karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2018-10-22 19:40:14

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 170 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 13 4 5 6 79 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2015-03-06 19:36:59 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 39008
Paikkakunta: AlwaysComingHome
80- ja 90-luvuilla tein itse salaatinkastiketta jota kutsuin vegemajoneesiksi.
Kerettiläinen nimi, mutta niihin aikoihin en tod. voinut syödä raakaa munaa edes majoneesissa.
Noh. Keittiömme rasva- ja kasvisvalikoimat ovat muuttuneet noista ajoista,
enkä ollut harrastanut tuota vuosikymmeneen, mutta se tuli mieleen, kun pitkästä aikaa ostin avokaadoja

Nimeksi vaikka elssin leikkimajoneesi avokaadoille ja muillekin salaateille
(jooei ole ihan kawaa kun eläinrasvat puuttuvat)

Kuori ja pilko pieni sipuli (tai puolikas isosta)
Kuori ja pilko puolikas omenaa
kaada nämä ja kourallinen hapankaalia basmixinkestävään kulhoon.
Kaada perään pari ruokalusiukallista omenaviinietikkaa.
Lisää vielä mausteiksi mustaapippuria, hiukan makeantulista chiliä ja sinappijauhetta.
Bamixoi nuo mahdollisimman neutraalin oliiviöljyn (reilu desi) kanssa sakeaksi soosiksi.
Tarkista ennen tarjoilua, että maku on riittävän iskevä.

Jos tarjoilet avokaadon kanssa, niin puolita hedelmä, poista kivi ja täytä kolo ylenpalttisesti soosilla,
ja syö kaikkipois lusikalla suoraan kuoresta.
Jos käytät vihersalaatissa, sekoita soosi mukaan vasta juuri ennen tarjoilua.
Kypsä keltuainen tai pari salaatissa kuullostaa hyvältä lisältä tähän kimaraan.
Juustokuutioilla siitä saa ihan jopa lounaan.

Muoks keväällä 2017:
Borgesin vaalea (mauton) oliiviöljy alkoi haista härskiltä omaan ja siipan nenään, joten en käytä sitä enää.
Onneksi hyvin neutraalin makuinen MCT-öljy toimii tässä oikein hyvin.
Joo teknoa, mutta selvästi paras toistaiseksi kokeilemistani.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-03-20 20:29:20 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 39008
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Messukeskuksen saksanmakkaralounaspaikan yyberhyvästä cole slawsta innostuneena kokeilin kotona.
Tässä versiossa oli soosia kerrankin kunnolla :)

Saksahtava cole slaw uudella majoneesimuunnoksella

- Suikaloi kaalista pari kunnon kourallista silppua (juustohöylällä tai veitsellä + hakkamalla mehustettu)
- Lisää olivviöljytilkassa hetken marinoitunutta sipulisilppua pienen sipulin verran.
- Lisää pieni kourallinen hapankaalia ja hiukan suolaa (niinikään kaiken mehustukseen)
Sekoita, rehua on nyt ehkä neljä desiä.

Tee kastike:
puoli purkkia ryskiä (noin 2.5 desiä), sinne yksi mitenkuten survottu kypsä keltuainen, ruokalusikallinen makeaa chilikastiketta (tai-tyyppistä), toinen normisinappia, kolmas viinietikkaa, ja maistelun jälkeen tarvittaessa suolaa, pippuria, paprikajauhetta tjsp. Saa olla tujua mutta hyvää.

Sekoita kastike rehuihin.
On jokseenkin hetivalmista, muttei kärsi tippaakaan vaikkapa päivän seisotuksesta.
Tätä voi näemmä syödä ähkyyn saakka, ja silti satsi riittää hyvin kahdelle päivälle.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-03-21 00:09:13 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2012-01-12 14:24:15
Viestit: 1684
Paikkakunta: Satakunta
Coleslaw maistuu aina herkulliselle, vaikka en itse ole vielä kovin helppoa kastiketta löytänyt. Tai siis kun öljyistä en niinkään välitä. Enkä sitten majoneesitonta ole tullut ajatelleeksi.

Ja tuota ryskiäkään ei täältä saa. Mutta tein sitten pientä tutkimustyötä ja wikistä löytyi:
History kirjoitti:
The 1770 recipe book The Sensible Cook: Dutch Foodways in the Old and New World contains a recipe attributed to the author's Dutch landlady, who mixed thin strips of cabbage with melted butter, vinegar, and oil. The recipe for coleslaw as it is most commonly prepared is fairly young, as mayonnaise was invented during the mid-18th century.


