karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-25 22:59:11

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 233 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 18 9 10 11 12 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2016-02-06 15:06:26 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11921
Paikkakunta: Päijät-Häme
https://helda.helsinki.fi/handle/10138/155106

Rasvatietoutta vuodelta 1919 . Ohjeita alkaen sivulta 115. Ihan käyttökelpoisia vieläkin.

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Fac ut vivas.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-02-06 16:29:49 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47653
Paikkakunta: HomeSweetHome
Kiitos, vilkaisin hetki sitten tuosta toisesta ketjusta.
Luuliemet olivat toistaiseksi parasta löytämääni asiaa siellä - eikä siinä ollut juuri uutta ... tämän ketjun jälkeen : )

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-03-16 11:18:25 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2012-01-12 14:24:15
Viestit: 3152
Paikkakunta: Satakunta
Joskohan taas olisi luuliemen aika. Nyt kun omistan se ihka oikean pakastimenkin.

Eli, ostin tuoreita possun keittoluita, mutta siinä muutama palanen näytti hieman lihaisemmalta. Onko se liha hyvä perata välissä pois, vai annonko mennä loppuun asti ja sitten otan kaiken mahdollisen syötäväksi kelpaavan talteen?

Jottei luiden suhteen jäädä liian vähäiseksi, niin hain samalla puolikiloa naudan ydinluita 2e. :D

_________________
Nature doesn't jump.

Praise the lard!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-03-16 11:31:20 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93726
Minusta se jälkimmäinen vaihtoehto on järkevämpi eli keität luuliemen lihojen kanssa. Kesken keittelynkin voit ne perata, keitetyt lihat irtoavat luista kätevämmin kuin raa'at. Tuon kesken keittelyn perkaamisen laitoin siksi, kun en tiedä kauanko aiot keitellä. :)

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-03-16 11:31:54 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93726
Onnea uudesta pakastimesta!

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-03-16 15:04:12 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47653
Paikkakunta: HomeSweetHome
Yufina kirjoitti:
Joskohan taas olisi luuliemen aika. Nyt kun omistan se ihka oikean pakastimenkin.

Eli, ostin tuoreita possun keittoluita, mutta siinä muutama palanen näytti hieman lihaisemmalta. Onko se liha hyvä perata välissä pois, vai annonko mennä loppuun asti ja sitten otan kaiken mahdollisen syötäväksi kelpaavan talteen?

Jottei luiden suhteen jäädä liian vähäiseksi, niin hain samalla puolikiloa naudan ydinluita 2e. :D

Minä taitaisin perata lihat veks muutaman tunnin kuluttua (kun irtoavat hyvin luusta) ja käyttää ne lihan tapaan,
muttei se mikään pakko ole :)

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-03-16 17:00:35 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2012-01-12 14:24:15
Viestit: 3152
Paikkakunta: Satakunta
400g sieltä tuli lihaa, en sitä niin tarkkaan jaksanut. Mutta 1500g oli alun alkaen, että kait tuosta ihan hyvin vielä tulee lientäkin.
Tästä sitten varmaan saa huomenna tehtyä jotain lounasta tms. Saa loppu liemi vielä porista huomisen yli.
Kuva

_________________
Nature doesn't jump.

Praise the lard!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-04-04 08:51:28 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2008-11-17 22:25:43
Viestit: 237
Mistä tietää, että luuliemi on vielä syötävää? Erityisesti jos omaan makuaistiinsa ei voi luottaa. Olen huuto-oksentanut viikon verran ja eilen toipuessani keittelin luulientä pakastimesta löydetyistä ikivanhoista luista. Nyt kun ajattelen niin voivat olla yli vuoden siellä olleita, seassa grillibroiskusta talteen otetut luut, pala naudan ydinluuta ja muutama epämääräinen tikku (kylkitikku tms) possusta tai jostain muusta eläimestä.

Liemi on valmiina tuommoista valkokeltaista, hyvin vaaleaa ja hailakkaa, rasvaa ei pinnalle kertynyt juuri yhtään. Koko keittovaiheen ajan tuoksu ei ollut paras mutta toisaalta mikään ei tuoksu/maistu nyt hyvältä tämän oksentelurytäkän jäljiltä.

