karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2020-03-30 21:15:40

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 235 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 18 9 10 11 12
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2019-09-29 07:28:17 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 5728
Paikkakunta: pk-seutu
On ne siellä, prostskun lähdettä tulee myös vaihdeltua. Viikko per lähde yleensä. Munia nyt tulee joka päivä syötyä, lisäksi kalaa, lihaa tms. Tulevan viikon protskut tulevat lihasta ja munista. Seuraavalla viikolla ehkä kalasta? Katsotaan, lihaa on kyllä aika paljon. Juustoa on myös lähes aina jossain muodossa.
Ja joo, vihreetä on paljon, samoin ruokaakin. Onhan siinä päivän ainoa ateria. :D

Itselleni sopiva proteiinimäärä tuntuu olevan siinä 0,8g/Kg, eli protskun määrä ei ole ihan älytön ja tulee helposti.

_________________
Ketogeenisellä ruokavaliolla ja pätkäpaastolla 17.6.2019 ->


Jäbän kokkailut, osa I..

Jäbän kokkailut, osa II..


Instagram


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-09-29 07:36:15 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-08-05 17:08:09
Viestit: 14361
Luulis että sulla tulisi enemmän, mutta jos ei ole tarvetta, niin mitä turhaan. Mitä kalaa yleensä syöt? Nykyään on kyllä paremmat kalatiskit kuin jokin aika sitten. Tuon määrän kun syö, niin eikö tule liian täyteen kun kerralla vetää. Ihan uteliaisuudesta kysyn. :oops: :D

_________________
Paluu Luontoon! Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-09-29 07:49:42 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 5728
Paikkakunta: pk-seutu
Toi proteiinimäärä on tullut todettua itselle sopivaksi, ainakin toistaiseksi. Protskut kyllä menee tavotteista monesti yli mutta ei haittaa. Samoin rasvojen annan mennä tavotteiden yli.
Kala vaihtelee. Aika paljon menee sardiinia oliiviöljyssä, simpukkaa. Tiskiltä jos löytyy rasvaista kalaa, niin sitä. Mutta vaihtelee, jos ei muuta, niin tölkkikalaa..

_________________
Ketogeenisellä ruokavaliolla ja pätkäpaastolla 17.6.2019 ->


Jäbän kokkailut, osa I..

Jäbän kokkailut, osa II..


Instagram


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-09-29 21:53:44 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 69650
Mistä sait hommattua palmuöljyä ja mitä maksoi?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-09-30 20:02:47 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 5728
Paikkakunta: pk-seutu
Ostin Tallinnasta, en nyt muista mikä kauppa mutta siellä oli paljon kaikkea hyvää ja kivaa. Oliskohan ollut Viru-keskuksen alakerrassa joku ruokakauppa.
Punainen käsittelemätön palmuöljy maksoi ehkä 7-8€ 500ml purkki.

Viron kauppatorilta sitten tulikin ostettua ihraa, oikein hyvää.

_________________
Ketogeenisellä ruokavaliolla ja pätkäpaastolla 17.6.2019 ->


Jäbän kokkailut, osa I..

Jäbän kokkailut, osa II..


Instagram


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-01 11:09:23 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 42090
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Balti Jaamin torilta? Siellä olen ainakin nähnyt ja ostanutkin.
Tosin tämän hetken nätti valkoinen valkosipulisuolasilavan pätkä on Dresdenin maalaistorilta : )

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-02 03:12:19 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 5728
Paikkakunta: pk-seutu
Joo, juurikin sieltä.
Älytön määrä liha- kala- ja muita kauppiaita. Paljon erilaisia lihoja, makkaroita ja mikä parasta kunnon rasvaa..
Edulliset hinnat ja hyvät valikoimat.

_________________
Ketogeenisellä ruokavaliolla ja pätkäpaastolla 17.6.2019 ->


Jäbän kokkailut, osa I..

Jäbän kokkailut, osa II..


Instagram


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-02 03:30:19 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-08-05 17:08:09
Viestit: 14361
Balti Jaam on kiva, mutta mun mielestä parempi on Keskustori (Keskturg) kakkosen ratikalla pääsee. On iso kauppahalli kolmessa kerroksessa ja iso ulkotorialue. Sianpäistä lähtien kaikkea.