Onnistuiskohan voisulasta ja mausteista? :D

EDIT: Oikeastaan smetanaan tuota vois tehdä. Sitä kun netistäkin näyttää löytyvän. Ennen on ollut mayon ja smetanan sekoitus. Täytyypi joku päivä väsätä jotain :)

Lainaa:
Yllämainittu ohjekin löytyi:
4 cup vihreeta ja punasta kaalia
1/3 cup viinietikkaa
1/4 cup voisulaa tai öljyä
suolaa ja pippuria

_________________
Praise the lard!! Elämme jännittäviä aikoja.

Päikky


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-03-21 19:32:32 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 54876
Kefiirisienellä saa tehtyä hyvää smetanaa, kun laittaa pelkkää kermaa. :D


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-03-21 22:02:47 
Poissa
vaelluskarppi
vaelluskarppi

Liittynyt: 2006-03-18 07:35:32
Viestit: 39905
Paikkakunta: Kerava
Ja majoneesia voi tehdä sulatetusta voista.

_________________
Jos haluat paleoruokavaliostasi täyden hyödyn sinun täytyy antaa sille todellinen mahdollisuus ja ja noudattaa sitä 100%:sesti
Robb Wolf


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-04-03 14:04:59 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 39008
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Majoneesi (tai oikeammin majoneesin tapaan käytettävä voisoosi) on vielä vaiheessa,
mutta juustopannari alkaa olla kohdallaan. Oheinen ohje on keltuaisten kamuille :)

Kawa-muunneltu juustopannari

Raasta 250-350g juustoa. (IMO miedot arkigouda/oltermanni sopivat tähän paremmin kuin punaleima)
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen
Sulata 100g voita lämmitystä kestävän kulhon tai kattilan pohjalla (kolme litraa on aika sopiva)

Lisää lämmöltä otettuun voikippoon tässä järjestyksessä:
- sopivasti tsiliä (tai tulista tsilikastiketta, kuten nyt)
- puolikas isoa silputtua sipulia
- 400g eli kaksi purkkia raejuustoa (ja sekoita, että saat voin jakaantumaan tasaisesti tässä vaiheessa)
Kun nämä sekaisin jatketaan lisämäällä aina välillä hyvin sekoittaen
- ensin munat: 18 keltuaista joista kolme valkuaisineen (jäljelle jää 15 valkuaista, vaikkapa marenkeihin)
- ja sitten juustoraaste

Tasoita leivinpaperoidulle pellille, paista uunissa 25 minsaa ja hetki jälkilämpöä, leikkaa 4 x 4 palaan
Nauti kuumana tai kylmänä, ja kylmänä päällisillä tai ilman.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-09-14 18:01:36 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 39008
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Hyvin lyhyt ohje muistiin, kyytön luullisen lavan/kupeen/potkan onnellisille omistajille

Nyhtönaudan alustus:
- Sulata lihanpala (oli noin kilo luullista lihaa) ja laita se pataan
- lisää pataan sopivasti mausteita, ainakin suolaa (lisäksi oli rouhittua mustaapippuria, yksi pilkottu tsili, ehkä ruokalusikallinen seuraavia: kuivattua nokkosta, kuivattua suppilovahveroa ja ehkä myös vähän kuivattua lipstikkaa). Melkein mikä vaan käy.
- Lisää desi vettä ja kansi, ja siirrä pata uuniin, jonka asetat 120-150-asteiseksi.
- Anna hautua ainakin neljä tuntia.
- Kun tuoksu leviää ympäristöön, tarkista että liha on nygtö, siis menee rikki haarukalla.

Erota liha luista ja räimälekudoksista ja siirrä valmiiksi sopivaan kulhoon, lämpimänä.
Siirrä kaikki räimäleen näköinen bamixin kulhoon yhdessä liemitilkan kanssa.
Surauta räimäleet vaaleaksi tahnaksi ja sekoita lihaan.

Ja kun aika on tee lihalle mitä haluat, kunhan olet lisännyt siihen myös hyvää rasvaa (ihraa tai voita)
Ja kunhan lisäät siihen ennen maustekastiketta myös voikuullotettua rehua ja
Barbeque on ok, kastikkeestakin tulee hyvää, tomaattisose ja tsili sopivat.

