karppaus.info
http://karppaus.info/forum/

Jäbä Kokkailee osa II.....
http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=2&t=64964
Sivu 12/20

Julkaisija:  jäbä [ 2019-09-29 07:28:17 ]
Viestin otsikko:  Re: Jäbä Kokkailee osa II.....

On ne siellä, prostskun lähdettä tulee myös vaihdeltua. Viikko per lähde yleensä. Munia nyt tulee joka päivä syötyä, lisäksi kalaa, lihaa tms. Tulevan viikon protskut tulevat lihasta ja munista. Seuraavalla viikolla ehkä kalasta? Katsotaan, lihaa on kyllä aika paljon. Juustoa on myös lähes aina jossain muodossa.
Ja joo, vihreetä on paljon, samoin ruokaakin. Onhan siinä päivän ainoa ateria. :D

Itselleni sopiva proteiinimäärä tuntuu olevan siinä 0,8g/Kg, eli protskun määrä ei ole ihan älytön ja tulee helposti.

Julkaisija:  ~Weera~ [ 2019-09-29 07:36:15 ]
Viestin otsikko:  Re: Jäbä Kokkailee osa II.....

Luulis että sulla tulisi enemmän, mutta jos ei ole tarvetta, niin mitä turhaan. Mitä kalaa yleensä syöt? Nykyään on kyllä paremmat kalatiskit kuin jokin aika sitten. Tuon määrän kun syö, niin eikö tule liian täyteen kun kerralla vetää. Ihan uteliaisuudesta kysyn. :oops: :D

Julkaisija:  jäbä [ 2019-09-29 07:49:42 ]
Viestin otsikko:  Re: Jäbä Kokkailee osa II.....

Toi proteiinimäärä on tullut todettua itselle sopivaksi, ainakin toistaiseksi. Protskut kyllä menee tavotteista monesti yli mutta ei haittaa. Samoin rasvojen annan mennä tavotteiden yli.
Kala vaihtelee. Aika paljon menee sardiinia oliiviöljyssä, simpukkaa. Tiskiltä jos löytyy rasvaista kalaa, niin sitä. Mutta vaihtelee, jos ei muuta, niin tölkkikalaa..

Julkaisija:  Greda Carpo [ 2019-09-29 21:53:44 ]
Viestin otsikko:  Re: Jäbä Kokkailee osa II.....

Mistä sait hommattua palmuöljyä ja mitä maksoi?

Julkaisija:  jäbä [ 2019-09-30 20:02:47 ]
Viestin otsikko:  Re: Jäbä Kokkailee osa II.....

Ostin Tallinnasta, en nyt muista mikä kauppa mutta siellä oli paljon kaikkea hyvää ja kivaa. Oliskohan ollut Viru-keskuksen alakerrassa joku ruokakauppa.
Punainen käsittelemätön palmuöljy maksoi ehkä 7-8€ 500ml purkki.

Viron kauppatorilta sitten tulikin ostettua ihraa, oikein hyvää.

Julkaisija:  els [ 2019-10-01 11:09:23 ]
Viestin otsikko:  Re: Jäbä Kokkailee osa II.....

Balti Jaamin torilta? Siellä olen ainakin nähnyt ja ostanutkin.
Tosin tämän hetken nätti valkoinen valkosipulisuolasilavan pätkä on Dresdenin maalaistorilta : )

Julkaisija:  jäbä [ 2019-10-02 03:12:19 ]
Viestin otsikko:  Re: Jäbä Kokkailee osa II.....

Joo, juurikin sieltä.
Älytön määrä liha- kala- ja muita kauppiaita. Paljon erilaisia lihoja, makkaroita ja mikä parasta kunnon rasvaa..
Edulliset hinnat ja hyvät valikoimat.

Julkaisija:  ~Weera~ [ 2019-10-02 03:30:19 ]
Viestin otsikko:  Re: Jäbä Kokkailee osa II.....

Balti Jaam on kiva, mutta mun mielestä parempi on Keskustori (Keskturg) kakkosen ratikalla pääsee. On iso kauppahalli kolmessa kerroksessa ja iso ulkotorialue. Sianpäistä lähtien kaikkea.

Julkaisija:  jäbä [ 2019-10-02 04:13:25 ]
Viestin otsikko:  Re: Jäbä Kokkailee osa II.....

