karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2019-06-18 17:49:18

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 176 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 14 5 6 7 8 9 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2016-04-25 09:42:40 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 40445
Paikkakunta: AlwaysComingHome
^^ Ehkä olisi pitänyt koettaa sitä toisaalla mainitsemaani mauttomaan kaupan luomunautaan? : )

Sain sen lopulta kuntoon (keitoksi) riittävällä rasvalla ja kaikella muulla hyvällä,
mutta voi mennä aikansa ennen kuin seuraavan kerran ostan 'ison lihatalon luomua'.
Onneksi Suomesta saa ostaa vielä hyvääkin lihaa.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-05-16 18:31:21 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 40445
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Tuli eilen korvattua osa sipulista y.o. frittatassa nokkosilla, jotka perkasin mansikantaimien tieltä. Ehkä litra nuoria versoja meni ensin ryöppäykseen, sitten jäähdytys siivilässä kylmässä vedessä, puristus tiukaksi pötköksi käsissä, leikkely ensin siivuiksi ja sitten hiukan poikittainkin, ja siitä kuullottumaan voissa muiden frittiainesten kanssa ennen vuokaan siirtoa ja munataikinalla peittoa ynnä uunia. Korjaus: Itse asiassa ei ihan näin. Kuullotin vain kasvispuolen, eli sipulia ja nokkosia (ja voita, paljon). Näin siksi etten jaksanut erotella nokkosen versoista varsia pois, mutten myöskään pidä varsien suutuntumasta. Joten kun sipulinokkossilppu oli pehmennyt, bamixoin sen kermatilkan kanssa soseeksi ja täydensin soseen frittitaikinaksi, jonka kaadoin vuoan pohjalle pilkotun lihan (oli viime viikon ylikypsän kasslerin jämät) päälle.

Hassun vihreä frittata, mutta maku ok : )

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-05-21 19:02:49 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 40445
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Old polish borscht'in reseptiä mukaillen kawailtu kevätborssi olikin mukailuista huolimatta borssin oloista. Ja hyvää. Siispä muistiin

Entispäivänä:
- keitä punajuuret kuorineen, pestyinä mutta poistamatta kantaa tai juurta. Anna jäähtyä keitinliemessä ja säilytä sen jälkeen jääkaapissa, kunnes käytät.
- Tee valmiiksi jostain luu- tai liha- tai räimälelientä; hapatettu vegeliemikin käy lisänä.
(-jos sattuu olemaan, niin kourallinen valmiiksi hapatettuja härkäpapuja näyttää sopivan kuvaan hyvin).
Suomeksi: tämä oli sellainen jääkaapintyhennyspäiväruoka...

Ainekset:
- Reilu litra luu- tjsp lientä. Voi laimentaa vedellä, kunhan pohja on kunnollista.
- reilu puoli kiloa kypsiä punajuuria
- muut rehut tässä tapauksessa: 150g sipulia, kourallinen hapankaalia, lipstikkaa (tuoretta, sellerin sijaan), vajaa desi hapatettuja papuja, pari kuivattua kanttarellia
- vähintäin 150g voita
- pari desiä hapankermaa
- tilliä (jos on), suolaa, pippuria, tsiliä (jos on)
- Makkaraa: siskonmakkaroita, kinkunjämä, pilkottua meetwurstia tjsp. Valmis jauhelihakin sopii

