karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-03-29 07:03:08

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 1478 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 170 71 72 73 74 Seuraava
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: Re: Jäbä kokkailee...
ViestiLähetetty: 2012-12-24 18:41:05 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 7160
Joulukinkku.

Kinkku.

Kuorrutus:
Sinappia.
Pippuria.
Kananmunan keltuainen.
Korppujauhoja.

Kinkku otetaan lämpenemään n. 6-12 tuntia ennen paistoa, avataan paketti, pyyhitään kuivaksi ja laitetaan uuniritilälle (nahkapuoli ylöspäin), jonka alapuolella on uunivuoka, johon nesteet valuvat. Paitomittari laitetaan paksuimpaankohtaan, ilam että osuu luuhun tms.

120° 1h ja sen jälkeen lämpö tiputetaan 100° ja annetaan olla kunnes kypsyys on sopiva. Eli 77-78° ja jos haluaa ylikypsää niin n. 82°, itse annoin olla n. 80°

Otetaan kinkku uunista, annetaan hetki jäähtyä ja poistetaan nahka ja rasva.

Tehdään sinapista ja kananmunan keltuiasesta seos johon ripaus mustapippuria, levitetään kinkulle, sirotellaan korppujauhoja siivilänläpi kinkulle.
Laitetaan kinkku 225°uuniin kunnes kuorrutus on kauniin ruskea.


Alkuperäinen kuorrutus ohje on Chef Wotkinssin... Kuten kinkkukin on sieltä..
Kuva
Joulukinkku. by ja_ba, on Flickr

Kuva
Joulukinkku. by ja_ba, on Flickr

Kuva
Joulukinkku. by ja_ba, on Flickr

Kuva
Joulukinkku. by ja_ba, on Flickr

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
 
 Viestin otsikko: Re: Jäbä kokkailee...
ViestiLähetetty: 2012-12-25 18:33:19 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 7160
Jouluinen raakasuklaa.

333g Kaakaovoita.
2 rkl (kukkurallista) Kylmäpuristettua kookosöljyä,
2 dlLucuma jauhetta.
2dl Kaakaojauhetta.
1 rkl Kotimaista luomuhunajaa.
½ dl Maca jauhetta.
1 tl Ruususuolaa.
½ dl Kokonaisia hasselpähkinöitä
½ dl rusinoita (kaksi värisiä)

Tästä tulee n. 1L suklaata, eli 45 suklaapalaa ja 1 levy.
Laitoin ainesmäärät joita käytin, sillä muuten olisi aika arpapeliä jos ei ole suklaantekoon tutustunut. Temperointia en jaksanut alkaa tekemään, sitten seuraavalla kerralla..

Kaakaovoi raastetaan pienemmäksi, lisätään kulhoon kookosöljyn ja hunajan kanssa, kuivat aineet sekoitetaan keskenään, kokonaiset pähkinät ja rusinat pilkotaan veitsellä mutta jätetään suht' kroiviksi paloiksi.
Kaakaovoi ynm.. Sulatetaan vesihauteessa sekoittaen, kuivat aineet lisätään siivilänläpi, sekoitetaan hyvin ja lisätään pahkinä-rusina seos. Kaadetaan muotteihin välillä sekoitellen ja pakkaseen n. 30-45min.

Jos mahdollista kannattaa käyttää juoksevaa hunajaa, sillä hunaja ei sekoitu kunnolla rasvojen kanssa..
Jos hunaja on kiinteätä niin siihen toimii kikkana kun aineet alkavat vesihauteessa sulamaan, otat kulhon pois vesihauteesta ja sekoitat muutaman minuutin kunnolla, jolloin hunajan rakenne hajoaa kaakaovoi nokareiden kanssa ja lopulta sulaa sekoittuen.
Seosta ei kannata kauheasti kuumentaa, sillä yli 45° tuhoaa kaikki ravinnon sisältämät entsyymit.



Kuva
Raakasuklaa. by ja_ba, on Flickr

Kuva
Raakasulkaa. by ja_ba, on Flickr

Kuva
Raakasulkaa. by ja_ba, on Flickr

Kuva
Raakasulkaa. by ja_ba, on Flickr

Kuva
Raakasulkaa. by ja_ba, on Flickr

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
 
 Viestin otsikko: Re: Jäbä kokkailee...
ViestiLähetetty: 2012-12-26 09:24:21 
Poissa
Hullukarppi
Hullukarppi

Liittynyt: 2007-11-07 05:54:49
Viestit: 5522
Paikkakunta: Kirkkonummi
Pikkupadat??? Mistä?? Tahtoo kans!!!!!

