karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2018-10-16 23:51:10

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 170 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 4 59 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2008-09-20 10:28:31 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 38967
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Teinpä omenapiirasta aineista, joilla ennen ruokittiin lähinnä kruunupäitä.
Käy hyvin vaikka ateriasta, mutta varsinkin jälkiruoasta tai pakkokahvien tarjonnasta.

Keisarin omenapiiras (paksu torttu 20x30 vuokaan eli monelle)

1. Voitele pohja paksulti voilla ja "jauhota" kookoshiutaleilla ja lämmitä uuni kahteensataan

2. kaada tai levittele vuokaan 3 munan minuuttisämpylämuunnos eli
- desi kookoshiutaleita ja vajaa sellainen mantelijauhetta (itse laitoin kaupan taviskookosta ja jostain ylijääneitä mantelilastuja bamixin myllyyn ja hienonsin niitä hetken)
- noihin sekoitettuna vähän valkoista steviaa, kanelia, vaniljasokeria ja vajaa tl leivinjauhetta
- ja sekoita sitten kuivaan seokseen vajaa desi lähes sulaa voita ja kolme munaa.
Taikina on löysä eli kaadettava mutta kiinteytyy kyllä uunissa

3. Paista pohjaa noin 10 min, samalla kun teet päällyksen

4. Ota paistoksen alku uunista ja levitä pintaan
- ensin omavalintainen kerros omenoita tai omenasosetta (itselläni se oli pari desiä Kwasniewskin omppuhilloa) maustettuna reilulla määrällä kanelia (suunnilleen rkl) ja taaskin vaniljasokeria.
- sitten paksu kerros "rahkaa": sekoita ensin 50-100g melkein sulaa voita puoleen desiin hunajaa. Lisää tuohon puoli kiloa partaäijää, viisi (5) luomumunaa ja vaniljasokeria sekä tarvittaessa vielä vähän steviaa tai hunajaa
(stevian kokonaismäärä pohjaan ja pintaan oli maustemitallinen eli viidennes tl eli noin 1 ml)

5. Palauta uuniin ja anna kypsyä kunnes pinta on kuiva, alkaa nousta isoille kupruille ja ihan melkein alkaa tummuakin. Vie viileään jäähtymään ja kiinteytymään. Tarjoa sellaisenaan (karpeille) tai juoksevan hunajan kanssa (enemmän makeutta kaipaaville). Tai marjojen ja kermavaahdon kera ihan kelle vaan...

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Keisarin omenapiiras
ViestiLähetetty: 2008-09-20 11:42:36 
Poissa
kantiuntokarppi
kantiuntokarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-08-17 10:32:12
Viestit: 5031
Paikkakunta: Dukcsburg
Kiitos ohjeesta els. Tuon pohjan ainekset on on just semmoset mistä mäkin voisin tykätä. Täytteestä puhumattakaan. Ens viikolla kun kotiudun kyliltä, niin täytyypi kokeilla. Jos sais vielä omppuja kerättyä lisää. Pakkasessa niitä on, mutta en vielä raaski niitä tuhlata, että jäis talveksikin jotain :lol:

_________________
JEP


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Keisarin omenapiiras
ViestiLähetetty: 2008-09-20 16:23:50 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2008-02-13 22:13:45
Viestit: 158
Paikkakunta: Pohjois-Pohjanmaa
Juuri tänään kaipailin omenapiirakan karppiversiota! Kiitos! Vanilijajäätelö maistuisi varmaan kans ihanalta tuon kanssa... :smt016


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2008-09-24 11:39:03 
Poissa
kantiuntokarppi
kantiuntokarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-08-17 10:32:12
Viestit: 5031
Paikkakunta: Dukcsburg
Tulipa juuri väsättyä Keisari elsin omenapiirakkaa :wink: Lisäsin vaan taikinan sekaan hiukan kardemummaa. Pohjasta tuli just niin hyvää kun aattelinkin. Päälliseen laitoin voissa paistettuja omenakuutioita, jotka maustoin kanelilla, vaniljasokerilla ja hunajalla. Sillä aikaa kun tein taikinan, sai omenat jäähtyä. Pudottelin ne omput sitten taikinan päälle ja sen jälkeen vasta uuniin. Eri hyvää vatkatun kerman kanssa. Ihan varmasti teen toistekin.