Syömäpäivänä:
- Pilko sipuli, kuullota se ja kourallinen hapankaalia ja pavut (jos on) ja kourallinen silputtua tuoretta lipstikkaa n 50g voissa; mukaan taisi mennä puolikas tujua kotitsiliä, pari murennettua kuivaa kanttarellia ja hiukan jauhepaprikaa (koska meikäläisen makkarat ovat mietoja).
- Lisää hiukan luu- tjsp lientä ja hauduta kasvipuoli pehmeähköksi.
- Muiden rehujen kypsyessä kuori ja raasta punajuuret (puolisen kiloa tai muutama) karkeaksi raasteeksi.
- Lisää kasviskuullokkeeseen punajuuriraaste, loppu liemi, pari desiä hapankermaa/smetanaa ja seuraavat 50g voita
- Kun kiehuvaa, pursota mukaan siskonmakkarat
- Kun siskot ovat kypsiä, maistele. Itse lisäsin suolaa, seuraavat 50g voita, pippuria, tilliä (kuuluu puolalaisen borssin perinteisiin) ja hiukan makeaa tsiliä (ohje puhui sokerista).

Kutsu perhe syömään. Tarjoa keitto kuumana, kuplaveden ja vodkapaukun kera.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-06-18 21:53:26 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 62761
Tässä se savupaprika, mitä olen ostanut ihan tavallisesta ksuperista. http://www.lachinata.com/index.php/lach ... __store=en Ja se oma ostos taisi olla se tulinen versio. Aika nopeesti hyppelin sivulla, enkä huomannut mitään vaarallisuuksi?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-07-16 09:31:02 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 40445
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Etsin karppilasta ja muualtakin internetistä vohveliohjeita, ja yhdistelin niitä sen jälkeen pariinkin otteeseen, mutten ollut ihan tyytyväinen tulokseen. Kunnes eilisiltana narahti, niin että tässä sitten aitoja vohveleita kwasniewskiläisittäin

Osa 1:
Kulhoon 5 munaa, joista kahdesta tai kolmesta erotetaan valkuaiset muuhun käyttöön
1.5 desiä venäläistä jogurttia (smetanaa tai turkkilainen jogurtti kävisivät todennäköisesti myös)
Loraus kuohukermaa (arvio 0.5 desiä; jos turkkilaista, niin hulauta lisää)
- Sekoittele nämä käsivispilällä siististi sekaisin

Osa 2
Sulata mikrossa (mieluiten ei ihan sulaksi, eikä ainakaan kovin kuumaksi) noin 100g voita
Lisää taikinaan sillä aikaa siivilän läpi ja vispilällä sekoitellen vajaa 1.5 desiä jauhoja, tässä tapauksessa fifty-sixty kookos- ja perunajauhoja (oli tosi hyvä kombo!)
Lisää (ei varmaan pakko) reilu teelusikallinen panimosookeria eli glukoosia ja ripaus soodaa)
Lisää voi ja sekoittele sekin mukaan.
Lepuuta taikinaa 15 min tjsp

Osa 3
- Jos taikina tuntuu hiukan liian paksulta, voit lisätä hiukan vettä, mutta paksustakin näyttää tulevan hyvää.
- Paista vohvelit, yhteen menee taikinaa noin desi. Meillä on vanha, vuosia käyttämättömänä maannut Nordican sähköinen vohvelirauta, jonka termostaattiin ei ole luottamista, mutta pari minuuttia keskilämmöllä riitti enemmän kuin hyvin, eikä ensimmäinenkään tarttunut (mikä ehkä ei ole ihme noilla rasvamäärillä).
- Voit paistaa vain sen määrän mitä kuvittelet nyt tarvittavan. Taikina näkyy säilyvän ainakin päivän, sikäli kun säilyy.

Osa 4:
Jos tarjoat nämä aamiaispaahtoleipinä, se käy näin:
Ota haalea kolmio ja lisää päälle ensin voita, sitten pari siivua oltermannin tilsittiä (moni muukin juusto varmaan sopii tähän) ja herkun huipuksi pintaan veitsenkärjellinen Lemon curdia (tämä oli aitoa englantilaista, se lienee seuraava opettelukohde)

****
Jos taas jälkkäriksi, niin lataa pöytään paloiksi pienittyjen vohveleiden lisäksi kesämarjoja tai hedelmäsalaattia sekä kipollinen kermavaahtoa
... tai tee kermavaahdon sijaan helpompaa pinnoitetta (tämä oli toinen lomahitti) joka tosin onnistuu vain jos talossa on 43-likööriä.
Se tehdään näin: laita muutaman desin tarjoilukippoon 1.5-2 desiä ryskiä, smetanaa tai turkkilaista. Lisää pehmentimeksi kuohukermaa (noin kolmannes jogurtin määrästä) ja sekoita ne lusikalla samettiseksi kastikkeeksi. Sekoita tähän mauksi puolisen desiä neljäkolmosta ja vie pöytään.

