Etanainen: En löytäny koskaan oikein hyvää majoneesia Suomesta, ainakaan Kouvolasta kodin lähikaupoista. Täältä löysin aivan ihanan makuisen low-sugar majon (kotitekoisen makuista). Yksi purkki syöty ja kun menin ostamaan uutta, eipä ollutkaan enää samaa jäljellä, vain sinappi- ja piparjuuriversiot ja niissä näytti olevan paljon sokeria. Olen nyt viikon verran kytännyt, olisko sitä hyvää ilmestyny hyllylle, mutta ei...
Sama käyny ranskankerman ja monen muun tuotteen kanssa. Noi oli vielä siedettävän hintasia, kun nuo tuontituotteet expat-kaupassa meinaa muuten olla törkeen hintasia. Siis kaikkee löytyy kyllä, jos vaan kestää maksaa. Sorry OT!
Majoneesin tekemisestä: kyllä sillä sauvavatkainsysteemilläkin onnistuu saamaan juoksettumaan... minä ainakin. Saattoi olla liian tehokas vehje, joku joskus kertonu, jumittui pohjaan kiinni. Toki useimmiten onnistui kyllä. Nyt pitäis opetella tekemään käsivatkaimella, kun ei ole mitään muuta.
Maustamisesta: mun mielestä coleslaw ei tarvi paljon mausteita. Kuten jo aiemmin mainittu pitää olla hyvänmakuinen majoneesi (joku toinen voi vinkata hyvän valmismajoneesimerkin) ja jos tykkää, että saa olla pikkusen potkua, aloittaa esim. puolesta teelusikallisesta chilitahnaa ja lisäilee, jos vaatii. Tai sitten vain valko- tai mustapippuria. Jos laittaa sekä sitruunaa että etikkaa, voi tulla melko hapan..? Kun cole on enemmän sellainen makeahko mun mielestä (lisämakeutusta en tosin kaipaa, kai tossa majossa kuitenki sen verran oli ja kaali itessään just sopivan makeaa). Mutta oma suuhan sen kertoo, mikä maistuu hyvältä