karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2021-01-16 13:57:53

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 86 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 4 5 Seuraava
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: Re: Anitan jauhelihapihvit
ViestiLähetetty: 2010-09-18 15:51:02 
Poissa
Hullukarppi
Hullukarppi

Liittynyt: 2007-11-07 05:54:49
Viestit: 5522
Paikkakunta: Kirkkonummi
Oiskohan niin kovis että kokeilis tehsä pakastetusta jauhelihasta? Joo, vaikka pakastettua ei sais pakastaa...mutta mutta...prkl kun ne lootat vie tuolla ihan turhaa tilaa :shock:

_________________
Hullu se o, ei sen kaa voi olla!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Anitan jauhelihapihvit
ViestiLähetetty: 2010-09-23 15:40:19 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2010-01-05 18:53:17
Viestit: 479
Paikkakunta: Etelä- Karjalan pohjoisin pää
Ostin kaksi pakettia Pirkan paistijauhelihaa. Jaoin 7 osaan. Kahden kelmun välissä yritin litistää, mutta tulos ei miellyttänyt. En saanut kauniita, reunat repeili yms. Keksin ottaa kaulimen avuksi. Kaulin pihvit, otin pannusta mitan, että mahtuuvat. Tuli ohuita ja kauniin muotoisia ja reunat ovat tasaiset ja ehjät. Nyt ovat pakastumassa. Kappale hinta 64 senttiä, ei paha.

Vievät vähemmän tilaa kuin lootat. Miun mielipide on, että pakastetun tässä tapauksessa voi pakastaa, koska sen jälkeen tuote menne suoraan pannulle ja parempiin suihin, eikä sitä säilytellä.

Jostain kumman syystä, pakastimeni on aina piukassa :lol:

Muoks. Eka pihvi nautittu. Pannulle ensin sipuli ja kesäkurpitsasuikaleita, sinä aikana pieni lisukesalaatti valmiiksi ja sitten pihvi pannulle. Nopeaa, hyvää ja herkullista. Suolaa, pippuria ja maustevoinappi. Nämä varmaan uppoavat myös perheen miesväelle.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Anitan jauhelihapihvit
ViestiLähetetty: 2010-09-23 21:06:12 
Poissa
juniorikarppi
juniorikarppi

Liittynyt: 2010-07-26 17:50:29
Viestit: 98
nää on ihan mielettömän hyviä..
maustettiin vaan suolalla ja mustapippurilla ja tietty maustevoita vielä valmiin pihvin päälle..
tosi loistava ja helppo pihviresepti!

_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/waRDpJ5/]
Kuva
[/url]


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Anitan jauhelihapihvit
ViestiLähetetty: 2011-07-01 10:03:53 
Poissa
yökarppi
yökarppi
Avatar

Liittynyt: 2005-08-01 14:29:11
Viestit: 5362
Paikkakunta: Vaasa
Nosto!
Näitä voi kokeilla grillissäkin!

_________________
" Kaikki on mahdollista paitsi pyöröovista hiihtäminen"
Karppi nro 1745


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Anitan jauhelihapihvit
ViestiLähetetty: 2011-07-01 11:32:45 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 77057
Joo tällaiset nopeet ruuat on hyviä kesäkuumalla. Lapsenlastani oottelen kylään ja oon iloinen muistutuksesta, että tällainenkin ohje on. :lol:

:koki: Ite kokeilin ekan kerran Karpin ateriakirjasta. Oon tehbyt sekä pakastetusta pihvistä, että suoraan kaulitusta tuoreena ja kyl musta pakastettu versio pysyi paremmin koossa. Sit ko se on paistunut toiselta puolelta, niin se on jo "liimaantunut". Hackmannin kovanaamaa käytän pannuna. Naudanjauhelihasta teen ja maustevoinappi päälle. Itekin oon miettinyt sitä konstia, että taikinaa hieman vaivaisi ennen pihviksi tekoa. Katsotaan viitsinkö.

