karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2018-10-23 21:47:02

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 233 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 17 8 9 10 11 12 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2011-12-22 15:31:27 
Poissa
juniorikarppi
juniorikarppi

Liittynyt: 2004-06-17 19:41:18
Viestit: 90
Paikkakunta: Päijäthäme/Fuengirola
Tässä vaan ihmettelen että miksi lanttulaatikkoa täytyy paistaa uunissa vielä 6 tuntia, kun se on jo kystä muusia? Meillä Suomen kodissa on leivinuuni, mutta tuntuu vähän hurjalta jos täällä Espanjassa paistan sähköllä 6 tuntia.

_________________
Mirlo


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-12-22 19:09:12 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-15 11:45:06
Viestit: 3665
Mulla ainakin muhju jäähtyy koko yön parvekkeella, koska uuni on hemmetti soikoon täynnä imellettyä perunalaatikkoa, sinisestä kongosta ja tavallisesta luomupotusta. Lantut on nyt silputtu ja kiehuvat kohta.

Minusta pitkään haudutetut uuniruoat maistuvat paremmilta, meidän isä laittaa karjalanpaistinkin yön yli seiskaviidessä.

_________________
[...] chaos is found in greatest abundance wherever order is being sought. It always defeats order, because it is better organised.

-Terry Pratchett


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-12-22 22:17:48 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2009-08-18 19:50:37
Viestit: 374
Paikkakunta: Espoo
Täällä lähti kanssa laatikko tällä taktiikalla ensi yöksi muhimaan. Laitoin pikkasen kermaa sekä inkivääriä ja muskottipähkinää aloitusreseptin ohjeeseen. Katsellaan mitä aamulla uunista löytyy.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-12-22 22:53:12 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-04-06 16:55:41
Viestit: 4713
Paikkakunta: Wonderland
Se makeus tulee juuri siitä pitkästä kypsymisajasta, se siis imeltyy kun "paistelee" pitkän aikaa. :) Siksi siihen ei tarvi siirappeja tai muuta. Ite oon laittanu yleensä kermaa, kananmunaa ja hunajaa mut noin pitkään en ookaan kypsytelly. Tykkään myös valkopippurista mausteena :) Vois kyl tesmailla tällaista luomumpaa versiota, ehkä sit ku tuun jouluaaton jälkeen takas kotia ja laitan omat jouluruuat väliviikolle :D

_________________
~Smiling is my favorite exercise~
Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-12-23 16:36:43 
Poissa
intiaanikarppi
intiaanikarppi
Avatar

Liittynyt: 2005-04-19 09:37:37
Viestit: 21063
Paikkakunta: Keski-Suomi
Camilla kirjoitti:
Tätä taas jouluna :smt049 Tänä vuonna itse tekemänä!!!


Oi, Camilla, ihan itteki oot jo päätynyt tekemään tätä äiteesi rätikkälootaa, joka ihan ilman mitään eri selityksiä on MPL!!
(Maailman Parasta Lanttulaatikkoa)
Het`kohta ko miun kinkku tulee ulos uunista, sinne pääsee yöksi muhimaan tämä eväs. Eikä sen ihanuus ole siinä, että emmethän on jo kystä, ko ne uuniin pannaan, vaan siinä piiiitkässä lempeässä haudutuksessa. Lanttu aateloituu makeaksi herkunherkuksi!
Eipä tartte muita ohjeita! Ja aina jouluvieraat ovat herkusta haltioituneet, jotku vähän liikaakin...sitte pitää kuulemma ihan ähkyssä olla...ja sitte joku aina syssyllä jo kysyy, että teekkönää jouluksi sitä Camillan lanttua...ja teenhä mie.
Kiitos tästä resetistä Camillalle ja äiteelleen, joka on jakanut resettinsä meidän kaikkien kanssa!

ps. viime vuosiin asti miun ruokapöydän herkku on ollut omatekemä maksapatee. Nyt on tämä lanttuloota vienyt ekapalkinnon.!

