karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2021-12-08 06:53:23

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 57 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2012-02-09 00:43:48 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-09-16 20:11:02
Viestit: 539
Paikkakunta: Turku
Eli päätin tehdä tuota pitkään haudutettua porsaan lapaa kokeeksi. Otin mallia tästä reseptistä, vaikkakin vähän muunneltuna:
http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikke ... 5266426544

- noin 1 kg possunlapaa
- vettä
- 2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- muutama neilikka

Eli kilon verran lapaa pataan kiehumaan, pahimmat vaahdot pinnalta veks. Sitten pilkottua sipulia, valkosipulia ja pari neilikkaa sekaan. Keitellään ainakin kolme tuntia. Tässä lapa keittämisen alkuvaiheessa:

Kuva

--

Kastikkeen tein kun lapa oli porissut parisen tuntia. Muuntelin hiukan ohjetta alkuperäisestä:
- 1 sipuli
- 3 valkosipulin kynttä
- 2 rkl voita
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
- 1 tl chilijauhetta
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 2-3 rkl hunajaa
- 1 limetin mehu
- 1 tl suolaa
- mustapippuria myllystä

Sipuli ja valkosipuli silpuksi, kuullotus voissa. Tomaattimurska ja muut mausteet sekaan ja keitellään matalalla lämmöllä.
Kastike sai keittyä hiljalleen kasaan hiukan yli tunnin verran, näytti sitten tältä:

Kuva

(Laitoin tuon vielä sauvasekoittimella soseeksi ennen käyttöä.)

--

No kun sitten nostin kiehuneen possun lautaselle niin sehän oli niin mureaa että meinasi hajota käsiin, irtosi luistakin kuin itsestään. Haarukalla sitten revin suikaleiksi ja pistin uunivuokaan.

Kuva

Kastike possun kanssa vuokaan, sekoitetaan hyvin ja uuniin 200C puolisen tuntia (folion alla).

--

Lopputulos oli tämän näköinen:

Kuva

...ja lautasella salaatin kyljessä:

Kuva


Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, oli niin suussasulavan hyvää että... =P~ Tätä teen kyllä toistekin, onhan siinä vaivansa mutta ehdottomasti sen arvoista!

_________________
'Good advice is useless; the wise need none and the dull won't listen.'
jonkintyylistä alakarppia elokuusta -06 eteenpäin. BMI 22.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-02-09 03:54:21 
Poissa
nörttikarppi
nörttikarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-05-04 14:59:26
Viestit: 8323
Paikkakunta: Lahti
Oho! :shock: Herkulliselta näyttää, totta maar :smt118

_________________
Kuva

Riekon nyrkkisääntöjä ketoilijoille, kliks


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-02-09 04:15:17 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2005-09-05 15:38:02
Viestit: 5571
hyvä homma, mihin iho ja läski meni? :koki:

nahka tolla keittoajalla pehmenee muhennoksiin sopivaksi.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-02-09 09:25:25 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-02-16 21:11:20
Viestit: 218
:smt049

paljonkos possun lapa maksaa tätä nykyä?

_________________
uuma(ma)n metsästystä
Oot nuori ja rauhaton sydän.
Kun maltat mielesi pääset maailmaan kyllä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-02-09 10:55:18 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-09-16 20:11:02
Viestit: 539
Paikkakunta: Turku
kekexxx kirjoitti:
hyvä homma, mihin iho ja läski meni? :koki:

nahka tolla keittoajalla pehmenee muhennoksiin sopivaksi.

Osa läskistä livahti tuonne possun ja kastikkeen seuraksi uunivuokaan. Lopulla en osannut tehdä mitään kun en tiennyt mihin sen voisi käyttää :? (uusavuton mikä uusavuton :lol: )
No, ensi kerralla tiedän sitten :)

ponyo kirjoitti:
:smt049

paljonkos possun lapa maksaa tätä nykyä?

Prismasta ostin kaksi pakettia, molemmat alta vitosen kpl ja molemmissa jotain 800g tms... Muistelisin että oli 6,50€/kilo?
Tuoretiskissä niillä ei ollut lapaa kun kyselin, mutta hyllystä löytyi sitten.

_________________
'Good advice is useless; the wise need none and the dull won't listen.'
jonkintyylistä alakarppia elokuusta -06 eteenpäin. BMI 22.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-02-09 13:44:04 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-10-13 06:30:02
Viestit: 897
Näyttää herkulliselta! :smt049

_________________
"Jokainen hetki on tilaisuus muuttaa elämän suunta.."


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-02-09 14:39:38 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-01-23 14:09:22
Viestit: 4043
Possun lapa on niiiin hyvää, mahtavan mureeta toi liha! Tämä menee kyllä kokeiluun joku viikonloppu, kiitos :respect:

_________________
Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-02-09 16:17:02 
Poissa
juniorikarppi
juniorikarppi

Liittynyt: 2010-02-27 17:31:13
Viestit: 73
Onkohan sittarissa myynnissä oleva porsaan uuniliha just tuota lapaa? Näyttää ainakin ihan samanlaiselta. Ja maksaa normaalisti muistaakseni 3,99 kilo ja välillä tarjouksessa 2,99.

