karppaus.info
http://karppaus.info/forum/

Anitan jauhelihapihvit
http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=2&t=37556
Sivu 1/5

Julkaisija:  Camilla [ 2008-11-25 21:14:47 ]
Viestin otsikko:  Anitan jauhelihapihvit

Resepti:
Hyvää naudan jauhelihaa

Lisäksi tarvitaan

Voita tahi öljyä tai molempia

Hyvä paistinpannu
Mieli mausteitasi

Ohje:

Ota jauhelihaa paketista pala.
Pyöritä käsissä tiiviiksi palloksi. Hyvän kokoinen tulee kun pallo on vähän ehkä tennispalloa pienempi
Voit tehdä vähän isommankin palleron. Tulee isompi pihvi.
Laita pallo joko pakastepussiin tai kelmun väliin.
Painele ERITTÄIN ohueksi, kuin lehtipihvi
Laita pakastimeen. Anna jäätyä ihan kalikaksi

Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Laita voita tai öljyä pannulle
Ota pihvi pakastimesta, poista kelmu tai pussi.
Laita JÄISENÄ pannulle paista kypsäksi ja mausta pannulla.
Nauti ihan minkä haluamasi lisäkkeen kanssa.
---
Sain reseptin mutkan kautta Ruotsin puolelta. Söin näitä ekan kerran siskon luona ja mietin että mitä ihmeen lihaa tää oikein on. Tosi hyvää. Ostan nykyään alejauhelihaa ja teen heti näitä valmiiksi pakastimeen. On nopeeta ruokaa! Pitää vaan olla aika hyvä liesituuletin.. Ja tosi hyvä paistinpannu!

Julkaisija:  hmmm [ 2008-11-26 11:23:20 ]
Viestin otsikko:  Re: Anitan jauhelihapihvit

Hauska idea! Kärtsääkö siis pahasti paistettaessa? Voisi kokeilla ku seuraavan kerran jauhelihaa ostaa. :D

Julkaisija:  Acerba [ 2008-11-29 15:40:43 ]
Viestin otsikko:  Re: Anitan jauhelihapihvit

Kiitos Camilla tästä reseptistä! Ne oli ihania :smt026. Jos olisin syönyt niitä jonkun toisen valmistamina ja reseptiä tuntematta, olisin ajatellut että onpa saatu lehtipihveistä mureita.

Ajelin "tennispallot" marmorikaulimella tuorekelmun välissä todella lehdenohuiksi. Eivät kuumalla pannulla mitenkään ihmeesti kärynneet. Päälle valkosipuli-maustevoinappi ja ruusukaalien kera punkkulasillisen saattelemina kupuun. Nam!

Näitä tehdään toistekin. Nyt jäi vielä yksi pakastimeen odottelemaan. Siitä saan mainion pika-annoksen työpäivän jälkeen joskus ensi viikolla.

Julkaisija:  -dq- [ 2008-11-30 16:26:40 ]
Viestin otsikko:  Re: Anitan jauhelihapihvit

Pirun hyviä tosiaan, ihan vastaavanolosia ku snägärin hampparipihvit, jauheliha parhaimmassa olomuodossaan. :lol: Ei tosiaan kärynnyt mainittavasti, ei varmaan montaa minuuttia pannulla viihtynyt.

Julkaisija:  Acerba [ 2009-01-07 17:56:12 ]
Viestin otsikko:  Re: Anitan jauhelihapihvit

Nosto.
En tosiaan voi kehua kylliksi tätä! Mulla on näitä nykyisin aina pakastimessa, samoin maustevoinappeja. Töistä tullessa eikun vihannekset kiehumaan ja tämmöinen "elefantinkorva" pannulle. Tosi herkullista, ja pitää nälän koko illan.
Litistän ensialkuun kädellä ja sitten folion sisällä kaulimella. Näin niistä saa todella lehdenohuita.

