karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-03-28 10:18:59

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 233 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 15 6 7 8 912 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2013-11-17 13:42:40 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-08-28 13:10:09
Viestit: 691
Nuo merielävien kuoret ois kyllä ihan supertavaraa, mutta mistähän semmosia ikuna sais?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-11-17 13:59:04 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93461
Jos aloittais silleen että ostais kuorimattomia katkarapuja eikä heittäiskään kuoria pois jne. jne.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-12-01 09:07:38 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-08-28 13:10:09
Viestit: 691
En vaan juuri koskaan osta katkarapuja, ku eppäilyttää niiden pyynnin kestävyys. Mies ostaa joskus pakastealtaasta mutta ne on kypsiä ja kuorittuja.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-12-01 12:14:46 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47599
Paikkakunta: HomeSweetHome
Ihan vaan uteliaisuudesta on pakko kysyä:
minkä takia teistä ravunkuoren kollageeni olisi jotenkin parempaa kuin eläimennahan kollageeni? *hymy*

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-12-01 12:55:41 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11921
Paikkakunta: Päijät-Häme
Ja ravunkuorien kollageeni ei olekaan se juttu, vaan ne muut asiat, joita ravun, etanan, ja simpukan kuorista saa. Jos vielä löydän, niin etsin alkuperäisen kirjoituksen siitä. Eli pääosassa on yhä maaeläimen luut ja lihanroippeet ja nahat ja vain sivuosassa, tosin nivelrikkoisille hyödyllisenä sitten nuo nilviäisten, ölviäisten, simpukoiden, rapujen ja etanoiden kuoret. Kaupungissa mökillä varsinkin etanoita kuorineen on tarjolla sankokaupalla :evil: , tarttee varmaan ens kesänä jalostaa niistä myyntituote.

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Fac ut vivas.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-12-01 13:20:32 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47599
Paikkakunta: HomeSweetHome
Nojoo, ei olisi pitänyt kommentoida, koska noista eläinperäisistä jämistä (luut, kuoret, nahat, muurahaisenmunat, lehtikotilot) löytyy kaikista helposti hyödynnettävää ravinnetta keholle, mutta että ihan superruokamaisesti pitäisi lähteä metsästämään kausituotteita muulloin kuin kausiaikaan kuullostaa Asterixin taikajuomatarinan mansikoilta talvella - joihin sadanpäämies tietenkin uskoi ja totteli, niin että me saimme nauraa :D

Lehtikotiloiden määrä oli edellisvuotena tuttavan puutarhassa (ja muuallakin) sen verran hulppea, että niiden hyödynnystä olisi jokaisen eettisen lihattoman ajatella tosissaan; ne kun ovat syötyinä pallolle paljon pienempi ja vähemmän tuskallinen vaihtoehto kuin viljapellot torjunta-aineineen. Työläitä olisivat, jos pitäisi pääruoaksi valmistaa - mutta pienen vesipaaston jälkeen liemeksi keitettynä muutamasta sadasta kotilosta voisi ehkä saada hyödyllistä sapuskaa ilman yletöntä vaivaa? ... ja ehkä vielä ihan nam?

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-12-01 13:32:17 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11921
Paikkakunta: Päijät-Häme
Aina löytyy, kun etsitään. Ja kollageeni ei ollut se juttu, vaan glucosamiini ja pari muuta "lisäainetta" suoraan luonnosta.

My grandmother was on to something with her bone stock . . . Here is an easy to make, top-quality joint healer and pain reliever that is far superior to the supplements found in health food stores – and you can make it for free! Crustaceans like crab, shrimp and lobster are chock full of glucosamine; the cartilage in bones is rich in chondroitin, while eggshells provide calcium and natural relief for aching joints.

ja itse resehti:

Ingredients

organic beef or pork knuckles, feet, back bones and/or joint bones
organic chicken bones and carcasses
organic crustacean shells
organic eggshells
Vegetable scraps
2-4 tablespoon lemon juice or vinegar

Instructions

Fill a large soup pot with beef or pork knuckles, feet, back bones and/or joint bones. Add chicken bones and carcasses. These gelatin-rich animal parts contain the highest concentration of chondroitin.

Toss in as many crustacean shells as will fit. They are loaded with glucosamine.