_________________
JEP


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2008-09-24 12:12:18 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-01-03 21:58:59
Viestit: 2062
Paikkakunta: Between Two Worlds
Mä oon tässä just viimeset pari viikkoa testaillut erilaisia omppupiiraita ja kehitellyt jotain itselle sopivaa versiota, tästä saankin lisäpotkua. Vieraille ajattelin viikonloppuna tarjota jotain tällaista. Mulla on omppuja ihan järjettömät määrät, kun naapurilta sain ylituotantoa. Hilloa ajattelin tehdä säilöön myös, joten tämäpä oiva testauksen kohde.

_________________
"and the people did feast upon the lambs and sloths and carp and anchovies and orangutans and breakfast cereals and fruit bats"
Räjähdyksiä, Romantiikkaa ja Epäkuolleita


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2008-09-24 14:11:48 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-07-03 19:35:01
Viestit: 568
Aivan mainion kuuloinen resepti, tätä on pakko kokeilla! (..ja siks on pakko laittaa viestiä, että löytyy helposti uudestaan....) :oops:

_________________
"Suurikin voi olla kauniisti kvantittunutta." Kari Enqvist


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2008-09-24 17:53:30 
Poissa
juniorikarppi
juniorikarppi

Liittynyt: 2008-08-15 13:30:03
Viestit: 88
Vitsi kun kuulostaa hyvältä. En ole ennen omenapiirakasta paljon välittänyt, mutta nyt on tehnyt mieli jo pidemmän aikaa. Harmi vain, että kaverin äiti oli mennyt ylijäämäomppunsa kompostiin heittämään, vaikka sanoin voivani ottaa ne vaikka kaikki. :(


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2008-09-24 19:29:57 
Poissa
kantiuntokarppi
kantiuntokarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-08-17 10:32:12
Viestit: 5031
Paikkakunta: Dukcsburg
els kirjoitti:
...ja muita kwasniewskiläisiä outouksia

Lisää pliis! :wink:

_________________
JEP


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2008-09-24 20:35:39 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 38967
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Älä yllytä :) Mutta kun kysyit, niin tässä syyssoppaa, joka ei ole ihan pikaruoka...

Aloitus kahta päivää aikaisemmin:
Laita kilo paloiteltua häränhäntää kattilaan. Peitä reilusti kylmällä vedellä, mausta parilla teelusikallisella merisuolaa, parilla laakerinlehdellä, lipstikanlehdellä, tsilinpalolla, ja vajaalla ruokalusikallisella kuivattua suppilovahveroa. Lämmitä kiehuvaksi aika hitaasti, jätä liedelle päiväksi... ja yöksi... ja toiseksi päiväksi. Maista välillä (väärä sana, ryyppää sitä reilusti välillä jos jano tulee mutta niin että hännänpalat pysyvät liemen peitossa). Poista häntäpalat ja perkaa ne talteen (huom: niistä jää käyttämättä vain luut; kaiken muun voi käyttää, kunhan se on riittävän pieninä palointa. Muttei tähän keittoon). Tähän keittoon menee liemen pinnalle kertynyt rasva ja puolet liemestä...

Jatko yhtä päivää aikaisemmin:
Ruskista 400g sikanautaa eli jauhelihaa voissa kiiltäväksi eli aika pitkään.
Jätä se sitten kannen alle muhimaan liemitilkan ja mausteiden kera muutamaksi tunniksi ja vie yöksi kylmään

Noniin, tänään siis syödään ... Syyssoppaa (neljälle)

- Kuumenna rautapadassa luuliemen pintaan kertynyt rasva (noin desi) ja sopivasti voita (puoli desiä?).
- Kuullota tässä rehut: yksi sipuli, kourallinen tuoreita suppilovahveroita, kourallinen hapankaalia, kourallinen persiljaa, pari valkosipulinkynttä pilkottuna
- Lisää jauheliha ja lientä sopivasti paksuun maalaiskeittoon (ynnä vajaa teelusikallinen vesitettyä hunajaa), hauduttele hetki niin että maut tasaantuvat
- Suurusta 50 grammalla koskenlaskijaa pikkupaloina (ei pakko, mutta maistui hyvältä) ja sekoittele nuo sulaksi
- Juuri ennen pöytään tuontia koristele 2-3 desillä tuoreita puolukoita.
Nauti hyvässä seurassa

