karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-18 04:52:32

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 104 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 4 5 6 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2014-05-06 08:05:30 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11921
Paikkakunta: Päijät-Häme
Rikkaruohopaistos Kihtikiukulle.

Otetaan siivilä ja mennään pihamäkeen(tai jonnekin luontoon)
nypitään pakkasöistä huolimatta runsaasti versovia ja kasvavia
nokkosia, kihtiruohoa eli vuohenputken (suppuisia) lehtiä
muutama poimulehdenalkukin eksyi joukkoon
huuhdellaan ne
Katsotaan jääkaappiin:
Löydetään munia, voita, fetajuustoa, kermaa, kalamatoja, puoli pakettia pekonia.
Jääkaapin ulkopuolelta:
Kasvavaa basilikaa, kuivaa minttua, kuivattua karhunlaukkaa, valkosipulia, parsan nuppuja
oreganoa, kasvavaa rosmariinia, mobiilissa kasvavia punasipulin varsia, ruususuolaa, hiukka valkopippuria, hiukka muppia, mietoa curryä, luomujeeraa ja luomukurkumaa.
Saattoi olla jotain pientä muutakin, kukin kaappiensa ja makujensa mukaan.

Pannulle voita ja öljyä, siihen kurkuma ja curry ja jeera, sitten pekonisuikaleet. Maltillista paistoa, sekaan rikkaruohoaines pieneksi pilkottuna, valko-ja muut sipulit. Sillä välin toisaalla; kerma, pari kanalasta vastapoimittua munaa, tai munia ylipäätään, pari kipaletta, valkopippuria ja vispausta. Tämä on se munamaito. Johon lisäilin mupinkin ja yrttilöitä.

Voidellaan uunivuoka, kun rikkaruohopaistos on valmis, ruohot vuokaan, munamaitoon rullatusta basilikasta ja rosmariinistä suikuloita, karhunlaukkaa ja muuta maustetta. Liemi rikkaruohojen sekaan ja fetaa ja kalamatoja mukaan. Jolloin ei ruususuolaa olisi välttämättä tarvittu, juusto oli aika suolaista.

Laitetaan uuniin ja lämpötila oli 195, kunnes vaikuttaa kypsältä ja hyytyneeltä. Tämä oli kiertoilmassa, joten jossain muussa uunissa lämpö on joku muu, mutta ei kaukana tuosta.

Kihtikiukku oli ihan haltioissaan, broilerinpaistileikkeet parilalla ja hyvillä mausteilla eivät olleet ollenkaan niin taivaalista syötävää :shock: .

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Fac ut vivas.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-05-07 11:32:06 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11921
Paikkakunta: Päijät-Häme
:? Kylmää on, mutta onneksi ainakin rikkaruohot viihtyvät!
Haetaan nokkosia iso astiallinen, lipstikkaa muutama töyhtö, huuhdellaan ja hiukan kuivatellaan. Salaattilinko on aika hyvä keksintö.

Jääkaapista löytyy nautasikaa, tuota ihme-eläintä ja voita, pöydällä on oliiviöljypullo, salottisipulia, valkosipulia, kurkunpätkä ja kesäkurpitsa.

Kasarin pohjalle voiköntti ja oliiviöljyä, siihen pieniksi pilkotut sipulit ja nokkoset ja sekoitellaan sipulit kuulakkaiksi. Lisätään pieneksi kuutioitu kurkku ja kesäkurpitsa, sekä yleisön pyynnöstä, (ukko välttämättä halusi) pilkottu chili.

Pakastimesta löytyi strutsilientä litran astiassa ja kun se nyt on eilisestä alkaen sulanut, niin kaadetaan nokkosten ja muiden ainesten päälle, mausteeksi muppia ja suolaa.

Nautasika ruskistetaan paistinpannulla ja sen voi maustaa kukin makunsa mukaan, minä laitoin hiukka paprikaa, hiukka pippuria ja rullattua ja viipaloitua basilikaa ja timjamia.

Kattilassa hiljalleen hymyilleen keitoksen sekaan lisätään lopuksi jauheliha ja lautaselle sitten vielä smetanasilmä. Ellei vallan hulvattomaksi heittäydy ja sulata keittoon Koskenlaskijaa.

