karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-03-28 09:56:05

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 7 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: Kerma
ViestiLähetetty: 2023-12-02 20:26:15 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 1196
Yritin tehdä kermakastiketta, mutta kerma juoksettui, vaikkei ollut edes vanhaa.

Johtuiko se ehkä karrageenista? Oli Valion kuohukermaa.

P.S.
Miksei Suomessa myydä enää oikeaa 38-prosenttista kermaa? :evil:

_________________
ME-tauti (G93.3)
Kilpirauhasen autoimmuunitulehdus((E06.3))


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kerma
ViestiLähetetty: 2023-12-03 07:56:37 
Poissa
rakastajakarppi
rakastajakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-08-08 13:31:14
Viestit: 7401
Paikkakunta: Venäjältä vähäsen vasempaan.
Noin isoihin prosentteihin tai juoksettumiseen en osaa sanoa, mutta me ostellaan Maitokolmion puolen litran purnukoita. On hyvvää ja onneksi lähes aina saatavilla paikallisesta storesta. Näyttäisi olevan 36-prosenttista, joten ei näjemmä jää paljoa kolmekasista.

_________________
- pikkuiii... "Hui hai"


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kerma
ViestiLähetetty: 2023-12-03 11:53:11 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47599
Paikkakunta: HomeSweetHome
Karrageeni voisi olla syynä, vaikka vain arvaan.
En osta kuin karrageenittömiä, joten en ole tuota kokeillut,
mutta onnistuin valitettavasti samaan tärkkelyssuurustelisällä.

Double creamia yritettiin tuoda markkinoille, mutta vain ja ainoastaan karrageenillisenä, eikä sellaiselle tainnut olla kysyntää?

Täällä myydään karrageenittomana sekä maitokolmiota että arlaa (yhden prosentin ero rasvaprosenteissa)
ja meillä ostetaan noita litroittain joka viikko, koska pakko.
Yli puolitoista litraa menee smetanaan, ja loput kahviin ja ruoanlaittoon.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kerma
ViestiLähetetty: 2023-12-03 12:46:11 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-02-09 20:30:51
Viestit: 1072
Paikkakunta: Helsinki
Kerman juoksettumiseen vaikuttavat myös lämpötila ja kastikkeen muut ainesosat, pienikin määrä happoa voi saada sopivassa olosuhteessa kastikkeen juoksettumaan, hellävarainen kuumennus ja haudutuslämpötilat parempi kermaa sisältäville kastikkeille

_________________
Kuva

Laihduttaminen on helpompaa ja mukavampaa täydellä vatsalla! :D


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kerma
ViestiLähetetty: 2023-12-03 20:17:25 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 1196
Ok. Ilmiö johtui ehkä pienestä määrästä tomaattipyreetä. Mitään muuta hapanta siinä ei ollut.

Valion kuohukermassa on nykyisin vain 35 prosenttia rasvaa eli on yli 9 % laihempaa kuin ennen. Mitä vetisempää, sen helpommin kerma kai juoksettuu.

Milloin tuo tuplakerma tuli markkinoille? Oliko siis 70-prosenttista? :shock:

_________________
ME-tauti (G93.3)
Kilpirauhasen autoimmuunitulehdus((E06.3))


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kerma
ViestiLähetetty: 2023-12-03 22:01:02 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47599
Paikkakunta: HomeSweetHome
On siitä jo jokunen vuosi; en maistanut, mutta tuulimumma mainitsi sen - ja karrageenin siinä(kin).
Tuplakerma briteissä tarkoittaa noin 50 prossaista, siinä missä half&half eli puolikerma tarkoittaa 10 prosenttista,
niin että eivät ne ihan hirmu tarkkaan laske prosenttejaan sielläkään : )

Koska Suomessa kuohukerma on ollut 44 prosenttista?
Itse en muista ostaneeni tuollaista koskaan...

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kerma
ViestiLähetetty: 2024-01-08 03:42:52 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 1196
Aidossa kermassa on yli 40 % rasvaa.

_________________
ME-tauti (G93.3)
Kilpirauhasen autoimmuunitulehdus((E06.3))


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 7 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)