Dump in eggshells. Vegetable scraps are great, too.

Splash in some lemon juice or vinegar to release the calcium and glucosamine-chondroitin from the bones and cartilage.

Cover with cold water and bring to a boil. Reduce heat to a simmer, cover and let it cook on the lowest possible heat for hours, checking the water level and heat every once in a while.

If scum floats to the surface, skim it off with a spoon.
When the broth is done, strain the liquid through a colander and chill.

TIPS AND NOTES:

Freeze leftover bones and other ingredients until you are ready to use them. Make extra broth and freeze it in small containers so it is easy to add it to soups, stews, casseroles. Cook grains or reheat veggies in it. Or freeze it in ice cube trays so it is easy to let one or more melt and drink it down every day.

Kuva

HYVÄÄ ENSIMMÄISTÄ ADVENTTIA

Minä poistun takavasemmalle hiiren keittämää(se on pitkä ja osittain uskomatonkin tarina, sarjasta, kun äiti hipaisunäppäinhellan osti) kanalientä siilaamaan, maistamaan ja säilömään. Ja jotain pitäisi kai sille kanallekin tehdä, joka liemen seasta löytyy...

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Fac ut vivas.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-12-01 13:55:34 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47599
Paikkakunta: HomeSweetHome
Hauskinta tuossa oli se "...and you can make it free!..." kun se ei tässä ja nyt taida onnistua kenellekään meistä.
Riittävän ravinteikas ruoka on hieno juttu, varsinkin jos sen pääsee tekemään kotipihan tavarasta tai "jätteistä",
kuten niin moni vanha perinneruoka tehtiin.
Mutta sitten kun siitä tulee superruokaa, jota pitää metsästää erikoiskaupasta, ei mikään enää toimi ihan samoin :)

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-12-01 14:17:17 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11921
Paikkakunta: Päijät-Häme
Jimmy, the Man, syö kaiken ruokansa luomuna, mutta isöäitinsä söi niin kuin kaikki vanhat ihmiset siihen aikaan, kun ei keinolannotteilla ja kaupasta ostetuilla niin kovasti mässäilty. Kaikki kasvoi takapihalla ja merenrannan asukkina myös ne saaliit olivat saatavilla. Täällä sisämaassa saa ilmaiseksi ja itse pyytämällä vain niitä kananmunankuoria,kotiloita ja satunnaisia etanoita, kaupasta sitten sinisimpukoita kuorineen ym, mutta kovin tuoretta tavaraa se ei ole.Siis sinisimpukat, muuthan voit yllättää itse teosta kesällä salaatilehdeltäsi tai ruusupuskan kimpusta.

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Fac ut vivas.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-12-05 19:39:46 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-08-12 21:37:08
Viestit: 2290
diesel kirjoitti:
eggshells provide calcium and natural relief for aching joints.

Munankuorien keittelystä en olekaa kuullut. Harrastaako täällä joku? Wikipedian mukaan munankuorista kyllä saa ihmisellekin hyvin imeytyvää kalsiumia.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-12-10 11:30:11 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11921
Paikkakunta: Päijät-Häme
Kyllä minä niitä liemeen laitan ja kuivattelen kuoria muutenkin. Jauhan sitten myös koirille annettavaksi. Hiukan, tai paremminkin paljon nauratti eläinlääkärin(nuori naisihminen) kommentti asiaan:" Ei se kalkki munankuorista imeydy, se pitää ostaa apteekista tai eläinlääkäriasemalta." Ja niinköhän alkusudet, joiden mukaan koirankin ruoan- ja muunkin sulatus on kehittynyt, kävivät apteekissa. Eiköhän se kalkki tullut luiden ja varastettujen linnumunien syönnistä.

JK Keittelen kyllä vain pihan toiselta puolelta tulleista munista peräisin olevia kuoria. Kaupan munankuorien käsittelyaineet eivät oikein innosta.

