karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2019-07-19 19:42:08

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 78 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 4 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2016-10-03 11:57:35 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-05-12 11:15:38
Viestit: 5263
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Minulla on kaasuhella, jossa kaasu-uuni. Ja kaasu-uunistahan ei mitään matalia lämpötiloja edes saa, toisin kuin sähköuunista. 150 on se pienin mahdollinen.

Mutta en käyttäisi sitä uunia vaikka olisikin sähkösellainen, koska se nyt kumminkin kuluttaa enemmän energiaa, kuin se että kiehautan kaasuhellalla kattilaa 5 min ja laitan sen sitten sinnne pahvilaatikkoon. Varsinkin kun keittelee luuliemiä 1,5-2 vrk, niin taatusti on aika paljonkin halvempaa tehdä laatikkomenetelmällä, kuin haudutuskattilalla.

_________________
Lipidaari, laktovoori, lähiruoka

Jos kerron tekeväni jotain itse, se ei tarkoita että suosittelen muita tekemään samoin.
Kaikki sanottava sanottu tismalleen kuten tarkoitan, tulkinnat & rivienväliinluvut täysin omalla vastuulla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-10-03 16:30:27 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-17 21:33:10
Viestit: 3261
Paikkakunta: Raw by nature
Styroksinen kylmälaukku on parempi pitämään lämpöä.

_________________
Evoluutio ei ole väärässä. Minä voin olla.
Karnivorikaavio 0.1: https://drive.google.com/file/d/1IyguZE ... sp=sharing
Karppauskaavio 3.0: https://drive.google.com/file/d/1K3RpIa ... sp=sharing


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-10-05 18:07:38 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-06-08 15:51:26
Viestit: 11082
Paikkakunta: Liminka
itseasiassa tuo vie vähän sähköä. Siinä on varaava paksu keraaminen pata ja toimii termostaatilla.

_________________
Kuva



http://karppausjaperhe.blogspot.com/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-10-05 18:09:32 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 7737
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Nyt on kaaliloota valmis...haudutuspataversiona:

800-1000g sikanautaa...tai lammasta...ylipäätään jauhelihaa ruskistettuna...suolaa, pippureita, tsiliä...
voita 50-80g ja laardia
2 sipulia ja pieni valkosipuli voissa/valkkarissa kuullotettuna
keräkaali, puolisentoista kiloa, pilkottuna (kuullotin...mahtu paremmin pataan) oreganoa...rkl hunajaa
Kaikki sitte pataan...persiljasilppua, valkkaria ja pannunhuuhtomislientä max 2dl...
Puoltuntii highlla, 4h lowlla

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Nykymenoinen (15.4.2019 alkaen) liki karnivoori Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-10-06 06:38:44 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-06-08 15:51:26
Viestit: 11082
Paikkakunta: Liminka
ai että kuulostaa hyvälle. Mulla vähän auki mitä teen.
Meillä tuo pata on lähes joka päivä käytössä, laitan sen aamulla pöhiseen ja se on valmis kun koululaiset tulee ja pitää lämpimänä niille joilla pitempi päivä.
Se on vaan niiiiiiiiin helppoo ja tosi helppo tehdä karppia ruokaa

_________________
Kuva



http://karppausjaperhe.blogspot.com/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-10-06 09:41:55 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 7737
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Ronja-Aliisa kirjoitti:
ai että kuulostaa hyvälle. Mulla vähän auki mitä teen.
Meillä tuo pata on lähes joka päivä käytössä, laitan sen aamulla pöhiseen ja se on valmis kun koululaiset tulee ja pitää lämpimänä niille joilla pitempi päivä.
Se on vaan niiiiiiiiin helppoo ja tosi helppo tehdä karppia ruokaa

Ihan alkeissa vielä oon.
Riipitipon tein, samoin kasslerpataa pottujen, paprikoitten, sipulien kera.

