karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-19 09:04:34

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 281 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 111 12 13 14 15 Seuraava
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: Re: kotitekoinen majoneesi
ViestiLähetetty: 2013-02-03 11:22:06 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-12-30 17:16:02
Viestit: 739
Paikkakunta: Vantaa
Logotar kirjoitti:
joku kiltti vois mulle ostaa pullon öljyä? Mä tietty maksan kulut. Kauppias tuskin tilaa kun näkuy olevan sen verta monta sorttia muita öljyjä...

Samaan lähetykseen muutama tölkki kookoskermaa ja macadamiapähkinöitä :P


Näin K-puolen työntekijänä väittäisin, että suurin osa kauppiaista tilaa jos ostaja tuotteelle on :D Mutta jos se jää hyllynlämmikkeeksi, niin ei tilaa toista kertaa... Ja varmasti tilaa myös sitä kookoskermaa tarvittaessa :D Macadamioista en ole varma onko miten saatavilla.

_________________
"Maalaat mun roudalle värit, joista mä tunnen sen.
Pienimpiinkin kohtiin teet puolikkaan ihmisen."

Apulanta - Routa
Päikyn tapaista

Kuva


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: kotitekoinen majoneesi
ViestiLähetetty: 2013-02-03 19:03:30 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-01-18 14:10:01
Viestit: 2579
Paikkakunta: Utsjoki
Onhan tuo tilannut pyynnöstä kaikenlaista toi meidän kauppias. Mutta kun on kyseessa k-market Utsjoella, ei se asiakaskunta ole kovin suuri. Siellä on niin montaa sorttia öljyjä etten viitti pyytää enää uutta tilaamaan... Joskus on tilannut jos oon luvannut ottaa koko myyntierän, mitä nyt lieneekin ollut...

Suositelkaapas sitten hyvää kookoskermaa :)

Piinis: Jee kiitti! Siis sitä Borgesin light- oliiviöljyä pullo tai kaks ja ööh vaikka viis tetraa kookoskermaa, ei mulla ole niistä kokemusta että mikä olis hyvää.

Maalla asuvana tiedustelisin, että kai siitä Smartpostista tulee paketin ihan normipostiin, vai pitääkö olla smartpost vastaanottajanakin?

_________________
-Logis-

Kuva


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: kotitekoinen majoneesi
ViestiLähetetty: 2013-02-03 19:17:59 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-12-30 17:16:02
Viestit: 739
Paikkakunta: Vantaa
Voi lähettää myös postiin :)

_________________
"Maalaat mun roudalle värit, joista mä tunnen sen.
Pienimpiinkin kohtiin teet puolikkaan ihmisen."

Apulanta - Routa
Päikyn tapaista

Kuva


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: kotitekoinen majoneesi
ViestiLähetetty: 2013-02-03 19:21:29 
Poissa
napakettu
napakettu

Liittynyt: 2009-07-25 19:43:02
Viestit: 12442
Logis. Kiirastorstain tienoilla voisin tuoda Kaamasen kievarille paketillisen tavaraa, jos on tarvis. Tai jos Sevetissä olis poroajot pääsiäisen tienoilla - en kyllä ole missään tietoa nähny....

_________________
Kuva
This woman is made of curves and lines

18518 Nirrilä


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: kotitekoinen majoneesi
ViestiLähetetty: 2013-02-03 19:57:08 
Poissa
Rantakarppi
Rantakarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-08-27 21:05:11
Viestit: 19673
Paikkakunta: Rauma
Logotar kirjoitti:
Piinis: Jee kiitti! Siis sitä Borgesin light- oliiviöljyä pullo tai kaks ja ööh vaikka viis tetraa kookoskermaa, ei mulla ole niistä kokemusta että mikä olis hyvää.

Maalla asuvana tiedustelisin, että kai siitä Smartpostista tulee paketin ihan normipostiin, vai pitääkö olla smartpost vastaanottajanakin?


Juu siis vastaanottajalla et tarvi olla smartpostia, ne tulee ihan normista tavispostiin siooin. Smartti on vaan silloin kätevä kun paketti painaa niin siinä ei katsota painoa lainkaan, niinkuin normipostipaketeissa.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: kotitekoinen majoneesi
ViestiLähetetty: 2013-02-11 18:54:35 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-03-15 12:44:01
Viestit: 492
Paikkakunta: pohjonen
Aivan ihanaa tulle tuolla light öljyllä!

