karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2021-01-16 13:28:27

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 394 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 112 13 14 15 1620 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2020-07-10 21:07:19 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 77057
Ainakin täältä löytyy ruokakaupasta, kun malttaa tutkia tai kysyä myyjältä. Minä usein kysyn, kun Hodari oottelee ulkona. Varsinkin kesäaikaan, kun täällä on lomalaisia, kaupoista löytyy ihan kivoja yllätyksiä! :wink:

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg

Karppaustyyli likikarnivori, tiukka keto nykyään.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-07-11 07:00:19 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 6029
Sinappina päällä French’s Classic aika hyvää ja hiilareita tuskin nimeksikkään.
Maksat saivat kieltämättä muurikkapannussa vähän väriä mutta ovat sisältä medium miinus ja paksuimmat vähän vielä raaempia.
Muurinpohjapannu ei välttämättä ole ihan oikea väline maksapalojen paistamiseen. :mrgreen:

Olen vähän hurahtanut noihin dijon ja muihin niiden kaltaisiin väkeviin ja sokerittomiin sinappeihin. Näissä ei ole lisä-aineita juurikaan, eikä sokeria. Muutama ainesosa.

Täytyy reissuista kotiin päästessään laittaa taas kokojyväsinappia hapattumaan.
Sinapilla on jonkin verran terveysvaikutuksia mutta näin juuri heränneenä en ala muistilokeroita kaivelemaan vaan keskityn kahvin juontiin.


Liitteet:
9CE33B07-D9A0-44F7-9C31-E53B72669AD5.jpeg
9CE33B07-D9A0-44F7-9C31-E53B72669AD5.jpeg [ 90.68 KiB | Katsottu 1200 kertaa ]

_________________
Ketogeenisellä ruokavaliolla ja pätkäpaastolla 17.6.2019 ->

Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä
Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-07-11 08:43:10 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 44583
Paikkakunta: HomeSweetHome
Kysymys: Mikset tee sinappiasi?
Harva asia on helpompaa kuin sinappijauheen ja lämpimän veden sekoitus, ja jos siitä saa aika hyvää sokeritonta makua.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-07-11 12:59:51 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 6029
els kirjoitti:
Kysymys: Mikset tee sinappiasi?
Harva asia on helpompaa kuin sinappijauheen ja lämpimän veden sekoitus, ja jos siitä saa aika hyvää sokeritonta makua.


Hyvä kysymys. :D
Olen tehnyt lähinnä kokonaisista sinapinsiemenistä hapattamalla sinappia. Jauheen käyttö on jäänyt lähinnä ruokien maustamiseen mutta laitetaanpas mökkiostoslistalle sinappijauhe ja testaan ensi vkolla sinappijauhetta ja vettä.
Olen aina ajatellut, että pitäisi olla myös etikkaa jne. Mutta tänks. Menee testaukseen.

_________________
Ketogeenisellä ruokavaliolla ja pätkäpaastolla 17.6.2019 ->

Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-07-11 13:44:31 
Poissa
rakastajakarppi
rakastajakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-08-08 13:31:14
Viestit: 7384
Paikkakunta: Venäjältä vähäsen vasempaan.
Jouluksi tulee useimmiten väännettyä Colmansista jonkin sorttista kotipolttoista - konjamiinilla, valkosipulilla, pippureilla tms. Omiin ei mee makeutusta, tai ehkä korkeintaan muutama tippa Lidlin 'pseudo'balsamicoa. Lahjaksikin saadaan yleensä purnukka tai pari, mutta ne on aina sokurisempaa kamaa (ja jäävät maisteluun...).

Justiinsa päivän eka atrian reunassa kiiluu lusikallinen niinikään Lidlin ranskalaista sokeritonta ryynisinappia. Ihan ookoota on, ehkä aivastuksen liian etikkaista.

_________________
- pikkuiii... "Hui hai"

Tyyli- ja Motivaatioakkuna


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-07-11 13:59:38 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 44583
Paikkakunta: HomeSweetHome
Opin tuon ihan sinappisinapin teon Raholan syötävistä sanoista, jostain sivujutusta. Sen jälkeen olen usein miettinyt mm niitä joulusinappeja joita aikanaan tein lahjaksikin (sokeria, konjakkia, kermaa ja mitälie). Ei ne pahoja olleet vaan todella hyviä... mutta sen sinappimaun saa paljon helpomllalla, ihan vain sekoittamalla. Ja jotenkin luulen (luulen, en tiedä), että etikka saattaa tuossa olla enimmäkseen säilöntäaine? Tarpeeseen kauppatavarassa, ei muuten.

Raholan kirjoittaja selitti sen jotenkin niin, että silloin kun hän oli suunnilleen vaahtosammuttimen kokoinen, ja kaikki osallistuivat kokkaukseen (kuullostaa hyvältä jo tässä!) hän sai pienimpänä kunnian sekoittaa sinapin.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-07-11 14:13:20 
Poissa
rakastajakarppi
rakastajakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-08-08 13:31:14
Viestit: 7384
Paikkakunta: Venäjältä vähäsen vasempaan.
Noin lienee etikan kanssa, ja hyvin Lidlin sinappi säilyykin viimeistä ryynimurua myöten.