Patakukko pikkukaloista/läskistä taikinakuoreen suunnitelmissa.
Samoin jänispaisti.
Täällä lihatiskillä palotellaan valmiiks...olikohan kolmisen euroo kilo 8)

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Nykymenoinen (15.4.2019 alkaen) liki karnivoori Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-10-06 11:53:19 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-06-08 15:51:26
Viestit: 11082
Paikkakunta: Liminka
MInä olen pitsaakin tuossa tehny ja laiponu karppileipää ja kakkuja :D
Bataattileipä on lasten suosikki.
Nyt olis tarkotus laittaa kesäkurpitsaleipä, en vaan ole vielä kivaa karppia reseptiä löytäny.
Minä rakastan mun pataa, enkä tajua miten olen selvinny ennen sitä :D
Haluan oman agregaatin ihan tuota varten, että jos maailmanloppu tulee, niin mun pata toimii kuitenki :D

_________________
Kuva



http://karppausjaperhe.blogspot.com/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-10-06 17:15:06 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 7737
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Pataattileipää????

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Nykymenoinen (15.4.2019 alkaen) liki karnivoori Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-10-07 15:51:55 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-06-08 15:51:26
Viestit: 11082
Paikkakunta: Liminka
https://wholefoodsimply.com/sweet-potato-bread/

Viimeksi tein tuon, kaksinkertasena ja laitan aina tuplat raastetta ja siis ihan raakana.
Lapset tykkää ihan älyttömästi.

Nuo lapset kuiteski haluaa välillä leipää, hemmotellaan esim. lämpimillä leivillä, mutta tykkään että pitää olla vähän karppia ja tietenki gluteenitonta.

Eli leipä läntätään sinne pataan leivinpaperin päälle.
Paistetaan padasta riippuen 1-2 tuntia.
Jos tekee kasinkertasena menee vähintään tuo kaksi tuntia.
JOs on lämpömittari niin leipä on kypsä kun sisällä on 90 astetta :)

En tiiä mniksi tuo on mukavempaa, se vaan on.
Ei pala ja saa sinne nakata ainekset ja unohtaa leivän, se nousee ja paistuu :D

_________________
Kuva



http://karppausjaperhe.blogspot.com/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-10-07 15:52:59 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-06-08 15:51:26
Viestit: 11082
Paikkakunta: Liminka
jos enkku taipuu niin näillä hakusanoilla löytyy paljon ohjeita
https://www.google.fi/webhp?sourceid=ch ... ot%20bread

Ja aina voi laittaa perään low carb :)

_________________
Kuva



http://karppausjaperhe.blogspot.com/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-11-24 22:40:51 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2010-11-04 13:42:10
Viestit: 4
Tein eilen tosi herkkua hernekeittoa crockpotissa.
500g kuivia herneitä
porsaan uunilihan tähteet luineen, läskeineen, liemineen ja liemessä hautuneine juureksineen
vettä
Ensin laitoin asetuksen high:lle ja kun lämpesi kunnolla, siirsin low:lle. Yhteensä joku seitsemisen tuntia hautui. Välillä piti lisätä vedenkeittimestä kuumaa vettä sekaan.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-12-01 16:46:21 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-06-08 15:51:26
Viestit: 11082
Paikkakunta: Liminka
Nyt on tullu tehtyä Kebabbia potissa ja on onnistunu hyvin, 2,5kg medium 6h

Ja sitten olen nuita omia kurpitsoja pehmentänyt potissa myös. Spaghettikurpitsa puoliksi ja high 2h ja on sopivaa.

Tänään oli possun kasleria ja talvikurpitsaa paloina, ei muuta ja aivan ihanaa tuli.

Tässä kebappiohje jos kiinnostaa, mausteita vähennetty, lapsille sopivammaksi

Kebab,
2,5kg naudanjauhelihaa

sekoita erikseen
5tl oregania
2,5tl, yrttejä, basilikaa, meiramia ym.
5tl valkosipulijauhe
1tl ceyenne
2tl rouhittua mustapippuria
1rkl sipulirouhe
5tl suolaa
5rkl perunajauho (määrää vähennetty turhien hiilarien takia, koostumus silti ok.)

Sekoittele talousämpärissä liha ja mausteet suunnalleen sekaisin, tahkoa liha sitten yleiskoneen läpi erissä.
Sekoita sen jälkeen vielä käsin kaikki erät sekaisin.
Leivo pötkylä ja kääri leivinpaperiarkkiin ja folioon.
Laita haudutuspataan pari folio palloa ja kupillinen vettä.
Pötkylä nostetaan pallojen päälle.
Hauduta medium toiminnolla 6h
Me viimeksi otimme jo 6 tunnin kohdalla pois ja oli läpikypsä ja sairaan hyvää.
Mausteet on sopivat nuille meidän pienimmillekki jokka on 3v

_________________
Kuva



http://karppausjaperhe.blogspot.com/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-12-01 18:29:10 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 63568
viewtopic.php?f=81&t=65825


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-12-07 17:27:34 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-01-29 23:23:25
Viestit: 2084
Hei, hommasin haudutuspadan musta perjantain hinnalla ja nyt opettelen sillä laittamaan haudutusruokia. Nyt laitoin lanttulaatikon hautumaan kun ei asunnon lämmön takia tarvitse uunin jälkilämpöä käyttää. Ohjeita etsin ja enkku kun ei suju niin kotim. pitäisi löytää reseptejä.