Lykkäsin sekaan kolme valkosipulin kynttä... voin kertoa että yksi olisi riittänyt!
Antakaa anteeksi kaverit, haisen viikon valkosipulille... ... ja pahasti!

Laitoin kuppiin:

sinappia
sitruunamehua
ne valkosipulin kynnet (en tehny muuta ko halkasin)
muna (huoneenlämpönen)
2 dl öljyä, huoneenlämpöstä (tämän sentään mittasin)

Sauvasekotin pohjaan varovasti,sitten käyntiin, saa käydä muutaman hetken. Sitten aletaan nostaa varovasti sauvasekotinta ylös. Ylös tullessa käytetään nopeasti alhaalla ja ylhäällä muutaman kerran. Sitte tarkistetaan maku (ja karjastaan ku on liikaa sitä valkosibalia) :lol:

Hyvvää ja helppoa!

En sitte tiiä että miks piti taas ohje kirjotaa, mut olkaat hyvä! :lol:

_________________
iherbin koodi uusille asiakkaille UHA917 saat $5 alennuksen


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: kotitekoinen majoneesi
ViestiLähetetty: 2013-02-18 20:05:59 
Poissa
sintti
sintti
Avatar

Liittynyt: 2013-01-20 00:55:20
Viestit: 41
vinkkejä!!!!

Halusin kokeilla käsin vatkaamalla, mutta en saa paksua sitten millään. Tasaista sotkua tuo kyllä on, eikös se juoksettuminen tarkoita, että erottuu raaka-aineet. Rasvaa laitettu jo varmaan puol litraa, (ensin rypsiä, sitten kun se loppui niin voita jne..) äskön oli 1 keltuainen, nyt vatkailin jo toiseen, mutta yhtä löysänä pysyy..

Mikä ilmiö? ja miten vältetään?


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: kotitekoinen majoneesi
ViestiLähetetty: 2013-02-18 20:49:42 
Poissa
vaelluskarppi
vaelluskarppi

Liittynyt: 2006-03-18 07:35:32
Viestit: 56078
Paikkakunta: Kerava
Jos käsin vatkaa niin se öljy pitää ihan ohuena nauhana kaataa sinne munien ja muiden aineiden sekaan.Ja vatkata tosi rivakasti. Mitään ohjettä siihen ei oo nyt antaa mutta tuskin onnistuu tuolla oihjeella millä tehdään sauvasekoittimella.

_________________
Elämä on arvaamatonta, koska tahansa voi tapahtua jotain hyvää. Eeva Kilpi

Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme että kaikki käy hyvin. Mauno Koivisto


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: kotitekoinen majoneesi
ViestiLähetetty: 2013-02-18 22:41:20 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-15 11:45:06
Viestit: 3672
Ootko ihan varma ettei juoksettunut? Mulle on käynyt niin vain pari kertaa ja sitä pisararakennetta hädin tuskin erottaa. Teen majoneesin aina käsin. Olen tullut siihen tulokseen, että epäonnistuminen johtuu tähtien asennosta. Tai ehkä jalkaterän. Ei siihen auta kuin vatkata uuteen keltuaiseen ja aluksi ihan pisara kerrallaan, mutta jotenkin tuntuu että tiedät tän jo :)

_________________
[...] chaos is found in greatest abundance wherever order is being sought. It always defeats order, because it is better organised.

-Terry Pratchett


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: kotitekoinen majoneesi
ViestiLähetetty: 2013-02-19 21:01:58 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-01-18 14:10:01
Viestit: 2579
Paikkakunta: Utsjoki
tein ja onnistuin!

Tosin ei se maistu oikein miltään, pitää vielä koemaistaa kunhan jäähtyy.

_________________
-Logis-

Kuva


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: kotitekoinen majoneesi
ViestiLähetetty: 2013-02-23 17:04:22 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-02-17 17:39:01
Viestit: 8015
Paikkakunta: Kallavesj'
No mä nyt sitten lompsin omaan residenssiini ja hain muinoisen koulun vanhan kylmän keittiön ohjeiden kansion esille (aarreaitta). Tässä on perusmajoneesin ohje käsintekijöille (copyright Lankinen-Lehto-Patala-Rusakko -84).