Julkaisija:  Dzinni [ 2009-01-09 19:41:43 ]
Viestin otsikko:  Re: Anitan jauhelihapihvit

Tämäpä olikin kätevä ohje kiireiselle, joka ei ehdi pahemmin paneutua illallisen kokkaamiseen! Raastoin siihen korvalle karkeaksi yhden kesäkurpitsan, ja söin raasteen Hesen valkosipulimajoneesin kanssa (piffin päälle valkosipulivoita). Nam! Siinä tuli puolet päivän kasvisannoksesta näppärästi.

Julkaisija:  kleopatra26 [ 2009-01-09 19:51:32 ]
Viestin otsikko:  Re: Anitan jauhelihapihvit

Hei kuullostaa huipulta, tätä täytyykin kokeilla kun satuin just ostaa jauhelihaa :D

Julkaisija:  -takkis- [ 2009-01-14 17:35:15 ]
Viestin otsikko:  Re: Anitan jauhelihapihvit

Ihanko maustamattomana laitatte pakkaseen ja pannulle..?

Onko kukaan kokeillut maustaa ennen pakastamista?

Julkaisija:  Dzinni [ 2009-01-14 17:53:48 ]
Viestin otsikko:  Re: Anitan jauhelihapihvit

-takkis- kirjoitti:
Ihanko maustamattomana laitatte pakkaseen ja pannulle..?

Onko kukaan kokeillut maustaa ennen pakastamista?


Miksi ne pitäisi maustaa ennen pakastamista? Pannulla saa sitten eri variaatioita eri maustein, tosin miksi pilata hyvä liha liioilla mausteilla. Ripsaus mustapippuria ja suolaa, ja se on siinä. Sekin vasta loppuvaiheessa, ettei suola irrota turhia mehuja lihasta.

Maustevoita käyttäköön kuka haluaa lisänä.

Julkaisija:  Acerba [ 2009-01-14 18:43:50 ]
Viestin otsikko:  Re: Anitan jauhelihapihvit

Minä olen kokeillut sekä että. Koska lopputuloksen maussa ei mielestäni ole eroa, olen päätynyt maustamaan vasta juuri ennen paistamista. Mielestäni niin on helpompi.

Julkaisija:  Rommikoala [ 2009-01-14 18:51:44 ]
Viestin otsikko:  Re: Anitan jauhelihapihvit

Mainio resepti, kiitos "keksijälle" ! =D>

Tein sellaisesta 400 g rasiallisesta kolme pihviä pakkaseen odottelemaan ja paistoin nälissäni neljännen ilman pakastamista. Minulle kelpasi näinkin, pihvin koostumus on tosiaan jauhelihaa yhdessä parhaista muodoistaan.

Kiitos vielä Camilla loistavasta ja edullisesta reseptistä! :)

Julkaisija:  Camilla [ 2009-01-14 19:55:03 ]
Viestin otsikko:  Re: Anitan jauhelihapihvit

No eipä kestä! :D Reseptihän ei ollut minun kyllä alunperin. Mä todella ostan nykyään jauhista jossa on päiväys menossa ja teen näitä jemmaan pakastimeen. On sitten aina jotain varalta jos tulee sellainen "mitä tänään syötäisiin" fiilis. olen saanut hyvin käytettyä hetken mielijohteesta ostettuja mausteseoksia pois.
Siskon lapsosetkin rakastaa näitä. Ja olen kokeillut minuuttisämpylän välissä hampurilaisenakin ja toimii hyvin.

Julkaisija:  ThinnerTomorrow [ 2009-01-14 21:38:30 ]
Viestin otsikko:  Re: Anitan jauhelihapihvit

Kiitos vinkistä!

Paistoin ensimmäisen kuumalla pannulla voi-öljy seoksessa, ja siitä tuli melko kuiva käppyrä ja kärykin oli melkoinen.

Toisen kerran kokeilin sitten ei ihan niin kuumalla pannulla sekä laitoin paiston ajaksi pannuun sopivan kannen päälle. Tuolla tavalla syntyi minun makuuni varsin mehevä pihvi, eikä käryä tullut juuri nimeksikään. Liha ikäänkuin kypsyi omissa höyryissään.