************
Ja puolukaton pikaversio keväältä 2014, olisiko nimeltään puolalainen minestrone ?

- Kuumenna rautapadassa voita ja luuliemirasvaa (ehkä 75g)
- Kuullota niissä sipuli, raastettu porkkana, pienitty valkosipulin kynsi ja pikkupala raastettua selleriä. LIsää rasvaa kun muuten tästä tuli liian kuivaa.
- Lisää joukkoon lihaa (ei tarvita edes kovin paljoa, oli tällä erää ylikypsän kasslerin loput ja hiukan meetwurstia) ynnä yrttejä jos on (tarjolla oli basilikaa ja korianteria)
- Lisää liemet: pari desiä luulientä, puoli purkkia vanhahtavaa kermaa, pussillinen pakkasesta löytynyttä tulista tomaattisosetta (karpaasin vaimon ohjeella tehty ehkä vuonna 2012)
- Näyttää ensin ohuehkolta, joten lisää mukaan raastettu peruna, ja sen jälkeen tiskipöydälle unohtuneet kevythapatetut ja pikaryöpätyt linssit ynnä kourallinen hapankaalia. Eipä ole ohutta enää...
- Lopulta joukkoon vielä koskenlaskijan loput, paloiteltuna (tuskin yli 50g) ja anna hautua kunnes peruan on kypsää. Tarkista maku (tuohon tuli lisättyä hiukan jeeraa ja kolme tippaa tulista chilikastiketta)
- Leiki kevättä ja saksi päälle yhden persiljanoksan vihreät. Syö. Hyvää


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2008-09-24 21:43:03 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2005-08-27 00:30:11
Viestit: 370
Paikkakunta: ulkomaa
Nam, tama on ehka paras jalkkari pitkaan aikaan! Kiitos, els!

Kanelia voi tosiaan laittaa ihan reippaasti, tuli todella maukas - ja mmm, rasvainen - omenapiirakka.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2008-09-25 08:11:32 
Poissa
kantiuntokarppi
kantiuntokarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-08-17 10:32:12
Viestit: 5031
Paikkakunta: Dukcsburg
els kirjoitti:
Lämmitä kiehuvaksi aika hitaasti, jätä liedelle päiväksi... ja yöksi... ja toiseksi päiväksi.


Tarkottaako tuo, että se hymyilee (kiehuu just ja just) koko tuon ajan? Tuo pitää kyllä ehdottomasti testata. Härän häntiä saan tuosta lähikaupasta tilaamalla.

_________________
JEP


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2008-09-25 08:28:14 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 7236
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Piirakkaterveisin täältäkin mumman kyökistä.
Eilen tein...pohja oli hieman liiaan paksu, vuoka ylämitoiltaan 20x30cm, pohja hieman pienempi.
Ja omenaa oli kaksidesiä homohilloa, lisään olisi tarvinnut lohkojakin, tai enemmän hilloa.
Maku oli erinomainen ja koostumus ilmeisesti tänään kunnolla jäähtyneenä jämäkämpi...
Eikä meikämumman makuun ollenkaan rasvainen :mrgreen:

Miksi ihmeessä miniälle tulee huono olo steviasta. Jo toinen kerta :roll:

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Nykymenoinen eläinrasvakarnivoori eli erkki


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2008-09-26 23:10:57 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2005-08-27 00:30:11
Viestit: 370
Paikkakunta: ulkomaa
^ Joo, siis ei munkaan makuun tosiaan "liian" rasvainen.. Eihan se jaakaapitettuna tuntunut ollenkaan tuhdilta tms. mutta vie kylla helposti nalan. 8)
Harvinainen jalkiruoka, kun siihen uppoaa noinkin paljon voita, nam.. =P~


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2008-09-28 19:27:58 
Poissa
juniorikarppi
juniorikarppi

Liittynyt: 2008-06-12 12:04:19
Viestit: 82
Tulipa kokeiltua omenapiirakkaa tänään ja oli tosi maukasta. Laitoin päälliseen partista 250 g ja purkillisen mascarponea. Tätä söi kyllä ihan huvikseen, kun oli niin hyvää. Harmi vaan, ettei jaksanut kuin yhden pienen palan rasvamäärän vuoksi. :roll: :wink:


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2008-09-29 13:32:34 
Poissa
humpuukikarppi
humpuukikarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-02-24 16:18:50
Viestit: 16113
Paikkakunta: Sonsuossa
Tuo soppa jää ehkä kokeilematta toistaiseksi, kunhan saa puuhellan nii sittenhän se on ehkä pakko testata...

ja tuo piirakka... voi omenapiirakka on mun lempparia, pakko testata.

