karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-16 19:56:33

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 114 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 4 5 6 Seuraava
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-01-19 12:57:20 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-01-19 10:24:25
Viestit: 827
Paikkakunta: Espoo
Laiskan miehen coleslaw:

Forssan Purjo-Kaalisalaattia 350g
Hapankaalia 500g

Huuhdo ja valuta (puristele) hapankaali.
Sekoita sekaan einessalaatti.

Maun mukaan voi lisätä mustapippuria, tabascoa, säilykepaprikaa, kapriksia, raejuustoa, vanhat tennissukat...

Syö.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-01-22 10:39:00 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-01-18 18:23:27
Viestit: 123
Coleslaw on ihanaa :smt051 !
Tein sitä kesällä kun meillä oli vieraita... Kaikki tarjottava oli karppia. Koko sakki kehui ruokia ja heidän mukaan läksi Heikkilän Hyvän olon keittokirjat :smt081 !

_________________
Kuva


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-01-22 11:38:05 
Poissa
kermakarppi
kermakarppi

Liittynyt: 2004-11-07 14:24:13
Viestit: 6649
Kiitos Misan! Tuolla Välimäen ohjeella saa nopeasti kovasta talvikaalista hyvän salaatin. Perinteisellä tyylillä se pitäisi valmistaa jo edellisenä päivänä, jotta kaali ehtii pehmentyä, mutta eipä tuota aina muista.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-01-22 20:57:22 
Poissa
gourmetkarppi
gourmetkarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-06-13 08:09:12
Viestit: 1998
Paikkakunta: Akvaario
Jeah,

meillä on lähes jatkuvasti jonkinlaista Coleslawia.

Kannattaa raastaa sekaan myös varsiselleriä ja vahva sinappi tekee hyvää, ainakin jos seassa on makeutuksena myös porkkanaa.

Sokeria en ole koskaan kaivannut.

_________________
Enemmän ja vähemmän ketoilua vuodesta 2006.



Kuva


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-01-22 21:04:08 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2006-01-02 00:13:56
Viestit: 275
Paikkakunta: Päijät_Häme
Miksi hapankaali pitää huuhdella?


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-01-22 22:02:55 
Poissa
gourmetkarppi
gourmetkarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-06-13 08:09:12
Viestit: 1998
Paikkakunta: Akvaario
Ja hei huomio:

Lingham´s Chili-Inkiväärikastike on aivan uskomattoman hyvä mauste tähän. Ainakin K-kaupoissa on.


Tein juuri pelkkää kaali/sipuli/öljy/Herbamare/Lingham´s -salaattia. Nam.

_________________
Enemmän ja vähemmän ketoilua vuodesta 2006.



Kuva


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-01-23 06:54:31 
Poissa
ikikarppi
ikikarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-05-22 18:20:43
Viestit: 1441
ruususka kirjoitti:
Miksi hapankaali pitää huuhdella?


Ei sitä ole pakko huuhdella, mutta jos haluaa hieman miedomman makuista, niin sen voi huuhtoa kevyesti ja valuttaa kuivemmaksi.
Meillä tavallisena lisukkeena käytetään sellaisenaan, joskus vähän salaattikastiketta päälle.

_________________
...aika multaa muistot...


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-01-24 08:22:46 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-01-19 10:24:25
Viestit: 827
Paikkakunta: Espoo
ruususka kirjoitti:
Miksi hapankaali pitää huuhdella?


Muuten tulee liian hapokasta, ei pysty...ei vaan pysty :D

_________________
There is no love sincerer than the love of food.
-George Bernard Shaw-


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-01-24 21:16:12 
Poissa
on/off-karppi
on/off-karppi
Avatar

Liittynyt: 2006-08-09 16:32:08
Viestit: 2460
Paikkakunta: Lappi
Mun versio:

600g punakaalta
3 porkkanaa
7rkl majoneesia
7rkl ranskankermaa
suolaa
pippuria

Ihan syötäväähän tuo on. Ehkä olisi voinut olla hieman karkeampaa raastetta.

_________________
"Tyhmää, tylsää!"


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-01-26 10:53:55 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-01-02 09:29:13
Viestit: 104
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Namnam. Teinpä oikein kunnon satsin. Tuloksena oli koko keittiö kaaliraasteesta sotkussa :lol: Kaalin raastaminen käsipelillä oli puuduttavaa hommaa. Kertokaa jos tähän olisi joku hyvä vinkki. Minkäänmaailman yleiskonetta kun en omista.

