karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-05-12 22:50:50

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 114 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 4 5 6 Seuraava
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-07-03 11:44:32 
Poissa
laihduttelijakarppi
laihduttelijakarppi

Liittynyt: 2006-11-07 14:03:59
Viestit: 2259
Paikkakunta: Helsinki
Joo.
Tuosta kaalisilpusta-majoneesista tulee tosi kätevä ja pikainen kesäruoka.
Viimeks kokeilin katkaravuilla ja sekin oli ihan ok.
Maustekurkku tai omenapalat sopii kanssa hyvin tai vähän herneitä, jos hiilarit sallii.
Sopii vaikka makkaran yms. grilli herkkujen kanssa nää kaalisalaatit lihalla tai ilman.
Tonnikala ois kanssa vielä testattava :)
Vois kokeilla jokupäivä karppi sandwichejä siemenleipää ja väliin kaali-majoneesisalaattia.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-07-03 12:19:22 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2005-10-03 13:22:16
Viestit: 198
Pikku kirjoitti:
Sokeri ei ole välttämätöntä pehmenemisen kannalta. Kanntattaa tosin kaulia kaulimella niitä kaaleja ja porkkanoita sen jälkeen kun ne on suikaloinut. Minulla ei nyt tässä ole omaa ruoanvalmistuksen käsikirjaa, mutta jos jollain on se saatavilla niin siellä on aivan herkku cole slaw resepti. Niin ja tämä herkku on paranee vanhetessaan :wink:


Ei vaadi sokeria eikä kaulinta!

Juustohöylällä ohuen ohueiksi suikaleiksi ja öljyt päälle.. pyörittelee hetken öljyssä ja antaa seistä jonkun aikaa.. tuo oljy pehmittää sen kaalin itsessään jo! Ei vaadi edes lämmittämistä..

Sit vaan majot ja smekut tai kermikset ja muut oman maun mukaiset mausteet kehiin.. Itse teen usein ja tota on helppo varioida fiiliksen mukaankin

_________________
Kuva

uusi aloitus: 06.05.2007


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-07-03 16:05:36 
Poissa
karppikokki
karppikokki
Avatar

Liittynyt: 2005-11-07 14:00:59
Viestit: 1952
Paikkakunta: Helsinki
Pikku kirjoitti:
Minulla ei nyt tässä ole omaa ruoanvalmistuksen käsikirjaa, mutta jos jollain on se saatavilla niin siellä on aivan herkku cole slaw resepti.


Tämäkö:
1 kg valkokaalia suikaleina
2-3 porkkanaa raasteena
purjoa hienonnettuna painoltaa yhtä paljon kuin porkkanaa
kastike:
0,2 l majoneesia
0,1 l viinietikkaa
0,5 dl sokeria
1 tl yrtti- tai sellerisuolaa
valkopippuria
(smetanaa)

_________________
Work like you don't need the money. Love like you've never been hurt. Dance like nobody's watching.

Hannan soppa


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-07-09 08:18:20 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2005-08-25 20:07:10
Viestit: 1967
Paikkakunta: Veikkola
Mä tein "italialaisversion" viikonloppuna, eli majoneesi-ranskankermakastikkeeseen lisäsin jauhettua mantelia ja reippaan lorauksen balsamicoa. Oli hyvää :wink:

_________________
"Jos ihminen jaksaa tarpeeksi pitkään syödä suositusten mukaan pelkkää kasvirasvaa, hän lakkaa ehkä joskus tuottamasta kovapahaeläinrasvaa ja muuttuu rypsiksi tai muuksi vihannekseksi." Traanitapiiri


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-07-11 21:13:14 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2007-07-05 08:18:55
Viestit: 31
Minä kaivoin oman reseptini Lindahlsin sivuilta, kun huomasin, että rasvaa on välillä suorastaan melkoisesti ruokavaliossani... Tässä kun osa majosta korvataan partaäijällä, niin pikkuisen rasvamäärä pienenee maun kumminkaan kärsimättä. Ihanaa oli, meni kahdella lounaalla että sujahti (broilerin lisänä) :D

Cole slaw (amerikkalainen kaalisalaatti)
Valmistettu Lindahlsin turkkilaisesta tai kreikkalaisesta jogurtista

4 annosta

1,5 dl Lindahlsin jogurttia
0,5 dl majoneesia
300 g valkokaalia ohuina suikaleina
150 g porkkanoita ohuina suikaleina
50 g punasipulia ohuina suikaleina
1 sitruunan mehu
1 valkosipulinkynsi
suolaa, valkopippuria, sokeria

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausta suolalla, valkopippurilla ja sokerilla oman maun mukaan. Anna vetäytyä kylmässä muutaman tunnin ajan.

