karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2020-04-04 21:24:17

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 29 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2008-02-04 20:07:03 
Poissa
gourmetkarppi
gourmetkarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-06-13 08:09:12
Viestit: 1921
Paikkakunta: Akvaario
Elikä veripaltun päivitetty viljaton versio:


- 1/2 l verta
- Kupillinen soijajauhoa
- Paketti pekonia ( 150 g )
- Purkki Kuohukermaa (2dl)
- 2 Kananmunaa
- 100 g Voita
- Iso Sipuli
- 1 tl kutakin: valkopippuria, mustapippuria,timjamia ja meiramia.
- 2 tl merisuolaa


---------------------------------------

- Sekoitetaan mausteet ja soijajauho kermaan, vispataan hyvin. Lisätään munat , vispataan taas.

- Kuullotetaan sipuli ja pilkottu pekoni 100 g voissa ja seos kaadetaan sekaan samalla vispaten. Lisätään veri, vispataan aina vaan.


- Annetaan vetäytyä tunti että maut tasaantuvat. Varjellaan koiralta.

- Voidellaan kakkuvuoka tahi sopiva kulho runsaalla voilla ja kaadetaan taikina sinne. Voipaperia voi käyttää vuoraamiseen jos siltä tuntuu, meillä ainakin voipaperi toimi hyvin.

- 200 asteiseen uuniin n. 45 min, hyvä tulee. Jos haluaa varmistaa ettei pinta pala voi puolen tunnin kohdalla laittaa folion päälle.

----------------------------------------

Tästä tulee kilon jööti, jo tuoreeltaan oikein hyvää puolukoiden tai sinapin kera. Mehevää. Vielä parempaa huomenna paistinpannussa lämmitettynä, voissa tietysti.

- Laskin huvikseni makroja, sadan gramman viipaleessa on noin 11 g prodea ,26 g rasvaa ja 2 g hiilareita. Eli energiaa noin 260 kcal / 100 g siivu.

----------------------------------------


Tämä oli oikeasti hyvää. Fibrexiversio ( kuppi Fibrexiä pekonin sijaan) tuoksuu piparkakuille ja on liian kiinteätä, kakkumaista.


Jos ei kaikki mahdu vuokaan niin lettuja saa tehtyä kanssa ihan mukavasti .

_________________
Uusi ketoilu käynnistyi 1.1.-08. Tuttua jo ja mukavaa.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2008-02-07 11:03:20 
Poissa
Leijona
Leijona
Avatar

Liittynyt: 2007-04-11 20:57:52
Viestit: 5885
Karbureettori kirjoitti:
Elikä veripaltun päivitetty viljaton versio:


- 1/2 l verta
- Kupillinen soijajauhoa
- Paketti pekonia ( 150 g )
- Purkki Kuohukermaa (2dl)
- 2 Kananmunaa
- 100 g Voita
- Iso Sipuli
- 1 tl kutakin: valkopippuria, mustapippuria,timjamia ja meiramia.
- 2 tl merisuolaa



Menee kokeiluun - onko noissa soijajauhoissa joku sellanen tuotemerkki jota voisit suositella, kun en oikein ole niistä ikinä tykännyt. Sulla veri on varmaan riistaverta, mutta mun täytynee hyväksyä toi markettitarjonta.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2008-02-07 19:30:53 
Poissa
gourmetkarppi
gourmetkarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-06-13 08:09:12
Viestit: 1921
Paikkakunta: Akvaario
Ei niitä soijajauhojakaan välttämättä tarvita.

Maku ei tosin juurikaan tule läpi noin vähäisessä määrin käytettynä. Eiköhän tuohon käy mikä vaan soijajauho, en paljoa käytä niitä itsekään muuten.


Suolaa ei tarvi ehkä noinkaan paljoa jos on suolattu pekoni kehissä.


Lähdenkin tästä syömään. :D


Laitahan palautetta kun teet, tämä on aika suvereeni karppiherkku kyllä.