Siirsin purkit juuri parvekkeelta jääkaappiin mutta suunnittelen heittäväni liemet pois ja keitteleväni uusia tuoreista luista. Sattuneesta syystä ei huvittaisi riskeerata maistelemalla.

Kuinka kauan ylipäätään luut säilyvät pakastimessa hyvinä?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-04-04 09:11:21 
Poissa
zombikarppi
zombikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-05-13 23:34:32
Viestit: 3451
Paikkakunta: Vantaa
Ei niissä vanhoissa luissa mitään mikrobiologista riskiä ole jos ne pakastimessa ovat olleet koko ajan. Lähinnä pakastimessa tapahtuu kuivumista ja sitten rasvojen härskiintymistä. Mutta tiedän kyllä tuon tunteen, kun mahataudista toipuu niin ei tee mieli laittaa suuhun mitään epäilyttävää. Aika paljon minäkin hajun perusteella noiden luiden kanssa menen, olen heittänytkin kattilallisen lientä pois kesken keittämisen. Mulla on nytkin pakastimessa epämääräistä luuta useissa pusseissa, en meinaa käyttää vaan heitän pois kun saan tuon pakastimen siivouksen aloitettua.

_________________
It’s always the ones with the dirty hands pointing the fingers.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-04-04 18:13:25 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47653
Paikkakunta: HomeSweetHome
Joskus pakkasesta on löytynyt kaikenlaista muumioitunutta.
Kaikki ei maistu hyvältä (mikä on hyvä syy heittää pois), mutta muuta kuin makuhaittoja en ole noista löytänyt.
Ja jos/kun tiukkaa tekee, niin aika moneksi niitä heikompiakin saa tuunattua. Joskus.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-04-13 19:27:06 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-08-12 21:37:08
Viestit: 2290
Keitin liemen pakkasessa olleista sekalaista jämäluista. Mukana oli broileria, kanaa, ankkaa, sikaa, nautaa ja poroa. Poron luiden osuus oli vähäinen, mutta koko lopputulos haisee ja maistuu poroliemeltä. Jatkojalostusruuissakin tuo liemi aiheuttaa selvän poromaun, joka on syöjien mielestä erikoinen. Olen vähän kahden vaiheilla, kannattaako jatkossa keittää poron luita lainkaan, kun siihen makuun ei ole minä eikä perhe tottunut.

Oma suosikkiliemeni maun puolesta on se, joka tulee, kun keitän kertaalleen syötyjen broilerien jämäluut. Siinä on mielestäni mieto ja miellyttävä maku, joka sopii joka ruokaan. Tähän mennessä siitä on tullut aina sen saman miellyttävän makuista, vaikka olenkin keittänyt joukossa pieniä määriä muidenkin eläinten luita. Mutta nyt kun joukkoon tuli vähän poron luitakin niin poronluun maku ajaa kaikkien muiden makujen yli. Nyt harmittaa kun tuhlasin broilerinluutkin tähän poron makuiseen liemeen enkä saanutkaan pakkaseen kaikillemaistuvaa jokapaikan lientä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-12-07 18:40:47 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2012-01-12 14:24:15
Viestit: 3152
Paikkakunta: Satakunta
Miten tämä korealaisittain tehty valkoinen maidon näköinen liemi on? Tai siinä ilmeisesti poistetaan ensin kaikki veri vaihtamalla vesi ensimmäisen kiehumisen jälkeen, joka sitten saa tuon valkoisen värin aikaiseksi. Mutta häviääkö siinä jotain ravinteita? Ja miten etikan käyttö, jos vesi vaihdetaan, onko sillä merkitystä?

_________________
Nature doesn't jump.

Praise the lard!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-12-07 22:59:44 
Poissa
Avaruuskarppi
Avaruuskarppi

Liittynyt: 2011-05-09 07:17:02
Viestit: 15265
Paikkakunta: Kolmas kivi auringosta
Hirvenluista keitetty liemi ei myöskään ole meidän kummankaan mieleen. Siinä on sellainen tunkkainen läpitunkeva haju ja maku.