***********
Ja perään toinen onnistunut yhdistelmä: Kulhoon:
- 5 dl vanhaksi mennyttä kuohukermaa (kaavi paksunnokset mukaan purkista; tämä ei ollut vielä erityisen hapanta, sääli)
- kuusi munaa ja sekoitus käsivatkaimella (olisi varmaan voinut enemmänkin, mutta tuokin riitti hyvin)
- Kuivat perään: desi kookosjauhoja, desi perunajauhoja (siivilän läpi, sekoittaen), kaksi teelusikallista panimosokeria, ehkä teelusikallinen kaappiin vuosiksi unohtunutta psylliumia, hiukan suolaa, huljaus seesaminsiemeniä.

10 min odotuksen jälkeen tästä tuli mukavan paksu ja helposti vohveloitava taikina.
Annoksesta paistettu neljä vohvelia, loppu taikina odottaa jääkaapissa huomista.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-07-16 09:53:38 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 7656
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Kiitos!
Kopioin ohjeen facen od-ryhmään...lainana :smt049

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Nykymenoinen (15.4.2019 alkaen) liki karnivoori Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-07-28 14:08:29 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 40445
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Greda Carpo kirjoitti:
Tässä se savupaprika, mitä olen ostanut ihan tavallisesta ksuperista. http://www.lachinata.com/index.php/lach ... __store=en Ja se oma ostos taisi olla se tulinen versio. Aika nopeesti hyppelin sivulla, enkä huomannut mitään vaarallisuuksi?

Sori, unohdin vastata.
Google väittää juuri tuota vanhaksi mausteeksi, ja tuntuvat valmistavankin ilman aromieta, ihan oikeassa savussa.
Minun makumaailmaani se ei oikein istunut (ostin kokeeksi laivalta), joten annoin eteenpäin,
mutta tämä nyt on vaan makujuttua, ei muuta.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-08-13 21:18:46 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 62761
Nyt mulla on SantaMarian savupaprikaa, se on melko mietoa, ei siis tulista, savun maku kyl tuntuu ja purkin kyljessä vakuutetaan että ainesosat on vain savustettu paprika. 8) Se on silleen hillitysti muiden mausteiden ohella käytettävä - kai? tai ei kai siitä kaikki tykkää.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-08-17 21:26:18 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 40445
Paikkakunta: AlwaysComingHome
JOs tykkäät niin mikset käyttäisi? Pikkujutut ei venttä kaada meillä eikä variseuksilla. Neet on ne isot, luulemma.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-08-18 09:04:17 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11852
Paikkakunta: Päijät-Häme
Odottelen täällä vesi kielellä että ompot kypsyisivät piirakkakuntoon. Ensimmäiseksi kypsyvä, eli Pirja on vielä ihan valkosiemeninen ja kivikova, niin että ei ihan vielä...Täällä ei saanut Ryskiä enää mistään kaupasta, kunnes avasin suuni ja kysyin cittarista, että voisivatko tilata, no voisivat ja samalla saan sen litran kuohukermapurkinkin, mitä ei myöskään enää misään kaupan hyllyllä ole. Samalla sain maitovastaavan suoran puhelinnumeron, johon aina maanantaisin ilmoitan, että tarvitaanko vaiko eikö. Melkolailla joka viikko on tarvittu. Kuusi purkkia Ryskiä ja purkki kuoharia odottaa varastopuolella hakijaansa joko keskiviikkona tai perjantaina. Ääskaupalle kyllä voi tilata kans, purkit, 6-7 kipaletta, ilmestyvät hyllylle, kaikissa sama viimenenpäivä, ja kun tarvitsen vain yhden, niin arvata saattaa miten käy, joo ja Lindahlsin muita juguja saa, mutta, mutta: "Rysk ei kuulu meidän valikoimiin" Näin toimii osuuskauppaväki. Siskonmaggaroita etsin luomuna, täällä päin ei oo, joten paistelin pyöryköita sitten normikamasta, ei pahaa. Ja sitten osui jostain kirjasta silmiin kaalikääryleet, joissa jauhiksen sijasta olikin sisällä siskonmakkaraa ja ohraa, ei varmaan pahoja nekään, vaikka ohran jättäis pois ja laittais vaikka sieniä hiukka mukaan.

