karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2019-12-07 17:26:44

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 21 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 Seuraava
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: Hirviruokaa
ViestiLähetetty: 2009-11-01 15:12:47 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2005-09-21 21:04:08
Viestit: 648
Paikkakunta: Tampere
Hei,

Siippa käy metsällä, ja nyt taas pakkanen pullistelee erilaista hirvenlihaa. Mielelläni ottaisin vinkkejä vastaan hyväksi havaituista makuyhdistelmistä, mausteista, valmistustavoista jne. omaa repertoaariani laajentamaan. Käristys perinteisellä menetelmällä on toki hyvää, samoin palapaisti rosmariinin, valkosipulin ja punaviinin kanssa... mutta nyt kaivataan uusia vinkkejä. Voin tähän ketjuun raportoida omasta päästä kehiteltyjä vinkkejä nyt, kun hirvikausi on perheessämme taas polkaistu käyntiin.

Jaetaan yllättävät herkkumakuyhdistelmät ja parhaat kestosuosikit! =P~


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Hirviruokaa
ViestiLähetetty: 2009-11-01 20:20:15 
Poissa
juniorikarppi
juniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-11-01 18:44:52
Viestit: 57
Paikkakunta: Leppävaara
Mä taas haluan vinkin mistä saa hirvenlihaa hyvällä hinnalla?
:smt044

_________________
Imagination is everything. It is the preview of life's coming attractions.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Hirviruokaa
ViestiLähetetty: 2009-11-01 22:37:18 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-03-01 12:56:56
Viestit: 340
Paikkakunta: Tku-Tre puolimatkassa...
Laita kimpale uuniin ja päällystä se raidallisella sianlihalla.. Ei semmosta ruokaa olekkaan joka ei jalostuis läskillä :mrgreen:

_________________
Possufarmarin vaimo. Meidän perhe syö viljaa vain jalostettuna.... Läskiksi jalostettuna.....


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Hirviruokaa
ViestiLähetetty: 2009-11-02 19:46:13 
Poissa
napakettu
napakettu

Liittynyt: 2009-07-25 19:43:02
Viestit: 12442
Tanssitar kirjoitti:
Laita kimpale uuniin ja päällystä se raidallisella sianlihalla.. Ei semmosta ruokaa olekkaan joka ei jalostuis läskillä :mrgreen:


Ja puukolla pieniä reikiä paistiin ja valkosipulia joka koloon. Ei maistu ylen valkosipuliselta, vaan on tosi hyvää =P~

_________________
Kuva
This woman is made of curves and lines

18518 Nirrilä


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Hirviruokaa
ViestiLähetetty: 2009-11-11 08:24:39 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2007-01-04 08:49:03
Viestit: 36
Paikkakunta: etelä-pohjanmaa
meillä suurta herkkua hirvipaisti joka tehdään seuraavanlaisesti..
vuokaan pohjalle hapankaalta,päälle hirvipaistia johon on hierottu suolaa ja vähän mustapippuria,paistin päälle taas hapankaalta ja siihen smetanaa ja vähän puolukoita.sitten kansi pää :koki: lle ja unohdetaan paisti moneksi tunniksi mietoon lämpöön uuniin..on mureaa ja hyvää!!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Hirviruokaa
ViestiLähetetty: 2009-11-14 20:14:05 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2006-08-23 08:11:36
Viestit: 108
Paikkakunta: Tampere
Pakkasessa on hirven jauhelihaa, aika rasvatonta settiähän se on, mutta toimiskohan se noissa Anitan jauhelihapihveissä?

viewtopic.php?f=2&t=37556

Kokemuksia?

_________________
Kuva


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Hirviruokaa
ViestiLähetetty: 2009-11-14 23:33:40 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-11-09 19:23:05
Viestit: 444
Paikkakunta: Kuopio
KisuK kirjoitti:
Pakkasessa on hirven jauhelihaa, aika rasvatonta settiähän se on, mutta toimiskohan se noissa Anitan jauhelihapihveissä?

viewtopic.php?f=2&t=37556

Kokemuksia?

En oo kokeillu tuommosta, mut oon muuten tehny kyllä pihvejä hirven jauhelihasta..
Siis silleen et en oo lisänny muuta kuin pelkästään mausteita.
Hyviä tulee, mutta kaveriksi suosittelen vaikka maustevoita, tai voita muuten vaan, kun on tosiaan aika kuivakkaa
se hirven jauheliha. Vielä en oo kerenny kokeilla sitä, että sekottaisin possun jauhelihaa sekaan..lampaan jauheliha vois varmaan myös toimia? Vai voisko? Kertokee?!?


