karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2016-12-04 01:53:48

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 12 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2004-10-22 20:06:03 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 13:18:50
Viestit: 182
Paikkakunta: Helsinki
KEITETYT RUUSUKAALIT

Ruusukaalilla eli brysselinkaalilla on joissakin piireissä huono maine pahanmakuisena tai kitkeränä vihanneksena. Sitä se ei todellakaan ole, kaikki on kiinni keittoajasta. Tämä ohje on Nuorten keittokirjasta (1970):

Leikkaa kaalinpäiden alakannat pois, jos on tarpeen. Kuori rumat päällyslehdet pois. Huuhdo kaalit. Keittoaika n. 10 min.

Tarjotaan voisulan kera tai lisukkeena vähän hienommille liha- ja kalaruoille esimerkiksi bearnaise-kastikkeen kera.

the Lady

_________________
Vähähiilihydraattista eloa jo vuodesta 2000


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2004-10-22 21:25:20 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-07-27 08:26:51
Viestit: 385
Paikkakunta: Nürnberg, Saksa
Toinen edullinen lisäke lihalle on kaalirapi. Kuorin ja viipaloin kaalin, heitän kiehuvaan veteen ja eipä kestä kauaa, kun pehmenee. Lisään yleensä päälle suolaa ja pippuria, ihan kevyesti. Joskus juustoa.

_________________
When I look into the future, it's so bright it burns my eyes. ~Oprah Winfrey
Vaikea ylipaino- BMI:stä lievään ylipainoon ja ihanaan mielenrauhaan 12 askeleen ohjelman avulla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-01-19 14:02:56 
Poissa
sintti
sintti
Avatar

Liittynyt: 2007-04-09 11:10:43
Viestit: 11
Paikkakunta: Helsinki
Just keittelen tuossa ruusukaalia, ite annan olla max 5 min ja sitten voita ja jotain juustoa päälle,
esim. auraa tai koskenlaskijaa :smt055

_________________
Siis että mitenkä?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-01-19 14:57:43 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2009-06-08 12:32:54
Viestit: 347
Ruusukaali on herkullista myös 15-20 minuuttia höyrystettynä (etenkin voisulan kanssa). Ja höyrystäessä vitamiinit eivät valu keittoveteen.

Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-01-23 13:30:36 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2009-04-30 16:24:53
Viestit: 20
Lisäksi esikypsennetyt (höyrytetyt tai ryöpätyt) ruusukaalit pakastuvat hyvin ja ovat sulaneena ihan yhtä herkullisia kuin tuoreeltaan kypsennettyinä. Itse tykkään ennemmin höyrystää kuin keittää, koska kaalit pysyvät napakampina eivätkä ylikypsy niin helposti. Ja edellisen kirjoittajan vitamiininäkökulma on myös hyvä.

Kypsistä ruusukaaleista saa helppoa ruokaa yhdistämällä ne muhennokseksi pekonin, sipulin ja kerman kanssa.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-01-23 13:38:27 
Poissa
Hongshao liyu
Hongshao liyu
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:55:08
Viestit: 26133
Paikkakunta: Lohja/Helsinki
Höyryttäminen on ehdottomasti parempi. 10-15 minuuttia yleensä riittää, ettei menetä väriään ja lötköönny. Ravinteetkin säilyvät paremmin. Vihanneksia yleensäkin kannattaa keittää vain keittoon, eli silloin kun liemikin syödään.

_________________
Karppaus kannattaa: Kymmenen vuotta virkeyttä ja painonhallintaa, ilman tarpeettomia ruokarajoitteita.

blogi: http://mirkankysymyksia.blogspot.com/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-01-23 14:15:49 
Poissa
voipallo
voipallo

Liittynyt: 2006-01-03 14:37:31
Viestit: 12428
Paikkakunta: helsinki
Joskus olen ruskistanut kypsiä ruusukaaleja hieman voi-öljy-currymauste-seoksessa, jos noin tekee 8-10 minuuttia on oiva keittoaika.

_________________
“To be is to do - Socrates
To do is to be - Sartre
Do Be Do Be Do - Sinatra”

― Kurt Vonnegut


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-01-23 17:05:19 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-05-14 17:32:02
Viestit: 1357
Paikkakunta: Worcester, UK
jussi kirjoitti:
Joskus olen ruskistanut kypsiä ruusukaaleja hieman voi-öljy-currymauste-seoksessa, jos noin tekee 8-10 minuuttia on oiva keittoaika.

Mm miksen ole tämmöistä ennen kokeillut? Meillä ruusukaalit molempien herkkua, aina höyryttäen ja voita perään mutta tällaista tempausta en olekaan miettinyt, taidan kokeilla seuraavaksi =P~

_________________
Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-01-23 18:33:44 
Poissa
vaelluskarppi
vaelluskarppi

Liittynyt: 2006-03-18 07:35:32
Viestit: 33954
Paikkakunta: Kerava
jussi kirjoitti:
Joskus olen ruskistanut kypsiä ruusukaaleja hieman voi-öljy-currymauste-seoksessa, jos noin tekee 8-10 minuuttia on oiva keittoaika.


Mä oon kans tehnyt näin pakasteruusukaalien kaa. Oon siis laittanut ne sulaneena suoraan pannulle jossa on voita. Ovat tosi hyviä!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-01-23 22:16:10 
Poissa
modekarppi
modekarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-05-22 12:24:33
Viestit: 7039
Paikkakunta: Jatkuvasti maailmalla
Ruusukaalin ystävät, kokeilkaas tätä:
http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=673

"Ken keitetyn paistaa, se makean maistaa" - vai miten se menikään...

_________________
What happened to the butcher who backed into his meat grinder? He got a little behind in his work.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-01-24 10:17:55 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-06-12 09:46:27
Viestit: 5758
Linkki; ruusukaalit sinappikastikkeessa, mielettömän hyvä, hienostunut ja nopea resepti!

Olkaatten hyvät.
http://www.olivialehti.fi/Ruoka/Ruokabl ... 06&DigIt=1


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Ruusukaalimuhju
ViestiLähetetty: 2010-01-26 12:19:47 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2005-05-12 09:15:41
Viestit: 40
Meillä on kanssa innostuttu ruusukaalista viime aikoina. Mies teki pihvien seuraksi ruusukaali"muhjun", josta tuli (lähes vahingossa) ihan tolkuttoman hyvää, ja perheemme uusin suosikkilisäke.
Ruusukaalit siivottiin ja puolitettiin ja pantiin paistinpannulle voihin ja paisteltiin raukeassa lämmössä pehmeiksi (ei saa tulla väriä kaaleihin!). Kun kaalit ovat pehmenneet, sekaan kaadetaan kermaa (kuohu-...), ja kun kerma on kuumentunut, pehmeät ruusukaalit painellaan puukauhalla hajalle ja sekoitellaan kerman kanssa. Maistetaan, ja lisätään tarpeen tullen mausteita (suolaa, pippuria, muskottia...), ja/tai vaikkapa muutama hyppysellinen parmesanraastetta, syödään. Mielettömän hyvää varsinkin lihan kanssa, myös teinit tykkäsivät tästä kovasti!


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 12 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)