Täytyy kokeilla tehdä siitä tuollaista, näyttää ja kuulostaa hyvältä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-02-09 18:53:59 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-02-17 17:39:01
Viestit: 8015
Paikkakunta: Kallavesj'
Hieno safka - kokeiluun jahka alkaa tehdä mieli possua! :smt045
Ja veikkaan tuon uunilihan olevan samaa tavaraa, mä ajattelin ostaa sitä.

_________________
Tuli tuoksuu hyvältä... ja makuasioista voi kiistellä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-02-09 21:07:44 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-06-12 09:46:27
Viestit: 5758
Minä olen myös tykästynyt possun uunilapaan, namia ihan itsekseenkin hautuneena, mutta tuota reseptiä tulen myös kokeilemaan!
Nahkaakin on mukava rouskutella. :lol:

Hyvän näköistä, herramujee! =P~


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-02-10 23:16:58 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2009-08-22 22:09:09
Viestit: 407
Tein tätä tänään. Sairaan hyvää!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-02-12 23:14:09 
Poissa
Sikanarttu
Sikanarttu
Avatar

Liittynyt: 2007-05-26 17:05:37
Viestit: 1497
Paikkakunta: Sapporo
Tätä tuli syötyä tänään. Aivan törkeen hyvää! :mrgreen:

Tein tämän porsaan suolalavasta, Prismassa 4,89€/kg. Mahaan possu meni uunikasvisten kanssa. Läskit söösäsin ja laitoin mukaan (tai siis ne läskit, joita en syöny siinä söösäämisprosessin aikana... :smt083)

Kuva

_________________
La gente es bastante Kinky


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-02-13 08:19:53 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-02-17 17:39:01
Viestit: 8015
Paikkakunta: Kallavesj'
^ Onko sulla tuossa ollenkaan tomaattia (kuvan perusteella ei näytä siltä)? Ja jos ei ole, niin mitäs siinä on?

_________________
Tuli tuoksuu hyvältä... ja makuasioista voi kiistellä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-02-13 08:25:16 
Poissa
Sikanarttu
Sikanarttu
Avatar

Liittynyt: 2007-05-26 17:05:37
Viestit: 1497
Paikkakunta: Sapporo
Ukko kirjoitti:
^ Onko sulla tuossa ollenkaan tomaattia (kuvan perusteella ei näytä siltä)? Ja jos ei ole, niin mitäs siinä on?

On siinä, toi valo vähän hämää ja kun toi ruoka höyryää, niin tuli ihme väritön tosta kuvasta. :mrgreen: Lihaa mulla oli yhteensä joku 1,5 kg miinus luu ehkä parisataa grammaa = vähän enempi kun ScarShadella, sekin voi vaikuttaa.

_________________
La gente es bastante Kinky


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-02-13 08:36:53 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-02-17 17:39:01
Viestit: 8015
Paikkakunta: Kallavesj'
Oukki. :) Ja mun on jokatapauksessa tarkoitus mennä silmälääkärille lähiaikoina...! :mrgreen:

_________________
Tuli tuoksuu hyvältä... ja makuasioista voi kiistellä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-02-13 09:12:59 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-09-16 20:11:02
Viestit: 539
Paikkakunta: Turku
Milmi, hyvännäköistä settiä. Alkoi taas tehdä mieli tätä... Pitääkin ruveta aktiivisemmin katselemaan jos olis lapaa tarjouksessa kun käy kaupassa, vois tehdä useamminkin... =P~

_________________
'Good advice is useless; the wise need none and the dull won't listen.'
jonkintyylistä alakarppia elokuusta -06 eteenpäin. BMI 22.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-02-13 09:20:31 
Poissa
rentokarppi
rentokarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-12-07 08:55:22
Viestit: 1755
Paikkakunta: Turku
Mä tein suht samaa naudanlihasta, ja haarukalla vedin sen "suikaleiksi"

Naudanliha oli parasta ilman mitään soosseja! Paistoin kuivat revityt lihat voissa + suolaa ja pippuria. Ja oli sairaan hyvää!

_________________
Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-02-14 10:16:31 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2009-08-22 22:09:09
Viestit: 407
Säästin muuten keitinliemen ja käytin sen myöhemmin jauhelihakeittoon, tulipas hyvää siitäkin!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-02-14 10:17:13 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2009-08-22 22:09:09
Viestit: 407
bless86 kirjoitti:
Mä tein suht samaa naudanlihasta, ja haarukalla vedin sen "suikaleiksi"

Naudanliha oli parasta ilman mitään soosseja! Paistoin kuivat revityt lihat voissa + suolaa ja pippuria. Ja oli sairaan hyvää!


Mitä naudanlihaa käytit?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-02-14 10:22:52 
Poissa
rentokarppi
rentokarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-12-07 08:55:22
Viestit: 1755
Paikkakunta: Turku
Ajattara kirjoitti:
bless86 kirjoitti:
Mä tein suht samaa naudanlihasta, ja haarukalla vedin sen "suikaleiksi"

Naudanliha oli parasta ilman mitään soosseja! Paistoin kuivat revityt lihat voissa + suolaa ja pippuria. Ja oli sairaan hyvää!


Mitä naudanlihaa käytit?

Ulkopaistia, keittolihaa ja sisäpaistia kokeillut tähän asti ja kaikki toimii. N.4h keittäminen, vähempikin riittäisi kyllä. Ja haarukalla repii, ni saa parhaiten rikottua.

_________________
Kuva


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 57 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)