Joo sori, onhan toki enemmän kuin 3 g per sata g monissakin maitotuotteissa. Mutta minun mielessäni olikin näköjään sitten KUOHUKERMAN hiilarimäärä, joka on pienempi kuin maidon eli se 3 g;
http://www.maitokolmio.fi/tuotteet/kuohukerma/Kannattaa siis jo hiilareiden vuoksi vaihtaa maito kuohukermaan. (Ainoat joita ei ole homogenoitu tai laktooseja nurvauteltu tai lisätty karrageenia ovat tuo em maitokolmion ja sitten Arla-Ingmanin luomukuohukerma. Muut ovat joko teknoja tai lisäaineellisia)
Se olennainen juttu kuitenkin on, että ihan vaan henkilökohtaisen mieliipteeni mukaan maidon teollinen käsittely on PALJON pahempi asia kuin se, että siinä olisi 4,8 g hiilaria 3 g:n sijaan.
(Puhumattakaan sitten siemenistä tai pavuista tehdyistä maidonkorvikkeista, joita en pidä ihmisravinnoksi kelvollisina ollenkaan.)