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Hirviruokaa
ViestiLähetetty: 2009-11-15 21:44:26 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2007-04-14 20:47:36
Viestit: 4407
Paikkakunta: vihti
Hirvenlihakeitto on hyvää. Muutama pottu sallittakoon, porkkanaa, lanttua, sipulia, purjosipulia, timjamia, rosmariinia, persiljaa ja valkosipulia. Merisuolaa tietenkin, ja pippureita, nam.

_________________
on kolmenlaisia ihmisiä,niitä jotka osaavat laskea ja niitä jotka eivät osaa..
perj. 13.4 -07 83,5kg


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Hirviruokaa
ViestiLähetetty: 2009-11-16 15:30:52 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-11-09 19:23:05
Viestit: 444
Paikkakunta: Kuopio
ja ylipäänsä hirvenlihasta voi mielestäni tehdä ihan samoja eväitä kuin naudanlihasta.
Ei se maku oo niin hirveen erilainen.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Hirviruokaa
ViestiLähetetty: 2009-11-16 21:58:27 
Poissa
juniorikarppi
juniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-11-01 18:44:52
Viestit: 57
Paikkakunta: Leppävaara
Katajanmarja, rosmariini, sinapinjauhe, sieniä (suppiksii), oliiviöljy, mustapippuri ja suola...Mut AINAKIN toi katajanmarja...teki siitä lihasta tosi hyvän makuisen.
Kaikki sekaan ja sivelet sisäpaistin noilla, ja eikun uuniin kunes liha on 60astetta :koki:

_________________
Imagination is everything. It is the preview of life's coming attractions.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Hirviruokaa
ViestiLähetetty: 2009-11-18 03:12:34 
Poissa
Voikarppi
Voikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-01-09 00:49:58
Viestit: 13637
Paikkakunta: Stadi
Tädin mies käy joka syksy edelleen hirvimetsällä ja he jauhatuttavat sen jauhelihaksi ja sekoittavan naudan jauhelihaan 1:1 -suhteella. Sillä tavalla saa miedonnettua makua.

_________________
“It's not the destination so much as the journey, they say.
~ Captain Jack Sparrow"


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Hirviruokaa
ViestiLähetetty: 2009-11-24 17:17:13 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-09-16 19:16:24
Viestit: 771
Paikkakunta: Oulu
No niin on meidänkin pakastin hirvenlihaa täynnä. En käytä mitään sen erikoisempaa reseptiä kuin muutenkaan. Meillä on niin lihapullat kuin pitsakin tehty hirvenlihasta.
Hyvänä vinkkinä: Et tarvitse lihapullissa sianlihaa kun lisäät taikinaan pari teelusikkaa psylliumia. Hyvin pysyvät kasassa.Niin ja paistan jauhelihapihvit uunissa, kääräisen niiden ympärille pekonia ja kiinnitän sen tikulla.
Käristystä teemme ison satsin kaasugrillillä isolla uunipannulla autotallissa keskellä talveakin.
Perhe tykkää myös uunissa paistetuista kylkipaloista, jotka on paistettu miltei kuivaksi, ihana jyrsiä.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Hirviruokaa
ViestiLähetetty: 2009-11-24 18:11:02 
Poissa
Voikarppi
Voikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-01-09 00:49:58
Viestit: 13637
Paikkakunta: Stadi
Mä ostaisin mielelläni edullisesti hirvenjauhelihaa, jos jollain olis tällä PK-seudulla sitä pakkasessa.

_________________
“It's not the destination so much as the journey, they say.
~ Captain Jack Sparrow"


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Hirviruokaa
ViestiLähetetty: 2009-11-25 19:39:54 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-11-09 19:23:05
Viestit: 444
Paikkakunta: Kuopio
Laitoin just uuniin hautumaan hirvenlihapaloja ja possunlihapaloja (n.3x3x3cm) ja possun ihrapalasia. Päälle kippasin valkosipulipaloja, purjoa (sipulat oli loppu), pippuria, suolaa, laakerinlehtiä ja puoli litraa olutta. =P~
Saas nähdä mitä tulloo..
Tarkoituksena olis ehkä loppuvaiheessa heittää kyytiin kermaa? ja ehkä paistettuja herkkusieniä..
Tämä olis siis tarkoitus syödä huomenna päiväruuaksi. Kaveriksi taidan laittaa voissa haudutettua sipulia, kaalia ja jottain kivvaa punajuuresta :D


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Hirviruokaa
ViestiLähetetty: 2019-11-19 19:22:56 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 3846
1980-luvulla nuorena miehenä laittelin hirvenlihaa valurautapadassa. Äidin keittokirjasta katselin hyväntuntuisen ohjeen punaviineineen ja hienoine mausteineen. Ei maistunut minulle, eikä muillekaan. Hirvenlihat saivat jäädä taitavampien valmistettavaksi. Ja hyvältä ne hirvipeijaisissa ovat maistuneetkin.