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Fac ut vivas.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-08-18 16:04:01 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-15 11:45:06
Viestit: 3672
Sienet, suolasienisienet vaikkei suolatutkaan, kaalikääryleissä on kyllä <3
Ehkä sen kaalinkeiton kestäisin jopa yksiössä, mutta ensin sieneen, paikka olis tiedossa ja seura ja kyyti, jos vaan saataisiin vielä aikaa!

_________________
[...] chaos is found in greatest abundance wherever order is being sought. It always defeats order, because it is better organised.

-Terry Pratchett


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-08-18 18:22:07 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 40445
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Arvo Morkkis kirjoitti:
Sienet, suolasienisienet vaikkei suolatutkaan, kaalikääryleissä on kyllä <3
Ehkä sen kaalinkeiton kestäisin jopa yksiössä, mutta ensin sieneen, paikka olis tiedossa ja seura ja kyyti, jos vaan saataisiin vielä aikaa!

Kun tulet hakemaan lihoja, niin nytn sulle samalla meidän takapihan :)
Saat kaiken mitä haluat, sattuneesta syystä

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-08-28 08:52:27 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11852
Paikkakunta: Päijät-Häme
Ukon ja likan automatka eilen ei ihan mennyt jetsulleen, mutta tulomatkalla pyörahtivät metsässä (ihan myrskyssä vielä, on meitä joka junaan). Siellä oli yksi ystäväkin, joka antoi osan sienistään minulle tuotavaksi :smt049 :smt049 , torvisieniä, maiskis ja kantarellejä ja ukko ja likkakin niitä vahveroita löysivät. Muta tämän päivän paras anti on ukon tuomat villiomenapuun ompot. Onpahan hyvän makuisia. Nyt kiireesti keisarin piirakkaa rakentamaan ja loppu ohuiksi siivuiksi ja kuivattimeen.

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Fac ut vivas.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-08-28 14:10:07 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 40445
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Meillä on vain haperoa valkeaakuulasta, eikä lahjahevosen hampaisiin ole katsomista
... mutta josko niistä tuunattua vaikka sosetta pihlajanmarjojen kanssa, kirrimirrin ehdotuksen mukaisesti?
Sellaista yritystä tänään

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-08-28 19:55:04 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11852
Paikkakunta: Päijät-Häme
Äiti teki aina omenoista ja pihlajanmarjoista hilloa, hyvää oli se. Ja joulupöytään tuunasi siitä kinkunkastikkeen ja hyvää oli sekin. Kasvatusisä taas ei leikannut orapihlaja-aitaa, koska leikkaamaton orapihlaja tuottaa kukkia ja kukat marjoja ja marjat ovat hyviä sydänjutuissa. Kaikkea sitä muistuu mieleen näin kymmenien vuosienkin kuluttua. :-k

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Fac ut vivas.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-09-18 19:31:26 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 40445
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Pihlajanmarja-omenasoseesta tuli mukavan villin makuista ja nätin väristä. Odottelee nyt varastossa joulua ja juhlia.
Keitin niin että omenat soseutuivat ja bamixoin; mauksi ja rakenteeksi mukaan hiukan panimosokeria.