~Weera~ kirjoitti:
Balti Jaam on kiva, mutta mun mielestä parempi on Keskustori (Keskturg) kakkosen ratikalla pääsee. On iso kauppahalli kolmessa kerroksessa ja iso ulkotorialue. Sianpäistä lähtien kaikkea.


Jaa, pitääkin käydä tuolla. Kiitos vinkistä.

Voisi tehdä uuden ostosreissun, kun saa nämä läskit sun muut syötyä.

Julkaisija:  jäbä [ 2019-10-02 04:15:02 ]
Viestin otsikko:  Re: Jäbä Kokkailee osa II.....

Lupasin chaffeleista kuvan. Ohessa pari vähän huonoa. Chaffeli käynyt leivänpaahtimen kautta, voita, läskistä lihaa ym.

Eilen laittelin chaffelin koloihin palmuöljyä, toimi ihan kivasti.

Liitteet:
C72963D9-B180-4ADF-9F21-E3807C5DADCC.jpeg
C72963D9-B180-4ADF-9F21-E3807C5DADCC.jpeg [ 114.36 KiB | Katsottu 11510 kertaa ]
8F852C3D-856E-4C68-A805-4A2D555B3520.jpeg
8F852C3D-856E-4C68-A805-4A2D555B3520.jpeg [ 80.87 KiB | Katsottu 11510 kertaa ]

Julkaisija:  moi [ 2019-11-22 16:07:54 ]
Viestin otsikko:  Re: Jäbä Kokkailee osa II.....

kilroy

Julkaisija:  jäbä [ 2019-11-24 05:06:59 ]
Viestin otsikko:  Re: Jäbä Kokkailee osa II.....

Laitetaan kuva Ketopitsasta.
Täytteenä oli Tomaattipyrettä, herkkusieniä, salamia, tonnikalaa ja juustoraastetta,
Pohja tehty Fathead taikinalla. Ehdottomasti paras pizzapohja tähän mennessä.
Kannattaa katsoa vaikka youtubesta joku pätkä taikinan teosta, ennen kuin tekee sen, pääsee paremmin kärryille miten taikina tehdään.

Fat head pitsapohja

2 pyöreätä pitsaa tai pellillinen

300g mozzarella raastetta
75g philadelphia tuorejuustoa
160g mantelijauhetta
3 kananmunaa
Yrttimaustetta tms
Suolaa

Sulata mozzarella raaste mikrossa
Sekoita sulaneeseen mozzarellaan loput ainekset tässä järjestyksessä; philadelphia, kananmunat ja mantelijauho
Vaivaa taikinaa silikonilastalla sen verran että ainekset ovat hyvin sekaisin ja taikina ei tartu enää juuri käsiin. Lisää mantelijauhoja tarvittaessa.
Jaa taikina kahteen osaan, jos teet kaksi pohjaa
5. Laita taikina leivinpapereiden väliin ja kauli littanaksi. Kun olet valmis ota ylempi leivinpaperi pois, jos taikina on ehtinyt jäähtymään, voi sen lämmittää nopeasti uunissa ennen kaulimista
Laita pohja esikypsymään uuniin 200 asteeseen, niin että pinta saa hieman väriä, jos teet pikkupitsan ja haluat rapean pohjan käännä taikina pellillä, ennen täyttöä.
Laita täytteet.
Laita takasin uuniin vielä noin 7 minuutiksi, tai kunnes juusto saa väriä.

Liitteet:
IMG_1873.jpeg
IMG_1873.jpeg [ 119.78 KiB | Katsottu 7140 kertaa ]
IMG_1872.jpeg
IMG_1872.jpeg [ 158.06 KiB | Katsottu 7140 kertaa ]

Julkaisija:  els [ 2019-11-24 10:43:16 ]
Viestin otsikko:  Re: Jäbä Kokkailee osa II.....

Fat head pohja tai sen muunnelma on minustakin paras pitsanpohja.
Noh, sen kehittäjä on italialaista sukujuurta, joten ei ihme, että oivalsi tämän :resp:

Kun en itse käytä mantelijauhetta, tuunasin tuosta puolestaan kotimaisen toimivan version (jossa hiilareita on muutama; taikinassa puoli desiä eli noin 35g perunajauhoja), ja nyt teen pitsakkeen aina jollain tämän muunnelmalla (ks linkatun viestin alin, aka se vuoden 2019 versio)
Linkki keisarinpiirasketjuun: viewtopic.php?p=1717410#p1717410

Julkaisija:  jäbä [ 2020-03-21 07:40:55 ]
Viestin otsikko:  Re: Jäbä Kokkailee osa II.....

