karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2020-11-28 16:18:13

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 86 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 4 5 Seuraava
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: Anitan jauhelihapihvit
ViestiLähetetty: 2008-11-25 21:14:47 
Poissa
yökarppi
yökarppi
Avatar

Liittynyt: 2005-08-01 14:29:11
Viestit: 5362
Paikkakunta: Vaasa
Resepti:
Hyvää naudan jauhelihaa

Lisäksi tarvitaan

Voita tahi öljyä tai molempia

Hyvä paistinpannu
Mieli mausteitasi

Ohje:

Ota jauhelihaa paketista pala.
Pyöritä käsissä tiiviiksi palloksi. Hyvän kokoinen tulee kun pallo on vähän ehkä tennispalloa pienempi
Voit tehdä vähän isommankin palleron. Tulee isompi pihvi.
Laita pallo joko pakastepussiin tai kelmun väliin.
Painele ERITTÄIN ohueksi, kuin lehtipihvi
Laita pakastimeen. Anna jäätyä ihan kalikaksi

Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Laita voita tai öljyä pannulle
Ota pihvi pakastimesta, poista kelmu tai pussi.
Laita JÄISENÄ pannulle paista kypsäksi ja mausta pannulla.
Nauti ihan minkä haluamasi lisäkkeen kanssa.
---
Sain reseptin mutkan kautta Ruotsin puolelta. Söin näitä ekan kerran siskon luona ja mietin että mitä ihmeen lihaa tää oikein on. Tosi hyvää. Ostan nykyään alejauhelihaa ja teen heti näitä valmiiksi pakastimeen. On nopeeta ruokaa! Pitää vaan olla aika hyvä liesituuletin.. Ja tosi hyvä paistinpannu!

_________________
" Kaikki on mahdollista paitsi pyöröovista hiihtäminen"
Karppi nro 1745


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Anitan jauhelihapihvit
ViestiLähetetty: 2008-11-26 11:23:20 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-08-08 12:03:06
Viestit: 107
Hauska idea! Kärtsääkö siis pahasti paistettaessa? Voisi kokeilla ku seuraavan kerran jauhelihaa ostaa. :D

_________________
karp--illa on asiaa.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Anitan jauhelihapihvit
ViestiLähetetty: 2008-11-29 15:40:43 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2007-01-05 17:39:06
Viestit: 499
Paikkakunta: Espoo
Kiitos Camilla tästä reseptistä! Ne oli ihania :smt026. Jos olisin syönyt niitä jonkun toisen valmistamina ja reseptiä tuntematta, olisin ajatellut että onpa saatu lehtipihveistä mureita.

Ajelin "tennispallot" marmorikaulimella tuorekelmun välissä todella lehdenohuiksi. Eivät kuumalla pannulla mitenkään ihmeesti kärynneet. Päälle valkosipuli-maustevoinappi ja ruusukaalien kera punkkulasillisen saattelemina kupuun. Nam!

Näitä tehdään toistekin. Nyt jäi vielä yksi pakastimeen odottelemaan. Siitä saan mainion pika-annoksen työpäivän jälkeen joskus ensi viikolla.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Anitan jauhelihapihvit
ViestiLähetetty: 2008-11-30 16:26:40 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2008-09-21 22:01:34
Viestit: 27
Pirun hyviä tosiaan, ihan vastaavanolosia ku snägärin hampparipihvit, jauheliha parhaimmassa olomuodossaan. :lol: Ei tosiaan kärynnyt mainittavasti, ei varmaan montaa minuuttia pannulla viihtynyt.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Anitan jauhelihapihvit
ViestiLähetetty: 2009-01-07 17:56:12 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2007-01-05 17:39:06
Viestit: 499
Paikkakunta: Espoo
Nosto.
En tosiaan voi kehua kylliksi tätä! Mulla on näitä nykyisin aina pakastimessa, samoin maustevoinappeja. Töistä tullessa eikun vihannekset kiehumaan ja tämmöinen "elefantinkorva" pannulle. Tosi herkullista, ja pitää nälän koko illan.
Litistän ensialkuun kädellä ja sitten folion sisällä kaulimella. Näin niistä saa todella lehdenohuita.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Anitan jauhelihapihvit
ViestiLähetetty: 2009-01-09 19:41:43 
Poissa
modekarppi
modekarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-05-22 12:24:33
Viestit: 7042
Paikkakunta: Jatkuvasti maailmalla
Tämäpä olikin kätevä ohje kiireiselle, joka ei ehdi pahemmin paneutua illallisen kokkaamiseen! Raastoin siihen korvalle karkeaksi yhden kesäkurpitsan, ja söin raasteen Hesen valkosipulimajoneesin kanssa (piffin päälle valkosipulivoita). Nam! Siinä tuli puolet päivän kasvisannoksesta näppärästi.

