karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-03-28 10:07:20

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 242 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 16 7 8 9 1013 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2010-12-20 14:16:38 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2010-05-28 09:47:32
Viestit: 35
Ajattelin sitten minäkin kokeilla kun nuo kaupan laatikot on niin mauttomia vaikka
kuinka tuunaisi.
Meinasin laittaa ensi yöksi uuniin kun on tulet palannu loppuun niinkuin lihapadat joita
paistelen "ilmatteeks".Oletteko kokeilleet vai onko liian kuuma??Meinaan ettei olisi aamulla kuiva
lanttuläjä vuuassa. :smt009
Senhän laatikon voisi jättää hivenen normaalia löysemmäksi ja laittaa folion päälle.
Kokemuksia kellään??


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-12-21 13:24:22 
Poissa
nuivakarppi
nuivakarppi

Liittynyt: 2007-04-12 12:26:35
Viestit: 4406
joo. ei kaupan lootaa kiitos.

mul on just lootat uunissa. tosin ei ihan tällä ohjeella; kermaa on myös mukana.
-> söin just hiukan etukäteen ku alkoi tekemään niin mieli; ei ehtinyt olla ku reilun tunnin uunissa.. annan olla ainakin iltaan eli 8-9-10h.
UNOHDIN MUUTEN SUOLAN!! :shock: :mrgreen: - mutta syötyä tulee! toinen kilo lanttuu viä olis laitettavana, joten jos sit muistan sen suolankin.

_________________
iHerb-koodi: PEL872
(karppaus aloitettu 4/2007)
1. päiväkirja: viewtopic.php?f=11&t=26625
2. pvkirja: viewtopic.php?f=11&t=27408


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-12-21 15:24:12 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2010-05-28 09:47:32
Viestit: 35
Lainaa:
Meinasin laittaa ensi yöksi uuniin kun on tulet palannu loppuun niinkuin lihapadat joita
paistelen "ilmatteeks".Oletteko kokeilleet vai onko liian kuuma??Meinaan ettei olisi aamulla kuiva
lanttuläjä vuuassa.


Vastaan nyt itse ittelle ja muille jotka mahdollisesti aprikoineet samaa asiaa.
Eilen tekasin laatikon (n.2kg kuorimattomia lanttua) ja laitoin sen uuniin kun oltiin ensin
polteltu hyvät tulet.
Laatikko oli uunissa ilta kymmenestä aamu kahdeksaan ja vuuan vetoisuus 2.7ltr
joka tuli aika täyteen.Laitoin päälle vielä folion kuivumista estääkseni.

Aamulla söin tätä ihanaa lanttulootaa munakkaan kera ja jestas että ol hyvvee eikä
olli kuivunu.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-12-22 07:32:39 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11921
Paikkakunta: Päijät-Häme
:smt044 Ukon synttäreille tein samaista laatikkoa, samoin kun mummoni on aina tehnyt ja äitini, 80v, kysyi, että mistä näin hyvää lanttulooraa saa,. Vastasin että mummun ikiaikaisella ohjeellehan minä sen itse olen tehnyt, siihen äiti, että ai, kenen mummun? Vastasin että sinun äitisi ohjehan se. Äiti tuumasi että on se varmaan hänellekin opetettu, mutta on jo unohtunut. Dementia on ihanaa.

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Fac ut vivas.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-12-27 07:30:47 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-07-13 07:30:42
Viestit: 3045
Paikkakunta: Turku
Ainoa sovellus mitä reseptiin tein oli pikkuinen kermaloraus. Oli sitten parasta lanttulaatikkoa, mitä meidän perheessä on maistettu. Jopa omat ja appivanhemmat olivat aidon otettuja herkusta. Uunissa laatikot nököttivät yli 12 tuntia, virta sammutettiin joskus 8-9 tunnin jälkeen kun piti mennä töihin. Lapset sitten herättyään ottivat uunista. Vähän on vielä jäljellä, ja tämä siirtyy myös muidenkin kuin jouluaikojen juhlaherkuksi. Esim. karjalanpaistin kanssa :)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-12-27 11:08:36 
Poissa
vaelluskarppi
vaelluskarppi

Liittynyt: 2006-03-18 07:35:32
Viestit: 55971
Paikkakunta: Kerava
Tää laatikko sai kovasti kehuja myös sukulaisilta.Paistoin 16h.

_________________
Elämä on arvaamatonta, koska tahansa voi tapahtua jotain hyvää. Eeva Kilpi

Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme että kaikki käy hyvin. Mauno Koivisto


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-12-27 14:56:30 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2005-08-27 00:30:11
Viestit: 370
Paikkakunta: ulkomaa
Tää oli/on ihanaa! Ensimmäinen kokeilu meillä tämäkin, ja onnistui aivan yli odotusten. =P~
Tein luomulantuista (muuten Camillan reseptin mukaan, mutta lisäsin vähän kermaa) ja annoin paistua 11-12 h.

Saari63: Me syötiin tätä nimenomaan karjalanpaistin kanssa - oli ihan taivaallista!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-12-08 11:01:45 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-05-13 21:52:39
Viestit: 1101
Nostetaanpas tää. Samalla ohjeella teen myös porkkanalaatikkoa.

