Onko kukaan jäätelökoneen omistaja tällaista kokeillut? Samaisesta Espanjan Ruokaherkut kirjasta tämänkin bongasin.Sori muuten kun terrorisoin tän kirjani kans täällä... Mutta kun on nyt inspiraatiota.
Tästä saisi varmaankinmelkohelposti tehtyä ihan karpin version.
MANTELIJÄÄTELÖ
200g manteleita
2 1/2 sokeria (korvaa muulla makeutusaineella)
2 1/2 dl vettä
1/2 l maitoa
1 tl kanelia
1 hyvin pesty sitruuna
-Kuori mantelit ja jauha hienoksi
-sokerista ja vedestä (tilkka) on ohjeen mukaan tarkoitus tehdä siirappi kattilassa, eli sekoittaisin vain makeutuksen veteen (hmm...mahtaako vaikuttaa lopputulokseen kun ei ole siirappia tämä sitten...)
-kuumenna maito ja loppu vesi kattilassa ja lisää mantelijauho
-lisää makeutusliemi jossa mausteet (kaneli ja raastettua sitruunan kuorta)
-lisää vielä 2 rkl sitruunan mehua
-kiehauta vielä kerran ja laita laakeaan kulhoon
-pakasta ja sekoittele välillä ettei jäätelö kiteydy (väh. 4 tuntia enne tarjoilua)
Tämänhän voisi tietenkin tehdä myös kermasta. Tuo vesi kuulostaa ehkä oudolta, mutta ehkä mantelimassa ei muuten sekoitu kunnolla. Pitääpä alkaa kokeilemaan, tosin ehkä hiukan myöhemmin, jäätelö kun on paheeni