Nyt sitten otin viime syksynä saamani lihakimpaleen käsittelyyn, ennenkuin menee kokonaan pilalle. Laitoin klöntin, about 1 kg, sulatettuna kattilaan maustepippureiden, sipulin, laakerilehtien ja suolan kanssa. Pari ruokalusikallista etikkaa hapoksi. Kiehautin sen puuhellalla torppaa lämmittaessäni ja laitoin sivulevylle muhimaan. Siinä se sai marinoitua seuraavaan päivään. Sitten suolaa ja mustapippurirouhetta pintaan sekä vielä paistopussin pohjalle. Pussi pieneen uunivuokaan ja 100 asteen lämpöön kolmeksi tunniksi. Kyliltä palattuani leikkasin lihan siivuiksi ja valelin pussiin kertyneellä pippuriliemellä moneen kertaan. Kylläpäs maistuikin hyvältä. Uskaltaa toistekin hirveen koskea.

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Hirviruokaa
ViestiLähetetty: 2019-11-19 20:19:04 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 66563
Kappas, mulla musta pata valmisti todella herkullista hirvipataa ja mureaa. Oli vieraitakin ja kas kun eivät yrittäneet padan pohjaa nuolla. Eli ei liene padan vika.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Hirviruokaa
ViestiLähetetty: 2019-11-19 20:37:14 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 3846
Greda Carpo kirjoitti:
Kappas, mulla musta pata valmisti todella herkullista hirvipataa ja mureaa. Oli vieraitakin ja kas kun eivät yrittäneet padan pohjaa nuolla. Eli ei liene padan vika.

Pata kattilaa soimaa. Ei vain, vika lienee ollut kokemattomassa kokissa :oops: tai siinä ranskalaistyylisessä keittokirjassa. Laitappa hirvipataohjetta tähän jatkoksi.

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Hirviruokaa
ViestiLähetetty: 2019-11-19 20:54:21 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 66563
Kuumennetaan musta pata, lisätään voi ja ruskistetaan lihapalat (kaikki pinnat) ja maustetaan suolalla ja mustapippurilla (maun mukaan muutakin hörsöä, jos haluu eli esim. sipulia, porkkanaa tai suppiksia jne.). Lisätään kuumaa vettä niin että lihat juuri ja juuri peittyvät. Lämpö pienelle ja kansi kiinni. Haudutusta ienellä lämmöllä kunnes liha on mureaa. Värin pitäisi olla sekä lihoissa, että liemessä tummahkon ruskea. :D Pala possun kylkeä aloiteltuna siellä hirvenlihan seassa on plussaa. Silloin se heitetään pataan ensin.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Hirviruokaa
ViestiLähetetty: 2019-11-19 21:18:39 
Poissa
Metsästäjä-keräilijä
Metsästäjä-keräilijä
Avatar

Liittynyt: 2017-11-15 02:25:45
Viestit: 2407
Paikkakunta: Metsässä pellon reunassa
Jos hifistellään, ni punkkua sinne kans. Jos ei halua tuhlata punkkua pataan vaan ennemmin lasiin, ni pieni loraus (omenaviini)etikkaa auttaa kans. 8) (uuttaa myös kivennäisiä framille, kuten punkkukin. Italialainen sekä ranskalainen keittiö tehny vissiin noin ikiajat.) Tietty, joku ydinluinen palanen antaa ytyä että kivennäisiä että täyteläistä makua.

Jos ei siankylkeä oo, ni pekoni jeesaa kans tilanteessa. :koki:

Edit. Selväkielisenä näin.
Hirveä, sikaa, pekonia, sipulia.(suppilovahveroa tai pienittyä kaupan herkkistä. Ydinluinen rankapala voi olla mukana, poistat sit jahka kaikki lihat irti luusta). Pannun kautta kaikki mausteineen. Huuhtele pannu(t) ja huuhteluliemet pataan kans. Köntti voita perään. Sitten; variaatiota; tomaattipureprk sinne sekä punkku (->burgundinpataa). Tai, kuten ed, loraus etikkaa. Saostus tarvittaessa sitte myöhemmin pelittää myös kananmunalla tai 2lla. Vatkaat sekaan vaan jahka lämpö vaan yli 100 ast. (et tartte peruna/maissijauhoa saostukseen IMHO). Ja saa se olla uunissa vaikka kui. Itte saatan tehdä vaikka aamusesta ennen töitä uunitukseen ja on sitte nautittavissa iltasella eli uunitus n 10t noin 100sessa.

Oiskohan tossa joku ohjeen tynkä. Toivottavasti jeesiks, jos ei muutes kokkailu oo leipälaji.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Hirviruokaa
ViestiLähetetty: 2019-11-19 22:17:50 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 66563
Jos ruskistaa padassa selviää ilman huuhteluita. :mrgreen:


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 21 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)