_________________
Hullu se o, ei sen kaa voi olla!


Ylös
   
 
 Viestin otsikko: Re: Jäbä kokkailee...
ViestiLähetetty: 2012-12-26 14:07:16 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 7160
Madwoman kirjoitti:
Pikkupadat??? Mistä?? Tahtoo kans!!!!!


Prismasta.

Iltapala.

Kinkkua sinapilla, eri homejuustoja ja punajuurisalaattia.. Melkoinen sekamelska mutta hyvää oli..


Kuva
Illallinen. by ja_ba, on Flickr

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
 
 Viestin otsikko: Re: Jäbä kokkailee...
ViestiLähetetty: 2012-12-26 14:16:29 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 7160
Aamiainen.

Kinkulla ja juustolla täytetty munakas.


Kuva
Aamiainen. by ja_ba, on Flickr

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
 
 Viestin otsikko: Re: Jäbä kokkailee...
ViestiLähetetty: 2012-12-28 18:01:29 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 7160
Hernekeittoa.

Kuivattuja herneitä.
Sipulia,
Valkosipulia.
Porkkanaa.
Joulukinkun jämät.
Kastikelihaa.

Mausteet: Sinappi, mustapippuri ja suola.

Kuivatut herneet huuhdellaan ja liotetaan yön yli. Liotusvesi kaadetaan pois ja laitetaan herneet keittymään tuoreeseen veteen.
Pilkotut sipulit, kuoritut ja paloitellut porkkanat lisätään herneiden joukkoon kiehumaan.
Kastikeliha paloitellaan ja otetaan väri pannulla, joulukinkun jämät paloitellaan ja lihat hernariin.
Keitellään miedolla tulella pari tuntia, vähän halutusta paksuudestakin riippuen, maustellaan keiton aikana sinapilla, mustapippurilla ja suolalla..


Kastikelihasta tuli sen verran rasvaa että oli pakko kaapia kauhalla osa rasvasta pois hernarista, kovin rasvainen hernekeitto ei välttämättä maistu ihan kaikille, varsinkaan VT-ihmisille..
Jos on kuorrutettu joulukinkku, niin kannattaa leikellä kuorrutus pois..



Kuva
Hernekeittoa.. by ja_ba, on Flickr

Kuva
Hernekeittoa.. by ja_ba, on Flickr

Kuva
Hernekeittoa.. by ja_ba, on Flickr

Kuva
Hernekeittoa.. by ja_ba, on Flickr

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
 
 Viestin otsikko: Re: Jäbä kokkailee...
ViestiLähetetty: 2012-12-30 09:54:17 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-04-21 21:55:04
Viestit: 846
Paikkakunta: turku
Suunnilleen samanlaisen sopan keittelin minäkin tässä,paitsi et panin kinkun luun herneiden mukaan tunniks kiehuun. Poistin luut kattilasta ja lisäsin lihat ja porkkanat+ sipulin. Valkosipulin tilalle laitoin meiramia ja oli kans makoisaa keittoa. Ihanaa olla taas kotona ja kokkailla.Elämä voittaa! 4kk vierähti sairaalassa, putosin kiviportaat alas ja kallokin murtui. ....ja sairaalan ruuat :smt078


Ylös
   
 
 Viestin otsikko: Re: Jäbä kokkailee...
ViestiLähetetty: 2012-12-30 09:59:46 
Poissa
Villasukkakarppi
Villasukkakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-01-03 20:39:22
Viestit: 4772
läskitär kirjoitti:
Suunnilleen samanlaisen sopan keittelin minäkin tässä,paitsi et panin kinkun luun herneiden mukaan tunniks kiehuun. Poistin luut kattilasta ja lisäsin lihat ja porkkanat+ sipulin. Valkosipulin tilalle laitoin meiramia ja oli kans makoisaa keittoa. Ihanaa olla taas kotona ja kokkailla.Elämä voittaa! 4kk vierähti sairaalassa, putosin kiviportaat alas ja kallokin murtui. ....ja sairaalan ruuat :smt078


Oho :shock: hyvä että olet nyt kotona!

