karppaus.info :: keskustelufoorumi

uusymmärtämättömät

ruokavallankumous karppikauppa
Tänään on Ke Heinä 30, 2014 7:59

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]




Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 12 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: Pe Loka 22, 2004 21:06 
täyskarppi
täyskarppi
Avatar

Liittynyt: To Touko 20, 2004 14:18
Viestit: 182
Paikkakunta: Helsinki
KEITETYT RUUSUKAALIT

Ruusukaalilla eli brysselinkaalilla on joissakin piireissä huono maine pahanmakuisena tai kitkeränä vihanneksena. Sitä se ei todellakaan ole, kaikki on kiinni keittoajasta. Tämä ohje on Nuorten keittokirjasta (1970):

Leikkaa kaalinpäiden alakannat pois, jos on tarpeen. Kuori rumat päällyslehdet pois. Huuhdo kaalit. Keittoaika n. 10 min.

Tarjotaan voisulan kera tai lisukkeena vähän hienommille liha- ja kalaruoille esimerkiksi bearnaise-kastikkeen kera.

the Lady

_________________
Vähähiilihydraattista eloa jo vuodesta 2000


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Pe Loka 22, 2004 22:25 
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: Ti Heinä 27, 2004 9:26
Viestit: 385
Paikkakunta: Nürnberg, Saksa
Toinen edullinen lisäke lihalle on kaalirapi. Kuorin ja viipaloin kaalin, heitän kiehuvaan veteen ja eipä kestä kauaa, kun pehmenee. Lisään yleensä päälle suolaa ja pippuria, ihan kevyesti. Joskus juustoa.

_________________
When I look into the future, it's so bright it burns my eyes. ~Oprah Winfrey
Vaikea ylipaino- BMI:stä lievään ylipainoon ja ihanaan mielenrauhaan 12 askeleen ohjelman avulla.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ti Tammi 19, 2010 15:02 
sintti
sintti
Avatar

Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 12:10
Viestit: 11
Paikkakunta: Helsinki
Just keittelen tuossa ruusukaalia, ite annan olla max 5 min ja sitten voita ja jotain juustoa päälle,
esim. auraa tai koskenlaskijaa :smt055

_________________
Siis että mitenkä?


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ti Tammi 19, 2010 15:57 
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: Ma Kesä 08, 2009 13:32
Viestit: 347
Ruusukaali on herkullista myös 15-20 minuuttia höyrystettynä (etenkin voisulan kanssa). Ja höyrystäessä vitamiinit eivät valu keittoveteen.

Kuva


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: La Tammi 23, 2010 14:30 
sintti
sintti

Liittynyt: To Huhti 30, 2009 17:24
Viestit: 20
Lisäksi esikypsennetyt (höyrytetyt tai ryöpätyt) ruusukaalit pakastuvat hyvin ja ovat sulaneena ihan yhtä herkullisia kuin tuoreeltaan kypsennettyinä. Itse tykkään ennemmin höyrystää kuin keittää, koska kaalit pysyvät napakampina eivätkä ylikypsy niin helposti. Ja edellisen kirjoittajan vitamiininäkökulma on myös hyvä.

Kypsistä ruusukaaleista saa helppoa ruokaa yhdistämällä ne muhennokseksi pekonin, sipulin ja kerman kanssa.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: La Tammi 23, 2010 14:38 
Hongshao liyu
Hongshao liyu
Avatar

Liittynyt: To Touko 20, 2004 7:55
Viestit: 26133
Paikkakunta: Lohja/Helsinki
Höyryttäminen on ehdottomasti parempi. 10-15 minuuttia yleensä riittää, ettei menetä väriään ja lötköönny. Ravinteetkin säilyvät paremmin. Vihanneksia yleensäkin kannattaa keittää vain keittoon, eli silloin kun liemikin syödään.