Rahola on kyllä huikea tietopankki. Pitkin -90 lukua, vähemmän tehokkaan työskentelykulttuurin aikana, huvitin itseäni töissä tuntitolkulla sivuston kimpussa. On se hienoa, että miehen jälkeiset ovat säilyttäneet sivuston on-line - just' semmoisena kuin se oli ukkelin kuollessa.

Sinapista: www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/s.html#sina

_________________
- pikkuiii... "Hui hai"

Tyyli- ja Motivaatioakkuna


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-07-11 14:30:18 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 44583
Paikkakunta: HomeSweetHome
^^ No siellähän se sinappijuttukin oli. Ihana sivusto, johon olen saanut kulumaan hetken jos toisenkin :)

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-07-11 14:53:26 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 6029
Toi olikin mielenkiintoinen sivusto. Kiitos linkistä. Täytyy huomenna ostaa sinappi jauhetta.
Nyt syömään päivän toinen ruoka, joka on nykyisin yksi lempparini.
Luomu naudanjauhelihaa (joltain paikalliselta pientilalta) puolet paistetaan ja sotketaan puolet raakaa jauhelihaa joukkoon ja syödään.

Edit: Kuva tulee varmaan saunan jälkeen tai aamulla viimeistään.

_________________
Ketogeenisellä ruokavaliolla ja pätkäpaastolla 17.6.2019 ->

Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-07-11 16:48:02 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 6029
Voiko parempaa ja helpompaa ruokaa olla, kuin luomu naudanjauheliha raakana.
Tuore jauheliha maistuu raikkaalta ja maukkaalta, eikä tarvitse kuin suolaa ja pippuria.

Toinen vaihtoehto, joka on yksi lempi ruuistani on luomu naudanjauheliha nopeasti paistettuna ja sekaan lisätään raaka jauheliha. Suhde joko 50/50 tai ⅓ paistettua ja ⅔ paistamatonta. Tällöin jauheliha vähän lämpenee, mausteet sekoittuvat paremmin ja on ehkä maukkaampaakin jos kyse on oikein rasvaisesta jauhelihasta.
Suola ja pippuri riittävät. Sinapilla saa uutta ulottavuutta ja kananmunan keltuainen tai kaksi kruunaisi koko annoksen (mutta eipä ollut munia enään)

Helppoa, nopeata ja ravintorikasta ruokaa tarjoiltuna merilevä arkilta


Liitteet:
B3AD7390-4FB1-4D10-90F7-204C4D1F7AD5.jpeg
B3AD7390-4FB1-4D10-90F7-204C4D1F7AD5.jpeg [ 290.92 KiB | Katsottu 1111 kertaa ]
D5359511-0BAD-4106-B2D8-95344105A9DF.jpeg
D5359511-0BAD-4106-B2D8-95344105A9DF.jpeg [ 295.25 KiB | Katsottu 1111 kertaa ]

_________________
Ketogeenisellä ruokavaliolla ja pätkäpaastolla 17.6.2019 ->

Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä
Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-07-11 16:56:32 
Poissa
rakastajakarppi
rakastajakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-08-08 13:31:14
Viestit: 7384
Paikkakunta: Venäjältä vähäsen vasempaan.
No ei varmasti pahaa... Jotenkin pers'tuntumalta mulle huutais joukkoon sibulii, valkosibulii, tomaattii, oreguanoo, tsilii... italiano-tyyliin. Makaronia ei toki kaivata.

_________________
- pikkuiii... "Hui hai"

Tyyli- ja Motivaatioakkuna


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-07-13 13:16:21 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 6029
Aikasemmin keskustelimme sinapin valmistuksesta jauheen ja veden kanssa. Aika stydiä kamaa tuli.
Sotkin eilen kylmää vettä ja sinappijauhetta. Aika vahvaa ja jotain puuttuu kyllä (ainakin suola ja mahdollisesti etikka, jonka mausta pidän). Taidan kotiin päästyä vähän tuunailla omenasiideri etikalla, suolalla, kurkumalla ja varmaan vähän pippurilla. Mutta menee kyllä noinkin, ei kylläkään suoraan purkista, kuten kokojyväsinappi.

Ohjeessa mainittiin 10min tekeytyminen jääkaapissa ja toden totta, sillä oli kyllä vaikutus makuun.
Täytyypä googlailla vähän lisää sinapin valmistukseen liittyviä juttuja.

Kiitos molemmille vihjeistä sun muusta, jälleen löytyi yksi asia jota ennemmin tekee itse, kuin ostaa kaupasta.

_________________
Ketogeenisellä ruokavaliolla ja pätkäpaastolla 17.6.2019 ->

Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-07-15 18:04:24 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 6029
Naudan entrecotea voilla, naudan maksaa, sinihomejuustolla täytetty herkkusieni käärittynä pekoniin, avocadoa ja parit kananmunat.

Päivällä meni makkara-herkkusienimunakas, oliiveja, vuohen- ja sinihomejuustolla maustettuna ja pinnalle avocadoöljyä. Ei ollut kovinkaan kuvauksellisen näköistä, joten jätetään mielikuvaharjoitteluksi.