_________________
Mitä turhia äiti naureskeli. Nyt rupeat vain itseäsi kaunistamaan . Syö vuosi sulaa voita ja toinen vuosi sianlihaa, ja niin sinusta tulee muita sirkeämpi
Kalevala


Ylös
   
 
 Viestin otsikko: Re: Jäbä kokkailee...
ViestiLähetetty: 2012-12-30 10:37:56 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-02-23 12:29:49
Viestit: 10345
Paikkakunta: Kouvola
läskitär kirjoitti:
Suunnilleen samanlaisen sopan keittelin minäkin tässä,paitsi et panin kinkun luun herneiden mukaan tunniks kiehuun. Poistin luut kattilasta ja lisäsin lihat ja porkkanat+ sipulin. Valkosipulin tilalle laitoin meiramia ja oli kans makoisaa keittoa. Ihanaa olla taas kotona ja kokkailla.Elämä voittaa! 4kk vierähti sairaalassa, putosin kiviportaat alas ja kallokin murtui. ....ja sairaalan ruuat :smt078


Sairaalan ruuat...

Mutta tulit siis entisellesi, ellet jopa paremmaksi :wink:
Taas kotona uutta vuotta aloittelemaan ja syömään hyvin.

_________________
Kuva

En se minä ollut ja siksi toiseksi se oli vahinko.


Ylös
   
 
 Viestin otsikko: Re: Jäbä kokkailee...
ViestiLähetetty: 2012-12-30 16:01:24 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 7160
Varoitus!

Tämä seuraava ei nyt ole kokkailua, saatika sitten karppailua..

Mutta kaikki on hehkuttanut että Chico'sin Hot and spicy on todella tulinen ja monelta on jäänyt syömättä, jopa chili foorumilla osalla, niin olihan se testattava..
Chico'sin myyjäkin varoitteli kovasti ja ystävällisesti tarjosikin jos haluaisin chilisoosin eri kuppiin niin saisin itse annostella... Pöh sinne hampparin väliin vaan ja reilusti.. :mrgreen:

No, joo hyvää oli, ei liian tulista, olisi voinut ehkä olla tulisempaakin... Mutta jos hampparin haluaa, niin toi kannattaa syödä.. Jos pitää tulisesta..


Kuva
Chico's hot & Spicy by ja_ba, on Flickr

Kuva
Chico's hot & Spicy by ja_ba, on Flickr

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
 
 Viestin otsikko: Re: Jäbä kokkailee...
ViestiLähetetty: 2012-12-30 16:08:58 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-03-24 17:49:23
Viestit: 34301
Paikkakunta: Helsinki
Sitä rupesi herahtelemaan kielelle jo pelkästä lukemisesta.
Reissutyöviikkoa pukkaa uuden vuoden puolellla. Näinköhän jonkun pakollisen ravintolaruuan söisi Chiko´ssa. (mitenkähän tuo kirjoitetaan?)

_________________
Kuva Kaikissa meissä on vikamme, mutta minusta niitä ei vain huomaa
Blogissa lisää


Ylös
   
 
 Viestin otsikko: Re: Jäbä kokkailee...
ViestiLähetetty: 2012-12-30 16:13:40 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 7160
Kannattaa koittaa, myyjä kertoi että eilenkin oli joku mies kehunut että syö tulista ja oli hamppari jäänyt syömättä.. Oli kuulemma kohdannut voittajansa.. :lol:
Kuulemma monet jättäneet kesken, kuten mun työkaveritkin.. :lol:

Lainaa:
HOT & SPICY BURGER K-18VL
220 g hampurilaispihviä, pekonia, sinihomejuustoa, cheddarjuustoa, erittäin tulista jolokiakastiketta, salaattia, tomaattia sekä jalapenoa, coleslaw-salaattia ja chilimaustettuja ranskalaisia perunoita.



Soosina tuossa on chico'sin paholaisen hilloa ja poppamiehen naga jolokia soosia, joka on muuten mun pöytämauste.. :lol:

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
 
 Viestin otsikko: Re: Jäbä kokkailee...
ViestiLähetetty: 2012-12-30 19:26:28 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 7160
Adamo pitsa kokeilu..

Elikkäs kokeiluun adamo vähähiilariset pitsajauhot, sisältää vaikka mitä.. Mutta kaikkea pitää koittaa, paitsi kansan tansseja ja pikkusiskoa sormella..

VHH pitsa jauhoja.
Sika-nauta jauhelihaa.
Sipulia.
Valkosipulia.
Tomaattipyrettä.
Aurajuustoa
Juustoraastetta.
Kirsikka tomaatteja.

Tehdään taikina ohjeen mukaan, eli kuiva-aineet sekaisin, vettä 150ml ja (oliivi)öljyä 5gr, annetaan kohota n. 20-25min.