_________________
Elän hetkessä, suurella intohimolla!
Joskus kaiken loppu voi olla uusi alku!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-12-25 20:48:09 
Poissa
juniorikarppi
juniorikarppi

Liittynyt: 2011-06-04 23:14:58
Viestit: 76
Paikkakunta: Vantaa
Plussat tälle, erinomaista. Aattelin kokeilla perunastakin, mutta en tiiä hyötyykö peruna pitkästä ajasta mitään? Bataatti voisi toimia myös hmm...


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-12-25 21:12:05 
Poissa
maallikkokarppi
maallikkokarppi

Liittynyt: 2006-05-28 11:19:47
Viestit: 3782
Tätä meillä syötiin taas tänä jouluna, kuten monena aiempanakin :)

_________________
He muistelivat prahalaisten joulukaloja, katukäytävien sammioissa uivia karppeja.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-12-25 21:17:56 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 54897
Tää oli parasta, ei turhia aineksia!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-12-26 02:50:29 
Poissa
modekarppi
modekarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-05-22 12:24:33
Viestit: 7041
Paikkakunta: Jatkuvasti maailmalla
Ketottaja kirjoitti:
Plussat tälle, erinomaista. Aattelin kokeilla perunastakin, mutta en tiiä hyötyykö peruna pitkästä ajasta mitään? Bataatti voisi toimia myös hmm...


Peruna vasta siita hyotyykin, tarkkelyspitoisena kasvina.

Niinhan ne kaikki laatikot ennen tehtiin, ilman siirappia ja muuta makeutusta.

_________________
What happened to the butcher who backed into his meat grinder? He got a little behind in his work.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-12-26 03:51:08 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 54897
^
Niin totta. Imellytys tarkoitti juurikin seisottamista (puu)hellan reunalla lämpimässä ja paistamista myöhemmin. Perunalaatikoihin ei lisätty mitään sokereita.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-12-27 15:44:47 
Poissa
kantiuntokarppi
kantiuntokarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-08-17 10:32:12
Viestit: 5031
Paikkakunta: Dukcsburg
Mulla onnistu lanttulaatikko sen verran hyvin, että lanttulaatikkoa inhoava kaverini maistoi sitä ensin pikkaisen ja sen jälkeen otti ihan reilusti lisää. Itseasiassa lanttulaatikko loppui ennen kuin Joulu loppui. Ens kerralla teen sitten enemmän, kun näytti noin hyvin kerta kelpaavan.

_________________
JEP


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-11-18 17:11:04 
Poissa
intiaanikarppi
intiaanikarppi
Avatar

Liittynyt: 2005-04-19 09:37:37
Viestit: 21063
Paikkakunta: Keski-Suomi
Nostetaanpas tämä. Alkaa olla aika, tai ainaki miulla on eka satsi odottamassa yöksi uuniin menoa! Namskis!!


Camilla kirjoitti:
Tässä se nyt tulee, mun äidin bravuuri lanttulaatikko:
Kopsasin mamman viestin tähän, niin kertokoon hän itse!

Tässä haudutetun lanttulaatikon ohje. Yleensä teen sen kolminkertaisena, koska lanttuja
myydään 3 kg:n pusseissa ja se on sopiva annos pienelle perheelle.

1 kg lanttua
1 l vettä
1/2 tl suolaa
ripaus valkopippuria
50 g voita

Kuori ja paloittele lantut pieniksi palasiksi. Kiehauta vesi ja pane lantunpalat siihen.
Anna kiehua tiiviin kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat pehmeitä.
Kaada ylimääräinen vesi pois. Survo lantut hienoksi soseeksi, mausta suolalla,
voilla ja pippurilla.

Voitele uunivuoka( folio vaikka) ja kaada seos siihen. Tasoita ja koristele pinta. Jos haluat,
voit laittaa pinnalle vielä voinokareita.

Hauduta laatikkoa erittäin miedossa lämmössä n. 50-80 asteessa 8-16 tuntia.