_________________
Baltazar ei muistanut mitään. Hän ei nimittäin ollut syönyt joka-aamuista kananmunaansa. Munia ei ollut seuraavanakaan aamuna, Baltazarin aivot menivät aivan solmuun!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2008-09-29 16:52:24 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-04-22 21:50:19
Viestit: 713
els kirjoitti:
(stevian kokonaismäärä pohjaan ja pintaan oli maustemitallinen eli viidennes tl eli noin 1 ml)


Kuinkakohan paljon tuo olisi sokerissa / makeutusaineessa? 2 ½ dl? Tahtoisin kokeilla tätä piirakkaa jo tänään, mutta steviat ovat vasta tuloillaan..


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2008-09-29 17:23:34 
Poissa
kantiuntokarppi
kantiuntokarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-08-17 10:32:12
Viestit: 5031
Paikkakunta: Dukcsburg
Mimmimakia kirjoitti:
Tuo soppa jää ehkä kokeilematta toistaiseksi

Mä olen jo alkanu valmistaa tota soppaa. Els oli oikeessa. Ei todellakaan ole mitään pikaruokaa. :mrgreen:
Ensin mun piti soittaa exälle, että kerkeetkö milloin lähtä mettään, että saan sieniä. Meni vrk, että hänen työvuoro sopi. Löytyi kanttarelleja pikkusen ja paljon suppiksia. Sitten kesti pari päivää, että ne oli saatu putsattua ja kuivatettua. Nyt mä olen tilannu tohon lähikauppaan härän häntiä. Tulee ehkä loppu viikosta. Sopan itse tekemiseen menee jo pari vuorokautta. Siinä on mäkkärisukupolvelle pieni pala todellisuutta, mitä tarkoittaa kunnon perinteinen ruoka...Prkl! :mrgreen:

_________________
JEP


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2008-09-30 14:08:17 
Poissa
humpuukikarppi
humpuukikarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-02-24 16:18:50
Viestit: 16113
Paikkakunta: Sonsuossa
Hatunnosto slow food ystäville! :D Ihanaa, että joku viitsii nähdä vaivan ja varmasti lopputulos on kaiken vaivan arvoinen. Kerropas sitten miten kävi.

_________________
Baltazar ei muistanut mitään. Hän ei nimittäin ollut syönyt joka-aamuista kananmunaansa. Munia ei ollut seuraavanakaan aamuna, Baltazarin aivot menivät aivan solmuun!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2008-09-30 14:18:24 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 38967
Paikkakunta: AlwaysComingHome
vaki.nainen kirjoitti:
els kirjoitti:
(stevian kokonaismäärä pohjaan ja pintaan oli maustemitallinen eli viidennes tl eli noin 1 ml)

Kuinkakohan paljon tuo olisi sokerissa / makeutusaineessa? 2 ½ dl? Tahtoisin kokeilla tätä piirakkaa jo tänään, mutta steviat ovat vasta tuloillaan..

Itse asiassa viimeksi tehdyssä versiossa ei pohjassa (suurin osa kookosta) ollut steviaa eikä muutakaan makeutetta lainkaan ja hyvin meni. Päällyksessä sitä oli vähän hunajan lisänä, mutta veikkaan että hunajan (tai sokerin) lisääminen puolesta desistä kokonaiseen desiin toimisi maun kannalta hyvin sekin.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2008-09-30 16:20:45 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-04-22 21:50:19
Viestit: 713
Tein piirakan eilen ja kokemukseni tukevat veikkaustasi. Pohjaan ja päällykseen laitoin yhteensä ehkä desin sokeria, mutta mielestäni se oli liikaa, vaikka piiras hyvää olikin. Osaltaan makeutta lisäsi varmasti myös omenoiden lisäksi ohuelti laittamani kerros omenahilloa, jonka sokeripitoisuus 32g/100g.

Pohjasta tuli ihanasti kanelinen ja muutenkin piiras oli syksyisen herkullinen. Teen varmasti toistekin ja silloin on jo steviakin käytössä. Vähän on vielä viilaamista suhteissa, jotta siitä tulee omaan vuokaan ja makuun juuri sopiva. Kiitos reseptistä!


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 170 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 4 59 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)