Metsäkarpitar kirjoitti:
Hei Jäbä, käsittämättömän ihania kokkailuja sulla! Mistä oot löytänyt sen kananpaistoalustan? Ja laitoitko alustoineen ensin savustimeen ja sit grilliin?
Lisää tällaista! Pääsen yllättämään armaan ukkoni joskus, se kun on ollut aina meidän lihavastaava..
Kiitos paljon, kiva kuulla.
Kananpaisto alusta on weber merkkinen ja löytyy useista kaupoista, esim. K-raudat, power jne. Ideana toimii kuin "olut tölkkikana" eli säiliöön laitetaan neste (olut, sidukka,jne) ja halutessaan mausteet, kana päälle ja joko uuniin, tulelle, grilliin jne.. Neste höyrystyy ja kypsentää kanaa sisältäpäin, pitäen kanan kosteana..
Vanhaa olut tölkki kanan sisään en suosittele, sillä kukaan ei tiedä mitä irtoaa alumiinitölkistä 200 asteen lämmössä..
Myynnissä on kana telineitä jotka ovat avonaisia tai niissä on reikiä, niissä on sellainen ongelma että itse kanasta ja sen sisään sullotusta voista lähtee melkoisesti rasvaa joka sotkeet / sytyttää koko grillin.
Kanan tein laittamalla alustoineen hiiligrilliin epäsuoralle lämmölle ja nakkasin pari pekaanipuun palasta hehkuvien bikettien päälle.. Savustuksen lakattua moppasin kanan pari kertaa alustaan kertyneellä rasvalla ja kansi takaisin kiinni..
Kanan voi laittaa myös suoralle tulelle alustan kanssa.
Täällä Weberin kanatelineAlla vielä yksi vähän huonolaatuinen kuva, jossa kanatelineen käyttö näkyy hyvin.. Kuva on aika huonolaatuinen kun otettu pari vuotta sitten illalla pakkasessa..
Olut-tölkkikanaa ja siipiä by
jäbä vaan, on Flickr