karppaus.info
http://karppaus.info/forum/

Jäbä kokkailee...
http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=2&t=48123
Sivu 74/74

Julkaisija:  jäbä [ 2013-01-20 06:09:42 ]
Viestin otsikko:  Re: Jäbä kokkailee...

jontriplet kirjoitti:
Oi siitepölyä. Oon kattellu sitä nyt pitkään tossa lähimarketissa. Millasta se on? Mitä se on? Siis sokeriako? Miten voi käyttää jne. Jne.jne. Kiitos ja anteeksi tyhmät kysymykset


Siitepöly on suht makeata, sopii hyvin omiin suklaisiin, jälkkäreihin, partiksen sekaan, juomiin, ynm.. Rakeet on suht' kovia mutta pehmenee..
Kannattaa suosia luomua, hyönteismyrkkyjen ja torjunta aineidenkin takia..
Siitepölyyn pätee sama kuin raaka-suklaaseen, eli ei saa kuumentaa yli 41 asteen...

Muistaakseni siitepöly saattaa kohottaa verenpainetta, joten ei välttämättä kannata ihan urakalla / jatkuvasti sitä kiskoa...

Julkaisija:  moi [ 2013-01-20 12:56:09 ]
Viestin otsikko:  Re: Jäbä kokkailee...

jäbä kirjoitti:
moi kirjoitti:
Mä vinkkaan että sun kannattais hommata valkoiset astiat


Pidän ihan kiusallanikin nää lautaset... Mulle toi alusta josta syön ei ole niin tärkeä, kuin se mitä niistä syön... Ehkä moilla on juurikin toisinpäin... :lol:


Joo, pidä vaan. Ehkä se sisältö on kuitenkin tärkeämpi. Mun täytyy pitää linja, kerran kun lähtee moittimaan... :lol:
Mä syön useimmiten siltä yhdeltä syvältä lautaselta. Safkat on tämmösellä laiskalla sötkötyyppisiä, ulkonäkö ja asettelu ei oo niin tärkeää. Pääasia että makua ja ravinnetta piisaa! :D

Pitänee selailla ketjua taakkepäin paremmalla ajalla, jos vaikka kokeilis jotain resettiä.

Julkaisija:  jäbä [ 2013-01-20 18:06:07 ]
Viestin otsikko:  Re: Jäbä kokkailee...

Karppi spydäri.

Lanttua.
Porkkanaa.
Fenkolia.
Paprikaa.
Valkosipulia.
Nakkeja.
Kananmunaa.

Lanttu, porkkana ja fenkoli esikypsennetään keittämällä, kypsymis järjestyksessä. Kuivataan vähän rehuja, räiskymisen estämiseksi..
Kananmunia lukuun ottamatta kaikki pannulle paistumaan voi-kookosöljy seokseen, kun rehut kypsiä, niin lisätään kananmunat ja annetaan hyytyä samalla sekoittaen..


Edit: täältä mökiltä löytyi samanlainen lautanen kuin himassa... Joten sitä sitten käytän.. :mrgreen:

Kuva
Karppi spydäri. by ja_ba, on Flickr

Kuva
Karppi spydäri. by ja_ba, on Flickr

Julkaisija:  porkkanalanttu [ 2013-01-21 07:47:34 ]
Viestin otsikko:  Re: Jäbä kokkailee...

Meiltäkin löytyy käytöstä juuri nuo samat lautaset :lol: nyt on vaan niin monta rikkunut, että kohta on "pakko" ostaa uudet.

Julkaisija:  pupuli [ 2013-01-21 11:54:39 ]
Viestin otsikko:  Re: Jäbä kokkailee...

Niin meilläkin :)

Julkaisija:  jäbä [ 2013-01-21 20:24:48 ]
Viestin otsikko:  Re: Jäbä kokkailee...

Kyljyksiä ja rehuja uunissa..

Porkkanaa.
Lanttua.
Punasipulia.
Valkosipulia.
Mini luumutomaatteja.
Palsternakkaa.
Kyljyksiä.
Kylkisiivuja.

Kuoritut ja pilkotut rehut maustetaan, laitetaan uunipussiin kyljysten ja paloiteltujen kylkisiivujen kera.
Pussi suljetaan ja leikataan kulma-auki..
Uuniin 175 n. 2h

Kuva
Kyljyksiä ja juureksia uunissa.. by ja_ba, on Flickr


Kuva
Kyljyksiä ja juureksia uunissa.. by ja_ba, on Flickr

Kuva
Kyljyksiä ja juureksia uunissa.. by ja_ba, on Flickr

Julkaisija:  Girlofdarkness1 [ 2013-01-21 20:53:18 ]
Viestin otsikko:  Re: Jäbä kokkailee...

ah NAM =P~

Julkaisija:  jäbä [ 2013-01-22 08:10:36 ]
Viestin otsikko:  Re: Jäbä kokkailee...

