karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-19 01:53:16

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 104 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 4 5 6 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2014-06-20 12:57:40 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-06-12 09:46:27
Viestit: 5774
Onkos tämä ilmanala nyt sen ennustetun pikku jääkauden alkua, hrrrrr :shock:!


http://www.magneettimedia.com/pieni-jaa ... lkaa-2014/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-06-20 14:27:31 
Poissa
juniorikarppi
juniorikarppi

Liittynyt: 2010-10-18 11:16:06
Viestit: 66
suopursu kirjoitti:
Onkos tämä ilmanala nyt sen ennustetun pikku jääkauden alkua, hrrrrr :shock:!

http://www.magneettimedia.com/pieni-jaa ... lkaa-2014/
Aivan varmasti!

Viherpiipertäjät ei ymmärrä, että maapallon lämötila vaihtelee ilman ihmistäkin.
Mistähän monet mäet esimerkiksi Punkaharjulla tai Paimiossa ovat syntyneet.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-06-21 09:07:57 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47636
Paikkakunta: HomeSweetHome
diesel kirjoitti:
Tarttemas sitten siirtyä rikkaruohopuolelle, peitellyt kesäkurpat sitten onnistuivat paleltumaan. Pane leipään puolet petäjäistä...

Petäjäisestä en tiedä, mutta muuten taitavat rikkaruohot olla turvallisin tapa käyttää kasvikuntaa.
Paikallisuuden iohella niistä saa niin vähän kaloreita, että ruokavalio kääntyy pakosta elukkapainotteiseksi :)

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-06-21 11:13:06 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11921
Paikkakunta: Päijät-Häme
:lol: Ei ne vastoikäymiset siihen loppuneet, juhannuksen kunniaksi ilmestyi sama myrkkyruisku ikkunan taakse. Jos ei hortaa helluntaina, jolloin se viimeksi vieraili, niin ei sitten juhannnuksenakaan, kele :evil: [-X . Nyt on hortapuoli haettava jostain kauempaa, ellei halua mausteita mukana. Onneksi nyt sataa ja on pakkasta, ainakin melkein, että ei kai sentään enää tänään tuossa ajele.

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Fac ut vivas.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-06-28 06:49:41 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11921
Paikkakunta: Päijät-Häme
Voikukannuppukaprikset

Liemi:

2 rkl merisuolaa

3 dl vettä

3 dl voikukannuppuja

Etikkaliemi:

1 1/2 dl etikkaa

3/4 dl vettä

2 rkl sokeria

1 laakerinlehti

Huutele voikukannuput hyvin tai liota niitä viileässä vedessä muutama tunti.

Ryöppää nuppuja 2 minuuttia, siivilöi ne ja lado keitettyihin lasitölkkeihin.

Keitä suolaliemeä, kunnes merisuola on kokonaan liuennut veteen. Kaada liemi purkkeihin nuppujen päälle, sulje kannella ja anna seistä huoneen lämmössä 3 päivää.

Kaada sitten suolaliemi pois purkeista.

Keitä etikkaliemi ja kaada se kuumana lasitölkkeihin. Sulje kannella ja jäähdytä huoneenlämmössä.

Siirrä jäähtyneet tölkit jääkaappiin ja anna voikukannuppukapristen maustua siellä vähintään kolme päivää.

Puhtaisiin purkkeihin säilötyt voikukannuput säilyvät jääkaapissa tai kylmäkellarissa kuukausitolkulla.

Voikukannuppukapriksia
voi käyttää tavallisten kapristen tapaan esimerkiksi salaattien höysteenä. Kaprikset maistuvat herkullisilta myös sellaisenaan pääruoan lisäkkeenä.

Iltateen kanssa

Savukala-nokkospiiras

Kahdeksalle

1 dl perunasosehiutaleita

1 1/2 dl piimää

50 g margariinia tai voita

1 dl kaurahiutaleita

3 dl hiivaleipäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

200 g savulohta tai muuta savukalaa

1 dl ryöpättyä, silputtua nokkosta

2 dl raejuustoa

1/2 dl hienonnettua, tuoretta ruohosipulia

2 munaa

1 dl ruokakermaa

rouhittua mustapippuria

Pinnalle:

3 rkl hienonnettua persiljaa

Sekoita piimä perunasosehiutaleisiin. Lisää joukkoon sulatettu voi tai margariini ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Anna taikinan vetäytyä viileässä täytteen tekemisen ajan.

