2 luomumunankeltuaista 1 luomumuna 1 rkl ranskankermaa, ei kevytversioita 250 g (suolatonta) luomuvoita 2 dl äyriäis-, kana-, kala-, kasvis-, luulientä, jonka olet mieluummin itse keittänyt laatu valitaan ruoan mukaan, jonka höysteenä kastike on. suolaa ja pippuria, suolan määrä kannattaa tarkistaa voin ja liemien suolaisuuden mukaan. vaihtoehtoisia mausteita, myös tarjottavan mukaan: Dijonia, sitruunamehua, yrttejä, raastettua piparjuurta...
Riko muna tehosekoittimeen, lisää keltuaiset ja ranskankerma. Kuumenna voi kiehuvaksi, käynnistä tehosekoitin ja kaada kiehuva voi sekoittimeen sen käydessä.
Lisää liemi voin sulatuskattilaan ja kiehauta se. Kaada liemi edelleen käyvään tehosekoittimeen ja anna sen käydä vielä pari minuuttia. Mausta kastike.
Valkokastikkeen ohjekin tuli vasta nyt, kun lipeäkala odottaa vieläkin ruokalystin palaamista, ehkä uutena vuotena tai joskus.
|