Ja tähän jatkoksi uusvanha mausteseos nyhtöpossulle kasslerista

1. Tee muovipussiin marinoitiliemi: suolavettä (osan voi korvata vanhanaikaisella gluteenittomalla soijakastikkeella) jauhepaprikaa ja jauhettua inkivääriä (Paljon! ...ja jälkimmäistä reilusti vähemmän kuin edellistä). Mukaan meni tällä erää myös pari pientä koti tsiliä ja ehkä teelusikallinen kuivattua lipstikkaa. LIemen suolapitoisuus luokkaa 1 rkl per kilo lihaa. Paloittele kassleri isoiksi paloiksi (oli puolentoista kilon pala, paloittelin noin 15 osaan ja tiputtele ne marinadiin. Sulje pussi ja kieritä käsissä niin että se maustaa kaikki palat. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen

2. Voitele rautapata voilla, heitä perään kourallinen silputtua sipulia. ... ja kaada päälle muovipussin sisältö lihoineen ja marinadeineen. Laita kansi päälle

3. Laita pata 175 asteiseen uuniin puoleksi tunniksi tjsp. Alenna lämpöä sen jälkeen noin sataan (oli 110). Tarkista muutaman tunnin jälkeen tilanne. Kun liha on nyhtöpossupehmeää, ruoka on valmista.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-09-14 19:59:57 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 54876
Kuulostaa mukavan rennolta sapuskalta!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-09-14 20:26:40 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 39008
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Vähän sellaistahan tämä onkin, mutkatonta apetta, jota tarjotaan niin kotiväelle kuin vieraille.

Nyhtönauta meni (kastikkeeksi tuunattuna) vierasillallisena kera porkkanaraasteen, punajuuren sopivan punkun ja jälkkärijuuston,
siinä arkikuulloke meni yhtä lailla täydestä lauantain ruokavieraille, kera siiderimaistiaisten ja jalohillokrepesten
Ehkä me syödään kuin keisarit ikään, vaikkei kai sittenkään.

Hyvä ruoka = parempi mieli. Arkena ja muutenkin.
Miksi pitäisi tyytyä vähempään vain siksi ettei halua panostaa erityisesti juuri keittiöön?
Siihen tarvitaan niin vähän - paitsi tietysti jos pitää olla joka päivä jotain uutta :)

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-09-16 22:08:22 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 54876
Meidän kyläkaupassa on huomenna naudan lapa tarjouksessa. Saa mennä rautapataan lihapala. :D


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-12-12 10:11:42 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 39008
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Tänään kokeilin voioolia** pitemmän kaavan mukaan. Tiskiä syntyi mutta hei, se onnistui.
**Voiooli = voilla tuunattua aiolia tai aiolilla tuunattua voita, miten vaan. Win-win tämä

Talon voiooli:

Aloitetaan helpon kaavan perusmajoneesilla:
Riko kapean, korkean kannun (lue Bamixin kannun, jos on) pohjalle muna,
perään perinnemausteet eli sinappijauhe, suola, mustaapippuri ja omenaviinietikka
Päälle mykkä sauvasekoitin (jos bamix, niin kermavaahtoterä sopii hyvin)
ja sitten pari desiä Borgesin Extra Lighttia (kun hienommat ooööt ei kestä sähkövatkausta vaan karvastuvat).
Kone käyntiin siellä kannun pohjalla, ja jonkun sekunnin jälkeen se nostetaan (edelleen käyvänä) hitaasti ylös.
Siirrä paksu, kaunis majoneesiseos odottamaan kippoon, jossa voi vatkata käsivatkaimella (tai lusikalla).

Sitten:
* Kaiva jostain noin 150g pehmeää voita ja laita se äskenmainittuun kannuun jota ei tarvitse tällä välillä pestä.
* Laita samaan kannuun pari puristettua valkosipulinkynttä.
(Itse lämmittelin sitä varovasti 20% tehoisella mikrolla, kun oli jääkaappikylmää. Ei sulaksi vaan vain vähän pehmeämmäksi)
* Jos sinulla Bamix, niin vaihda terä murataikinateräksi ja pehmennä eli "vaahdota" voi, edes suunnilleen. ("Vaahto" vaatimatonta vaikkapa muniin tai kermaan verrattuna, mutta se keventään voin soosimaiseksi ja lisää siihen vähän ilmaa. Vanhoissa keittokirjoissa voi vaahdotettiin kapustalla eli puukauhalla sekoittaen, ja sekin toimii, jos on aikaa ja halua)
* Lisää hiukan pehmenneeseen voihin lusikallinen kerrallaan vasta tekemääsi majoneesia, niin että se pehmenee suunnilleen yhtä paksuksi kuin ko majoneesi.
* Sekoita kannun sisältö lautasen sisältöön ja sekoita ne yhteen käsin.