Nyt kun ihmiset eivät uskalla lähteä koronan vuoksi ulos, olisi hyvä hetki keittää ravitsevaa luulientä. Tällä saa nostettua omaa immuniteettia, saa hyvää liemipohjaa tai mitä nyt siitä haluaakaan tehdä.
Jäähtyneen luuliemen pinnalla oleva rasva kannattaa ottaa talteen ja käyttää paistamisessa tms.
Tähänhän voi käyttää aikalailla mitä vain luita, lihan rippeitä tms. mutta ei maustettuja jne.
Häränhäntä ja ydinluu on pohjana, sulkeissa kanan nuijia ja siansorkkia mistä saa vaihtelua ja gelatiinia. Kuorituilla tomaateilla saa makua.
Etikan tehtävä, on liuentaa mineraaleja luusta.
Haudutusaika olisi hyvä olla 1vrk-> tai enemmän mutta pikaversio tulee jo 12h ajalla. Itse hauduttelen 1-1,5vrk haudutuspadassa.
Paahtamalla juureksia ja luita saa tummempaa ja paahtunempaa lientä.
Jos liemi on liian lirua, sitä voi keittää kasaan siivilöinnin jälkeen. Kirkastamisen voi halutessaan tehdä kananmunalla mutta siitä joskus myöhemmin.

Alla luuliemen peruspohja.
Häränhäntiä
Ydinluuta
(siansorkkia)
(kanan nuijia)
Kelta sipuli
Valkosipulia
Porkkanaa
varsi- tai mukulaselleriä
(kuorittuja tomaatteja)
Omena- tai valkoviinietikkaa.
Mausteet.

Liitteet:
IMG_0579.jpeg
IMG_0579.jpeg [ 101.63 KiB | Katsottu 5361 kertaa ]

Julkaisija:  jäbä [ 2020-03-21 21:29:00 ]
Viestin otsikko:  Re: Jäbä Kokkailee osa II.....

Veripalttu.

Voiko olla helpompaa ja voimaannuttavampaa ruokaa kuin veripalttu. Tämä on helppo, nopea ja halpa valmistaa. Kylmänä voi leikata siivuiksi ja paistaa pannulla rapeaksi voissa ja kaveriksi häränsilmä kananmuna.

0,5L Naudanverta (saa lähes jokaisen kaupan pakastehyllyltä)
2kpl Kananmunia
2Dl kuohukermaa
1 sipuli
1Dl Pofiberiä (löytyy ainakin prismoista ym kuivahyllystä)
Mausteet: Suola, pippuri, meirami

Sipulin voi freesata tai käyttää raakana, kunhan on pilkottu.
Kaikki ainekset sekaisin ja uunivuokaan / paistovuokaan.
Uuni 150° 1,5h Alatasolla ja foliolla peitettynä.

Liitteet:
B23999FD-FDA8-4867-A9BE-BB4A49D04C0C.jpeg
B23999FD-FDA8-4867-A9BE-BB4A49D04C0C.jpeg [ 105.92 KiB | Katsottu 5313 kertaa ]

Julkaisija:  jäbä [ 2020-04-12 07:03:16 ]
Viestin otsikko:  Re: Jäbä Kokkailee osa II.....

Sisäelinkeitto.
Tämä on oma muunnelma perinneruoasta tappaiskeitto.