Jauhelihat paistetaan, jossain erässä freesataan sipulit ja tomaattipyre. Maustetaan ja annetaan jäähtyä tovi..

Sitten se kinkkinen osuus, kohonnut taikina on samanmoista liimaa kuin psylliumilla valmistettu tuorepasta, joten helpointa on että kippaa taikinan leivinpaprulle, päälle toinen leivinpaperi joka on öljytty ja siten käsillään painelee taikinan pelille suht' ohkaiseksi, liian ohkaiseksi ei kannata painella, sillä taikina repeää..
Toinen leivinpapru varovasti pois, sitten täyttämään.. Jauheliha, aurajuusto, juustoraaste ja tomskut.
Paistoin ohjeen mukaan 200° n. 25min.

Loppupeleissä aika helppo ja simppeli pohja... Yleensä noissa karppipohjissa risoo se että ne maistuu munalle tai jollekkin muulle mille pitsa pohjan ei pitäisi, tästä tulee tosi ohut pohja, vähän sitkeä mutta ei maistu miltään.. Hintaa taisi olla 3-4€ eli jos pakki kestää gluteenia ja mitä muuta tässä oli niin kannattaa koittaa..
Tein tästä kaksi eri versiota ja ekassa huomasin sen ettei kannata "reunoja" pitsaan, vaan vähän peltiä vajaampi pitsa, sillä niistä reunoista tulee niin kivikovia että niille tarvitsee aseenkantoluvan..
Koska pohja on ohut, eikä reunoille nostoja voi tehdä, niin ei kannata käyttää kovin nestemäisiä täytteitä, kuten jauheliha soosia..


Lainaa:
Mantelijauho, vehnägluteeni, maitoproteiini, munanvalkuainen, suola (kaliumjodidi), kuivahiiva (pakattu erikseen).

Voi sisältää pieniä määriä lupiinia ja soijaa.

Valmistaja: Lapiniak GmbH, Saksa

Ravintosisältö / 100 g pizzaa
Energiaa, 1228 kj (294 kcal)
Proteiinia, 34,45 g
Hiilihydraatteja, 4,12 g
- josta sokeria, 0,5 g
Rasvaa, 3,04 g
Ravintokuitua, 3,58 g




Kuva
Adam's pitza by ja_ba, on Flickr

Kuva
Adamo pitza by ja_ba, on Flickr

Kuva
Adamo pitza by ja_ba, on Flickr

Kuva
Adamo pitza by ja_ba, on Flickr

Kuva
Adamo pitza by ja_ba, on Flickr

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
 
 Viestin otsikko: Re: Jäbä kokkailee...
ViestiLähetetty: 2013-01-03 20:50:52 
Poissa
juniorikarppi
juniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-01-23 00:58:32
Viestit: 59
jäbä...Ootsä kyllä aika jäbä :) :hug:
Kiitos tästä ketjusta :) (Jäbän Keittokirjaa odotellessa)
Tosi maukkaan näköisiä ruokia ja tänne on hyvä palata miettimään, että "mitäs tänään söis" =P~

_________________
move your ass

~music is what makes me alive~


Ylös
   
 
 Viestin otsikko: Re: Jäbä kokkailee...
ViestiLähetetty: 2013-01-05 16:49:11 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 7160
Aamiainen.


Possun kylkisiivuja pannulla, päälle vähän pippuria ja suolaa..

Kuva
Aamiainen by ja_ba, on Flickr

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
 
 Viestin otsikko: Re: Jäbä kokkailee...
ViestiLähetetty: 2013-01-05 16:59:21 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 7160
Nopea kanawokki.


Broiskun rintafilettä.
Zuccinia.
Fenkolia.
Paprikaa.
Porkkanaa.
Sipulia.
Valkosipulia.

Kookosöljyä
Seesamöljyä

Sipuli paloitellaan suht' isoiksi paloiksi, valkosipuli taas mahdollisimman pienieksi, kaikki muut aineksekset tikkumaisiksi ja suunnilleen saman kokoisiksi.
Huoneenlämpöinen broiskun rinta kuivataan talouspaprulla ja paloitellaan.
Kuumaan wokkiin laitetaan kookosöljy, seesamiöljy ja broileri, paistellaan tovi sitten mausteet ja sipulit, paistetaan lähes kypsäksi ja sitten loput ainekset kypsymis järjestyksessä wokkiin..
Rehuja ei kannata ihan kypsäksi tehdä, vaan saisivat jäädä vähän rapsakoiksi..