_________________
Paluu Luontoon! Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-02 04:13:25 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 5728
Paikkakunta: pk-seutu
~Weera~ kirjoitti:
Balti Jaam on kiva, mutta mun mielestä parempi on Keskustori (Keskturg) kakkosen ratikalla pääsee. On iso kauppahalli kolmessa kerroksessa ja iso ulkotorialue. Sianpäistä lähtien kaikkea.


Jaa, pitääkin käydä tuolla. Kiitos vinkistä.

Voisi tehdä uuden ostosreissun, kun saa nämä läskit sun muut syötyä.

_________________
Ketogeenisellä ruokavaliolla ja pätkäpaastolla 17.6.2019 ->


Jäbän kokkailut, osa I..

Jäbän kokkailut, osa II..


Instagram


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-02 04:15:02 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 5728
Paikkakunta: pk-seutu
Lupasin chaffeleista kuvan. Ohessa pari vähän huonoa. Chaffeli käynyt leivänpaahtimen kautta, voita, läskistä lihaa ym.

Eilen laittelin chaffelin koloihin palmuöljyä, toimi ihan kivasti.


Liitteet:
C72963D9-B180-4ADF-9F21-E3807C5DADCC.jpeg
C72963D9-B180-4ADF-9F21-E3807C5DADCC.jpeg [ 114.36 KiB | Katsottu 7539 kertaa ]
8F852C3D-856E-4C68-A805-4A2D555B3520.jpeg
8F852C3D-856E-4C68-A805-4A2D555B3520.jpeg [ 80.87 KiB | Katsottu 7539 kertaa ]

_________________
Ketogeenisellä ruokavaliolla ja pätkäpaastolla 17.6.2019 ->


Jäbän kokkailut, osa I..

Jäbän kokkailut, osa II..


Instagram
Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-11-22 16:07:54 
Poissa
apina
apina

Liittynyt: 2009-12-21 22:22:11
Viestit: 10765
kilroy

_________________
äh


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-11-24 05:06:59 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 5728
Paikkakunta: pk-seutu
Laitetaan kuva Ketopitsasta.
Täytteenä oli Tomaattipyrettä, herkkusieniä, salamia, tonnikalaa ja juustoraastetta,
Pohja tehty Fathead taikinalla. Ehdottomasti paras pizzapohja tähän mennessä.
Kannattaa katsoa vaikka youtubesta joku pätkä taikinan teosta, ennen kuin tekee sen, pääsee paremmin kärryille miten taikina tehdään.

Fat head pitsapohja

2 pyöreätä pitsaa tai pellillinen

300g mozzarella raastetta
75g philadelphia tuorejuustoa
160g mantelijauhetta
3 kananmunaa
Yrttimaustetta tms
Suolaa

Sulata mozzarella raaste mikrossa
Sekoita sulaneeseen mozzarellaan loput ainekset tässä järjestyksessä; philadelphia, kananmunat ja mantelijauho
Vaivaa taikinaa silikonilastalla sen verran että ainekset ovat hyvin sekaisin ja taikina ei tartu enää juuri käsiin. Lisää mantelijauhoja tarvittaessa.
Jaa taikina kahteen osaan, jos teet kaksi pohjaa
5. Laita taikina leivinpapereiden väliin ja kauli littanaksi. Kun olet valmis ota ylempi leivinpaperi pois, jos taikina on ehtinyt jäähtymään, voi sen lämmittää nopeasti uunissa ennen kaulimista
Laita pohja esikypsymään uuniin 200 asteeseen, niin että pinta saa hieman väriä, jos teet pikkupitsan ja haluat rapean pohjan käännä taikina pellillä, ennen täyttöä.
Laita täytteet.
Laita takasin uuniin vielä noin 7 minuutiksi, tai kunnes juusto saa väriä.


Liitteet:
IMG_1873.jpeg
IMG_1873.jpeg [ 119.78 KiB | Katsottu 3164 kertaa ]
IMG_1872.jpeg
IMG_1872.jpeg [ 158.06 KiB | Katsottu 3164 kertaa ]

_________________
Ketogeenisellä ruokavaliolla ja pätkäpaastolla 17.6.2019 ->


Jäbän kokkailut, osa I..