_________________
Karppausta vapaalla tyylillä jo vuodesta 2003.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-12-09 06:37:36 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2008-03-30 14:37:31
Viestit: 245
Paikkakunta: Vihti
Just meinasin aatella, että varmaan porkkanalaatikko samalla menetelmällä olis hurjan hyvää. Täytyy tänä vuonna laittaa kokeiluun :)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-12-09 22:02:41 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2006-11-13 19:00:37
Viestit: 298
Uunissa meilläkin tehdään ,nimittäin semmosessa puilla lämmitettävässä .Kun on poltettu puut pois ja pellit suljettu on laatikko kattilan vuoro.Illalla uuniin ja aamulla pois .(--tai myöhemmin)Samalla systeemillä on paistettu kaikki mahdolliset uunin kestävät sapuskat.Ei vielä ole mennyt pilalle yksikään ,sen uunin takia ,kokin takia joskus :oops:


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-12-10 18:55:31 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2010-01-10 19:15:03
Viestit: 373
Tätä kokeilenkin ens kerralla. Olen tehnyt muutaman kerran lanttulaatikkoa eräällä toisella ohjeella, joka karppi resepteistä löytyy ja sekin on ollut ihan hyvää. Meillä on leivinuuni, jonka jälkilämmöllä tätä vois kokeilla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-12-14 20:32:19 
Poissa
yökarppi
yökarppi
Avatar

Liittynyt: 2005-08-01 14:29:11
Viestit: 5362
Paikkakunta: Vaasa
Tätä taas jouluna :smt049 Tänä vuonna itse tekemänä!!!

_________________
" Kaikki on mahdollista paitsi pyöröovista hiihtäminen"
Karppi nro 1745


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-12-15 11:38:58 
Poissa
intiaanikarppi
intiaanikarppi
Avatar

Liittynyt: 2005-04-19 09:37:37
Viestit: 21515
Paikkakunta: Keski-Suomi
Kiva, kun on nostettu tämä maailman parhaan lanttulaatikon resetti taas kehiin. Kiitos vaan Camillalle ja Äiteellensä tästä herkusta! Ja samalla ojeella menee porkkanalaatikkokin.

_________________
Elän hetkessä, suurella intohimolla!
Joskus kaiken loppu voi olla uusi alku!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-12-19 23:33:30 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-06-12 09:46:27
Viestit: 5774
Do diin, lanttulaatikot uunissa. Jätän koko yöksi alhaiselle lämmölle.
Ihana tuoksu jo nyt! :D

Juu ja mulla myös tattaririeskaa varten hapanjuuri lämpimässä hapattumassa.

Jouluradio soi, kynttilöitä ja sillee. JOULU :smt049


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-12-21 12:29:07 
Poissa
juniorikarppi
juniorikarppi

Liittynyt: 2004-06-17 19:41:18
Viestit: 90
Paikkakunta: Päijäthäme/Fuengirola
Löysin jostakin reseptin jossa lanttu muhennokseen lisättiin kananmunaa ja kermaa, onko kellään kokemusta tällaisesta?

_________________
Mirlo


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-12-21 14:28:49 
Poissa
kantiuntokarppi
kantiuntokarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-08-17 10:32:12
Viestit: 5031
Paikkakunta: Dukcsburg
En kananmunasta tiedä, mutta ei sitä ainakaan tarvi sitomiseen vaikka lisäisi tilkan kermaakin, kuten mä tein äsken. Tuo on niin kauan uunissa, että tulee ihan sopivaa ja hyvää ilman munaakin. Ainakin muina vuosina on tullut.

_________________
JEP


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-12-21 17:43:05 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47599
Paikkakunta: HomeSweetHome
Täälläkin on laatikkolantut vihdoin kiehumassa.
Camillan reseptin kokeilun jälkeen kaikki muut lanttulaatikot katosivat tästä huushollista, eikä niitä ole takaisin kaivattu.

Iso kiitos ohjeesta, taas kerran.
Ja mukavai hetkiä keittiössä muillekin joulua valmisteleville o/

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-12-21 22:03:54 
Poissa
nuivakarppi
nuivakarppi

Liittynyt: 2007-04-12 12:26:35
Viestit: 4406
mä en tehny ihan tällä ohjeella tänä vuonna. laitoin munan (isompaan satsiin) ja kermaa. päälle mantelijauhoja ja voita. näyttää ja tuoksuu hyvälle, kun ovat nyt olleet yli 6h uunissa. laitoin samaan aikaan porkkanatkin. porkkanat otin jo pois ja nuo lantut otan kyllä vielä ennen nukkumaanmenoa.
- kaikki tein alusta asti ite. :)

- mutta viime vuonna taisin tehdä täysin tällä ohjeella. eikä ne syömättä jääny.

- mä tosin oon jo 3kk syönyt joka pv lanttua, joten ei tuo niin erikoista oo... vähän vaan maustetumpaa ja kauemman haudutettua. :) -> eli ehkä kuitenkin hiukan parempaa ku noi joka päiväise.

_________________
iHerb-koodi: PEL872
(karppaus aloitettu 4/2007)
1. päiväkirja: viewtopic.php?f=11&t=26625
2. pvkirja: viewtopic.php?f=11&t=27408


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-12-22 11:16:24 
Poissa
modekarppi
modekarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-05-22 12:24:33
Viestit: 7042
Paikkakunta: Jatkuvasti maailmalla
Jumprahuiti, etta oli hyvaa. Tassa 2 kiloa S-ryhman kaupasta ostettua pakastelanttusurvosta. Ei mitenkaan riita enaa jouluksi joten huomenna satsi uusi uuniin. Huoh. :smt100

Kuva

_________________
What happened to the butcher who backed into his meat grinder? He got a little behind in his work.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-12-22 12:32:00 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-01-18 14:10:01
Viestit: 2579
Paikkakunta: Utsjoki
onko haittaa jos seos jäähtyy ennen uuniin laittoa?

Kun oli pakko kuoria ja keittää lantut ja porkkanat nyt kun se lasten puolesta onnistui mutta laittaisi ne uuniin vasta illalla ettei tarvi yöllä herätä ottamaan pois uunista.

_________________
-Logis-

Kuva


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 242 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 16 7 8 9 1013 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 13 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)