Perkaa kala.

Purista vesi ryöpätyistä nokkosen lehdistä ja silppua ne. Valuta raejuusto.

Painele taikina halkaisijaltaan noin 25 senttimetriä kokoiseen vuokaan. Pistele ja esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Ota piiraspohja hetkeksi pois uunista ja levitä pohjalle kalanpalat. Lisää mukaan myös nokkonen, hienonnettu ruohosipuli ja raejuusto.

Sekoita munat, kerma ja pippuri keskenään. Kaada seos muiden aineiden päälle.

Lisää silputtu persilja.

Jatka paistamista uunissa noin 35 minuuttia, kunnes piiras on kauniin kullankeltainen ja hyytynyt.

Nokkosesta
saa herkullista naposteltavaa myös niin, että kuumentaa kaksi litraa öljyä kattilassa noin 160-asteiseksi ja friteeraa siinä nuoria nokkosia puoli kourallista kerrallaan. Friteeraa puolisen minuuttia. Valuta ylimääräinen öljy pois ja ripottele nokkosten päälle jauhettua merisuolaa.

Leivän päälle

Yrttinen paputahna

2 rkl oliiviöljyä

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä

1 prk (n. 200 g) säilöttyjä valkoisia papuja

1 tl yrttisuolaa

ripaus sokeria

rouhittua mustapippuria

2 rkl valkoapilaa

2 rkl voikukan lehteä

Kuullota hienoksi hakattu sipuli öljyssä pehmeäksi.

Sekoita joukkoon puristettu valkosipuli, pavut ja noin 1 dl papujen säilöntälientä. Hauduta noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä, kunnes pavut ovat pehmeitä ja neste haihtunut.

Lisää yrtit, suola ja pippuri. Soseuta sauvasekoittimella paksuksi tahnaksi.

Tarjoa
yrteillä höystettyä paputahnaa leivän tai voileipäkeksien päällä. Paputahna maistuu herkulliselta myös dippikastikkeena ja pääruoan lisäkkeenä.

Lapin kansasta löytyi tämmöisiä herkkuja, hiukan tuunaamalla niistä saa varmaan kokokarppiakin.

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Fac ut vivas.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-06-30 11:29:55 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-08-05 17:08:09
Viestit: 17931
VeeraX kirjoitti:
!,,,
Onks joku tehty kuusenkerkistä ja kossusta yskänlääkettä?


Yritin tehdä, hitaalla menetelmällä. Eli ikkunalaudalla, lasipurkissa, voipaperia kantena, jotta sais ilmaa.
Epäonnistui. Sokeri alkoi käymään.
Epäilen, että liian kylmää, aurinko ei ole lämmittänyt. Pahus vie.
Ens vuonna uusiks, jollain toisella menetelmällä.

_________________
Paluu Luontoon! Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-06-30 11:39:54 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-15 11:45:06
Viestit: 3672
Miksi on huono asia, että sokeri rupesi käymään :?:

Kitkin tänään vähän rikkaruohoja, ne räjähtävät käsiin. Vesiheinästä en oikein tykkää, mutta paljon pikkuisia voikukkia oli versonut, ne pääsevät illallissalaattiin.

Kerkkiä on vähän jääkaapissa metsäreissun jäljiltä, ajattelin kokeilla hapattaa niitä mustaviinimarjanlehtien kanssa.

_________________
[...] chaos is found in greatest abundance wherever order is being sought. It always defeats order, because it is better organised.

-Terry Pratchett


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-06-30 12:31:01 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-15 11:45:06
Viestit: 3672
Liitteet:
ImageUploadedByTapatalk1404124088.023562.jpg
ImageUploadedByTapatalk1404124088.023562.jpg [ 110.18 KiB | Katsottu 6033 kertaa ]


Noin. Suolavedessä toisessa purkissa raakoja karviaisia (laitoin viime kesänä jonkin hapatteen koristeeksi ja niistä tuli hyviä, oliivimaisia) ja toisessa kerkkiä. Molemmissa vähän tammen- ja herukanlehtiä. Ennen kokeilematon resepti, omalla vastuulla!

