Nyt alkaa siis karppaus uudelleen uudessa ympäristössä.
Muutin maaliskuussa Espanjaan perheeni kanssa. Perheeseen kuuluu itseni lisäksi mies ja koira (toinen on tulossa pian koiratarhalta. Siis toinen koira, ei toinen mies

).
Luulin, että Espanjassa olisi helppo syödä terveellisesti, kun on saatavilla niin paljon tuoreita vihanneksia ja marinoimattomia lihoja, mutta en ottanut huomioon sitä miten halpaa on syödä ravintoloissa. Kolmen ruokalajin aterian viineineen saa alle kymmenllä eurolla. Suurin ongelma on se, että asumme brittien valtaamalla asuinalueella, eli ravintolatarjonta on hyvin brittipainotteista. Kaikki on paneroitua ja uppopaistettua ja ruokien lisaäkkeenä saa aina ranskalaisia, jopa pastan kanssa.
Nyt on ensimmäiset neljä kuukautta kulunut hiilarimaailmassa ja painoa on tullut takaisin lähes kaikki siitä 17 kilosta jotka alun perin sain karppaamalla katoamaan ennen viimekesäisiä häitä (osa tuli toki jo ennen Espanjaan muuttoa).
Nyt aion siis ottaa itseäni niskasta kiinni, ja ajattelin, että motivoinnissa auttaisi, jos lähetän tänne kuvat tekemistäni ruoista. Ehkä joku muukin saa inspiraatiota näistä kuvista.
Tässä siis parin viime päivän syömisiä:
Kuumalla säällä tekee välillä jotain tosi kevyttä, joten tein ihan perinteisen dippilautasen, jossa oli vihanneksia, tulisia kanasuikaleita ja juustokuutioita. Dipiksi valitsit meksikolaistyylisen kerrosdipin, tähän tyyliin mutta vähän soveltaen:
http://www.kraftrecipes.com/recipes/mex ... 57670.aspx
Dippivihannesten, kanan ja dippikastikkeen jämistä syntyi aivan ihana tulinen kanakeitto.
Kuvaasa ei kylläkään näy paljon muuta kuin päällä lilluva rasva

Ainakaan ei ole rasvassa säästelty.

Nämä eivät oikein miehelle kelvanneet, se muutenkin valittelee, että karppiruoassa on liikaa vihanneksia (kertoisiko joku tuon Puskalle ja kumppaneille!) Päätin siis tehdä jotain vähän miehekkäämpää.
Pippuriporsasta ja valkosipulikastiketta tämän reseptin mukaan:
http://www.italianfoodforever.com/2008/ ... lic-sauce/Muutenkin tuolla sivustolla on tosi upeita reseptejä.
Lisukkeeksi tein voissa paistettua ruusukaalia pekonilla.

Jälkiruoaksi tein browniseja tällä reseptillä.
http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=1720
Taikinaa tehdessä aloin miettiä, että yleensä kaikki karppileivät ja -leivonnaiset paistetaan uunissa. Pannuleipä kuitenkin on olemassa, joten miksei muitakin leivonnaisia voisi tehdä pannulla. Kaadoin siis suurimman osan taikinasta vuokaan, ja paistoin loput pannulla kekseiksi. Kuvaa ei ole, koska söin ne suoraan pannulta! Eli hyvää oli!
Se oli hyvä uutinen, koska tässä ilmastossa yritän välttää uunin käyttöä. Se kuumentaa koko asunnon ja nostaa ilmastointikuluja.
No, kaikenlaista uutta pitää keksiä täällä aurinkokeittiössä.