Laitan tämän nyt tänne kokkausosastoon, koska voi toimia raaka-aineena.
Pohjustuksena: Minulla menee vatsa sekaisin vähälaktoosisista ja laktoosittomista maitotuotteista, joten olen kiroillut jo pitkään sitä että kaikki oikeat smetanat eli runsasrasvaiset ovat nykyään eila/hyla -merkinnöin varustettuja. Ainoa normaalilaktoosillinen on se eestiläinen, joka on ihan hyvää, mutta mielestäni tavaraa jonka rasvaprosentti on vain 20 ei saisi edes kutsua smetanaksi. Suutuntumakin siinä on suht sama kuin kermaviilissä, ei lainkaan smetanainen.
Nyt kuitenkin löytyi loistotuote, joskin ulkomainen ja vähän kallis, mutta varmaan ostelen aina silloin tällöin:
http://www.fromagerie-beillevaire.com/b ... 25-cl.htmlKyseessä on siis laiduntavien lehmien raakamaidosta tehty hapankerma, jonka kuiva-aineiden rasvaprosentti on 44.
Kertakaikkisen herkullista.
Lentävä Lehmä hakaniemen hallissa, joka tilaa ko. fromageriesta juustoja, ottaa tätä mukaan juustokuormaan kun sitä on saatavissa, eli ei tule aina eikä välttämättä montaa purkkia. Hintakin on aika suolalinen, 5,30 € purkki (2,5 dl). Mutta on se vaan hyvää, herkuksi aion tätä kyllä ostaa silloin tällöin. En mielellään osta ulkomaisia elintarvikkeita, mutta tämän kohdalla kyllä voin tehdä poikkeuksen, kuten joidenkin juustojenkin kohdalla.
(Muistelen että foorumilla on joku "kehu hyvä tuote" -tyyppinen ketju olemassakin, mutta en löytänyt sitä. Siksi tein tästä uuden aiheen.)