Grillissä saa kyllä varoa, kun on niin nopea kypsymään ja ehkä parilaa tai halsteria käyttää apuna? :fisu:

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg

Karppaustyyli likikarnivori, tiukka keto nykyään.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Anitan jauhelihapihvit
ViestiLähetetty: 2011-07-06 19:05:24 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2004-10-17 14:26:45
Viestit: 159
Paikkakunta: Helsinki
Kiitos tästä ohjeesta! Nerokasta!!! :smt110


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Anitan jauhelihapihvit
ViestiLähetetty: 2011-07-07 16:11:32 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2011-07-03 11:20:43
Viestit: 27
The Burger Lab - Salting ground beef artikkelista näkee sanoin (jos osaa englantia) ja kuvin mitä suolaaminen tekee lihalle riippuen siitä, missä vaiheessa suolaamisen tekee.

Tässä tapauksessa kun tavoitteena on aikaansaada ohut ja suuriläpimittainen jauhelihapihvi, esisuolaaminen parantanee lopputulosta.

_________________
Kuva
Lähtö 156kg 27.6.2011


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Anitan jauhelihapihvit
ViestiLähetetty: 2011-07-07 16:25:59 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-08-11 17:45:52
Viestit: 1276
Minä olen kautta aikojen tehnyt ihania jauhelihapihvejä puristelemalla ne kelmun välissä ohueksi ja paistamalla samantien. Mikä toi pakastamisen taika on?

Onko tarkoitus vaan saada niin ohut lätty, ettei se sulana pysy kasassa?


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Anitan jauhelihapihvit
ViestiLähetetty: 2011-07-07 23:52:57 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 77057
Ohuenohut lätty siitä on tarkoitus tehdä, ikäänkuin lehtipihvi, mutta jauhelihasta. Lapsenlapsi söi ensin koko pihvin ja vasta sitten muun ruuan ja isänsä sanoo, että on huono syömään lihaa. :koki: Lapselle lupasin opettaa isinkin Anitan pihvin saloihin.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg

Karppaustyyli likikarnivori, tiukka keto nykyään.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Anitan jauhelihapihvit
ViestiLähetetty: 2011-07-08 07:54:13 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2008-10-17 10:40:56
Viestit: 11
Oon muistaakseni tämmösiä tehny joskus vuosikausia sitte, mut kiva kun muistu täältä taas mieleen! :)
Tein nää niin, että lätkin jauhelihan vaan käsin leikkuulaudalla ohuiks pihveiks ja nostin siitä lastalla pannulle. Suola ja pippuri päälle ja sitten valmiit piffit coleslawn alle lautaselle. Namslurps! Ainoo onkelma on se, että maistuu vähän turhan hyvälle ja tulee syötyä liian monta.. :wink:


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Anitan jauhelihapihvit
ViestiLähetetty: 2011-07-08 13:20:31 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-01-28 22:23:42
Viestit: 1363
Paikkakunta: Wherever I lay my ass
Joo, pakastaminen tekee just sen lehtipihvimäisyyden. Vaikka pakastamattomat pelkästä jauhelihasta ja mausteista tehdyt on hyviä ja mehukkaita, vaihtelu virkistää. Ja nopeuttaa vieläkin supernopeaa pihvin valmistusta.

_________________
"Elämä ei ole pelkkää juhlaa. Se on myös ruusuilla tanssimista."
-Karppausta maaliskuusta -05 lähtien.-


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Anitan jauhelihapihvit
ViestiLähetetty: 2011-07-09 13:17:45 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-01-30 22:23:11
Viestit: 523
Jos grillaatte näitä, esipaistatteko ensin pannulla?

Vaikka nämä pakkasesta otetaankin, niin mietin, miten niille mahtaa käydä, jos lätkäisee suoraan pakkasesta raa'an pihvin grillin ritilälle hiilloksen päälle. Pysyykö kasassa vai putoaako paloina hiilille.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Anitan jauhelihapihvit
ViestiLähetetty: 2011-07-09 15:28:57 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-01-28 22:23:42
Viestit: 1363
Paikkakunta: Wherever I lay my ass
lihanhimo kirjoitti:
Jos grillaatte näitä, esipaistatteko ensin pannulla?

Vaikka nämä pakkasesta otetaankin, niin mietin, miten niille mahtaa käydä, jos lätkäisee suoraan pakkasesta raa'an pihvin grillin ritilälle hiilloksen päälle. Pysyykö kasassa vai putoaako paloina hiilille.


