karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2018-07-21 19:19:05

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 233 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 4 512 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2006-11-17 22:44:29 
Poissa
yökarppi
yökarppi
Avatar

Liittynyt: 2005-08-01 14:29:11
Viestit: 5362
Paikkakunta: Vaasa
Tässä se nyt tulee, mun äidin bravuuri lanttulaatikko:
Kopsasin mamman viestin tähän, niin kertokoon hän itse!

Tässä haudutetun lanttulaatikon ohje. Yleensä teen sen kolminkertaisena, koska lanttuja
myydään 3 kg:n pusseissa ja se on sopiva annos pienelle perheelle.

1 kg lanttua
1 l vettä
1/2 tl suolaa
ripaus valkopippuria
50 g voita

Kuori ja paloittele lantut pieniksi palasiksi. Kiehauta vesi ja pane lantunpalat siihen.
Anna kiehua tiiviin kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat pehmeitä.
Kaada ylimääräinen vesi pois. Survo lantut hienoksi soseeksi, mausta suolalla,
voilla ja pippurilla.

Voitele uunivuoka( folio vaikka) ja kaada seos siihen. Tasoita ja koristele pinta. Jos haluat,
voit laittaa pinnalle vielä voinokareita.

Hauduta laatikkoa erittäin miedossa lämmössä n. 50-80 asteessa 8-16 tuntia.

Olen itse laittanut laatikot illalla uuniin 75 asteeseen ja antanut olla n. 12 tuntia.
Sen jälkeen olen hetkeksi nostanut uunin lämpötilan 175-200 asteeseen, jotta
pinta on saanut kauniin värin.

Suolan lisääminen ei ole välttämätöntä, koska voissa on suolaa riittävästi.


Terveisin Äiti

_________________
" Kaikki on mahdollista paitsi pyöröovista hiihtäminen"
Karppi nro 1745


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2006-11-17 23:14:56 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-08-05 18:24:06
Viestit: 1260
Paikkakunta: Villi Länsi
Täytyy sanoa, että juuri lanttuloora on mun SUOSIKKI :P Lisään viel kermaa ja siirappia :P T.Pantsu 8)


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2006-11-17 23:32:40 
Poissa
pallokarppi
pallokarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-03-24 13:29:36
Viestit: 1886
Paikkakunta: Nurmijärvi
Naamm! =P~ =P~ =P~
Noin pitkällä haudutusajalla ei tosiaan tarvitse lisätä siirappia.
(Ihmettelin ensin siirapin puuttumista ohjetta lukiessani)

_________________
Kuva
Vyötärö 113---->109
Lantio 125---->119


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2006-11-17 23:57:16 
Poissa
yökarppi
yökarppi
Avatar

Liittynyt: 2005-08-01 14:29:11
Viestit: 5362
Paikkakunta: Vaasa
Ei todellakaan!!! Me sanotaan tätä "yölaatikoksi" :lol: :lol:

_________________
" Kaikki on mahdollista paitsi pyöröovista hiihtäminen"
Karppi nro 1745


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2006-11-18 00:02:06 
Poissa
tapakarppi
tapakarppi
Avatar

Liittynyt: 2005-05-24 18:39:55
Viestit: 4990
Ihana recypy!!! Kuulostaa oikeesti siltä meidän suvun perinne laatikolta...Eihän ennenvanhaan ollu juurikaan mausteita eikä siirappeja...tai siis tavallisilla tallaajilla... Kerro äitilles sydämmelliset kiitos terveiset :smt049

_________________
UUSI ELÄMÄ 9.5-05
joka karkaillut vääriin lammikoihin välillä
Karppi nro 1376


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2006-12-08 02:33:34 
Poissa
yökarppi
yökarppi
Avatar

Liittynyt: 2005-08-01 14:29:11
Viestit: 5362
Paikkakunta: Vaasa
Nostan tän ettei unohdu :wink: :lol:

_________________
" Kaikki on mahdollista paitsi pyöröovista hiihtäminen"
Karppi nro 1745


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2006-12-08 11:28:08 
Poissa
huuhaakarppi
huuhaakarppi

Liittynyt: 2006-06-20 08:05:13
Viestit: 6481
kiitos Camilla!

_________________
102 (joulu 2004) oli jo (2007-2010)70 -sit pitkään 80-82 -nyt 75 ja laskee...
2012:paluuta oikeaan ruokaan ja taas 2015

"tee ittelles kivoja asioita!"
"Where is human nature so weak as in the bookstore?" - Henry Ward Beecher


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2006-12-08 14:46:19 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2006-02-11 21:58:41
Viestit: 13
Jee, kova urakka kovien lanttujen parissa ohi!

Viime yönä laitoin tämän laatikon yöksi hautumaan ja uunissa oli 12 tuntia. Suunnilleen noin taisin tehdä myös viime vuonna. Laatikot eivät tarvitse kermaa kun sitä on jouluna joka paikassa niin paljon.