_________________
[...] chaos is found in greatest abundance wherever order is being sought. It always defeats order, because it is better organised.

-Terry Pratchett


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-06-30 17:51:14 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-08-05 17:08:09
Viestit: 17931
Arvo Morkkis kirjoitti:
Miksi on huono asia, että sokeri rupesi käymään :?:

No,kun haisivat kuin rankkitynnyrit. Eivät voineet olla hyväksi.

_________________
Paluu Luontoon! Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-06-30 22:52:13 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-15 11:45:06
Viestit: 3672
Ahaa :D

Me on toukokuusta asti tehty villihiivasimaa, siitä tulee todella hyväntuoksuista ja -makuista kun vispaa ilmaa sekaan päivittäin. Mutta kaikki villikäyminen ei aina myötäile ihmisparan aisteja.

Meidän isä väittää, että kerkät maistuvat kus...virtsalta. Ehkä niissä pääsee helposti aromit valloilleen :) Kerron miten meillä käy!

_________________
[...] chaos is found in greatest abundance wherever order is being sought. It always defeats order, because it is better organised.

-Terry Pratchett


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-06-30 23:26:02 
Poissa
Avaruuskarppi
Avaruuskarppi

Liittynyt: 2011-05-09 07:17:02
Viestit: 15265
Paikkakunta: Kolmas kivi auringosta
Morkkis, onko noissa lasipurkeissa siis vain suolavettä ja vähän rehuja antamassa alku käymiselle? Onko tämä sitä kevythapattamista? Kauanko annat niiden olla? Ja päivittäin kansi auki?

_________________
Vuodesta 2011
Ihmiseläimen lajinmukainen ruokavalio
En ole vielä pudonnut.

Once you have been taught to think, it's hard to stop.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-07-01 08:11:29 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11921
Paikkakunta: Päijät-Häme
Siellä nokipannuillassa, vai mikä se nyt oli, kehoitettiin laittamaan kuusenkerkkiä sinällään pakastimeen, sieltä sitten voi nyppiä niitä tarpeen mukaan mausteeksi ja kuusenkerkkäpestoon.
Joka kuulemma oli tosi hyvää.

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Fac ut vivas.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-07-01 08:34:55 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-15 11:45:06
Viestit: 3672
Kaimaani, kyllä näiden on tarkoitus olla ihan pitkän linjan projekteja :)

Siis luonnosta poimitut jutut sullotaan tiiviisti puhtain käsin puhtaisiin purkkeihin (ei tarvitse steriloida), lehtiä alle ja päälle, niskaan suolavettä tai suolaa ja vettä (mielellään ei jodioitua suolaa). Suolaprosentin olisi hyvä olla ainakin kaksi. Noissa on arviokauppaa yli viiden prossan suola, kun ovat maustekäyttöön, tai mihin lie :D

Saavat nyt olla huoneenlämmössä kunnes käymisprosessi ilmoittaa itsestään esimerkiksi niin, että liemi tursuaa purkin ja kannen välistä (kierrekantta ei saa pitää liian tiukasti kiinni, tai pitää ainakin muistaa ilmata ja usein, eikä ehkä sittenkään saa sulkea korkkia tiiviisti!). Välillä kannattaa kurkkia, ettei mitään homeita ole ilmestynyt, mielellään joka päivä, jos ei ole ilmalukkoa. Aikaa vajaasta viikosta reiluun viikkoon, otaksun. Purkit kannattaa pitää lautasella tai kulhossa, varsinkin jos hapattaa jotain, missä on paljon syötävää bakteereille.

Kun käyminen on alkanut, purkit voi siirtää kellariin jos on, muuten jää- tai viileäkaappiin. Voi maistella esim. viikon välein, onko miellyttävän makuista. Näille kypsyttelyennuste on pari kolme kuukautta, ja säilyä pitäisi talven yli ainakin.