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Fac ut vivas.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-05-07 12:47:01 
Poissa
Aurinkoinen
Aurinkoinen
Avatar

Liittynyt: 2010-08-13 07:57:34
Viestit: 9271
Paikkakunta: Siuntio
Hitto, justiin söin lounasta ja vaikka vatsa on täysi niin noita lukiessa valuu kuola :mrgreen:

Meillä kasvaa ja kukoistaa talon ympärillä jonkin sortin "vesiruoho", nimeä en muista mutta sellaisenaan voi syödä, sitä tulee napsittua kesäisin salaattiin. Koirakin syö sitä mielellään =P~

_________________
Turha itkeä maahan kaatunutta maitoa ja miksi mennä merta edemmäksi kalaan.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-05-08 06:38:44 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11921
Paikkakunta: Päijät-Häme
Solekil, tarkoitat varmaan vesiheinää, Stellaria media, eli pihatähtimö. Se on hyvää salaatin seassa ja hiukan murskattuna ja iholle levitettynä lievittää liiallisen auringonsaannin vaikutuksia. Ja on ylipäätään hyvää ihonhoidossa. 8) Taitaa jäädä kanojen tähtimöherkuttelu tänä kesänä vähemmälle, sillä vesiheinää on käytetty myös kihdin hoidossa. Kihtiruohon eli vuohenputken ja vesiheinän yhdistelmäsalaatteja vaan ukolle eteen koko kesän, ehkä kihtikiukkukin hiukan laantuu...

http://fi.wikipedia.org/wiki/Pihat%C3%A4htim%C3%B6

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Fac ut vivas.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-05-08 07:24:12 
Poissa
Aurinkoinen
Aurinkoinen
Avatar

Liittynyt: 2010-08-13 07:57:34
Viestit: 9271
Paikkakunta: Siuntio
No sehän se on :!: , kivaa kun kasvi sai vihdoin nimen, ei oo ollut hajuakaan sen hienoista ominaisuuksista, koirat vissiin tienneet intuitiivisesti mua paremmin :mrgreen:
Kiitos kovasti :D

_________________
Turha itkeä maahan kaatunutta maitoa ja miksi mennä merta edemmäksi kalaan.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-05-08 07:59:26 
Poissa
Pusukala
Pusukala
Avatar

Liittynyt: 2010-09-20 09:57:53
Viestit: 8956
Oi, mikä arsenaali, Di!

Mun tarttee kans jonnekin pöheikköön mennä nokkosia jahtaamaan,
mutta kun ne kaikki on koirien kusemia ja pakokaasujen pöllyttämiä.

Myös strutsi on pistettävä kattilaan. Kiitos vinkistä eli muistutuksesta :)

_________________
Asiallisia juttuja


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-05-08 09:50:43 
Poissa
himokarppi
himokarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-03-04 14:53:14
Viestit: 3807
Kyllä piti tovi miettiä, että mitä kumman kala-matoja siellä syödään. Ilmeisesti oliiveja eikä lieroja? :D

Ja nälkä tulee lukiessa, nam!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-05-08 09:59:37 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2014-03-24 23:52:25
Viestit: 4126
Erihanna kirjoitti:
Kyllä piti tovi miettiä, että mitä kumman kala-matoja siellä syödään. Ilmeisesti oliiveja eikä lieroja? :D

Ja nälkä tulee lukiessa, nam!
Joo mullakin eka kävi mielessä, että muuten hyvä ohje vois kokeilla, mutta ne kalamadot jättäisin pois.. :lol:


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-05-08 10:09:55 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11921
Paikkakunta: Päijät-Häme
:lol: :lol: Kyl meil kaikenmaailman etanoita ja nilviäisiä syödään, mutta onkimadot on kyllä jätetty koskematta, vaikka ne friteerattuina olis kuulemma ihan hyviä. :o Joo, eli Kalamatoja ihan oliivilajikkeena on sekä öljynä että oliivina.

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Fac ut vivas.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-05-08 10:12:58 
Poissa
***Assolekarppi
***Assolekarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-10-28 18:55:20
Viestit: 16408
Paikkakunta: Vaasa
Ja mä oon niin "käsi" että varmaan saisin jonkumoisen ruokamyrkytyksen jos edes yrittäisin poimia rikkaruohoja syötäväksi :lol:

_________________
Päikky: http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=11&t=72076


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-05-08 20:27:52 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-15 11:45:06
Viestit: 3672
Kaappeja tyhjennetään meilläkin ja pakastinta, rahaakin olis syytä säästää.