Mutta nyt tuli mausta pistävä. Mikä meni pieleen? Laitoin hyvin vähän suolaa 3kg:n satsiin, mutta paljon voita. En ole varma pitäisikö nyt laittaa lisää suolaa, kun outo maku saattaisi olla suolattomuus. Laitoin myös hiukan valkopippuria ja muistaakseni muskottipähkinää, mutta en usko että 3kg satsiin niitä olis liikaa mennyt.

Ostin osan lantuista yli viikko sitten ja kylmäkellarissa olivat hiukan itäneet. Tuleeko pistävä maku siitä?

No, laitan laatikot pakkaseen, ehkä maku muhii siellä pari viikkoa :)


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2006-12-08 17:17:41 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-04-22 21:50:19
Viestit: 713
Ohje hypähti silmille kuin tilauksesta; ostin tänään pari kiloa lanttua ja kotiin päästyäni mietin, että mitä ihmettä niistä (/niin suuresta määrästä) teen :)


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2006-12-08 21:14:57 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-01-05 14:02:00
Viestit: 5370
^^ moralea, muskottipähkinän kanssa saa olla varovainen, maistuu kyllä pistävälle jos sitä on liikaa. Joskus näon on päässyt käymään... Yleensä kyllä laitan laatikon oman mammana mausteiden mukaan eli laitan suolaa, kermaa, valkopippuria ja sipulia mausteeksi. Suolattomus tuskin ainakaan on syynä, kun mä laitan suolla sekaan ihan olemattoman hippusen eikä tosiaan maistu pistävälle.

Voihan lantut tietty olla joskus aika väkeviäkin. Vanhat ja itäneet varmaan vallankin?

_________________
Ei voi leipää kaipaa


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2006-12-08 23:28:32 
Poissa
yökarppi
yökarppi
Avatar

Liittynyt: 2005-08-01 14:29:11
Viestit: 5362
Paikkakunta: Vaasa
Lantut voi maistua erilaisilta, kuulemma.. Kylmäkellari voi vaikuttaa.

Mamma sanoi että lantut pitää sitten TODELLA keittää ihan pehmeiksi!! Värikin pitää olla oikein tumman, kullankeltainen, ei haittaa vaikka menevät hyvinkin mössöksi. Ja tärkeää on että kun ne survoo, niin paloja ei saa jäädä. Sähkövatkain on kuulemma ehkä paras.

_________________
" Kaikki on mahdollista paitsi pyöröovista hiihtäminen"
Karppi nro 1745


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2006-12-10 23:11:55 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-08-22 16:38:31
Viestit: 644
Heräsi kymysys... paljonko tuosta 1 kilosta planttua tulee tuota valmista sosetta? Ostin nimittäin kilon pussin valmista lanttusosetta josta voisin kokeilla tällä ohjeella tehdä laatikkoa, ei vaan osaa suhteuttaa tuota voin ja suolan määrää (suolaahan voi kyl lisätä jälestä päinkin)

_________________
Kuva




Uusi startti 06.01.2014


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2006-12-11 12:49:22 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-09-30 20:57:18
Viestit: 715
mesimum kirjoitti:
Heräsi kymysys... paljonko tuosta 1 kilosta planttua tulee tuota valmista sosetta? Ostin nimittäin kilon pussin valmista lanttusosetta josta voisin kokeilla tällä ohjeella tehdä laatikkoa, ei vaan osaa suhteuttaa tuota voin ja suolan määrää (suolaahan voi kyl lisätä jälestä päinkin)


En ole vielä ostanut valmista lanttusosetta, mutta eikö siinä pakkauksessa ollut laatikon ohjetta?

Jättää vain korppujauhot pois, jos niitä on ohjeeseen laitettu.
Suolan maun voi tarkistaa jo siitä raakana ja voin määräkään ei varmasti ole kovin tarkka. Tämä minun funtsaus.

Onkohan tuohon laatikon ohjeeseen tarkoitettu kuorimattomia lanttuja, kun sanotaan, että lantut kuoritaan.
Silloin lantun määrä kyllä reilusti vähenee, joten kuorittua ei ole kiloa.

Minä varmasti puoleenkin kiloa sitä sosetta laittaisin tuon ohjeen voimäärän, mutta enpä ole kokeillut.
Karpithan eivät pelkää rasvaisuutta.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2006-12-11 12:52:03 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-09-30 20:57:18
Viestit: 715
Camilla kirjoitti:
Tässä se nyt tulee, mun äidin bravuuri lanttulaatikko:
Kopsasin mamman viestin tähän, niin kertokoon hän itse!

Tässä haudutetun lanttulaatikon ohje. Yleensä teen sen kolminkertaisena, koska lanttuja
myydään 3 kg:n pusseissa ja se on sopiva annos pienelle perheelle.

1 kg lanttua
1 l vettä
1/2 tl suolaa
ripaus valkopippuria
50 g voita

Kuori ja paloittele lantut pieniksi palasiksi. Kiehauta vesi ja pane lantunpalat siihen.
Anna kiehua tiiviin kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat pehmeitä.
Kaada ylimääräinen vesi pois. Survo lantut hienoksi soseeksi, mausta suolalla,
voilla ja pippurilla.