_________________
What happened to the butcher who backed into his meat grinder? He got a little behind in his work.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Anitan jauhelihapihvit
ViestiLähetetty: 2009-01-09 19:51:32 
Poissa
juniorikarppi
juniorikarppi

Liittynyt: 2008-07-25 20:30:08
Viestit: 52
Paikkakunta: Espoo
Hei kuullostaa huipulta, tätä täytyykin kokeilla kun satuin just ostaa jauhelihaa :D

_________________
Kuva


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Anitan jauhelihapihvit
ViestiLähetetty: 2009-01-14 17:35:15 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-05-21 21:10:48
Viestit: 444
Paikkakunta: Vantaa
Ihanko maustamattomana laitatte pakkaseen ja pannulle..?

Onko kukaan kokeillut maustaa ennen pakastamista?

_________________
Naura ongelmillesi, niin kaikki muutkin tekevät :)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Anitan jauhelihapihvit
ViestiLähetetty: 2009-01-14 17:53:48 
Poissa
modekarppi
modekarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-05-22 12:24:33
Viestit: 7042
Paikkakunta: Jatkuvasti maailmalla
-takkis- kirjoitti:
Ihanko maustamattomana laitatte pakkaseen ja pannulle..?

Onko kukaan kokeillut maustaa ennen pakastamista?


Miksi ne pitäisi maustaa ennen pakastamista? Pannulla saa sitten eri variaatioita eri maustein, tosin miksi pilata hyvä liha liioilla mausteilla. Ripsaus mustapippuria ja suolaa, ja se on siinä. Sekin vasta loppuvaiheessa, ettei suola irrota turhia mehuja lihasta.

Maustevoita käyttäköön kuka haluaa lisänä.

_________________
What happened to the butcher who backed into his meat grinder? He got a little behind in his work.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Anitan jauhelihapihvit
ViestiLähetetty: 2009-01-14 18:43:50 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2007-01-05 17:39:06
Viestit: 499
Paikkakunta: Espoo
Minä olen kokeillut sekä että. Koska lopputuloksen maussa ei mielestäni ole eroa, olen päätynyt maustamaan vasta juuri ennen paistamista. Mielestäni niin on helpompi.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Anitan jauhelihapihvit
ViestiLähetetty: 2009-01-14 18:51:44 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2005-12-05 12:32:02
Viestit: 276
Mainio resepti, kiitos "keksijälle" ! =D>

Tein sellaisesta 400 g rasiallisesta kolme pihviä pakkaseen odottelemaan ja paistoin nälissäni neljännen ilman pakastamista. Minulle kelpasi näinkin, pihvin koostumus on tosiaan jauhelihaa yhdessä parhaista muodoistaan.

Kiitos vielä Camilla loistavasta ja edullisesta reseptistä! :)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Anitan jauhelihapihvit
ViestiLähetetty: 2009-01-14 19:55:03 
Poissa
yökarppi
yökarppi
Avatar

Liittynyt: 2005-08-01 14:29:11
Viestit: 5362
Paikkakunta: Vaasa
No eipä kestä! :D Reseptihän ei ollut minun kyllä alunperin. Mä todella ostan nykyään jauhista jossa on päiväys menossa ja teen näitä jemmaan pakastimeen. On sitten aina jotain varalta jos tulee sellainen "mitä tänään syötäisiin" fiilis. olen saanut hyvin käytettyä hetken mielijohteesta ostettuja mausteseoksia pois.
Siskon lapsosetkin rakastaa näitä. Ja olen kokeillut minuuttisämpylän välissä hampurilaisenakin ja toimii hyvin.

_________________
" Kaikki on mahdollista paitsi pyöröovista hiihtäminen"
Karppi nro 1745


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Anitan jauhelihapihvit
ViestiLähetetty: 2009-01-14 21:38:30 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2004-07-20 20:45:41
Viestit: 120
Paikkakunta: Lahtikaupunki
Kiitos vinkistä!

Paistoin ensimmäisen kuumalla pannulla voi-öljy seoksessa, ja siitä tuli melko kuiva käppyrä ja kärykin oli melkoinen.

Toisen kerran kokeilin sitten ei ihan niin kuumalla pannulla sekä laitoin paiston ajaksi pannuun sopivan kannen päälle. Tuolla tavalla syntyi minun makuuni varsin mehevä pihvi, eikä käryä tullut juuri nimeksikään. Liha ikäänkuin kypsyi omissa höyryissään.

