunta: Vaasa
:smt023 ihanaa virpip :)

_________________
Päikky: http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=11&t=72076


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Virpi Vinkkaa
ViestiLähetetty: 2015-06-05 17:22:51 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-05-21 17:19:17
Viestit: 5470
Ihanaa Teikku :) että kävit tutustumassa ja tule
toistekin :)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Virpi Vinkkaa
ViestiLähetetty: 2015-06-07 09:05:33 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-05-21 17:19:17
Viestit: 5470
Guacamole

2 avokadoa
1 valkosipulin kynsi
½ punasipuli
1 punainen chili
iso nippu tuoretta korianteria
2 limetin puristettu mehu

Lusikoi avokado kuorestaan.

Hienonna valkosipuli, punasipuli, chili ja korianteri. Purista limetin mehu.

Sekoita aineet ja murskaa avokadoa harukalla. Todella helppoa valmistaa. :)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Virpi Vinkkaa
ViestiLähetetty: 2015-06-07 09:07:26 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-03-24 17:49:23
Viestit: 25425
Paikkakunta: Helsinki
Täältähän löytyy vaikka mitä :D
Merkataan!

_________________
Oma leikki

"Kun minä oikein jysäytän, se ei totisesti ole mikään kamelin pieru!" (Noita, Muumit)Kuva


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Virpi Vinkkaa
ViestiLähetetty: 2015-06-16 10:26:52 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2007-11-01 15:25:41
Viestit: 571
Kysyisin, jotta voiko majoneesin valmistaa ilman sinappia? Jos sitten lopuksi maustaa vaikka valkosipulilla tai yrteillä tms. porukassa kun yksi on allerginen sinapille...


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Virpi Vinkkaa
ViestiLähetetty: 2015-06-16 14:43:03 
Poissa
vaelluskarppi
vaelluskarppi

Liittynyt: 2006-03-18 07:35:32
Viestit: 42635
Paikkakunta: Kerava
Voi valmista ilman.

_________________
Elämä on arvaamatonta, koska tahansa voi tapahtua jotain hyvää. Eeva Kilpi


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 70 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 4 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)