_________________
[...] chaos is found in greatest abundance wherever order is being sought. It always defeats order, because it is better organised.

-Terry Pratchett


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-07-01 10:15:36 
Poissa
Avaruuskarppi
Avaruuskarppi

Liittynyt: 2011-05-09 07:17:02
Viestit: 15265
Paikkakunta: Kolmas kivi auringosta
Kiitti neuvoista, Morkkis. Kehittelen jotain hapatushommelia meillekin, kunhan ollaan riittävän pitkään kotosalla vahtimassa ja hoitamassa purnukoita.

_________________
Vuodesta 2011
Ihmiseläimen lajinmukainen ruokavalio
En ole vielä pudonnut.

Once you have been taught to think, it's hard to stop.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-07-05 01:48:41 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-08-05 17:08:09
Viestit: 17931
Jos ei ala kohta aurinko paistamaan, niin ei saa heinäkuun yrttejä! Mesiangervoa, ja siankärsämöä. Vaikka nousis, niin missä kuivattaa. Stadissa :( .
Onneksi olin ahkera toukokesäkuun vaihteessa.
Mitäköhän sitä vois täällä vielä kerätä? pistää talteen?

Muoks. Sienet ja marjat unohdan, pitäis tietää paikat.

_________________
Paluu Luontoon! Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-08-17 23:29:17 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-15 11:45:06
Viestit: 3672
Unohdin poistaa varkaita tomaatista, ja se levisi koko penkin levyiseksi täyttyen nyt jo muhkeista raakileista. Väri vaan ei tahdo jaksaa muuttua, pelkään ettei loppukesän aurinko riitä, vaikka latvoin ja nypin lehtiä valon edestä.

Satoa pikkuhiljaa talteen purkkiin, yli kahden ja alle viiden prosentin suolaliemeen. Seuralaiseksi meiramin oksia, valkosipulin vartta, krassin nuppuja, kukkia ja siemeniä, kehäkukkaa ja isomaksaruohoa. Hapatetun vihreän tomaatin maku on vähän outo, mutta koukuttava, ja piristää kummasti talvella.

Liitteet:
ImageUploadedByTapatalk1408310950.912186.jpg
ImageUploadedByTapatalk1408310950.912186.jpg [ 103.6 KiB | Katsottu 5636 kertaa ]

_________________
[...] chaos is found in greatest abundance wherever order is being sought. It always defeats order, because it is better organised.

-Terry Pratchett


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-08-18 05:56:28 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-15 11:45:06
Viestit: 3672
Ei vitsi, hukkasin kokonaisen naputellun viestin. Lyhyesti, tomaatin lehdet eivät ole haitallisia näiden mukaan

http://www.nytimes.com/2009/07/29/dinin ... wanted=all

http://www.gardenbetty.com/2013/08/toma ... oxic-myth/

Tomaatin lehdissä on vain jonkin verran enemmän tomatiinia, kasvin omaa alkaloidia, kuin vihreissä tomaateissa, joita syödään yleisesti aika suruttomia määriä, jos ei meillä niin muualla. Lehtiä voi käyttää parantamaan tomaattikastikkeen makua, kalan mausteena ja muutenkin.

Aion kokeilla :D

_________________
[...] chaos is found in greatest abundance wherever order is being sought. It always defeats order, because it is better organised.

-Terry Pratchett


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-08-18 10:01:05 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47636
Paikkakunta: HomeSweetHome
Kasvihuoneessa on kaksi tomaatintainta. Toinen, kitukasvuinen melkein kuoli kuivuuteen Airiston aikaan ja se yrittää vain pysyä hengissä. Toinen röyhyää hurjana, raakileineen varkaineen päivineen joten ehdotus saattaa mennä kokeiluun. Jos kohta vain varovasti, koska ensimmäisestä linkistäsi löytyi tämä:
Lainaa:
In 2000, Dr. Friedman and colleagues reported that when lab animals ingest tomatine, essentially all of it passes through the animal unabsorbed. The alkaloid apparently binds to cholesterol in the digestive system, and the combination is excreted — ridding the body of both alkaloid and cholesterol. The researchers found that both tomatine-rich green tomatoes and purified tomatine lowered the levels of undesirable LDL cholesterol in animals.