Kaapinperältä koko paketti linssejä likoamaan ja sitten itämään, vihreitä, de Puy (vähemmälläkin ranskan kielellä itäisivät!). Puolet itäneistä blenderiin, tilkka kefiiriä ja vettä sekaan. Linssisohjo lasipurkkiin, unohdetaan lopuksi päivää lämpimään paikkaan.

Otetaan sulamaan lammaspadan jämät ja peuranluulientä, keitetään muutama puolikas sipuli liemessä kypsäksi. Mennään käymään palstalla, ei sadakaan vaikka luultiin, mustarastas laulaa ja naapurien kukat hohtavat sateen peseminä. Viluista voikukkaa ja vuohenputkea, muutama mintunalku ja lipstikanoksa, viinisuolaheinää ja maahumalaksi paljastuvaa kukkivaa matalaa juttua vanhaan vaatekaupan pikkupussiin.

Kotona linssisohjo kohoaa ja kuplii. Intialaisten perinteiden vastaisesti paistetaan pieniksi kakuiksi voissa , valurautapannulla kannen alla. Sipulin ja liemen sekaan kumotaan tähdelammaspata. Kuuman padan/sopan kanssa tarjotaan villisilppua ja huolellisesti voideltuja, yllättävän mureita, hapanleivän makuisia (!) linssikakkuja (jotka vain etäisesti muistuttavat alkuperäisreseptiä) ja viiniäkin, joka ei sovi tagerhaaver- tai säästöteemaan, mutta kummasti liuottaa sadepäivän illan aika lämpöiseksi.

_________________
[...] chaos is found in greatest abundance wherever order is being sought. It always defeats order, because it is better organised.

-Terry Pratchett


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-05-10 09:32:09 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11921
Paikkakunta: Päijät-Häme
Arvo Morkkis, onhan se kivaa, kun tagehaveriltakin löytyy viiniä kaapinperältä. Ja rikkaruohoilijalta voi löytyä jopa voikukkaviiniäkin, joka muuten on älyttömän hyvää, vaikkakin suuritöistä.
:shock: Ukko kävi kaivelemassa puutarhassa ja tulla lätkäytti pöytään puolimetrisen juuren. Pakkanen oli niistänyt vihreän kasvuston saksankirvelistä ja maan alla on kuulemma metritolkulla paksua juurta. No, maustekäyttöön saksankirvelistä voi käyttää lehdet, siemenet ja juuret. Jonka jälkeen ukko katkaisi hyvän palasen, kuori sen ja upotti, yllätys, yllätys, pätkän vodkapulloon. Näkkyypähän, sanois Kummun Kallekin...

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Fac ut vivas.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-05-10 11:02:15 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-15 11:45:06
Viestit: 3672
Jos se viini olisikin kaapin periltä :D Lampsin Alkoon ihan varta vasten. Joskus pääsee syntymään tilanne, jossa meillä vanhenee pulloja nurkissa, mutta ei kyllä usein eikä pitkäaikaisesti, jos jotain tuliaissokeriliemiä ei lasketa.

Varovasti suunnittelen kyllä jotain kotiviinejä tai siidereitä, voikukkasimaa nyt ainakin. Jos antaa varovasti sokeria tai hunajaa alussa, sima käy verraten nopsaan rutikuivaksi. Tässä porkkana-hunaja-inkivääri, voikukan lehtiä (kukkia ei lähipientareilla ole näkynyt) mausteena:
Liitteet:
ImageUploadedByTapatalk1399712188.498784.jpg
ImageUploadedByTapatalk1399712188.498784.jpg [ 113.43 KiB | Katsottu 8601 kertaa ]


Tähdelammassopasta jäi tähteet, siihen eilen lisää sipulia kypsymään ja pakkasesta peuranluista irronnutta lihahitua. Yrttisilppua, linssikakkuja ja nopsasti ryöpättyjä, voipannussa käväisseitä horsmanversoja. Nyt on tähteet loppu, mutta pakastimen tyhjennys jatkuu. Illalla varmaan luvassa Yksinäisen Maksaa, resepti ei vielä selvillä :D

PS. Löysin jostain vanhoista viesteistä hauskan vanhanajan parannuskonstien ketjun, jossa oli hienoja yrttiöljyjen, uutteiden sun muiden ohjeita, kenenkäs muun kuin Dieselin kirjaamana. Täytynee pompsauttaa näkyville.