Tarvittavat aineet:
- 3 keltuaista
- 1 l öljyä
- 2 tl sinappia
- 1 tl suolaa
- 0,25 dl viinietikkaa

Työvälineet: pyöreäpohjainen kulho ja pallo- tai kierrevatkain

Raaka-aineiden tulee olla samanlämpöisiä.

* Sekoita keltuaiset ja mausteet viinietikkaa lukuunottamatta
* Lisää öljy keltuaisiin voimakkaasti sekoittaen, aluksi tipoittain, sitten ohuena nauhana
* Lisää viinietikka vähitellen majoneesiin (= vuorotellen öljyn kanssa!).
* Jos majoneesi on lähellä juoksettumista niin lisää vettä.

Jos majoneesi juoksettuu, niin vatkaa eri kulhossa puolet juoksettuneen massan keltuaismäärästä ja lisää juoksettunut massa vähitellen.
Jos majoneesi juoksettu ja on lämmintä, lisää jääpaloja. Jos kylmää niin lisää kuumaa vettä (1/4dl / 1l).

Täällä ohjeella veivattiin aikoinaan, onnistuu oikeastaan aina kunhan jaksaa muistaa ohjeet ja lihakset riittävät vatkaamiseen! :mrgreen: En vaan ymmärrä miksi pitäisi tehdä käsin, kun koneetkin on keksitty? :oops: Tosin onhan siinä oma fiiliksensä ja minäkin hifistelen välillä! :D

_________________
Tuli tuoksuu hyvältä... ja makuasioista voi kiistellä.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: kotitekoinen majoneesi
ViestiLähetetty: 2013-06-16 11:47:37 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-07-26 15:21:14
Viestit: 1634
Jeejee, vihdoin minäkin onnistuin tekemään itse aiolia, valkosipulimajoneesia, ja hyvää tulikin! :) Olen joskus aikaisemmin kokeillut, mutta silloin ei kyllä onnistunut - majoneesi ei paksuuntunut. Tällä kertaa tuli ihanan paksua - nikseinä lienevät huoneenlämpöiset raaka-aineet ja maltillinen sekoittaminen - tarkemmat tekoselostukset blogissa. ;)

_________________
<3 Kookosöljy
Iherbin alekoodi uusille tilaajille IRI825 ;)
Pilkettä-blogi


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: kotitekoinen majoneesi
ViestiLähetetty: 2014-11-02 15:40:59 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2012-01-12 14:24:15
Viestit: 3152
Paikkakunta: Satakunta
Tarvii itsekin kokeilla voimajoneesia. :D Oliko sen tekeminen missä järjestyksessä käsin?

_________________
Nature doesn't jump.

Praise the lard!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: kotitekoinen majoneesi
ViestiLähetetty: 2014-11-02 15:55:29 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-15 11:45:06
Viestit: 3672
En oo ihan varma ymmärränkö kysymystä, mutta minä olen tehnyt voiolin näin:

Voi kattilaan sulamaan, miedolle lämmölle.

Kulhoon keltuainen/keltuaiset ja mahdolliset etikat/sinapit/chilikastikkeet. Vatkataan vispilällä kunnolla sekaisin.

Sulaa voita aletaan lisätä tippa kerrallaan, sitten ohuena norona, koko ajan vispaten. Minä tiputan/valutan aika korkealta, niin voisula jäähtyy matkalla. Jos on epävarma olo, voi alun ensimmäiset tiputukset ja lirutukset tehdä oliiviöljyllä, kunnes huomaa, että majoneesi lähtee paksuuntumaan.

Jos juoksettuu, aloitetaan alusta yhdellä keltuaisella, jonka sekaan juoksettunut massa vatkataan samaan tapaan kuin öljy tai voisula.

Hienoksi hakatun valkosipulin olen lisännyt viimeisenä. Jos siis aioli-voiolista kyse :)

Sauvasekoittimella en ole koskaan kokeillut voiolia. Oliiviöljymajoneesistakin tulee minusta parempaa käsin vatkaamalla. Eikä kestä kauaa.

_________________
[...] chaos is found in greatest abundance wherever order is being sought. It always defeats order, because it is better organised.

-Terry Pratchett


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: kotitekoinen majoneesi
ViestiLähetetty: 2014-11-02 17:18:10 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2012-01-12 14:24:15
Viestit: 3152
Paikkakunta: Satakunta
Arvo Morkkis kirjoitti:
En oo ihan varma ymmärränkö kysymystä, mutta minä olen tehnyt voiolin näin:

Voi kattilaan sulamaan, miedolle lämmölle.