Mutta kukin tehköön tavallaan, idea on erinomainen ja saa parissa minuutissa maukkaan ruoan lautaselleen.

_________________
__
Lihavaa olla ihana!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Anitan jauhelihapihvit
ViestiLähetetty: 2009-01-16 01:31:14 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-01-04 20:10:43
Viestit: 1348
Dzinni kirjoitti:
Miksi ne pitäisi maustaa ennen pakastamista? Pannulla saa sitten eri variaatioita eri maustein, tosin miksi pilata hyvä liha liioilla mausteilla.

Koska jotkut pitää vain hyvin maustetusta lihasta, ja pelkällä suolalla ja pippurilla maustettu liha saa heissä aikaan lähinnä öklötysreaktion? Mutta tätä vois kokeilla tosiaan niin, että heittää mausteita mukaan jo pakkaseen mennessä, että liha ehtii maustua kunnolla :)

Makuja on monia siis.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Anitan jauhelihapihvit
ViestiLähetetty: 2009-01-16 12:49:01 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2006-06-30 16:04:41
Viestit: 423
Tätä pitää ehdottomasti kokeilla :shock:. Mulla on tapana ostaa punaisen lapun jauhelihoja ja tässä on erinomainen keino käyttää ne niinä päivinä kun tulee töistä nälkäisenä :D


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Anitan jauhelihapihvit
ViestiLähetetty: 2009-01-16 18:54:26 
Poissa
modekarppi
modekarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-05-22 12:24:33
Viestit: 7042
Paikkakunta: Jatkuvasti maailmalla
skvimo kirjoitti:
Dzinni kirjoitti:
Miksi ne pitäisi maustaa ennen pakastamista? Pannulla saa sitten eri variaatioita eri maustein, tosin miksi pilata hyvä liha liioilla mausteilla.

Koska jotkut pitää vain hyvin maustetusta lihasta, ja pelkällä suolalla ja pippurilla maustettu liha saa heissä aikaan lähinnä öklötysreaktion? Mutta tätä vois kokeilla tosiaan niin, että heittää mausteita mukaan jo pakkaseen mennessä, että liha ehtii maustua kunnolla :)

Makuja on monia siis.


Noin ohut pihvi maustuu kyllä ihan tarpeeksi paiston jälkeenkin.

Niin, minun pointtini on lähinnä siinä, että suolaa ainakin kannattaa laittaa vasta paistettuun pihviin niin se ei vedä mehuja ulos ennen paistoa. Näinhän se yleensä menee.

_________________
What happened to the butcher who backed into his meat grinder? He got a little behind in his work.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Anitan jauhelihapihvit
ViestiLähetetty: 2009-01-18 14:25:10 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-06-06 15:16:54
Viestit: 1322
Paikkakunta: Naantalin saaristo
Tänään näitä kokeilin eka kerran ja voi jestas kun oli hyviä :) Mies luuli näitä lehtipihveiksi eikä meinannut uskoa kun kerroin että oli jauhelihaa :D Mutta aivan varmasti teen toistekkin. Ja enempikin :)

_________________
Kuva


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Anitan jauhelihapihvit
ViestiLähetetty: 2009-01-18 23:18:26 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2005-05-12 10:39:23
Viestit: 544
Paikkakunta: Tampere
Oli muuten tosi hyvää minuuttisämpylän välissä hampurilaispihvinäkin. =P~


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Anitan jauhelihapihvit
ViestiLähetetty: 2009-01-29 16:00:28 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2008-12-21 11:22:25
Viestit: 324
Tosi näpsäkkä ohje! Näitä kun panee pakkaseen kasan, niin saa nopsaan ruokaa. Nautiskelin näitä tujun valkosipulipartiksen kanssa. Hyvää oli.

_________________
Karppaus aloitettu uudelleen 02/2011


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Anitan jauhelihapihvit
ViestiLähetetty: 2009-02-19 20:02:51 
Poissa
vapaakarppi
vapaakarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-03-29 19:36:47
Viestit: 4476
Paikkakunta: Helsinki
Minä tein niin että vaivasin lihaa taikinakoukuilla ennen pihviksi tekemistä, tuli napakoita pihvejä ja jos en itse olisi tehnyt, olisi ollult vaikea arvata jauhelihaksi.

_________________
Kysyessäsi apua, muista kertoa millä tyylillä karppaat jotta voimme parhaiten antaa vertaistukea.
Jos ymmärrät keken, oot varmasti käsittännä viärin.


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 86 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 4 5 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: AhrefsBot ja 6 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)