_________________
Vuodesta 2011
Ihmiseläimen lajinmukainen ruokavalio
En ole vielä pudonnut.

Once you have been taught to think, it's hard to stop.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-01-29 12:53:28 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11921
Paikkakunta: Päijät-Häme
Täällä juuri poron lihaisista luista keitelty liemi lihanerotus ja siilausvaiheessa, luut suht tuoreita ja minusta tuoksu aivan ihana. Sosekeiton pohjaksi tälle päivälle ja loppu pakastimeen. Ukko ei kuulemma tykkää porosta, mutta kummasti se uppoo kiitosten kanssa lihana ja liemenä, kun ei kerro etukäteen mitä lautaselleen lappaa.
Hernekeiton liemenä lihaliemi oli aivan ihanaa, herneitä puolet ja toinen puoli jauhelihaa, slurp.

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Fac ut vivas.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-01-29 15:27:14 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47653
Paikkakunta: HomeSweetHome
Kuullostaa hyvältä. Täällä on meneillään joulukinkun paistoliemien hävitysviikot. Niitä tuli jokunen litra omasta jättikinkusta ja joulun jälkeiseksi saimme toisen mokoman tutulta, siististi lasipurkkeihin pakattuna. Sen verran on runsas satsi suhteellisen suolaista tavaraa, se riittää vielä muutaman tuokion :)

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-01-29 18:04:11 
Poissa
Avaruuskarppi
Avaruuskarppi

Liittynyt: 2011-05-09 07:17:02
Viestit: 15265
Paikkakunta: Kolmas kivi auringosta
Meillä ollaan valmistamassa lisää kinkkulientä. :) Toinen joulunjälkeinen edullinen kinkku meni juuri uuniin.

_________________
Vuodesta 2011
Ihmiseläimen lajinmukainen ruokavalio
En ole vielä pudonnut.

Once you have been taught to think, it's hard to stop.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-07-17 12:07:05 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47653
Paikkakunta: HomeSweetHome
Ja taas on jenkkilässä kuulemma keksitty ruuti uudestaan. Luulientä smoothien sijaan, wau : )
Linkki: viewtopic.php?p=2136394#p2136394

Edellisen kerran samaa hypetettiin 2015 (löytyy muutama sivu taaksepäin tässä ketjussa)
kun se välissä unohdettiin melkein kymmeneksi vuodeksi sikäläisessä paleossa.
Noh, kehitys kehittyy - tai ainakin kiertää samaa ympyrää uusiksi.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-07-17 17:18:10 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93726
Muistelen jostain täällä karppilassa lukeneeni, että steissilläkin myytiin luulientä. Tää on toisen käden tietoa ja voi olla loppunut alkuunsa.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-03-21 08:49:48 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47653
Paikkakunta: HomeSweetHome
Nosto, sopii hyvin tähän aikaan - ja niille karpeille, joiden pakkasesta löytyy mitälie luita ja räimäleitä tai vaikka luullisen kinkun loppu.
Tein viime viikolla satsin sellaisista vanhoista unohtuneista eläimenosista 10 litran kattilassa.

Mukaan ensin vain lihat, suola, vesi ja hiukan etikkaa. Kaavin pintavaahdosta suurimmat pois, kun alkoi kiehua. Parin tunnin päästä nostelin lihaisempia paloja pois sen verran että sain perattua lihat veks (ne on jo syöty muhennoksessa ja pitsakkeessa). Samalla laitoin luut ja nahkat noin 200C uuniin ehkä 10 minuutiksi, käänsin ja paahdoin toiseltakin puolelta, ja palautin ne kaikki sen jälkeen pataan. Mausteita hiukan perään, ei olisi varmaan tarvinnut.

Kahden päivän keiton jälkeen liemi ja rasva lasipurkkeihin ja loput kompostiin. Aikaavievää vaan helppoa :)

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-04-06 21:56:15 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 1204
Tietääkö kukaan, miten naudan ydinluita kannattaisi pätkiä? Kauppias kertoi, että rautasahalla sahaaminen on hidasta ja tylsyttää terän nopeasti. Onnistuisiko se sirkkelillä, vai lentääkö siinä luun särot ihoon? Jos onnistuu, niin millaisella terällä?

_________________
ME-tauti (G93.3)
Kilpirauhasen autoimmuunitulehdus((E06.3))


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 233 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 18 9 10 11 12 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 26 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)