karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-05-18 05:53:55

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 114 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 4 5 6
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2011-12-04 06:15:29 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-01-28 22:23:42
Viestit: 1363
Paikkakunta: Wherever I lay my ass
Etanainen: minä en laita etikkaa. Yleensä laitan vain kolmea ainesosaa eli kaalia, majoneesia ja vähän chilitahnaa tai jotain vastaavaa tulisuutta. En tiedä, voiko tätä mun versioo enää coleslaw'ksi sanoa... mutta tykkään, kunhan majoneesi on hyvää (ei mitään Kruunua, yäk)

_________________
"Elämä ei ole pelkkää juhlaa. Se on myös ruusuilla tanssimista."
-Karppausta maaliskuusta -05 lähtien.-


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-12-04 06:23:10 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93921
Jos vaikkapa tekee majon ite, niin jonkinlaisen etikan siihen tarvii.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-12-04 10:31:24 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-01-28 22:23:42
Viestit: 1363
Paikkakunta: Wherever I lay my ass
No mun ajatus olikin, että etanaisella oli valmis majoneesi (sain sellasen käsityksen tuosta listastaan)...

Majoneesin lisäksi laittoi viinietikkaa "sötkötykseen", niin hän kertoilee tuossa.

_________________
"Elämä ei ole pelkkää juhlaa. Se on myös ruusuilla tanssimista."

-Karppausta maaliskuusta -05 lähtien.-


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-12-04 19:42:21 
Poissa
nuivakarppi
nuivakarppi

Liittynyt: 2007-04-12 12:26:35
Viestit: 4406
joo. en mä mitään majonesia osaa tehdä. (tai siis en oo vielä koskaan koittanut)

no, onko jotain valmis majoa sit semmosta "parempaa"?

_________________
iHerb-koodi: PEL872
(karppaus aloitettu 4/2007)
1. päiväkirja: viewtopic.php?f=11&t=26625
2. pvkirja: viewtopic.php?f=11&t=27408


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-12-04 20:19:16 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-04-21 21:55:04
Viestit: 846
Paikkakunta: turku
Majoneesiin ei välttämättä tarvita etikkaa, sen voi korvata sitruunalla tai limelläkin. Kun mitään näistäkään ei ollut mökillä;tujautin sweet chilly saucea pullosta makua antamaan ja cayennenpippuria ripaus viel perään. Hyvin kelpas kastikkeeksi grillatuil kasviksille ja lihoille. (majoneesin teko on niin helppoa kuin teeveden keitto!)2 munan keltuaista, 5 dl öljyä ja sauvasekoitin, jos vispilä hommat ei kiinnosta. Maustaa voi makunsa mukaan tai olla maustamatta. Kun kerran on itse tehnyt oikeaa majoneesia ja syönyt sitä,ei paljon kaupan teolliset"majot" enää kiinnosta.Maku riippuu mausteista, on pehmeän makuisesta-tuliseen. Kuin Hesen punasen majon; teet sweet chilil ja ketsupilla maustaen. :-$ Ensin siis teet majoneesin ja sit vasta maustat sitä kokeillen paljonko makua haluat siihen! :mrgreen:


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-12-04 20:42:28 
Poissa
nuivakarppi
nuivakarppi

Liittynyt: 2007-04-12 12:26:35
Viestit: 4406
toi maustaminen just pelottaa, ku en osaa sitä tippaakaan. hö.

_________________
iHerb-koodi: PEL872
(karppaus aloitettu 4/2007)
1. päiväkirja: viewtopic.php?f=11&t=26625
2. pvkirja: viewtopic.php?f=11&t=27408


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-12-05 05:10:41 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-01-28 22:23:42
Viestit: 1363
Paikkakunta: Wherever I lay my ass
Etanainen: En löytäny koskaan oikein hyvää majoneesia Suomesta, ainakaan Kouvolasta kodin lähikaupoista. Täältä löysin aivan ihanan makuisen low-sugar majon (kotitekoisen makuista). Yksi purkki syöty ja kun menin ostamaan uutta, eipä ollutkaan enää samaa jäljellä, vain sinappi- ja piparjuuriversiot ja niissä näytti olevan paljon sokeria. Olen nyt viikon verran kytännyt, olisko sitä hyvää ilmestyny hyllylle, mutta ei... :( Sama käyny ranskankerman ja monen muun tuotteen kanssa. Noi oli vielä siedettävän hintasia, kun nuo tuontituotteet expat-kaupassa meinaa muuten olla törkeen hintasia. Siis kaikkee löytyy kyllä, jos vaan kestää maksaa. Sorry OT! :)

Majoneesin tekemisestä: kyllä sillä sauvavatkainsysteemilläkin onnistuu saamaan juoksettumaan... minä ainakin. Saattoi olla liian tehokas vehje, joku joskus kertonu, jumittui pohjaan kiinni. Toki useimmiten onnistui kyllä. Nyt pitäis opetella tekemään käsivatkaimella, kun ei ole mitään muuta.

