Palsternakka-kukkakaalimuussi, possun sisäfilettä pekoniin käärittynä.Kukkakaalia.
Paslternakkaa.
Kermaa.
Juustoraastetta
voita.
Ruusukaalia.
Possun sisäfilettä
pekonia.
Kukkakaali ja kuorittu palsternakka paloitellaan, keitetään kypsäksi suolalla mastetussa vedessä.
Kypsät rehut valutetaan lävikössä, laitetaan takaisin kattilaan, muutama nokare voita ja pieni loraus kermaa, ajetaan sauvalla suht sileäksi, maustetaan ja lisätään kourallinen juustoraastetta. Kattila takaisin levylle, kuumennetaan kokoajan sekoittaen, riippuen soosin paksuudesta että kuplautetaanko.
Pyreen saa samalla tavalla, voin ja kerman määrää hienosäätämällä ja sauvalla ajamalla, voi myös paseerata lopuksi jos oikein sileän haluaa.
Huoneenlämmössä lämmenneet possut putsataan, kuivataan talouspaperilla ja leikataan sopivan kokoisiksi paloiksi, hyvä suola + pippuri kauttaaltaan, kääritään pekoniin. Itse vielä sidoin possut mutta pysyvät muodossa suht hyvin ilman sitomisiakin.
Paistetaan pinnat kiinni kuumalla pannulla, öljyn ja voin seoksessa.
Uuniin 150° - 175° n. 15-20min kypsyyden voi varmistaa mittarilla jos epäilyttää, jolloin sisälämpötila n. 65-72°
Lisukkeena ruusukaaleja, joista kanta poistettu ja pari lehteä päältä, keitetään suolalla maustetussa vedessä.
Palsternakka-kukkakaalimuussi, possun sisäfilettä. by
ja_ba, on Flickr
Palsternakka-kukkakaalimuussi, possun sisäfilettä. by
ja_ba, on Flickr
Palsternakka-kukkakaalimuussi, possun sisäfilettä. by
ja_ba, on Flickr
Palsternakka-kukkakaalimuussi, possun sisäfilettä. by
ja_ba, on Flickr
Palsternakka-kukkakaalimuussi, possun sisäfilettä. by
ja_ba, on Flickr