Aamiainen.

Veripalttua ja kananmunaa..

Tosta paistetusta paltusta ei oikein tuntunut saavan kunnolla kuvaa, joten on mitä on...


Kuva
Aamiainen, veripalttua ja kananmunaa.. by ja_ba, on Flickr

Kuva
Aamiainen, veripalttua ja kananmunaa.. by ja_ba, on Flickr

Julkaisija:  kekexxx [ 2013-01-22 17:10:47 ]
Viestin otsikko:  Re: Jäbä kokkailee...

jäbä kirjoitti:


Veripalttua


kerro lisää.

Julkaisija:  jäbä [ 2013-01-22 20:28:48 ]
Viestin otsikko:  Re: Jäbä kokkailee...

kekexxx kirjoitti:
jäbä kirjoitti:


Veripalttua


kerro lisää.



Kaupasta osui näppeihin, tapolan tuote.. Menettelee pahimpaan verituotteiden himoon mut vois olla parempaakin.. Pitäis tehdä itse..

Uunimakkaraa & salaattia..


Hk:n blåsta tehty uunimakkara ei varmaan sen kummempia selittelyjä tarvinne..
Salaatissa oli jäävuorisalaattia, kurkkua, paprikaa, fenkolia. Pinnalle vähän oliiviöljyä, murskattua chiliä ja mustapippuria..

Kuva
Uunimakkaraa ja salaattia. by ja_ba, on Flickr


Kuva
Uunimakkaraa ja salaattia. by ja_ba, on Flickr


Kuva
Uunimakkaraa ja salaattia. by ja_ba, on Flickr

Julkaisija:  Marzu [ 2013-01-22 21:21:39 ]
Viestin otsikko:  Re: Jäbä kokkailee...

Olin ajatellut tehdä pyttistä, mutta taidankin tehdä uunimakkaraa :P

Hk.n blöön a-luokan version ostin kokeiluun niin katotaan onko siitä mihinkään.

Julkaisija:  wou [ 2013-01-22 21:22:42 ]
Viestin otsikko:  Re: Jäbä kokkailee...

Marzu kirjoitti:
Hk.n blöön a-luokan version ostin kokeiluun niin katotaan onko siitä mihinkään.


Se on herkkua! Ei maistu niin jauhoselta kun se normi tai kevyt.

Julkaisija:  jäbä [ 2013-01-23 19:41:57 ]
Viestin otsikko:  Re: Jäbä kokkailee...

Possun etuselkää uunissa..

Huoneenlämpöinen possu maustetaan suolalla ja pippurilla, uuniin 150 n. 3h

Uunin jälkeen annetaan levätä tovi folion alla, riivitään liha paloiksi ja maustetaan....

Kuva
Possun etuselkää.. by ja_ba, on Flickr


Kuva
Possun etuselkää.. by ja_ba, on Flickr

Kuva
Possun etuselkää.. by ja_ba, on Flickr

Julkaisija:  jäbä [ 2013-02-03 09:15:03 ]
Viestin otsikko:  Re: Jäbä kokkailee...

Rapeaa lohta.

Satuin eräänä päivänä katsomaan Jamie Oliverin 30min kokkaukset televisiosta ja sieltä bongasin ko. sapuskan, joten ei muuta kuin vähän muuttelemaan omaan makuun sopivaksi..

Ainekset:

Lohta.
Sipulia.
Valkosipulia.
Inkivääriä.
Sitruuna.
Soijakastiketta.
Oliiviöljyä

Lohi suomustetaan, otetaan ruodot pois ja leikataan annospaloiksi, lohen nahkapuolelle viilletään n. 1cm syvät viillot. hierotaan lohen nahkapuolelle merisuolaa & mustapippuria.

Blenderiin laitetaan kuoritut sipuli, valkosipuli ja noin 2cm pätkä inkivääriä, lisätään n. 1-1,5rkl soijakastiketta, loraus oliiviöljyä, sekä sitruunan mehu, ajetaan sileäksi ja kipataan öljyttyyn uunivuokaan, Huuhtaistaan blenderin kulho vielä pikkutilkalla vettä, jotta saadaan kaikki soosi ja maku mukaan.

Kalat laitetaan vuokaan nahkapuoli ylöspäin ja uuniin 220° n. 17 - 20min.

Kuva
Uunilohta. by ja_ba, on Flickr

Kuva
Uunilohta. by ja_ba, on Flickr

Kuva
Uunilohta. by ja_ba, on Flickr

Julkaisija:  jäbä [ 2013-02-10 18:25:41 ]
Viestin otsikko:  Re: Jäbä kokkailee...

Tällä haavaa kaikki uudet kokkailut löytyvät blogista mutta pyrin postaamaan tänne suuren osan myös..


Kasvis-kanagratiini.