_________________
Uusi ketoilu käynnistyi 1.1.-08. Tuttua jo ja mukavaa.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2008-02-09 15:56:39 
Poissa
Leijona
Leijona
Avatar

Liittynyt: 2007-04-11 20:57:52
Viestit: 5885
Karbureettori kirjoitti:
Ei niitä soijajauhojakaan välttämättä tarvita.
En sitten laittanut, vaan korvasin ehkä noin ruokalusikallisella psylliumia - silleen tuttuun tyyliin kokkasin mutulla.
Karbureettori kirjoitti:
Suolaa ei tarvi ehkä noinkaan paljoa jos on suolattu pekoni kehissä.
Tässä ehkä mokasin, koska oli mielestäni vähäsuolainen, mutta sekin taas meni purkista ilman mittaa arviokaupalla. Muuten mausteet samat, mutta timjami puuttui kaapista. Laitoin tilalle n. 1tl sinappijauhetta, kun mainitsit että hyvää myös sinapin kera. Pekonit poju veti aamulla parempiin suihin niin käytin erittäin rasvaista savukylkeä saman määrän. Lieneekö siinä se suolan puute?
Karbureettori kirjoitti:
Laitahan palautetta kun teet, tämä on aika suvereeni karppiherkku kyllä.
Kaiken kaikkiaan ainakin 20 vuoden tauon jälkeen suorastaan nautinto. Huomenna kun saan tuota voissa lämmitettynä ehkä pienellä suolalisällä ja puolukoiden kera, niin maistunee vielä paremmalta. Lämmin kiitos keittiömestarille tästä reseptistä. :D Veri oli kaupan pakastealtaasta naudanverta. Jos sais vielä tuoretta riistaverta, niin tästä tulisi varmaan poikamiesviikkojen suuri herkku. Poju katseli mun maistelua ja totesi että hän ei syö. On tainnu äitillään oppia vähän erilaisen tavan tehdä ruokaa. Exälle jo veren näkeminen aiheutti minusta aika hauskoja reaktioita :twisted:


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2008-02-09 17:24:38 
Poissa
gourmetkarppi
gourmetkarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-06-13 08:09:12
Viestit: 1921
Paikkakunta: Akvaario
Hyvä kun toimii! :D

Ja pekonistahan se suola tulee. Mutta onneksi suolaa saa aina lisättyä.

Entisenä tamperelaisena tulee tuo mustamakkara kovasti mieleen tästä myös, tämä vaan on mehevämpää. Jos tämän laittaisi lampaansuoleen niin saisi makkaroita , ainakin kun lisää vähän vaikka Fibrexiä.

Sinappijauho olikin hauska idea, pitää toteuttaa. Näin se homma etenee, prkl pitäsköhän tässä lähteä vielä verikioskille tänään...? :smt017

_________________
Uusi ketoilu käynnistyi 1.1.-08. Tuttua jo ja mukavaa.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2008-02-10 09:05:46 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2007-12-22 20:15:10
Viestit: 842
Tätä pitää kokeilla! (jos uskallan ostaa verta :shock: )


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2008-02-10 09:16:06 
Poissa
Leijona
Leijona
Avatar

Liittynyt: 2007-04-11 20:57:52
Viestit: 5885
tui kirjoitti:
Tätä pitää kokeilla! (jos uskallan ostaa verta :shock: )


Minusta se jääkaapissa pitkään hitaasti sulatettu veri näytti jotakuinkin laihalta puolukkahillolta - Ei yhtään pelottavaa, että siitä vaan. Minulla tuo yllä mainostettu oli eka itse valmistettu veriruoka ikinä, mutta ei varmasti viimeinen :)


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2008-02-10 09:50:34 
Poissa
voipallo
voipallo

Liittynyt: 2006-01-03 14:37:31
Viestit: 12929
Paikkakunta: helsinki
Verta on muuten yllättävän hankala hankkia Helsingissä (asun kylläkin lähellä veripalvelua), se alkoi kadota 1990-luvun alkupuolella kaupoista. Nykyisin joutuu ihan varta(s)vasten sitä hankkimaan ja oma ostostenteko tyylini on sellainen kaupasta fiiliksen (ja rahatilanteen) mukaan kahmiva. Ei hyvä yhdistelmä.

