Ehkä niitä ituja voi haju- ja makutestata kuitenkin ennen kuin heittää pois? Luulisi että jos on sekä heraa että suolaa, jotain tapahtuisi
Hassua ettei kuplia nouse.
***
Meidän jääkaappiin oli unohtunut pari suolakurkkupurkkia. Luulin että vietiin kaikki avokin työpajalle (jossa on jääkaappi, muttei sähkölaskua
). Suurin osa vietiinkin, ja samalla katsoin, että kaikki kiinteä tavara oli suolaliemen peitossa. No näistä unohtuneista en tietenkään tsekannut mitään, ja nesteen pinta olikin päässyt laskemaan --> purkkien pinnalla kasvoi kivasti hometta. Molemmat purkit ei-tiivisteellisiä, vähän huterilla kierrekansilla. Huom huom.
Nostelin homeet, homeiset lehdet ja muutaman pehmenneen kurkun kompostiin. Loppu hapate tuoksui hyvältä. Maistoin kurkkuja molemmista purkeista. Olivat hyviä. Siirsin selvinneet kurkut ja maustelehdet patenttipurkkiin ja käytin jopa vähemmän homehtuneen purkin liemet, kun home ei yltänyt litkuun asti ja kun liemi tuoksui hyvältä. Tarkkailen nyt uusiopurkkia, mutta luulen että päästään syömään kurkut. Jos home olisi ollut mustaa tai haisevaa, en tiedä olisinko uskaltanut säästää alakerrosten rapsakoita kurkkujakaan.
Aikaisemmin syksyllä menetin yhdet hapanpavut, niissä vesilukkomuovipussi oli luiskahtanut paikoiltaan. Hometta oli pinnalla vain vähän, mutta kaikki pavut olivat ihan pehmenneet ja haju aivan järkyttävä. Tuuletin ja poltin tuoksulyhtyä loppupäivän
Kummitusruokajuttuja pyhäinpäivän viikonlopuksi siis ! Jos nyt jotain ottaisin tästä opiksi, niin
-patenttipurkki käyttöön aina kun voi
-tavallisessa purkissa hapantuvaa tavaraa pitää tarkkailla huolellisesti
- vanha tapa peittää kurkut lehdillä on hyvä, makujen ja tanniinien lisäksi lehdet parhaassa tapauksessa suojaavat varsinaista syötävää homeelta, jos sitä pääsee syntymään.