Yksi 100 reseptin vihkonen ois tilattavissa ja sen ilmoituksen sain tori.fin kautta keski-suomen alueelta. Maksu ois 25 egeä enkä ole vielä tilannut. Onko joku tilannut tuon vihkosen ja millaisia ruokia siinä ois (vähähiilarisia).


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-12-08 09:11:40 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-06-08 15:51:26
Viestit: 11082
Paikkakunta: Liminka
Ei varmaan kannata maksaa, alat vain kokeileen, sinne kun ei oikeesti tarvi kuin nakella ne ainekset ja hyvää tulee.

Esim. jos sulla on liha, niin aluksi voit laittaa paistomittarin siihen. Se ei maksa ku muutaman euron.
Käytännössä oppii tuon padan.

Laita liha keskelle ja sitten ympärille kasvikset. Ja päälle.

_________________
Kuva



http://karppausjaperhe.blogspot.com/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-12-08 09:13:27 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-06-08 15:51:26
Viestit: 11082
Paikkakunta: Liminka
Pääsiskö alkuun?

http://antaa-hautua.vuodatus.net/search ... =Liharuoat

http://www.mytaste.fi/e/haudutuspata.html


http://www.haudutuspata.fi/index.php?v= ... e=paaruoat

_________________
Kuva



http://karppausjaperhe.blogspot.com/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-12-08 13:15:25 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 7737
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Joo..netistä löytyy hyviä ohjeita
http://epatrendikasruokablogi.blogspot. ... ytaan.html
Karjalanpaistista tuli mulla kyllä uusversio, joka nimettiin "valencian" paistiks.
Paahdoin lihat (luullista lammasta mukana) alkuun uunipellillä.
(Äidin ohjeen mukaan laitoin sipulin tilalle purjoa ohuina renkain.)
Haudutin 7h...
Purjo oli mössööntyny, liemi ei kirkastunut vaikka edellispäivänä suolatut lihat (vanha karjalainen suvun käyttämä ohje) huuhdoin kunnes huuhteluvesi kirkasta.
Tulipahan maukas soppa...jossa lihatkin jo yhtä muhjua...

Joko uus yrittämä tai suosiolla vanhat konstit!

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Nykymenoinen (15.4.2019 alkaen) liki karnivoori Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-12-03 17:07:17 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 7737
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Tulipas onnistunut pikkukinkku crockpotissa.
Kakskilonen, verkkoon ängetty, pottiin ritilän päälle.
Lörö tummaa olutta pohjalle, olisko reilu desi.
Huoneenlämpönen mötikkä pataan ja highlle 5.5 h.
Herkullista, lientä just ja just soosiin =D>

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Nykymenoinen (15.4.2019 alkaen) liki karnivoori Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-12-04 15:48:31 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-17 21:33:10
Viestit: 3261
Paikkakunta: Raw by nature
Tunti sitten parisataa grammaa karitsanrasvaa ja köntti voita potin pohjalle ja kilonen hirvenpaisti päälle. Lämpö high:lle ja lämpömittarin anturi hirviköntin kylkeen. Tää kestää...


Liitteet:
hirvipaisti.png
hirvipaisti.png [ 559.25 KiB | Katsottu 705 kertaa ]

_________________
Evoluutio ei ole väärässä. Minä voin olla.
Karnivorikaavio 0.1: https://drive.google.com/file/d/1IyguZE ... sp=sharing
Karppauskaavio 3.0: https://drive.google.com/file/d/1K3RpIa ... sp=sharing
Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-12-04 15:58:01 
Poissa
Metsästäjä-keräilijä
Metsästäjä-keräilijä
Avatar

Liittynyt: 2017-11-15 02:25:45
Viestit: 1946
Paikkakunta: Metsässä pellon reunassa
:smt023


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 78 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 4 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)