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Fac ut vivas.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-12-11 02:57:16 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2013-11-24 01:38:52
Viestit: 1595
Nämä luuliemet on kyllä tosi hyviä, vaimolle tarjosin viime viikolla ensimmäistä kertaa kun hänellä polvi on leikkauksen jälkeen jäännyt vaivaamaan ja itse asiassa pahentunut, pakko oli kuitenkin leikata aikoinaan tai ei kävelisi.
Joka tapauksessa, itse sen juon sellaisenaan mutta kun toiselle hieman herkemmän maku aistin omaavalle tekee sitä lääkkeeksi niin olen innostunut niitä maustelemaan jotta ei tarvitse tuputtaa. Juniori kertoi tänään että oli ottannut lihakeittoa josta "joku oli lihat syönnyt pois" kastikkeeksi kun oli hyvää.

Meillä on kaksi suht hyvät keittiö tavat omaavaa koiraa, eivät kerjää mutta toki makupalan ottavat jos annetaan, keitoksien kohdalla asia on toinen, ilmaisevat selkeästi että tämä ei ole neuvvottelu kysymys, sitä on saatava, joten ennen maustamista otan heille osansa jäähtymään. Täytyy lukaista vähän lisää koirien syömisistä, on tullut hieman sellainen ajatuksenpoikanen että nuo 14Kg napu pussit eivät ole ehkä parasta niille.

_________________
Just eat a goddamn steak


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-12-28 23:10:35 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2007-04-24 22:48:51
Viestit: 1123
Paikkakunta: turku
Mahtaisko sinisimpukoista tulla liian kalan maku jos heittäis ens kerralla lihaliemen joukkoon kiehumaan? Siis ihan lihakeitoksi jos aattelis sen keitellä... Onko ne kalliita?

Koirille minäkin keittelen luuliemen usein puuron pohjaksi, sinnehän vois myös nakata pihalta kotiloita joukkoon, eikä haittais vaikka olis se peräsuolikin siellä täynnä tavaraa, vaikka ihmisillä se kai on tärkeä poitti miksei pihalta kerättyjä voi/halua syödä.

_________________
Strategiset mitat: 166cm, 99kg -> 96.7kg -> 95.6kg -> 95.4kg
Uusi tuleminen: 99.7kg -> 98kg ->


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-01-04 14:49:01 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11921
Paikkakunta: Päijät-Häme
Saas nyt nähdä millainen kotilovuosi tästä tulee, kun lumesta ei oo tietoakaan. Hmmm :roll:

Mutta lihaliemistä vielä: Ulkopaikkakuntalaisia ohjeita.
Brodo, keveähkö ja miedon makuinen. Voidaan tehdä myös kokonaisista broilerin luurangoista.
Tästä tulee noin kaksi litraa lientä.

750 g naudan- tai vasikanlihaa ruhon halvimmista osasista
1 tai useampia naudanluita ja ja muutama kananluu
varsisellerin varsi pilkottuna
porkkana paloiteltuna
halkaistu sipuli
tomaatti
muutama persiljanoksa
suolaa

Laita liha ja luut kolmeen litraan kylmää vettä, kuumenna kiehumapisteeseen. Kuori vaahto pinnalta(koirankuppiin). Lisää loput ainekset ja anna hautua kolme tuntia. Siivilöi.
Liemen voi maustaa myös kahdella laakerinlehdellä, timjamin, rosmariinin ja salvian oksalla, sekä lasillisella valkoviiniä.
Brodo on kotoisin Italiasta ja seuraava, eli caldo rapido taas Espanjasta.

400 g vahvaa naudanlihaa
250 g rikottua ydinluuta
100 g kinkkua
50 g pekonia, mielellään sitä joka ei maistu kumille
2 porkkanaa
2 purjoa
1 rkl voita
2 l vettä
suolaa
paloittele lihat hyvin pieniksi kuutioiksi, porkkana ja purjo ohuiksi viipaleiksi. Ruskista niitä voissa hetkinen. Siirrä isohkoon kasariin ja lisää ydinluu, kylmää vettä kaksi litraa ja kohtuullisesti suolaa. Lientä keitetään tunti (tai kaksi) ja siivilöidään.
Tärkeätä on aloittaa keittely kylmässä vedessä, sillä hitaasti kuumentaminen irroittaa parhaiten lihan valkuaisen veteen.
Sopii hyvin keittojen pohjaksi.