Liitteet:
2C617894-DD80-4ACB-B91C-DC512CAB7CB7.jpeg
2C617894-DD80-4ACB-B91C-DC512CAB7CB7.jpeg [ 176.06 KiB | Katsottu 651 kertaa ]

_________________
Ketogeenisellä ruokavaliolla ja pätkäpaastolla 17.6.2019 ->

Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä
Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-07-15 18:23:07 
Poissa
rakastajakarppi
rakastajakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-08-08 13:31:14
Viestit: 7384
Paikkakunta: Venäjältä vähäsen vasempaan.
Hyvältä näyttää liha =P~ . Ja heti alkoi tehdä avokadoa mieli, eipä oo tullut vähään aikaan osteltua. Jos seuraavalla kauppareissulla muistaisi.

_________________
- pikkuiii... "Hui hai"

Tyyli- ja Motivaatioakkuna


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-07-15 21:38:01 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 77057
Mä oon tykännyt avokadoöljystä, mutta viimeksi sattui härski satsi. Meni maku hetkeksi, :(

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg

Karppaustyyli likikarnivori, tiukka keto nykyään.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-07-17 05:32:55 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 6029
Greda Carpo kirjoitti:
Mä oon tykännyt avokadoöljystä, mutta viimeksi sattui härski satsi. Meni maku hetkeksi, :(

Avocadoöljyllä saa tehtyä kivan makuista majoneesia. Kannattaa testata.

_________________
Ketogeenisellä ruokavaliolla ja pätkäpaastolla 17.6.2019 ->

Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-07-17 05:37:26 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 6029
Naudan jauhelihasta litistettyjä pihvejä, päälle vuohenjuustoa ja cheddaria.
Lisukkeena jääkaapista kämäiset herkkusienet pois. Maksan palat ja täytetty herkkusieni lämmitykseen samalla. Vähän oliiveja, pinnalle sinappia, oliivi- ja avocadoöljyä ja sinihomejuustomurua.


Liitteet:
9EA5EDCC-BE9F-490A-BDE9-FE12D67B1021.jpeg
9EA5EDCC-BE9F-490A-BDE9-FE12D67B1021.jpeg [ 219.45 KiB | Katsottu 472 kertaa ]
4EB772F9-CFB0-47BE-AE3F-AFA414813879.jpeg
4EB772F9-CFB0-47BE-AE3F-AFA414813879.jpeg [ 247.1 KiB | Katsottu 472 kertaa ]
275D1FDD-2066-46BA-9B3B-E47CAEE99B10.jpeg
275D1FDD-2066-46BA-9B3B-E47CAEE99B10.jpeg [ 268.76 KiB | Katsottu 472 kertaa ]

_________________
Ketogeenisellä ruokavaliolla ja pätkäpaastolla 17.6.2019 ->

Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä
Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-07-17 19:30:37 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 77057
Olen mä avokadomajoa tehnyt, kunnon avokadoöljystä parenpaa kuin oliiviöljystä, tässä kylässä vain näyttää seisovan hyllyssä turhan kauan.

Melko tummaa, et taida pelätä PAH-yhdisteitä?

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg

Karppaustyyli likikarnivori, tiukka keto nykyään.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-07-17 19:44:22 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 6029
Ei noi todellisuudessa ihan noin tummia ole, saatika sitten palaneita vaikka siltä välillä näyttääkin. kuvan valoitukset ja muu tekee tehtävänsä samoin foorumin surkea kuvanlaatu.
Foorumille kun postaa kuvia, niitä joutuu pienentämään ja laatua huonontamaan ihan älyttömästi.
Ja joo, toisinaan saattaa jokin grillattava tuote saada väriä enemmänkin, sepäs ei haittaa meikäläistä. Käytetään jotain muuta syöpää aiheuttavaa kemikaalia vaan vähemmän.

_________________
Ketogeenisellä ruokavaliolla ja pätkäpaastolla 17.6.2019 ->

Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-07-17 19:53:19 
Poissa
rakastajakarppi
rakastajakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-08-08 13:31:14
Viestit: 7384
Paikkakunta: Venäjältä vähäsen vasempaan.
Lueskelin taannoin e-kirjana iltahuviksi joitain oikeasti vakavastiotettavia antropologisia jutskia. Varsin yleinen käsitys alalla on, että ihimisen aivot alkoi kasvaa sukukumppaneita isommiksi kö se oppi kypsentämään lihat. Kärvenneltiin tulilla siis... Ruoka osin ikään kuin sulateltiin jo ennen syömistä :mrgreen: . Tehokasta touhua. Oli järkeenkäypää - suorastaan maalaisjärjellistä stooria.

(Lueskelin myös alkuperäiskielellä alkuperäispainoksena Darwinin Lajien synty -teoksen. Sen saa ladattua säätiön sivuilta. Upiaa kieltä, tosin aika rankkaa. Mutta periksi ei annettu...)

_________________
- pikkuiii... "Hui hai"

Tyyli- ja Motivaatioakkuna


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 394 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 112 13 14 15 1620 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)