Tänä viikonloppuna tuli kokeiltua aika mukavaa uutuutta, joka toi mieleen lähinnä USAn Cheese-and-macaronin,
joka on nopeaa, helppoa ja halpaa lapsiystävällistä mössöä, usein valmiista pussista tehtynä.

Kermainen siskonmakkarapata kahdelle

Silppua 1-2 sipulia.
Kuumenna kattilassa 50-100g voita, ja kaada sipulit sinne.
Silppua seuraavaksi kourallinen hapankaalia ja kaada perään.
Kuullottele keskilämmössä nesteitä hiukan pois, mausta mustapippurilla (tässä vaiheessa se herää hyvin)
Kaada pataan desi tjsp kuohukermaa ja mausta jos siltä tuntuu (meillä oli paprikaa ja hiven jeeraa, ei pakko)
Lisää suurukseksi 1-3 sentin paksuista siivua koskenlaskijaa paloina (meillä tosin oli Jokipoikaa, ajoi saman asian).
Sekoittele ne mukaan ja purista muhennokseen parisataa grammaa siskonmakkaroita palleroiksi.
Anna kypsyä hiljaisella lämmöllä noin 10 min, sekoittele välillä (maistaakin saa, suolaa ei ainakaan täällä tarvittu lainkaan)
Lisää hiukan väriä ihan vain taiteellisen vaikutelman parantamiseksi (eilen 5 persiljanoksaa silppuna, nyt persiljaa & paprikaa).
Anna hautua pari minuuttia ilman kantta, tarkista suola ja tarjoa.

Kuten sanottua, maku ja suutuntuma oli erehdyttävästi juustomakaroonin tapainen :)

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-09-28 14:01:29 
Poissa
ressipallo
ressipallo
Avatar

Liittynyt: 2010-03-09 16:25:09
Viestit: 2563
Heip,
ihania reseptejä! Menee kokeiluun, ehkä toi frittata ekana :)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-09-28 14:18:28 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 62761
Mutsi söi jotain luontaiskaupan orapihlajavalmistetta verenpaineeseen.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-10-06 08:51:38 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 40445
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Aamupala juustosta ja punajuuresta

Hassu mutta ainakin tähän suuhun sopiva aamiainen, joka toi mieleen muistoja tarkan markan opiskeluajoilta, ja joka sopii mukavasti sadonkorjuuaikaan, jolloin tuoreet punajuuret ovat halpoja ja hyviä.

Edellisenä päivänä: keitä muutama punajuuri suolavedessä pehmeähköksi. Keittäminen tehdään vanhan kaavan mukaan eli kokonaisina ja kuorimattomina. Pestä saa, mutta juurta tai kantaa ei kannata katkaista kovin tyvestä, niin maku, aromi ja suurin osa väristäkin jää juureen eikä veteen. Viimeinen kypsyminen tapahtuu kun kaadat kuuman veden pois ja kylmää tilalle.

Aamulla:
Kuori yksi punajuuri (pitäisi onnistua helposti veitsen tylsällä sivulla) ja leikkaa viipaleiksi.
Varaa pöytään juustoa ja voita (oltermannin tilsit sopi hyvin tähän).
Ota juustosiivu, levitä päälle sopivasti voita, kierrä juustoviipale pinajuuren palan ympärille suupalaksi ja nauti.
Maitovoikahvi sopi seuraksi hyvin näille lempeille mauille, muttei varmaan ole ainoa vaihtoehto.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-10-06 11:30:24 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 62761
Kiva ohje, paitsi punajuuret kannattaa kuoria kaikki heti jäähdyttyään.


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 176 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 14 5 6 7 8 9 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)