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Fac ut vivas.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-01-04 16:47:48 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 8739
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Omat keitokset just muhimassa:
Kinkun luut
tipon luut
karjalanpaistin jämät
lohennahkan pala
kuivattuja sieniä, mauste- ja mustapippuria,
sipulia ja valkosipulia, selleriä, lipstikkaa, suolaa.
Lusikallllinen etikkaa

Kylmää vettä sen verran, jottas kamat peittyy.
Kiehutellaan vuorokausi hiljalleen.,
Siivilöidään lasipurkkeihin ja säilyy jääkaapissa viikkoja.

Totesin edellliskeitoksissa, että lohennahka antaa hyvän säväyksen.
(En heitä uuni- enkä graavilohen jämiä pois. Pakastan ja käytän luuliemiin tai kalakeiton pohjiksi)

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Huhtikuusta 2019 asteittain karnivoriksi Kuva
Kotona!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-01-04 17:00:14 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47599
Paikkakunta: HomeSweetHome
Täällä kanssa luita keitetään; se tosin alkoi hernesoppana.
Elikkä pohjana puoli kiloa päivän lionneita ja kaksi päivää itäneitä kotimaisia luomuherneitä (hyvin olivat elossa)

Viiden litran kattilaan meni herneiden ja veden lisäksi sekä loppukinkku luineen päivineen että siitä ennen joulupöytää irrotettu nahka. Ja kun se (kinkku) oli vähän pehmennyt, otin siitä kauneimmat lihat talteen. Pari tuntia myöhemmin keräsin kinkunluut ja paahdoin sekä niitä että paria jo kertaalleen käytettyä naudanluuta kuumassa uunissa ja palautin kaikki takaisin soppaan. Katellaan :)

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-01-04 17:23:29 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-01-03 22:57:04
Viestit: 271
Paikkakunta: Irlanti
Hei els ja muut luuliemeilijat, olen vissiin kysynyt tata jo aiemmin joskus mutta en tainnut saada vastausta tai sitten on mennyt ohi silmien joten kysynkin uudelleen nain aloittelijana etta,

meidan paikallinen lihakauppias antaa mulle aina mukaan ison muovikassillisen luita koiralleni, ne on niita ajantappoluita eli isoja mita lie luita (potkaa?? kysyy tyhma). Nayttavat hyvilta, tuoksuvat hyville ja ovat aina kylmakaapista. Onnistuiskos naista luuliemen keittaminen, ne ei tosin oo kovin lihaisia, mutta usein saan mukaan viela haranhantia. Sori, ma oon vahan arkailija :oops: naissa jutuissa, mutta olisin kiitollinen asiallisesta vastauksesta. Hyvaa liemen keittelya teille kaikille.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-01-04 17:49:42 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 8739
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
No maimiosti onnistuis.
Häränhännät ehtakamaa ja putkiluut kannattaa pyytää katkomaan jottas ydin pääsee maustamaan eliksiireillään keitoksen.
Mun äiti aina paahtoi ensin luut kuumasssa uunissa...teen samoin.
Häränhännistä saa mainiota syötävää myös savipottiin yöksi laittamalla sipulin ja mausteyrttien kanssa muhimaan :wink:

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Huhtikuusta 2019 asteittain karnivoriksi Kuva
Kotona!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-01-04 17:55:35 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-01-03 22:57:04
Viestit: 271
Paikkakunta: Irlanti
Kiitos tuulimumma. Kattoin just tarkemmin tanaan saamaani pussia, siella oli muutama sellanen n 5 cm lapimitaltaan ja 15 cm pitkia luita joissa olis sita ydinta, onks ne niita putkiluita? Eli pataan vaan? :D


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-01-04 19:00:51 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47599
Paikkakunta: HomeSweetHome
Kuullostaa hyvältä. Kotioloissa tuon kokoisten katkomiseen raakan tarvittaisiin kirves ja taitoa käyttää sitä, mutta kokonaisistakin onnistuu hienosti. Ihan sama miten paljon tai vähän siellä on lihaa mukana, anna mennä vaan :)

Sitten kun olet ensimmäisen sopan keittänyt ja JOS et raski heittää luuta menemään sen jälkeen, niin edellinen liementeko ja ehkä vielä paahto uunissa ynnä sitten pilkkominen (nyt käy kirves jo aloittelijankin käteein) tuovat kummasti makua vielä toiseen kierrokseen.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 233 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 15 6 7 8 912 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 15 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)