Olen itse laittanut laatikot illalla uuniin 75 asteeseen ja antanut olla n. 12 tuntia.
Sen jälkeen olen hetkeksi nostanut uunin lämpötilan 175-200 asteeseen, jotta
pinta on saanut kauniin värin.

Suolan lisääminen ei ole välttämätöntä, koska voissa on suolaa riittävästi.


Terveisin Äiti

_________________
Elän hetkessä, suurella intohimolla!
Joskus kaiken loppu voi olla uusi alku!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-11-18 19:46:41 
Poissa
huuhaakarppi
huuhaakarppi

Liittynyt: 2006-06-20 08:05:13
Viestit: 6481
hyvä, kiitos lillis!

_________________
102 (joulu 2004) oli jo (2007-2010)70 -sit pitkään 80-82 -nyt 75 ja laskee...
2012:paluuta oikeaan ruokaan ja taas 2015

"tee ittelles kivoja asioita!"
"Where is human nature so weak as in the bookstore?" - Henry Ward Beecher


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-11-18 19:57:22 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-07-13 07:30:42
Viestit: 3045
Paikkakunta: Turku
Tätä kaikki meillä rakastivat :)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-11-18 23:43:51 
Poissa
kukkahattukarppi
kukkahattukarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-10-30 22:39:49
Viestit: 11691
Paikkakunta: Jämtland
Kauppalistaan kirjoitettu; Lanttuja

_________________
Karppausta v 2008 keväästä Heikkilän ja Annikan LCHF tyyliin.
LCHF ruokavalio(kin) toimii vain jos sitä noudattaa.
Don’t worry too much about old age; it doesn’t last that long.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-11-19 12:04:20 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2011-01-16 23:33:05
Viestit: 6
Haa! Tänään juuri ostin 2 kiloa sekä lanttua että porkkanaa, mielessä juurikin itse tehdyt laatikot. Nyt on ohjekin, täytyy vaan ehtiä tehdä jossakin vaiheessa :D .

Meillä ei olla ikinä tehty mitään laatikoita itse. Tänä vuonna ajattelin kokeilla, kun olen muutenkin onnistunut kartuttamaan kokkausrepertuaariani hyvällä menestyksellä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-11-21 09:12:17 
Poissa
yökarppi
yökarppi
Avatar

Liittynyt: 2005-08-01 14:29:11
Viestit: 5362
Paikkakunta: Vaasa
Tänä vuonna saankin tätä herkkua ihan mamman itsensä tekemänä :smt055
Camilla

_________________
" Kaikki on mahdollista paitsi pyöröovista hiihtäminen"
Karppi nro 1745


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-11-21 10:45:04 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 54897
Kerro sille minkä suosion tää on saanut! Eikiä kaikki o varmaan ees ilmoittaneet. :D


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-11-25 03:27:47 
Poissa
Voikarppi
Voikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-01-09 00:49:58
Viestit: 13635
Paikkakunta: Stadi
Mä näin valmista porkkana- ja lanttusosetta. Liekkö lisäaineetonta se?

_________________
“It's not the destination so much as the journey, they say.
~ Captain Jack Sparrow"


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-11-25 07:28:37 
Poissa
vaelluskarppi
vaelluskarppi

Liittynyt: 2006-03-18 07:35:32
Viestit: 39912
Paikkakunta: Kerava
Mä tein yhtenä vuonna laatikot noista valmissoseista mutta ei tullut yhtän maukkaat kuin itse kuorimalla, keittämäällä ja soseuttamalla. Muistaakseni silloin löysin lisäaineetonta. Siitä on nyt muutama vuosi kun kokeilin mutta päätin palata täysin itse tekemään.

_________________
Jos haluat paleoruokavaliostasi täyden hyödyn sinun täytyy antaa sille todellinen mahdollisuus ja ja noudattaa sitä 100%:sesti
Robb Wolf


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 233 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 17 8 9 10 11 12 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)