Pakkaa ja vie viileään. Ensimaistamisten perusteella tätä on kuulemma tilattu jouluksi.

*************
Monen kerran jälkeen en edelleenkään osaa sanoa miksi tuo onnistuu joskus ja ei onnistu joskus.
Mutta Borgesin light ei enää maistu suuhun hyvältä ja tuoksuukin hiukan vanhalta, jopa vasta-avattaessa,
ja vaikka voi ja valkosipuli sen hyvin peittävät, niin tuo alkutuoksu pysyy mielessä, joten eisit, enää
Tavallisesta EVOOsta ei tule normimajoneesin makuista (jos se ylipäätään emulgoituu, edes kolmannella keltuaisella)
Hellmanssia on purkki jääkaapissa odottamassa, mutta sama hiukan vanha tuoksu tunkee vasta-avatustakin pullosta,
minkä lisäksi iho on vihdoin niin hyvä (ja sormet puhtaat), ettei niitä viitsi millään PUFA-majolla sotkea.

Nyt kokeilun alla on uusi resepti. Palaan asiaan, JOS se onnistuu toisellakin kerralla : )

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-12-12 11:33:13 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 7245
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Laiskan tyypin voimajoo tein kesällä kruunumajosta ja voista, tasalämpöisistä, normivatkaimella.
Pistänpä voiolin kokeiluun =D>
Kiitos muistutuksesta :D

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Nykymenoinen eläinrasvakarnivoori eli erkki


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-01-24 21:52:18 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 39008
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Muistiin (vasta hiukan kawaan päin tuunattu) perinteinen munajuusto

Kuumenna pari litraa raakamaitoa 3l kerroskattilassa niin että alkaa muodostaa vaahtoa.
Sekoita vaahtoa odottaessa kulhossa partaäijää (vajaa puoli litraa) ja munaa (oli kuusi, käytin ensin lusikkaa, sitten vispilää)
Ota maitokattila hetkeksi pois liedeltä, sekoita siihen jogurttiseos ja laita kattila takaisin liedelle.
Kuumenna kunnes taas alkaa muodostua vaahtoa, ja tiputa silloin lämpö nollaan.
Anna seistä ainakin puoli tuntia (saa sekoittaa vaan ei ole pakko). Tänä aikana hera erottuu kokkareista.
Kerää kokkareet kostealla harsokankaalla päällystettyyn juustomuottiin. Lisää kerrosten väliin riittävästi suolaa.
Jätä viileään painon alle tiivistymään muutamaksi tunniksi (piti jättää yön yli, mutta sitten tuli vieras taloon)

Heraa voi käyttää leivontaan, ja jos ei leivo, niin käy se soppaliemeksikin. Saatan yrittää lopun hapattamista.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-03-28 21:11:09 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 39008
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Tätä voi kokeilla, JOS päivään mahtuu ne noin 50g hiilaria (kaikille ei mahdu) ja jos pitää yrittää huolehtia vaikkapa jonkun lähiomaisensa hivenistä silleen niinkuin diskreetisti, tiedättehän?

Kyseessä on lisäkeriisi kawaillen : )

Ensin:
Laita sopivat luut ja räimäleet 100C uuniin kannellisessa padassa pariksi päiväksi,
ehkä jopa lievästi maustaen (suola ja mustapippuri ovat helppoja ja hyviä, ei tarvitse kovin paljoa)
Jos luissa on paljon lihaa, käy raapimassa se pois (yön tai vuorokauden jälkeen) kun se irtoaa luista.
Käytä näin eroteltu kypsä liha haluamaasi ruokaan.

Sitten:
Katso mitä padassa on. Jos rasva näyttää irronneen hyvin ja luut hiukan ruskistuneen, lisää vettä niin että puolet luista peittyy, ja jätä pata uuniin vielä päiväksi tai pariksi.

Sitten:
Siivilöi nesteet pois.
Kerää kaikki pehmeähkö vaan ei vielä neste bamixin kannuun ja surauta soseeksi liemitilkan kera.
Lisää bamixoitu räimälesose liemeen.
Liemi rasvoineen säilyy rasvahatun alla varsin monta päivää jääkaapissa,
kunhan se on kaadettu astiaan kuumana.

Sitten, jatka kuin tekisit risottoa:
Kuullota riisiä liemen pintaan erottuneessa rasvassa (noin yhden suhde yhteen)
Kun riisi kuultavaa, lisää rasvan alla ollutta lientä (noin kahden suhde yhteen) ja odota että kattila kiehahtaa
Käännä levy nollalle ja anna hautua parikymmentä minuuttia, niin että liemi on imeytynyt riisiin.
Käytä lihaliemirikastettu riisi haluamallasi tavalla, mieluiten pienehköinä annoksina.