_________________
“To be is to do - Socrates
To do is to be - Sartre
Do Be Do Be Do - Sinatra”

― Kurt Vonnegut


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2008-02-10 09:51:34 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2007-12-22 20:15:10
Viestit: 842
haili kirjoitti:
tui kirjoitti:
Tätä pitää kokeilla! (jos uskallan ostaa verta :shock: )


Minusta se jääkaapissa pitkään hitaasti sulatettu veri näytti jotakuinkin laihalta puolukkahillolta - Ei yhtään pelottavaa, että siitä vaan. Minulla tuo yllä mainostettu oli eka itse valmistettu veriruoka ikinä, mutta ei varmasti viimeinen :)


Toinen ongelma on se mitä ukko sanoo jos tuon verta kotiin.. Vaikka kyllä hänkin veripalttua voi syödä. :lol: Mut mähän voin vedota siihen, että veri on eettinen valinta, kun eikös se ole tavallaan lihan oheistuotetta/teurastus"jätettä"?


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2008-02-10 10:17:55 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 42153
Paikkakunta: AlwaysComingHome
jussi kirjoitti:
Verta on muuten yllättävän hankala hankkia Helsingissä (asun kylläkin lähellä veripalvelua), se alkoi kadota 1990-luvun alkupuolella kaupoista. Nykyisin joutuu ihan varta(s)vasten sitä hankkimaan ja oma ostostenteko tyylini on sellainen kaupasta fiiliksen (ja rahatilanteen) mukaan kahmiva. Ei hyvä yhdistelmä.

Sellon Sittarissa on näkynyt olevan vakioisesti.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2008-02-10 10:31:57 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2007-12-22 20:15:10
Viestit: 842
Mä oon kanssa nähny täällä sittarin pakastealtaassa.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2008-02-10 10:38:33 
Poissa
voipallo
voipallo

Liittynyt: 2006-01-03 14:37:31
Viestit: 12929
Paikkakunta: helsinki
Meillä ei ole kitumarketteja lähellä, se sellon taitaa olla lähin, mutta sinnekin joutuu joko tarpomaan (tarvomaan) tarvon kautta, tai matkustamaan seutulinjalla.

Mutta en valita en, tekee hommasta vain liian suunnitelmallista tällaiselle tuuliviirille :D

_________________
“To be is to do - Socrates
To do is to be - Sartre
Do Be Do Be Do - Sinatra”

― Kurt Vonnegut


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2008-02-10 12:22:22 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-01-05 14:02:00
Viestit: 5371
Kyllä niitä veripulloja on S-marketin pakastekaapeissa monesti näkynyt.

Jos tää tosiaan vastaa vähän :smt007 mustaamakkaraa , niin melkein pakko kokeilla joskus kun on aikaa.

Niin ja joo. Kupillinen? Se on aina ollut mulle vähän hämärä käsite, kun kahvikuppejakin on desistä kolmeen desiin...


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2008-02-16 18:32:21 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-03-13 22:57:52
Viestit: 498
Paikkakunta: Turku
Kokeilen.
Aion korvata soijajauhon kookosjauhon ja mantelin seoksella ja ripauksella psylliumia.