En oo grillannu ikinä, mutta luulisin, että pysyy kasassa paremmin kuin pakastamaton vastaava, joita ollaan grillattu monta kertaa. Noiden paistaminessa käytän sellasta folioalustaa ja öljyä pihvien pintaan, ettei tartu kiinni, eikä niin paljon valu rasvat grilliin ja sytytä tuleen.

_________________
"Elämä ei ole pelkkää juhlaa. Se on myös ruusuilla tanssimista."

-Karppausta maaliskuusta -05 lähtien.-


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Anitan jauhelihapihvit
ViestiLähetetty: 2011-07-09 16:27:52 
Poissa
vaelluskarppi
vaelluskarppi

Liittynyt: 2006-03-18 07:35:32
Viestit: 47878
Paikkakunta: Kerava
Luulisin että onnistuu mutta itse käytän grillissä parilaa noiden paistamiseen.

_________________
Elämä on arvaamatonta, koska tahansa voi tapahtua jotain hyvää. Eeva Kilpi

Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme että kaikki käy hyvin. Mauno Koivisto


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Anitan jauhelihapihvit
ViestiLähetetty: 2011-07-09 16:49:33 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-01-28 22:23:42
Viestit: 1363
Paikkakunta: Wherever I lay my ass
^ Parila on hyvä. Mekin käytettiin, kunnes katosi (muutossa?) Ei sitten ole tullut hankittua uutta.

_________________
"Elämä ei ole pelkkää juhlaa. Se on myös ruusuilla tanssimista."

-Karppausta maaliskuusta -05 lähtien.-


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Anitan jauhelihapihvit
ViestiLähetetty: 2011-07-11 09:34:11 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2005-06-15 17:48:10
Viestit: 563
Paikkakunta: Helsinki
Paistoin grillissä, umpiparilalla voissa. Hyvät tuli ja seuraavalla kerralla en laita kaasua pienemmälle vaan täräytän kuumalla parilalla loppuun asti...

Aiemmin olen tehnyt pakkaseen hampurilaisprässillä sellaisia paksumpia pihvejä, nekin pitävät mallinsa paremmin prässättynä ja pakastettuna kuin pakastamattomasta prässätyt pihvit. Paistaminen vaan vie vähän kauemman aikaa ja pitää käyttää miedompaa lämpöä.

_________________
Max-Ötökkä s. 9.4.2007
Jonkin sortin laktivisti

Kuva


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Anitan jauhelihapihvit
ViestiLähetetty: 2011-07-11 17:31:29 
Poissa
juniorikarppi
juniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-07-31 14:23:54
Viestit: 88
Kokeilin tänään ja ilman pakastamista...kaikki meillä tykkäs! Tästä tulee kestosuosikki varmasti. Kiitos Anita!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Anitan jauhelihapihvit
ViestiLähetetty: 2011-07-11 18:16:50 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-01-28 22:23:42
Viestit: 1363
Paikkakunta: Wherever I lay my ass
Simari kirjoitti:
Kokeilin tänään ja ilman pakastamista...kaikki meillä tykkäs! Tästä tulee kestosuosikki varmasti. Kiitos Anita!


Ei se oo enää sitte Anitan pihvi, jos ei oo pakastettu eka... :)

_________________
"Elämä ei ole pelkkää juhlaa. Se on myös ruusuilla tanssimista."

-Karppausta maaliskuusta -05 lähtien.-


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Anitan jauhelihapihvit
ViestiLähetetty: 2011-07-11 19:11:33 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-06-12 09:46:27
Viestit: 5758
Minäkin tämän ketjun innottamana taputtelin märin käsin jauhelihasta oikein ohuen pihvin ja siitä kippasin pannulle paistumaan. Oli nopea paistaa ja oikein hyvä rakenteinen.

Tuota pakastamista en tuoreelle lihalle lähde huvikseni tekemään, vai onko tässä Anitalla joku juju, jota en ymmärrä?


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Anitan jauhelihapihvit
ViestiLähetetty: 2011-07-11 21:05:16 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2005-06-15 17:48:10
Viestit: 563
Paikkakunta: Helsinki
Pakastus tai ehkä enemmän sulaminen jotenkin muokkaa lihan rakennetta niin, että on täysin erilainen kuin raaka liha.

_________________
Max-Ötökkä s. 9.4.2007
Jonkin sortin laktivisti

Kuva


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 86 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 4 5 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)