Alkavalle viikolle piti saada jokin eväsruoka josta riittäisikin sitten lähes koko viikolle, niin töihin kuin myös kotonakin syötäväksi.
Kauppaan en viitsinyt lähteä joten käytin mitä jääkaapista löytyi ja nyt olikin hyvä tilaisuus tyhjentää rehuhyllyltä kasvikset sun muut pois vanhenemasta ja tehdä tilaa tuleville rehuille..

Broilerin rintafileitä.
Porkkanaa.
Lanttua.
Fenkolia.
Zuccinia.
Paprikaa.
Palsternakkaa.
Kukkakaalia.
Parsakaalia.
Sipulia.
Valkosipulia.
Mini luumutomaatteja.
Pakaste pinaattia.

Kermaa.
Juustoraastetta.
Aurajuustoa.

Pakaste pinaatti otetaan sulamaan.
Pilkotut lanttu, porkkana, fenkoli ja palstenakka esikypsytetään keittämällä ja lisätään kiehuvaan veteen edellämainitussa kypsyysjärjestyksessä antaen edellisten vähän kypsyä ennen uusien lisäämistä. Ei kuitenkaan keitetä ihan kypsäksi, vaan jätetään rapsakoiksi.
Parsa- ja kukkakaalit paloitellaan ja keitetään melkein kypsiksi.
Loputkin kasvikset paloitellaan ja sekoitetaan voidellussa uunivuoassa keitettyjen ja valutettujen rehujen kanssa.
Pilkotut broilerin rintafileet paistetaan kuumalla pannulla, lisätään pilkotut sipulit ja annetaan niiden freesaantua, lisätään sulanut pakastepinaatti ja sekoitetaan ja lisätään uunivuokaan.
Maustetaan ja sekoitetaan.

Uuniin 200° 30min jonka jälkeen lisätään loraus kermaa, aurajuustoa sekä juustoraastetta, sekoitetaan ja pinnalle vielä vähän juustoraastetta.. Eikun takaisin uuniin 200° 30min.

Kuva
Kasvis-kanagratiini by ja_ba, on Flickr

Kuva
Kasvis-kanagratiini by ja_ba, on Flickr

Julkaisija:  jäbä [ 2013-02-17 09:42:52 ]
Viestin otsikko:  Re: Jäbä kokkailee...

Pizzaa..



Pohja:

4 kpl kananmunia.
100 g maustamatonta tuorejuustoa (philadelphia)
1tl leivinjauhetta.
Aavistus suolaa.


Erottele valkuaiset ja keltuaiset kulhoihin, vatkaa ensin valkuainen vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto ja leivinjauhe keltuaisiin sekä ripaus suolaa. Sekoita varovasti nostelemalla valkuaisvaahto, keltuiasseokseen. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle ja paista uunissa 150° n. 20min.

Pitsan täytteet:

Broilerin rintafilettä.
Sipulia.
Valkosipulia.
Paprikaa.
Aurajuustoa.
Tomaattipyrettä.
Kirsikka tomaatteja.
Juustoraastetta (punaleima)

Huoneenlämpöinen broisku pilkotaan suht' isoiksi paloiksi ja paistetaan pannulla, loppuvaiheessa lisätään pilkotut sipulit ja annetaan freesaantua.
Pitsapohjan päälle levitetaan tomaattipyre, broileri-sipuliseos, pilkotut paprikat, aurajuusto, juustoraaste ja koristeeksi tomaatit.
Uuniin 225° n. 20min.

Kuva
VHH Pitsaa by ja_ba, on Flickr

Kuva
VHH Pitsaa by ja_ba, on Flickr

Kuva
VHH Pitsaa by ja_ba, on Flickr

Julkaisija:  jäbä [ 2013-02-24 10:52:53 ]
Viestin otsikko:  Re: Jäbä kokkailee...

Tonnikala-rahkakääretorttu.

Alkuperäinen resepti hiidenuhmalta.. Ohjetta en jaksa uudelleen naputella tähän mutta se löytyy jäbä kokkaa blogista

Kuva
Tonnikala-rahkakääretorttu by ja_ba, on Flickr

Kuva
Tonnikala-rahkakääretorttu by ja_ba, on Flickr

Kuva
Tonnikala-rahkakääretorttu by ja_ba, on Flickr

Kuva
Tonnikala-rahkakääretorttu by ja_ba, on Flickr

Julkaisija:  heradi [ 2013-02-27 18:47:56 ]
Viestin otsikko:  Re: Jäbä kokkailee...

jäbä kirjoitti:
Kasvis-kanagratiini.
Pakko oli tulla jäbälle antamaan crediitit ja kiitokset tästä ohjeesta! Sain ekaa kertaa kratiinin onnistumaan niinku römssöössä \:D/
Nyt on tekeytymässä naudanpaahtopaistikasvisratiini, tai joku semmonen... Kiitos hyvästä ohjeesta!

Sivu 74/74 Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/