_________________
[...] chaos is found in greatest abundance wherever order is being sought. It always defeats order, because it is better organised.

-Terry Pratchett


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-05-15 08:55:26 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47634
Paikkakunta: HomeSweetHome
Ruokavarastoksi ihka vieraan kaapin alahyllyltä löytyi kaksi pulloa entisvuoden siideriä (sitä tuli p-a-l-j-o-n, mikä ehkä selittää eksoottisen varastopaikan). Ovat sentään olleet varjossa ja viileässäkin tämän ajan ja näyttävät hyviltä. Pitänee lähiaikoina avata toinen ja tarkistaa sisältö. Se voi olla siideriäkin :)

Asiaan: Flunssa hiljensi pihatoimia toista viikkoa, joten vasta eilen piristin kyyttöjauhiskuulloketta & salaattia vuohenputkella, horsmalla ja upeasti röyhyävällä tuoreella lipstikalla, jos kohta mukaan mahtui suomisipuli, suomiperuna, unkarinvarhaiskaalia ja muutama espanjanparsakin.

Ps Flunssa pisti muutenkin ajattelemaan. Melin huomiot pähkinöiden (tai siis vain tjsp, koska olen syönyt vain manteleita ja suolapähkinöitä, mutta silti) ravinteiden imeytymättömyydestä taitavat päteä täälläkin. Ehkä niiden aika viimein on ohi, helppoudesta huolimatta?

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-05-15 10:58:00 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11921
Paikkakunta: Päijät-Häme
Els, viime vuonna meille tuli kahdessa eri paikassa kasvaviin pähkinäpensaisiin yhteensä noin kymmenen pähkinää, ne ovat ainakin kotipaikalla kasvaneita, olisko ne parempia syödä kuin kaukaa tuodut. Ukon kotona( se kesämökki kaupungissa ) on Turusta haettu pähkinä joka on kasvanut paikallaan istutuksesta alkaen. Eli istutus oli 1975. No, ei se enää pensas ole, vaan helkkarinmoinen puu, mutta hedelmöittäjät ovat vähissä, joten sato on sitä ja tätä. Ehkäpä ratkaisu on hedelmöittäjän vieminen täältä maalta, nekin ovat paikallisia parin sadan vuoden takaa.

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Fac ut vivas.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-05-15 12:23:27 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-06-12 09:46:27
Viestit: 5774
Enpä ole ennen voikukankukkaa syönyt.
Hitto, sehän oli todella hyvää!!!
Lehtiä ja kukkia vedin ihan sellaisenaan.

KEVÄT :smt049


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-05-15 12:58:43 
Poissa
***Assolekarppi
***Assolekarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-10-28 18:55:20
Viestit: 16408
Paikkakunta: Vaasa
voikukista saa ihanaa viiniä.. mulla on jossain äidin resepti tallella...hmm..

_________________
Päikky: http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=11&t=72076


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-05-15 16:24:32 
Poissa
Aurinkoinen
Aurinkoinen
Avatar

Liittynyt: 2010-08-13 07:57:34
Viestit: 9271
Paikkakunta: Siuntio
Nokkoset parhaimmillaan kasvussa, huomisaamuna keräämään :koki:

_________________
Turha itkeä maahan kaatunutta maitoa ja miksi mennä merta edemmäksi kalaan.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-05-15 21:47:09 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-06-12 09:46:27
Viestit: 5774
Nokkosista teinkin jo muhennosta viiko sitten, namia oli!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-05-18 12:42:16 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11921
Paikkakunta: Päijät-Häme
Nokkoskihtiruohopoimulehtimunakas tuloillaan, paistetaan voin ja pekonisilpun ja silputun tomaatin kanssa, päälle giganttipersiljaa ja muutama rullattu basilikanlehti. Ehkä karhunlaukkaakin. Liian kuumaa miettiä mitään vahvempaa ruokaa.

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Fac ut vivas.


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 104 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 4 5 6 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 15 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)