Voitele uunivuoka( folio vaikka) ja kaada seos siihen. Tasoita ja koristele pinta. Jos haluat,
voit laittaa pinnalle vielä voinokareita.

Hauduta laatikkoa erittäin miedossa lämmössä n. 50-80 asteessa 8-16 tuntia.

Olen itse laittanut laatikot illalla uuniin 75 asteeseen ja antanut olla n. 12 tuntia.
Sen jälkeen olen hetkeksi nostanut uunin lämpötilan 175-200 asteeseen, jotta
pinta on saanut kauniin värin.

Suolan lisääminen ei ole välttämätöntä, koska voissa on suolaa riittävästi.


Terveisin Äiti


Ohje on juuri sellainen, jota kaipasin.
Kysyn kuitenkin, että tarkoitetaanko ohjeessa kuorimattomia vai kuorittuja lanttuja 1 kg? :)


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2006-12-12 00:27:47 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-01-05 14:02:00
Viestit: 5370
Mä keittelen aina sen verran lanttuja kuin 3l kattila vetää, pistän pakkaseen sitten ylijäämäsoseen. Eli tuo 1kg lanttua kuullostaa tosi vähältä mulle, oli sitten kuorimatonta tai kuorittua. Ehkä siitä sitten nippanappa yhden laatikon saa :D. Mutta mä taidan ollakin lanttulaatikon hevijuuseri :smt044 . Mutta siis kannattaa samalla vaivalla kun hommaan ryhtyy, tehdä isompi satsi sosetta, jos on yhtään lanttulaatikon ystävä.

_________________
Ei voi leipää kaipaa


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2006-12-13 03:24:11 
Poissa
yökarppi
yökarppi
Avatar

Liittynyt: 2005-08-01 14:29:11
Viestit: 5362
Paikkakunta: Vaasa
Kysyn mammalta.

_________________
" Kaikki on mahdollista paitsi pyöröovista hiihtäminen"
Karppi nro 1745


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2006-12-14 17:21:02 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-11-25 18:20:33
Viestit: 144
Mulla on tänään oikein kunnon urakka edessä. Ostin kahdeksan (8!!) kiloa lanttua ja tätä ohjetta olis tarkoitus kokeilla. Mites laatikot käyttäytyis, jos lisäisin kermaa? Ja onhan laatikko valmiina sitten makeahko? Siirappia en haluaisi lisätä sitten millään :)

_________________
Kuva


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2006-12-14 22:03:42 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-01-05 14:02:00
Viestit: 5370
Eydie kirjoitti:
Mulla on tänään oikein kunnon urakka edessä. Ostin kahdeksan (8!!) kiloa lanttua ja tätä ohjetta olis tarkoitus kokeilla. Mites laatikot käyttäytyis, jos lisäisin kermaa? Ja onhan laatikko valmiina sitten makeahko? Siirappia en haluaisi lisätä sitten millään :)


Niin sitä pitää :smt023 ! Kohtalotoveri, mä ostin 9 kg... :lol: Enpä usko että kermanlisäys ainakaan haitaksi on, olen itsekin sitä joskus lisäillyt joukkoon. Ja siirappia ei todellakaan tarvita, minusta ihan tarpeeksi makeaa tulee, kun tuollalailla pitkään ja hartaasti kypsentää uunissa! Hmm, tästä tulikin mieleen että pitäis nostaa erä lanttusosetta jo sulamaan...

_________________
Ei voi leipää kaipaa


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2006-12-15 21:09:44 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2004-11-03 17:58:46
Viestit: 3107
Paikkakunta: Suomi
MOI!



Mulla on sellanen mutu, että karvas maku lantussa johtuu kesän kasvuoloista. Kun muistelen viime kesää voisin väittää sen johtuvat kuivuudesta. Vaikka vihannespeltoja kastellaan, niin varmaan joutuivat sinnittelemään vaihtelevissa kosteusoloissa, jos ei vallan kuivassa.

Kaiken kaikkiaan lanttu on vaikea ja vaativa viljeltävä, kun nykyään viljellään ristikukkaisia kasveja paljon, ja niillä kun on niitä ikäviä seuralaisia vaikka muille jakaa.


Tuo yölaatikon 50 asteessa 16 tuntia tuntuu aika hurjalle, vaikka tuntikausia olen hauduttanut ennenkin, nyt kokeilen tuota!

_________________
http://satuetainen.vuodatus.net
Facebook: Satu Etäinen


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2006-12-15 23:04:53 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-11-25 18:20:33
Viestit: 144
Mä sain nyt urakan lähes valmiiksi. Uunissa on vielä toinen ja samalla viimeinen satsi laatikoita. Ei kahdeksasta kilosta lanttua tule kovin paljon tavaraa. Mulla ensimmäinen satsi oli 75 asteessa 14 tuntia. Hyvää oli, makeuttakin jonkin verran. Aika paljon meni kokoon (voi johtua parista ylimääräisestä tunnista uunissa, kun olin jouluostoksilla). Lisäsin vielä kermaa yhteensä 3,5 desiä koko mun satsiin.

_________________
Kuva


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 233 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 4 512 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)