Maksaa.
Munuaisia.
Sydäntä.
Kylkisiivuja
Kieltä.
sipulia.
valkosipulia
siitakesieniä
Herkkusieniä
Chiliä.
Luu- tai lihalientä
Härän häntiä
Ydinluita

Kaikki paloitellaan, Maksasta kalvo pois ennen paloittelua.
Kieli- ja sydän keitetään häränhäntien, ydinluiden, sienten, sipulien ja kylkisiivujen kera vedessä.
Alkuun kuoritaan vaahto pois, sillä se vaikuttaa makuun ja siinä on kaikki epäpuhtaudet. Maustetaan ja lisätään luu- tai lihaliemi.
Keitellään sydän ja kieli kypsäksi, aika riippuu palojen koosta mutta keittelin pari tuntia. Otetaan häränhännät ja ydinluut pois, lisäten lihan rämmäleet pataan. Sen jälkeen pilkottu maksa- ja munuaiset kattilaan, vaahto kuoritaan jälleen pois. Annetaan kiehahtaa ja keittoaika vaan n. 10min, jotta munuaiset ja maksa ei sitkisty. Makujen tarkastus.

Aivan törkeän hyvää ja ravinnerikasta ruokaa. Jos tämä ei ole voimaannuttavaa ruokaa, niin ei mikään sitten.

Liitteet:
IMG_0669.jpeg
IMG_0669.jpeg [ 156.51 KiB | Katsottu 3726 kertaa ]

Julkaisija:  Pikku-iikka [ 2020-04-12 14:48:53 ]
Viestin otsikko:  Re: Jäbä Kokkailee osa II.....

:shock: Maistuis' varmaan miullehhii... Hienot ainekset. Munuainen hiukan pelottaa, kun joskus onnistuin tekemään siitä pissinmakuista sapuskaa.

Julkaisija:  Pikku-iikka [ 2020-04-12 14:52:36 ]
Viestin otsikko:  Re: Jäbä Kokkailee osa II.....

jäbä kirjoitti:
Veripalttu.

Voiko olla helpompaa ja voimaannuttavampaa ruokaa kuin veripalttu. Tämä on helppo, nopea ja halpa valmistaa. Kylmänä voi leikata siivuiksi ja paistaa pannulla rapeaksi voissa ja kaveriksi häränsilmä kananmuna.

Veripalttu = rössyä edelliselämässä... rössypottuun. Ohan se hyvvää, mutta saattaa sisältää pottua (ja porkkanaa ja jopa lanttuva).

Julkaisija:  jäbä [ 2020-04-12 20:01:24 ]
Viestin otsikko:  Re: Jäbä Kokkailee osa II.....

Munuainen on helppo. Sen valmistamiseen on kaksi koulukuntaa. Toinen ehdottaa, että siihen tehdään viiltoja ja liotetaan kylmässä vedessä välillä puristellen, jolloin virtsan maku poistuu. Testasin tätä ja mielestäni kaikki muukin maku poistui.
Itse toki huuhtaisen munuaiset kylmässä vedessä, leikkaan isoiksi paloiksi huuhtaisen vedellä ja paistan tai laitan keittoon.
Nopea kypsytys vain. Pannulla nopeasti väri, keitettäessä 10min. Muuten noista tulee sitkeitä.
Pannulla paistettaessa tulee kämppään lievä kusen haju. Mutta ei maku.

Maksan käyttö pannulla nopeasti tai jos keittää, niin vain nopea kypsytys, sama 10 min.

Munuaisten sisällä oleva rasva ehdotetaan toisissa ohjeissa poistettavaksi, jos rasva on puhtaan valkoinen olen sen aina jättänyt. Sitä paitsi se on aika hankala poistettava ja miksi hyvää rasvaa poistamaan.

Julkaisija:  jäbä [ 2020-04-12 20:06:03 ]
Viestin otsikko:  Re: Jäbä Kokkailee osa II.....

Itse tehty veripalttu on hyvää ja tietää mitä se sisältää.
Nyt kun noita sisäelin ja veriruokia on tullut syötyä normaalia enemmän, on keho alkanut vaatimaan niitä. Sisäelimet sisältävät runsaasti eri vitamiineja ja kroppa ilmeisesti on huomannut, että näitä luonnollisessa muodossa olevia vitamiineja kun on tarjolla, niin se kaipaa niitä.
Viikonloppuisin syödyistä sisäelinruoista saa aikalailla koko viikoksi puhtia ja tarvittavia vitamiineja edullisemmin kuin tilaamalla iHerbistä.

Kiveksiä ja mahalaukkua pitäisi jostain saada. Toki niitä saa etnisistä kaupoista mutta, kun ei tiedä mistä ne tulevat, onko syötetty antibiooteilla, hormoneilla jne... Haitat menevät hyödyn edelle.

Sivu 12/20 Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/