_________________
"Ei oikeutta maassa saa ken itse sit' ei hanki" -Kramsu-


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2008-10-02 20:51:42 
Poissa
Leijona
Leijona
Avatar

Liittynyt: 2007-04-11 20:57:52
Viestit: 5885
Tuli tehtyä...pitkästä aikaa. Pekonin tilalla yltiörasvaisia kylkisiivuja (lisäaineettomia) ja voita hieman enempi, kun kermapurkin sisällöstä iso osa oli mennyt kahvin kera. Suolaa hieman enempi, kun ei pekonia käytössä. Soijajauhojen tilalla psylliumia noin 1rkl. Tätä voisi syödä vaikka kuinka. Puolijäisiä puolukoita ja pottuvoita (suhteella 1/1) kaveriksi niin maistuu. Suosittelen.

_________________
Cats are carnivores.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2008-10-02 22:01:46 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-01-03 21:58:59
Viestit: 2062
Paikkakunta: Between Two Worlds
Tää voiskin olla kiva kokeilu, täytyy miettiä mistä saan verta täällä, eiköhän jostakin pullahda. Olis hyvä vieminen kokkikaverille kun aina jotakin tällaista "vaihdellaan", toi viimeksi meille peuran(raaka)makkaraa, joka sitten keiteltiin katajanmarjojen kanssa ja paistetiin vielä väri päälle.

Mulla on vaan sellanen vamma että tulen usein veriruoista pahoinvoivaksi, siis mitään ongelmaa mulla ei oo syömisen kanssa mutta usein on alkanut vähän "elämään" jälkeenpäin. Tai no, voihan se toki olla joku muukin juttu kuin veri, jospa se auttais kun ihan ite valmistais niin tietäis mitä saa :D

_________________
"and the people did feast upon the lambs and sloths and carp and anchovies and orangutans and breakfast cereals and fruit bats"
Räjähdyksiä, Romantiikkaa ja Epäkuolleita


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2008-10-02 22:19:15 
Poissa
Leijona
Leijona
Avatar

Liittynyt: 2007-04-11 20:57:52
Viestit: 5885
Se ei todellakaan tarvitse mitään jauhoja hyytyäkseen. Jos on viljavammaa, niin ilman pystyy tekemään. Toi possunrasva siihen kyllä jossain muodossa tarvitaan, että tulee maut esiin ja siinä rasvassa+lihassa on sen verran gelatiinia, että hyytyy. Loistava herkku. Tullee uudestaan tähän keittiöön kunhan vanhat veret on pyyhitty kaapin ovesta...vähän innokas vatkain...hailin oikea käsi, jossa teräksinen vispilä. Verta yleensä pakasteessa...meilläpäin Portin naudanverta. Tuore riistaveri olis kai paras, mutta kaikilla ei oo siihen mahista.

_________________
Cats are carnivores.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2008-11-17 17:27:41 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-01-14 09:45:48
Viestit: 2155
Sainhan mäkin vihdoin tehtyä veripalttua. Ohjeen mukaan tein, mutta seuraavaksi vähennän suolaa, muuten oli hyvä ohje. Aimo annoksen söin tänään ja vielä jää hyvin huomiseksikin. Kiitos ohjeen laittajalle.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-02-10 09:01:39 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-01-27 18:25:39
Viestit: 1060
Paikkakunta: Espoo
Tämäpä kuulostaa herkulliselta ja rautaisalta, täytyy töitten jälkeen lähteä metsästämään verta kaupoista! =P~ Onko kukaan koskaan koittanut pakastaa tätä? Ajattelin että jos olis tehny tuplasatsin ja annoksissa pakastanu vai onko tuhoon tuomittu ajatus, tuoreena tietty varmaan parasta..?

_________________
Monenmoista karppailusuuntausta harjoiteltu vuodesta 2005... Nyt opetellaan pikkuprinsessan äitinä oloa ja hyvä olo sen kun jatkuu Kwasniewskin tyylillä


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-02-11 10:57:23 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-01-14 09:45:48
Viestit: 2155
Yhdestäkin annoksesta tuli sen verran paljon paloja, että pakastin osan. Hyvin on palttu uponnut pakastuksen ja sulatuksen jälkeenkin.


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 29 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)