Jäbän kokkailut, osa II..


Instagram
Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-11-24 10:43:16 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 42090
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Fat head pohja tai sen muunnelma on minustakin paras pitsanpohja.
Noh, sen kehittäjä on italialaista sukujuurta, joten ei ihme, että oivalsi tämän :resp:

Kun en itse käytä mantelijauhetta, tuunasin tuosta puolestaan kotimaisen toimivan version (jossa hiilareita on muutama; taikinassa puoli desiä eli noin 35g perunajauhoja), ja nyt teen pitsakkeen aina jollain tämän muunnelmalla (ks linkatun viestin alin, aka se vuoden 2019 versio)
Linkki keisarinpiirasketjuun: viewtopic.php?p=1717410#p1717410

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-03-21 07:40:55 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 5728
Paikkakunta: pk-seutu
Nyt kun ihmiset eivät uskalla lähteä koronan vuoksi ulos, olisi hyvä hetki keittää ravitsevaa luulientä. Tällä saa nostettua omaa immuniteettia, saa hyvää liemipohjaa tai mitä nyt siitä haluaakaan tehdä.
Jäähtyneen luuliemen pinnalla oleva rasva kannattaa ottaa talteen ja käyttää paistamisessa tms.
Tähänhän voi käyttää aikalailla mitä vain luita, lihan rippeitä tms. mutta ei maustettuja jne.
Häränhäntä ja ydinluu on pohjana, sulkeissa kanan nuijia ja siansorkkia mistä saa vaihtelua ja gelatiinia. Kuorituilla tomaateilla saa makua.
Etikan tehtävä, on liuentaa mineraaleja luusta.
Haudutusaika olisi hyvä olla 1vrk-> tai enemmän mutta pikaversio tulee jo 12h ajalla. Itse hauduttelen 1-1,5vrk haudutuspadassa.
Paahtamalla juureksia ja luita saa tummempaa ja paahtunempaa lientä.
Jos liemi on liian lirua, sitä voi keittää kasaan siivilöinnin jälkeen. Kirkastamisen voi halutessaan tehdä kananmunalla mutta siitä joskus myöhemmin.

Alla luuliemen peruspohja.
Häränhäntiä
Ydinluuta
(siansorkkia)
(kanan nuijia)
Kelta sipuli
Valkosipulia
Porkkanaa
varsi- tai mukulaselleriä
(kuorittuja tomaatteja)
Omena- tai valkoviinietikkaa.
Mausteet.


Liitteet:
IMG_0579.jpeg
IMG_0579.jpeg [ 101.63 KiB | Katsottu 1382 kertaa ]

_________________
Ketogeenisellä ruokavaliolla ja pätkäpaastolla 17.6.2019 ->


Jäbän kokkailut, osa I..

Jäbän kokkailut, osa II..


Instagram
Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-03-21 21:29:00 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 5728
Paikkakunta: pk-seutu
Veripalttu.

Voiko olla helpompaa ja voimaannuttavampaa ruokaa kuin veripalttu. Tämä on helppo, nopea ja halpa valmistaa. Kylmänä voi leikata siivuiksi ja paistaa pannulla rapeaksi voissa ja kaveriksi häränsilmä kananmuna.

0,5L Naudanverta (saa lähes jokaisen kaupan pakastehyllyltä)
2kpl Kananmunia
2Dl kuohukermaa
1 sipuli
1Dl Pofiberiä (löytyy ainakin prismoista ym kuivahyllystä)
Mausteet: Suola, pippuri, meirami

Sipulin voi freesata tai käyttää raakana, kunhan on pilkottu.
Kaikki ainekset sekaisin ja uunivuokaan / paistovuokaan.
Uuni 150° 1,5h Alatasolla ja foliolla peitettynä.


Liitteet:
B23999FD-FDA8-4867-A9BE-BB4A49D04C0C.jpeg
B23999FD-FDA8-4867-A9BE-BB4A49D04C0C.jpeg [ 105.92 KiB | Katsottu 1333 kertaa ]

_________________
Ketogeenisellä ruokavaliolla ja pätkäpaastolla 17.6.2019 ->


Jäbän kokkailut, osa I..

Jäbän kokkailut, osa II..


Instagram
Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 235 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 18 9 10 11 12

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 23 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)