Kulhoon keltuainen/keltuaiset ja mahdolliset etikat/sinapit/chilikastikkeet. Vatkataan vispilällä kunnolla sekaisin.

Sulaa voita aletaan lisätä tippa kerrallaan, sitten ohuena norona, koko ajan vispaten. Minä tiputan/valutan aika korkealta, niin voisula jäähtyy matkalla. Jos on epävarma olo, voi alun ensimmäiset tiputukset ja lirutukset tehdä oliiviöljyllä, kunnes huomaa, että majoneesi lähtee paksuuntumaan.

Jos juoksettuu, aloitetaan alusta yhdellä keltuaisella, jonka sekaan juoksettunut massa vatkataan samaan tapaan kuin öljy tai voisula.

Hienoksi hakatun valkosipulin olen lisännyt viimeisenä. Jos siis aioli-voiolista kyse :)

Sauvasekoittimella en ole koskaan kokeillut voiolia. Oliiviöljymajoneesistakin tulee minusta parempaa käsin vatkaamalla. Eikä kestä kauaa.


Tuota juuri tarkoitin. Ja voin jälkeen sitten jatketaan öljyllä? Vai voiko sen tehdä kokonaan sulasta voistakin?

_________________
Nature doesn't jump.

Praise the lard!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: kotitekoinen majoneesi
ViestiLähetetty: 2014-11-02 23:05:49 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2012-01-12 14:24:15
Viestit: 3152
Paikkakunta: Satakunta
Tulipas ihan onnistunut(?) majo tai ei se kovin paksua ollut muttei löysääkään. Keksin jopa laittaa omenaviinietikkaa ehkä ens kerralla sitruunaa... Nyt jääkaapissa odottamassa huomista colewslavia johon tulee puolet majoa ja puolet smetanaa :smt026

_________________
Nature doesn't jump.

Praise the lard!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: kotitekoinen majoneesi
ViestiLähetetty: 2015-01-18 06:17:03 
Poissa
Psychokarppi
Psychokarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-06-08 17:01:47
Viestit: 1116
Paikkakunta: Porvoo
Itse tein näin:

1 Kananmuna
1 rkl Dijonsinappia
1 rkl Omenaviinietikkaa
2,5 dl Rapsiöljyä
Hieman suolaa ja valkosipulia

Sauvasekoittimella sekaisin ja käyttöön!!! :D

_________________
Psychobilly is our Life
Let´s wreck, let´s drink
Let´s have dirty nights
We are addicted bone for bone
To the Darkside of Rock n Roll


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: kotitekoinen majoneesi
ViestiLähetetty: 2015-01-20 09:00:48 
Poissa
vaelluskarppi
vaelluskarppi

Liittynyt: 2006-03-18 07:35:32
Viestit: 56078
Paikkakunta: Kerava
Mulla suht sama ohje mutta koska en halua käyttää siemenöljyjä niin tilalla Borgesin extra light oliiviöljy joka on miedonmakuista.

_________________
Elämä on arvaamatonta, koska tahansa voi tapahtua jotain hyvää. Eeva Kilpi

Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme että kaikki käy hyvin. Mauno Koivisto


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: kotitekoinen majoneesi
ViestiLähetetty: 2015-01-24 00:03:33 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2012-01-12 14:24:15
Viestit: 3152
Paikkakunta: Satakunta
Kirrimirri kirjoitti:
Mulla suht sama ohje mutta koska en halua käyttää siemenöljyjä niin tilalla Borgesin extra light oliiviöljy joka on miedonmakuista.


Pitäisiköhän jättää voi kokonaan pois ja kokeilla pelkästään tuolla extra lightiä nähdäkseen onko mitään eroa.. Vai tarviiko tuo majoonesi oman aikansa jääkaapissa maustakseen?

_________________
Nature doesn't jump.

Praise the lard!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: kotitekoinen majoneesi
ViestiLähetetty: 2015-01-24 13:14:12 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47636
Paikkakunta: HomeSweetHome
IMO, rypsärillä majoneesin teko on helpointa ja pelkällä oliiviöljylläkin helpompaa kuin voi-ooöö mixillä.
Mutta rypsäriä en enää käytä, joten voin valita vain kahdesta jälkimmäisestä.

Ja IMO voiooli maistuu paremmalta selvästi paremmalta joten... :)

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 281 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 111 12 13 14 15 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)