karppaus.info
http://karppaus.info/forum/

Miten tehdä "karppi-versio" ns. "grillin erikoisesta"?
http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=2&t=39618
Sivu 1/1

Julkaisija:  murmeliina [ 2009-03-09 06:02:21 ]
Viestin otsikko:  Miten tehdä "karppi-versio" ns. "grillin erikoisesta"?

okei, kuten kaikki varmaan tietävät, jokaisella roskaruokapaikalla eli grilleillä on omat erikoiset johon yleensä mätetään kaikki mahdollinen kuten pihvi, mätitahna, juusto, ananas, kananmuna, sipulit, vähän rehua(salaattia??),majoneesi jne ja tietysti valtavan sämpylän väliin.
millai tuosta pommista saisi "syötävän"?
kuulostaisiko järkevältä jos kaikki sörsselit ja tilpehöörit ängetään kahden salaatinlehden väliin?
tietty jauhelihapihvi omatekemä. ja ananaksen voisi jättää pois
Ideoita kellään?

Julkaisija:  Berlin [ 2009-03-09 08:34:26 ]
Viestin otsikko:  Re: Miten tehdä "karppi-versio" ns. "grillin erikoisesta"?

Siinämäärin eksoottinen yhdistelmä, että tuolla kokoonpanolla siitä saa tuskin kelvollista yhtään mihinkään ruokavalioon. :smt043 Mätitahnaa, pihviä ja ananasta...voi järkky.

Salaatinlehden väliin ne tuolla suuressa maailmassa kuten Ruotsissa rakentavat karppipurilaiset.

Julkaisija:  murmeliina [ 2009-03-09 08:55:29 ]
Viestin otsikko:  Re: Miten tehdä "karppi-versio" ns. "grillin erikoisesta"?

:lol: juu tiedän että on suorastaan "järkky", mutta tulla tupsahti mieleen ruokailu ennen ns. ravintotietoisuutta, sitä tuli joskus syötyä onnesta mykkänä :smt026
onneksi olen järkiintynyt :shock:

Julkaisija:  serri [ 2009-03-09 20:19:44 ]
Viestin otsikko:  Re: Miten tehdä "karppi-versio" ns. "grillin erikoisesta"?

Voisiko ne ihan vaan kasata lautaselle?

Julkaisija:  murmeliina [ 2009-03-09 20:47:45 ]
Viestin otsikko:  Re: Miten tehdä "karppi-versio" ns. "grillin erikoisesta"?

laskin tuossa pläjäyksen ravintoarvot, eli hh 18, 190 r, 106 p
pihvi tehdään itse,
ja tilpehöörit salaatinlehtien väliin.
mätitahnasta tulisi suurin hiilarimäärä, ananas jää pois

Julkaisija:  Erihanna [ 2009-03-09 21:09:00 ]
Viestin otsikko:  Re: Miten tehdä "karppi-versio" ns. "grillin erikoisesta"?

^Tuossahan tulee koko päivän energiat ja ravintoaineet kerralla, kätevää. :mrgreen:

Julkaisija:  murmeliina [ 2009-03-09 22:05:30 ]
Viestin otsikko:  Re: Miten tehdä "karppi-versio" ns. "grillin erikoisesta"?

mitenkä voisi toteuttaa karppi-voileipäkakun? :shock:
siihen normaaliin versioon tulee aivan ihania aineita kuten kinkkua, smetanaa jne ja sulatejuustolla kuorrutetaan.
taitaisivat vieraat hämmästyä kun leivän tilalla pilkottasi tukku salaatin lehtiä :smt043
kenties joku karppi pitsapohja korvaamaan leivän

Julkaisija:  skvimo [ 2009-03-09 23:09:24 ]
Viestin otsikko:  Re: Miten tehdä "karppi-versio" ns. "grillin erikoisesta"?

Öö, eihän tuossa ole ei-karppia juuri muu kuin sämpylä. Jonka voi toteuttaa karppiversiona. Oopseja taidettiin kehua erityisen sopivina hamppareihinkin.

Julkaisija:  murmeliina [ 2009-03-10 06:40:03 ]
Viestin otsikko:  Re: Miten tehdä "karppi-versio" ns. "grillin erikoisesta"?

täytyy piipahtaa resepti-osiolla, kiitti vinkistä.

Julkaisija:  jussi [ 2009-03-10 08:19:38 ]
Viestin otsikko:  Re: Miten tehdä "karppi-versio" ns. "grillin erikoisesta"?