(Pottuvoi voisi olla siedettävä vaihtoehto riisille luuliemen käytössä hiilarilisäkkeiden jalostajana. Linsseihin, härkäpapuihin tai herneisiin se ei meillä sovi, kosk kaikki nuo liotan, idätän ja hapatan ennen kypsentämistä, joten niitä ei millään saa imemään sisäänsä lientä riisin tai muusiperunan tapaan)

Edit, 2016 joulunjälkeiseltä ajalta
Ja tapahtui niin, että iison luomukinkun liemen lisäksi taloon ilmestyi toinen samanmoinen määrä pääasiassa rasvatonta kinkunlientä, samanmoisesta luomukinkusta. Ja koska mitään niin hyvää ei voi olla liikaa, piti hiukan soveltaa. Noh. Hiukan turhan rasvaisesta ja maultaan (anteeksi nyt vaan) huomattavasti tavallista luulientä yksioikoisemmasta kinkunpaistoliemestä saakin oikein suunmukaista lisäkeriisiä kun a) kuullottaa riisin ensin suolattomassa voissa, normivoin sijaan ja b) korvaa puolet voista luomukookoksella. Kokonaisuus ei maistu voilta, ei kinkulta eikä kookokselta vaan vain hyvältä :)

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-03-28 23:04:04 
Poissa
Avaruuskarppi
Avaruuskarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-05-09 07:17:02
Viestit: 14423
Paikkakunta: Kolmas kivi auringosta
Lisäkeriisi vaikuttaa herkulliselta ja on ravinteikasta. Kokeillaan. ;)

_________________
Vuodesta 2011
Ihmiseläimen lajinmukainen ruokavalio
En ole vielä pudonnut.

Once you have been taught to think, it's hard to stop.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-04-21 16:20:13 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 39008
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Kaimaanin ja mlvn syömisistä poimittu päivällinen eli Taagehaaverin frittata kawaillen

Kypsennä hyvässä rasvassa (oli voita ja naudanrasvaa) paketti pilkottua pekonia ja sipulia, mausta jos siltä tuntuu (oli paprikaa ja mustaapippuria)
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen ja sulata siellä vuoan pohjalle sopivasti voita. Kaada kypsä silppu vuokaan. Sekoita kulhossa 4-6 munaa, 1-2 dl kermaa (oli vanhaa), kourallinen tai pari juustoraastetta (oli Oltermannin tilsittiä). Jos munia on vähän ja kermaa paljon, kannattaa lisätä ruokalusikallinen perunajauhoja. Mausta jos siltä tuntuu, lisää hiukan leivinjauhetta jos siltä tuntuu ja kaada munakastaikina pekonisilpun päälle vuokaan.

Kypsennä 200 asteessa noin 10 min tai kunnes alkaa ruskistumaan pinnalta.
Siinä ajassa ehtii juuri sopivasti tehdä salaatin.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-04-23 17:51:50 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2008-11-17 22:25:43
Viestit: 237
Jestas miten herkullisen kuuloisia ohjeita. Kokeiluun menee useampikin. Mutta ensiksi kaksi kysymystä:

Mitä on naga?

Mistä saa ryskiä? Lidlistä ehkä? Erityisesti Helsingissä asuvat saavat jakaa tietonsa kiitosta :)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-04-23 17:53:42 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 54876
Mä tykkään savupaprikan mausta joissain ruuissa, sen peltipurkkijauheen. Mutta olen alkanut miettimään liekö sekin savuaromia.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-04-23 21:57:47 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 39008
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Naga on tosi vahva tsili, muttei tsilin laatu taida olla niin nuponuukaa - tai edes pakko.
Hyviä olivat kun kokeilin mutta niin väkeviä, että palanen palko riitti pitkälle : )
Ryski on venäläistä jogurttia (17% rasvaa) jota ei enää saa juuri mistään. Toisalta smetanaa onneksi saa.

Savupaprikaa, olenko käyttänyt sitä jossain?

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-04-24 05:59:42 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 54876
Se on hyvää liharuuissa. Tarttee varmaan yrittää tutkia, mistä se savun maku siihen tulee. Suurennuslasi mukaan kauppaan. 8) Semmoinen punainen peltipurkki, vähän samanlainen kuin Colmansin sinappipurkki.


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 170 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 13 4 5 6 79 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)