Sopii lisäkkeeksi paistetuille tai grillatuille liha- ja kanaruuille.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-07-11 21:28:43 
Poissa
Karpisti
Karpisti
Avatar

Liittynyt: 2006-01-11 14:20:17
Viestit: 3407
Mielestäni parasta kaalisalaattia tulee nimenomaan varhaiskaalista. Siihen vaan majoa ja ripaus suolaa ja valmista on. Ei tartte pahoinpidellä niinkuin taviskaalia :) Tuop peksulisä kuulostaa erinomaiselta!

_________________
~Kiiruhda hitaasti~


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-07-12 19:01:39 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2007-06-09 14:36:02
Viestit: 285
Paikkakunta: Oulu
Ja vielä yks versio:

Sekoita 1tl Dijoninsinappia, 1tl mustapippuria, 4rkl viinietikkaa 3tl makeutusainetta, 200g majoa ja 2tl valkosipulirouhetta keskenään. Silppua sekaan kaali, omena, 2 porkkanaa ja punainen chilipalko. Sekoita :)

_________________
Kuva


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-07-24 14:18:52 
Poissa
Voikarppi
Voikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-01-09 00:49:58
Viestit: 13637
Paikkakunta: Stadi
Tää onnistu mulla muuten hyvin, mutta steviaa tuli liikaa. Stevia ei tähän ruokaan sovi!

_________________
“It's not the destination so much as the journey, they say.
~ Captain Jack Sparrow"


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-07-24 14:53:34 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2007-06-09 14:36:02
Viestit: 285
Paikkakunta: Oulu
rantaiso kirjoitti:
Tää onnistu mulla muuten hyvin, mutta steviaa tuli liikaa. Stevia ei tähän ruokaan sovi!


Jep, steviassa on se oma makunsa, eikä tuo pieni määrä hermesetasta vielä tapa :)

_________________
Kuva


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-07-29 18:50:32 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2005-05-12 10:39:23
Viestit: 544
Paikkakunta: Tampere
Hyvää tuli, mutta raekoko oli ehkä turhan pieni (sekä kaali että porkkana n. 2mm rakeena). Ensi kerralla en ehkä ole näin laiska ja tee tätä yleiskoneella, vaan suikaloin kaalin itse 8)


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-08-05 19:56:24 
Poissa
Voikarppi
Voikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-01-09 00:49:58
Viestit: 13637
Paikkakunta: Stadi
rantaiso kirjoitti:
Tää onnistu mulla muuten hyvin, mutta steviaa tuli liikaa. Stevia ei tähän ruokaan sovi!


Nyt mä tein lisää ja laitoin puol ruokalusikallista täysruokosokeria. Hyvää tuli! Söin heti jo puolet tuosta annoksesta. Seuraavaan satsiin taidan jättää sokerin kokonaan lisäämättä. Siitä porkkanasta tulee tarpeeksi makeutta.

_________________
“It's not the destination so much as the journey, they say.
~ Captain Jack Sparrow"


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-06-17 20:13:32 
Poissa
Leijona
Leijona
Avatar

Liittynyt: 2007-04-11 20:57:52
Viestit: 5885
Onko kukaan kokeillu coleslawta ilman majoa? Mieleeni tulee lähinnä smetanan, kermaviilin ja sinapin sekoitus majon sijaan. Mitäköhän muuta se kaipais, että sais tehtyä ilman kasviöljyjä? Noin käytännössä kysymykseni viittaa siihen kypsyykö (pehmeneekö) se kaali maitorasvassa samalla tavalla kuin rapsi-/rypsimajossa?

_________________
Cats are carnivores.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-06-18 06:40:36 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-01-21 09:44:07
Viestit: 733
Paikkakunta: Kaakkois-Suomi
Minä teen useinkin turkkilaiseen jugurttiin, eli periaatteessa korvaan majoneesin tuolla jugulla ja muuten normaalit höystöt soosiin.

En ole kyllä koskaan ajatellut, että se majoneesi jotenkin "kypsyttäisi" niitä kaaleja :shock:


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-06-18 09:36:46 
Poissa
kantiuntokarppi
kantiuntokarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-08-17 10:32:12
Viestit: 5031
Paikkakunta: Dukcsburg
patarouva kirjoitti:
Minä teen useinkin turkkilaiseen jugurttiin, eli periaatteessa korvaan majoneesin tuolla jugulla ja muuten normaalit höystöt soosiin. En ole kyllä koskaan ajatellut, että se majoneesi jotenkin "kypsyttäisi" niitä kaaleja :shock:

Turkkilaiseen juguun mäkin olen tuota tehnyt. Lisään lusikallisen etikkalientä kurkkupurkista ja ite puristettua sitruunan mehua saman verran. Muut mausteet vaihtelee sen mukaan mitä löytyy kaapista. En tiedä kauanko säilyisi, kun se on syöty jo parissa päivässä.