Silloin ennen kun oli vielä nakkikioskeja tyypillinen illalliseni oli: Lihapiirakka makkaralla pihvillä munalla juustolla ja ananaksella. On ikävä nakkikioskeja.
Vakiopaikkani lempinimi oli karvamakkara (oik. Yömakkara) herkullisista annoksista saattoi löytää pieniä mustia karvoja, siksikin ruoat kannatti syödä ulkona pimeässä. Oli myös muita syitä, kerran raahasin kassillisen rasvapiirakoita ja muuta hyvää himaan. Ne loistivat sinertävänä mössönä keittiön pöydällä. Söin tietenkin mutta pahoin mielin. Sieltä lapset eivät ilmaiseksi ketsuppia saanut, kymmenen penniä se siitä pyysi. Nakinpätkiä sai joskusi ilmaiseksi ja keitinlientä.
Nykyisin ei arvosteta enää kunnon rasvasämpylää ja höyrytettyjä makkaroita, ei rasvassa keitettyjä omenapiirakoita eikä viittä nakkia sinapilla. Voivoi.

Julkaisija:  Slapa [ 2009-03-10 08:30:34 ]
Viestin otsikko:  Re: Miten tehdä "karppi-versio" ns. "grillin erikoisesta"?

Juustoleipäsistä saa herkullisen hampparisämpylän. Väliin salaattia, viipale pihvitomaattia, itse paistettu jauhelihapihvi rasvaisesta luomupossusta, rapeaa pekonia, pekonin rasvassa paistettua sipulia ja kananmuna, kypsytettyä kermajuustoa (Ritari tms.), majoneesia, chilijauhetta, jalopeñoa, maustekurkkua, sokeritonta sinappia, valkosipulia ja muuta oman maun mukaan. Eipä tuosta hamppari parane, ja on ihan puhdasta karppiruokaa =P~

Julkaisija:  murmeliina [ 2009-03-10 10:12:35 ]
Viestin otsikko:  Re: Miten tehdä "karppi-versio" ns. "grillin erikoisesta"?

sitä aivan haikeena muistelee sitä valtavaa annosta, jota piti mussuttaa niin että mausteet valui eturessulle :lol:
no toteutan piakkoin "murmeliian koekeittiössä" pari versiota, taitaa mennä +-0 tuo laihdutuskampanja jos oikeen innostuu :mrgreen:

Julkaisija:  Dzinni [ 2009-03-18 23:13:47 ]
Viestin otsikko:  Re: Miten tehdä "karppi-versio" ns. "grillin erikoisesta"?

murmeliina kirjoitti:
mitenkä voisi toteuttaa karppi-voileipäkakun? :shock:
siihen normaaliin versioon tulee aivan ihania aineita kuten kinkkua, smetanaa jne ja sulatejuustolla kuorrutetaan.
taitaisivat vieraat hämmästyä kun leivän tilalla pilkottasi tukku salaatin lehtiä :smt043
kenties joku karppi pitsapohja korvaamaan leivän


Meni hiukan OT:ksi, mutta reseptiosiossa on kyllä voileipäkakun ohje: http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=381

Väleihin voi kai jotain oopsintapaista tai minuuttisämpylää säveltää, jos haluaa.

Pysytään nyt otsikon mukaisessa keskustelussa, jookos.

Julkaisija:  Johnny Rageous [ 2009-03-21 09:42:30 ]
Viestin otsikko:  Re: Miten tehdä "karppi-versio" ns. "grillin erikoisesta"?

Onko joku koskaan yrittänyt tehdä itse hieman karpimpaa lihapiirakkaa. Esim. ilman riisiä ja vaikka vähän lesettä joukkoon?

Tuleehan siihen nyt hiilareita mutta jos vaikka jollekin hyväkarpille sopis herkuksi?

Julkaisija:  Gali [ 2009-04-08 21:42:45 ]
Viestin otsikko:  Re: Miten tehdä "karppi-versio" ns. "grillin erikoisesta"?

Lihapiirakka ?
-----
Tätä voisi alkaa kehittämään.

Ensin kelasin et varmaan jotain karppileipien tyyliin vois saada jotain aikaiseksi, siis munaa+rouheita+vhh-jauhoja
------


Ainekset lihapiirakkaan:


Voitaikina: (http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=700)

150 g voita (sulatettuna)
2-3dl jauhoja tai rouheita (esim. vehnäleseitä, manteli, soijajauhoja,kookosjauhoja, pellavansiemenrouhe.).. (varmaan moni muukin toimii)
1 tl psylliumia
hieman öljyä tai vettä jos tarvitsee
Ehkä desi partaa tai rahkaa (=kuohkeutta)


Täyte:

kookoshiutaleita
hieman vettä ja öljyä
suolaa
jauhelihaa (200-300g)
sipulikuutioita
(yrttejä) Millä nyt tykkää maustaa jauhelihaa.
mustapippuria
(keitetty&silpottu kananmuna)

------
Taikinan aineet sekaisin (toivon mukaan jonkinmoista taikinan kaltaista )
Keitä muna kovaksi ja silppua pieneksi.
Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli.
Täytteen kamat sekaisin ja hieman maústeita sekaan.
Taikinasta pari "levyä " ja täytte niiden väliin. Vuokaan, uuniin about 200 astetta ja reilut 20min.

Sivu 1/1 Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/