_________________
Karppaus kannattaa: Kymmenen vuotta virkeyttä ja painonhallintaa, ilman tarpeettomia ruokarajoitteita.

blogi: http://mirkankysymyksia.blogspot.com/


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: La Tammi 23, 2010 15:15 
voipallo
voipallo
Avatar

Liittynyt: Ti Tammi 03, 2006 15:37
Viestit: 10773
Paikkakunta: helsinki
Joskus olen ruskistanut kypsiä ruusukaaleja hieman voi-öljy-currymauste-seoksessa, jos noin tekee 8-10 minuuttia on oiva keittoaika.

_________________
“To be is to do - Socrates
To do is to be - Sartre
Do Be Do Be Do - Sinatra”

― Kurt Vonnegut


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: La Tammi 23, 2010 18:05 
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: Su Touko 14, 2006 18:32
Viestit: 1357
Paikkakunta: Worcester, UK
jussi kirjoitti:
Joskus olen ruskistanut kypsiä ruusukaaleja hieman voi-öljy-currymauste-seoksessa, jos noin tekee 8-10 minuuttia on oiva keittoaika.

Mm miksen ole tämmöistä ennen kokeillut? Meillä ruusukaalit molempien herkkua, aina höyryttäen ja voita perään mutta tällaista tempausta en olekaan miettinyt, taidan kokeilla seuraavaksi =P~

_________________
Kuva


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: La Tammi 23, 2010 19:33 
vaelluskarppi
vaelluskarppi

Liittynyt: La Maalis 18, 2006 8:35
Viestit: 25535
Paikkakunta: Kerava
jussi kirjoitti:
Joskus olen ruskistanut kypsiä ruusukaaleja hieman voi-öljy-currymauste-seoksessa, jos noin tekee 8-10 minuuttia on oiva keittoaika.


Mä oon kans tehnyt näin pakasteruusukaalien kaa. Oon siis laittanut ne sulaneena suoraan pannulle jossa on voita. Ovat tosi hyviä!


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: La Tammi 23, 2010 23:16 
modekarppi
modekarppi
Avatar

Liittynyt: La Touko 22, 2004 13:24
Viestit: 7009
Paikkakunta: Jatkuvasti maailmalla
Ruusukaalin ystävät, kokeilkaas tätä:
http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=673

"Ken keitetyn paistaa, se makean maistaa" - vai miten se menikään...

_________________
"Älä ylpeile sillä, että et ole koskaan kaatunut vaan sillä miten olet aina noussut ja jatkanut matkaasi."


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Su Tammi 24, 2010 11:17 
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: To Kesä 12, 2008 10:46
Viestit: 4815
Linkki; ruusukaalit sinappikastikkeessa, mielettömän hyvä, hienostunut ja nopea resepti!

Olkaatten hyvät.
http://www.olivialehti.fi/Ruoka/Ruokabl ... 06&DigIt=1


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Ruusukaalimuhju
ViestiLähetetty: Ti Tammi 26, 2010 13:19 
sintti
sintti

Liittynyt: To Touko 12, 2005 10:15
Viestit: 40
Meillä on kanssa innostuttu ruusukaalista viime aikoina. Mies teki pihvien seuraksi ruusukaali"muhjun", josta tuli (lähes vahingossa) ihan tolkuttoman hyvää, ja perheemme uusin suosikkilisäke.
Ruusukaalit siivottiin ja puolitettiin ja pantiin paistinpannulle voihin ja paisteltiin raukeassa lämmössä pehmeiksi (ei saa tulla väriä kaaleihin!). Kun kaalit ovat pehmenneet, sekaan kaadetaan kermaa (kuohu-...), ja kun kerma on kuumentunut, pehmeät ruusukaalit painellaan puukauhalla hajalle ja sekoitellaan kerman kanssa. Maistetaan, ja lisätään tarpeen tullen mausteita (suolaa, pippuria, muskottia...), ja/tai vaikkapa muutama hyppysellinen parmesanraastetta, syödään. Mielettömän hyvää varsinkin lihan kanssa, myös teinit tykkäsivät tästä kovasti!


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 12 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Läsnäolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com