_________________
JEP


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-06-18 10:36:01 
Poissa
Leijona
Leijona
Avatar

Liittynyt: 2007-04-11 20:57:52
Viestit: 5885
Turkkilainen jugu. Mä jo ihmettelin että mihin sen käytän, mut sieltähän se vastaus tuli. Kiitos. Sehän on sen verran hapanta, että eiköhän siinä jonkinlainen reaktio ala hetimiten. Kannatti taas kysyä.

Kyllä mä oon kuvitellu, että majoneesissa oleva (viini)etikka kypsyttäisi tuota kaalia. Ikäänkuin aloittaa jo sen sulattamisen ennenkuin ehtii ees suuhun asti.

_________________
Cats are carnivores.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-08-19 06:50:19 
Poissa
Hullukarppi
Hullukarppi

Liittynyt: 2007-11-07 05:54:49
Viestit: 5522
Paikkakunta: Kirkkonummi
Pakko nostaa tää ketju kun kuola valuu pitkin lattiaa :lol:

_________________
Hullu se o, ei sen kaa voi olla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-08-19 13:31:24 
Poissa
Voikarppi
Voikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-01-09 00:49:58
Viestit: 13637
Paikkakunta: Stadi
Ootteko nuijinu sitä kaaliaraastetta? Miten ne muuten tekee Rossossa sen kaalisalaatin, kun se on mun mielestä ihan hyvää kaikessa yksinkertaisuudessaan.

_________________
“It's not the destination so much as the journey, they say.
~ Captain Jack Sparrow"


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-08-20 11:19:24 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2009-07-27 10:53:02
Viestit: 247
Paikkakunta: Turku
Hmm. Mulla olis nyt kaali ja porkkanoita jääkaapissa odottamassa ja ajattelin kokeilla jotain näistä resepteistä. Mutta kun en ole koskaan ollut mikään majoneesin ystävä (ennen kun en sitä edes saanut syödä niin nyt se paksu ja rasvainen koostumus vaatii taas vähän totuttelua..), niin en tiedä yhtään minkälainen majoneesi tähän sopis. Tai kun en edes ole koskaana aiemmin majoneesia kaupasta ostanut.. :D Viime viikolla ostin lantturanskisten takia jotain Herkkumajoneesia, mutta jotenkin en siitä hirveästi tykännyt.

Mitäs majoneesia suosittelisitte tähän? Voihan majoneesia vissiin tehdä itekkin mutta kun en oo sitäkään koskaan kokeillu. :D Niistä kyllä muistaisin lukeneeni jostain toisesta ketjusta, voispas sen etsiä.

_________________
Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-08-20 12:29:36 
Poissa
Hongshao liyu
Hongshao liyu
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:55:08
Viestit: 26133
Paikkakunta: Lohja/Helsinki
Olen viime aikoina käyttänyt Saarioisten Cesar-kastiketta. Anjoviksella ja valkosipulilla maustettua majoneesintapaista siis.

_________________
Karppaus kannattaa: Kymmenen vuotta virkeyttä ja painonhallintaa, ilman tarpeettomia ruokarajoitteita.

blogi: http://mirkankysymyksia.blogspot.com/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-08-20 17:38:04 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2009-07-27 10:53:02
Viestit: 247
Paikkakunta: Turku
Noniin, tein sitä salaattia. En jaksanut lähteä kauppaan joten tein siitä mitä kaapista löytyi eli suunnilleen näin:

400g kaalia
n. 4 porkkanaa (siinähän on vissiin jonkin verran enemmän hh:ta mutta en jaksa laskea kasviksista..)
pari rkl sitä Herkkumajoneesia
n. 1/2 dl rypsiöljyä
n. 1 tl hermesetasta
n. 1 rkl etikkaa
mustapippuria
suolaa
yrttimaustetta

Mies just maisto ja kysy että "olikos tämä Atrian vai Saarioisten"? :D Vitsillä kylläkin mutta aika samanmakusta tulee kun ne kaupan salaatit. Oli todella hyvää Kabanossin makkarapihvien (HH2,2) kanssa.:) Aion tehdä uudestaankin.

_________________
Kuva


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 114 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 4 5 6 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)