Mutta kukin tehköön tavallaan, idea on erinomainen ja saa parissa minuutissa maukkaan ruoan lautaselleen.

Julkaisija:  skvimo [ 2009-01-16 01:31:14 ]
Viestin otsikko:  Re: Anitan jauhelihapihvit

Dzinni kirjoitti:
Miksi ne pitäisi maustaa ennen pakastamista? Pannulla saa sitten eri variaatioita eri maustein, tosin miksi pilata hyvä liha liioilla mausteilla.

Koska jotkut pitää vain hyvin maustetusta lihasta, ja pelkällä suolalla ja pippurilla maustettu liha saa heissä aikaan lähinnä öklötysreaktion? Mutta tätä vois kokeilla tosiaan niin, että heittää mausteita mukaan jo pakkaseen mennessä, että liha ehtii maustua kunnolla :)

Makuja on monia siis.

Julkaisija:  LadyInRed [ 2009-01-16 12:49:01 ]
Viestin otsikko:  Re: Anitan jauhelihapihvit

Tätä pitää ehdottomasti kokeilla :shock:. Mulla on tapana ostaa punaisen lapun jauhelihoja ja tässä on erinomainen keino käyttää ne niinä päivinä kun tulee töistä nälkäisenä :D

Julkaisija:  Dzinni [ 2009-01-16 18:54:26 ]
Viestin otsikko:  Re: Anitan jauhelihapihvit

skvimo kirjoitti:
Dzinni kirjoitti:
Miksi ne pitäisi maustaa ennen pakastamista? Pannulla saa sitten eri variaatioita eri maustein, tosin miksi pilata hyvä liha liioilla mausteilla.

Koska jotkut pitää vain hyvin maustetusta lihasta, ja pelkällä suolalla ja pippurilla maustettu liha saa heissä aikaan lähinnä öklötysreaktion? Mutta tätä vois kokeilla tosiaan niin, että heittää mausteita mukaan jo pakkaseen mennessä, että liha ehtii maustua kunnolla :)

Makuja on monia siis.


Noin ohut pihvi maustuu kyllä ihan tarpeeksi paiston jälkeenkin.

Niin, minun pointtini on lähinnä siinä, että suolaa ainakin kannattaa laittaa vasta paistettuun pihviin niin se ei vedä mehuja ulos ennen paistoa. Näinhän se yleensä menee.

Julkaisija:  MarXia [ 2009-01-18 14:25:10 ]
Viestin otsikko:  Re: Anitan jauhelihapihvit

Tänään näitä kokeilin eka kerran ja voi jestas kun oli hyviä :) Mies luuli näitä lehtipihveiksi eikä meinannut uskoa kun kerroin että oli jauhelihaa :D Mutta aivan varmasti teen toistekkin. Ja enempikin :)

Julkaisija:  Jepuliina [ 2009-01-18 23:18:26 ]
Viestin otsikko:  Re: Anitan jauhelihapihvit

Oli muuten tosi hyvää minuuttisämpylän välissä hampurilaispihvinäkin. =P~

Julkaisija:  Almendra [ 2009-01-29 16:00:28 ]
Viestin otsikko:  Re: Anitan jauhelihapihvit

Tosi näpsäkkä ohje! Näitä kun panee pakkaseen kasan, niin saa nopsaan ruokaa. Nautiskelin näitä tujun valkosipulipartiksen kanssa. Hyvää oli.

Julkaisija:  Great Girl [ 2009-02-19 20:02:51 ]
Viestin otsikko:  Re: Anitan jauhelihapihvit

Minä tein niin että vaivasin lihaa taikinakoukuilla ennen pihviksi tekemistä, tuli napakoita pihvejä ja jos en itse olisi tehnyt, olisi ollult vaikea arvata jauhelihaksi.

Sivu 1/5 Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/