Maustamisesta: mun mielestä coleslaw ei tarvi paljon mausteita. Kuten jo aiemmin mainittu pitää olla hyvänmakuinen majoneesi (joku toinen voi vinkata hyvän valmismajoneesimerkin) ja jos tykkää, että saa olla pikkusen potkua, aloittaa esim. puolesta teelusikallisesta chilitahnaa ja lisäilee, jos vaatii. Tai sitten vain valko- tai mustapippuria. Jos laittaa sekä sitruunaa että etikkaa, voi tulla melko hapan..? Kun cole on enemmän sellainen makeahko mun mielestä (lisämakeutusta en tosin kaipaa, kai tossa majossa kuitenki sen verran oli ja kaali itessään just sopivan makeaa). Mutta oma suuhan sen kertoo, mikä maistuu hyvältä :)

_________________
"Elämä ei ole pelkkää juhlaa. Se on myös ruusuilla tanssimista."

-Karppausta maaliskuusta -05 lähtien.-


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-12-05 13:16:53 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-04-21 21:55:04
Viestit: 846
Paikkakunta: turku
En minä tarkoittanutkaan et sitruunaa ja etikkaa, molempia pantais samaan majoneesiin. Vaan et ei se etikka ole olenkaan pakollinen aine osa majoneesissa,etikan voi korvata muulla. Sitruunamajoneesi on oikein hyvää loimukalan tai lohimedaljonkien kastikkeena. :P


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-12-05 13:20:23 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-01-28 22:23:42
Viestit: 1363
Paikkakunta: Wherever I lay my ass
etanainen kirjoitti:
no, joo.
mies kävi kotimatkalla kaupassa ja toi sitämikäsenyo - etikkaa. valkoviini siis.
laitoin sitä ruokalusikallisen tohon sötkötykseen:
kaalia
porkkanaa
sipulia
paprikaa
mustapippuria
loraus sitruunamehua
majoneesia
-> kaikki rehut raastimella ja sekaisin. yhteensä tota mössöä tuli 1200g. :)

- huomenna syön sitä KANAN kanssa. :) kanan maustin KURKUMALLA, jota myöskin ostin ja käytin nyt ekaa kertaa.


Tarkoitin, läskitär, tätä. Ruokalusikallinen etikkaa "tohon sötkötykseen", jossa oli myös loraus sitruunamehua.

_________________
"Elämä ei ole pelkkää juhlaa. Se on myös ruusuilla tanssimista."

-Karppausta maaliskuusta -05 lähtien.-


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-12-05 13:23:30 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-01-28 22:23:42
Viestit: 1363
Paikkakunta: Wherever I lay my ass
P.S. Löysin tänään taas sitä ihanaa Molly-majoneesia :-D

_________________
"Elämä ei ole pelkkää juhlaa. Se on myös ruusuilla tanssimista."

-Karppausta maaliskuusta -05 lähtien.-


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-12-07 14:19:19 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-04-21 21:55:04
Viestit: 846
Paikkakunta: turku
Jep saattaapi kaalisalaatti olla aika tujua! Ja kurkumaa mä olen käyttänyt lähinnä väriä antamaan,maustamiseen sitä jos käyttää paljon niin on kitkerää.( kokeiltu on ja opittu kantapään kautta :wink: ) Curry lähes saman väristä ja sopii kanan mausteeks paremmin. Mut jos ei pidä curryn mausta, niin sit voi antaa vähän väriä kurkumalla ja paprikajauheella.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-12-13 18:21:38 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2010-01-10 19:15:03
Viestit: 373
En lukenut koko ketjua läpi, mutta teen itse coleslawia siten, että siihen tulee kaalta, pari porkkanaa ja yksi sipuli, nämä isohkona raasteena. Sitten laitan pari ruokalusikallista omenaviinietikkaan ja ruokalusikallisen sukrinia. Jonkin ajan päästä lisään majoneesia ja puoli purkkia kermaviiliä. Tämä ohje oli jossain kirjassa, jonka lainasin kirjastosta. Oli muistaakseni jenkki-versio. Me miehen kans tykätään tästä tosi paljon.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-12-13 20:24:38 
Poissa
nuivakarppi
nuivakarppi

Liittynyt: 2007-04-12 12:26:35
Viestit: 4406
mun tarvis kyl vaihtaa mun reseptii, ku jotenkin se maistuu puulta... tein pari kertaa semmosen ison satsin josta söi sit 3-4pv, mut kyllästyin ja lopulta meinasin jo jättää syömättä.
ARGH.
kait täytyy laittaa vaikka just kermaviiliä tms. majon lisäksi ja vähän lukee et miten ootte maustaneet...

_________________
iHerb-koodi: PEL872
(karppaus aloitettu 4/2007)
1. päiväkirja: viewtopic.php?f=11&t=26625
2. pvkirja: viewtopic.php?f=11&t=27408


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-05-28 12:42:10 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-04-21 21:55:04
Viestit: 846
Paikkakunta: turku
Taas on uuden kaalin aika. Tuli tehtyä Coleslaw taas uudesta kaalista ja nam miten hyvää,ei tarvitse mitään makeutus ainetta(siis mun makuun) kun uuden sadon kaali itsessään on niin makeaa. Oli ihan pakko nostaa tämä respti ylös,voivat taas uudet karppajat rakastua tähän mielettömän hyvään,halpaan ja helppoon salaattiin. :smt049 Katsokaa tämän ketjun ensimmäisiä kirjoitelmia;sieltä löytyy monta variatioo tästä salaatti reseptistä! =D>


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 114 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 4 5 6

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)