Kuva
Nopea kanawokki by ja_ba, on Flickr

Kuva
Nopea kanawokki by ja_ba, on Flickr

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
 
 Viestin otsikko: Re: Jäbä kokkailee...
ViestiLähetetty: 2013-01-05 19:46:14 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-01-18 10:07:24
Viestit: 1890
Paikkakunta: Hämeenlinna
Ihania kokkailuja&kuvia täällä taas. Huomenna meillä syödään kanawokkia =P~

_________________
ÄLÄ UNELMOI ELÄMÄÄSI, VAAN ELÄ UNELMAASI.


Ylös
   
 
 Viestin otsikko: Re: Jäbä kokkailee...
ViestiLähetetty: 2013-01-05 20:25:46 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-08-21 07:58:07
Viestit: 479
No niin, ei taaskaan olis pitäny tulla....ny mää täällä kualaan =P~ =P~ =P~ ja pakko mennä koluaan jääkaappia :mrgreen:
Mistä sä noita pizzajauhoja oot ostanut ?


Ylös
   
 
 Viestin otsikko: Re: Jäbä kokkailee...
ViestiLähetetty: 2013-01-05 20:58:30 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 7160
porkkanalanttu kirjoitti:
No niin, ei taaskaan olis pitäny tulla....ny mää täällä kualaan =P~ =P~ =P~ ja pakko mennä koluaan jääkaappia :mrgreen:
Mistä sä noita pizzajauhoja oot ostanut ?


Muistaakseni tilasin hyvinvoinnin tavaratalosta, muiden juttujen ohella..
olisko hintaa ollut 3-4€

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
 
 Viestin otsikko: Re: Jäbä kokkailee...
ViestiLähetetty: 2013-01-06 08:00:44 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 7160
Lindströmmin pihvit, kukkakaali-palsternakka muusi.

32kpl

1600g Sika-nauta jauhelihaa.
800-900 g punajuuria.
1 iso Sipuli.
4-5 kynttä valkosipulia.
150g Aurinkokuivattuja tomaatteja.
2 prk Kermaviiliä.
2 kpl Kananmunaa.
1 kourallinen Korppujauhoja. (Eli noin ½-1dl)
Kermaa.

Mausteet: Mustapippuri, suola, basilica, paprikajauhe

Kukkakaali-palsternakka muussi.

Kukkakaalia.
Palsternakkaa
Voita.
Kermaa.
Juustoraastetta

Sipulit pilkotaan hienoksi, freesataan voissa pannulla, annetaan jäähtyä.
Punajuuret kuoritaan, raastetaan ja keitetään kiehuvassa vedessä n. 5-10min kunnes kypsiä, valutetaan ja annetaan jäähtyä.
Kulhossa sekoitetaan loraus kermaa, kermaviilit ja kourallinen korppujauhoja, annetaan turvota n. 5min.
Aurinkokuivatut tomaatit pilkotaan suht' pieneksi.Kaikki ainekset sekoitetaan kulhossa keskenään, maustetaan, paistetaan pannulla tai mikrossa koe paistos, jos maut kohdallaan niin pyöräytellään aika isoja pullia ja painellaan pihveiksi.
Uuniin 225° n. 18-20min.

Kukkakaali ja kuorittu palsternakka pilkotaan ja keitetään kypsäksi, kaadetaan vesi pois, lisätään muutama nokare voita, loraus kermaa ja ajetaan sauvasekoittimella hienoksi, maustetaan suolalla ja pippurilla, lisätään kourallinen juustoraastetta ja kuumennetaan nopeasti liedellä kokoajan sekoittaen.


Laitoin tällä kertaa määrät mukaan, niin näkee vähän punajuuri-jauheliha suhdetta, vaikkakin vähän makukysymys mutta tuolla suhteella rakenne ja maku on aika kiva.
Pihveistä kannattaa tehdä aika reiluja, sillä vetäytyvät jonkin verran.
Korppujauhon voi jättää pois tai korvata jollain muulla mutta se vaikuttaa rakenteeseen ja tulos on sitkeämpi.
Herneet, rusinat tai paahdetut pinjansiemenet toimivat myös loistavasti tässä.



Kuva
Lindströmmin pihvejä. by ja_ba, on Flickr

Kuva
Lindströmmin pihvejä. by ja_ba, on Flickr

Kuva
Lindströmmin pihvejä. by ja_ba, on Flickr

Kuva
Lindströmmin pihvejä. by ja_ba, on Flickr

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 1478 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 170 71 72 73 74 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot] ja 16 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)