... mikä kuullostaa jo pahalta ja juurikin sellaiselta mitä tapaan välttää.
Toisaalta, tällä syödyn kolesterolin määrällä tuo ehkä ei ole iso ongelma.
Enkä sitten syö jatkossakaan aamukeltuaisiani tomaatinlehtien kanssa :)

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-08-18 10:24:03 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2013-11-24 01:38:52
Viestit: 1595
els kirjoitti:
Kasvihuoneessa on kaksi tomaatintainta. Toinen, kitukasvuinen melkein kuoli kuivuuteen Airiston aikaan ja se yrittää vain pysyä hengissä. Toinen röyhyää hurjana, raakileineen varkaineen päivineen joten ehdotus saattaa mennä kokeiluun. Jos kohta vain varovasti, koska ensimmäisestä linkistäsi löytyi tämä:
Lainaa:
In 2000, Dr. Friedman and colleagues reported that when lab animals ingest tomatine, essentially all of it passes through the animal unabsorbed. The alkaloid apparently binds to cholesterol in the digestive system, and the combination is excreted — ridding the body of both alkaloid and cholesterol. The researchers found that both tomatine-rich green tomatoes and purified tomatine lowered the levels of undesirable LDL cholesterol in animals.

... mikä kuullostaa jo pahalta ja juurikin sellaiselta mitä tapaan välttää.
Toisaalta, tällä syödyn kolesterolin määrällä tuo ehkä ei ole iso ongelma.
Enkä sitten syö jatkossakaan aamukeltuaisiani tomaatinlehtien kanssa :)



Jaahas, tuota pitääkin lukea lisää, mikähän siinä vois mennä pieleen hyper LDL:kootikolla

_________________
Just eat a goddamn steak


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-08-18 11:02:08 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-15 11:45:06
Viestit: 3672
els kirjoitti:
Kasvihuoneessa on kaksi tomaatintainta. Toinen, kitukasvuinen melkein kuoli kuivuuteen Airiston aikaan ja se yrittää vain pysyä hengissä. Toinen röyhyää hurjana, raakileineen varkaineen päivineen joten ehdotus saattaa mennä kokeiluun. Jos kohta vain varovasti, koska ensimmäisestä linkistäsi löytyi tämä:
Lainaa:
In 2000, Dr. Friedman and colleagues reported that when lab animals ingest tomatine, essentially all of it passes through the animal unabsorbed. The alkaloid apparently binds to cholesterol in the digestive system, and the combination is excreted — ridding the body of both alkaloid and cholesterol. The researchers found that both tomatine-rich green tomatoes and purified tomatine lowered the levels of undesirable LDL cholesterol in animals.

... mikä kuullostaa jo pahalta ja juurikin sellaiselta mitä tapaan välttää.
Toisaalta, tällä syödyn kolesterolin määrällä tuo ehkä ei ole iso ongelma.
Enkä sitten syö jatkossakaan aamukeltuaisiani tomaatinlehtien kanssa :)


Eipä nuo kolesterolinsitomiset viehätä minuakaan. Tulee kyllä hakematta mieleen, että tekevätkö muutkin kasvialkaloidit yms "superterveelliset" antioksidantit jotain samantapaista. Siinä mielessähän tulee muutenkin elettyä veitsenterällä kun kaikenlaisia violetteja ja tummanvihreitä ja polttavan makuisia rehuja kuitenkin syön niin kauan kuin kasvimaa niitä pukkaa. Pitää varoa ettei mene överiksi :D

Mua lähinnä kiinnostaa tuo muutaman nuoren lehden lisääminen tomaattisoosiin vastapoimittua makua tuomaan, ja tietty se, että haluan vihreäksi jäävän sadon myös talteen. Talvikaudelle jaettuna ei kuitenkaan tule niin paljon vihreää tomaattia, että saisin kaiken kolesterolin imeytymisen estettyä.

_________________
[...] chaos is found in greatest abundance wherever order is being sought. It always defeats order, because it is better organised.

-Terry Pratchett


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 104 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 4 5 6 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)