Ai niin ja salaatista tuli makoisaa :D

_________________
Kuva


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-01-29 16:53:32 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2005-02-21 23:50:50
Viestit: 443
Paikkakunta: Suolahti
Mieki ny sitten kokeilin tuota Hansin ohjetta, seuraavilla määrillä:

Coleslaw
2 porkkanaa raastettuna karkeasti
¼ valkokaalia raastettuna karkeasti
1 dl vettä
0,5 dl etikkaa
4 tl hermesetasta jauheena
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
2 laakerinlehteä
1 iso valkosipulin kynsi
1 dl majoneesia
1 dl ranskankermaa


Tulos heti tehtyäni: maku muuttuu vielä, mutta ihan jees. Etikka ei ole mun juttu, jos sitä on liikaa, ja tuohon määrään, minkä laitoin kaalia ja porkkanaa, kun ohjeessa ei kerran oltu sen tarkemmin sanottu , olisi saanut olla hitusen vähemmän etikkaa kun noissa valmiissa majoissakin sitä on maistuvaksi asti(laittaisin omatekemää, mutta suu turpoaa raa'asta kananmunasta), tai sitten tavaraa enempi(kukaanhan ei kiellä lisäämästä vielä jäkikäteen) :smt045


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-01-29 20:10:56 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2006-10-11 08:10:19
Viestit: 308
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa
Tein tänään Petulan ohjeella ja parin tunnin päästä oli jo aika hyvää. Ja tietysti punakaalista. Se on kaalien aatelia, sisältää mm eniten c-vitamiinia.Ehkä hieman kirpeämpää olisi saanut tulla, mutta ehkä maustuu jääkaapissa vielä.

_________________
Kuva


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-02-03 17:06:58 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2007-01-08 02:44:09
Viestit: 29
Krappi kehitti tämän ihan omasta päästä:

1/4 valkokaalia
1 sipuli

Siivuta kaali ja sipuli ohueksi. Sekoita kulhossa ja laita mikroon n. 1,5-2 minuttia täydellä teholla. Anna jäähtyä jääkaapissa ainakin puoli tuntia.
Kastike:
1-2 prk smetanaa
suolaa
3-6 valkosipulin kynttä
etikkaa tai sitruunamehua
(valkopippuria)

Murskattu valkosipuli ja muut ainekset smetanan sekaan ja soossi jääkaappiin maustumaan. Ei ole mulla koskaan säilynyt yli vuorokautta, haihtuu mystisesti jääkaapista yön aikana. Kokeile soossia myös kevyesti (voissa) paistetun kaaliraasteen kanssa.

_________________
Kuva1/10/08 122kg -4 kg= 118 kg Kuva


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-02-05 11:31:32 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47634
Paikkakunta: HomeSweetHome
Maunizio kirjoitti:
Eestiläinen kaali-porkkanasalaatti
1 kg keräkaalia
1/2 kg porkkanaa (- oma lisäys: paprikasuikaleita, porkkanaa vähemmän)
2-4 valkosipulin kynttä (ainaskin)
1/2-1 dl öljyä
1 l vettä
1-2 dl väkiviinaetikkaa
1-2 dl sokeria( - oma huom: ei tarvita välttämättä )
1/2-1 rkl suolaa
1. Raasta kaali ja porkkana. Nosta kattilaan. Suikaloi valkosipulit ja sekoita kaikkien joukkoon öljy. (juustohöylällä tulee aika mehukkaat suikaleet)
2. Kiehauta vesi, sokeri, suola ja etikka. Kaada kiehuva liemi salaatin joukkoon, sekoita ja peitä kannella.
3. Tölkitä jäähtyneenä. Säilytä kylmässä. Salaatti säilyy viikkoja.

Tein tätä. Koetan hiukan vähempää nestettä seuraavalla kerralla, mutta muuten tämä oli hyvää. Siitä tuli koko viikon salaattipohja kerralla, ja paljon halvemmalla kuin Forssan kaalipurjosalaatista.

Kiitos ohjeesta!


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-04-12 08:55:27 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-01-19 10:24:25
Viestit: 827
Paikkakunta: Espoo
Maunizio kirjoitti:
Eestiläinen kaali-porkkanasalaatti


Nostanpa tätä reseptiä, tein eilen ja olipa hyvää. Maltan tuskin odottaa kuinka hyväksi on yön yli muhinut. Mainio pohja kaikenlaisille salaattivirityksille. Ylimääräinen neste on helppo valuttaa pois reikäkauhaa käyttäen. Salaatti varmaankin säilyy paremmin jos nestettä on reippaasti?

Muoks. On se tuo quottaaminen näköjään liki ylivoimaisen vaikeaa meikäläiselle :oops:

_________________
There is no love sincerer than the love of food.
-George Bernard Shaw-


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-04-12 09:00:44 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 8739
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Mä olen tehnyt vastaavaa nimellä Kaalisalaatti, ilman vettä :!: (resepteissä)

Eli etikka ja öljy, stevia ja suola + chilihiut(oma lisäys) kiehautetaan ja kaadetaa suikaloidun kaalin, paprikan, valkosipuli (ja sipulin) päälle...
Painon alle yöks ja hyvää tulee

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Huhtikuusta 2019 asteittain karnivoriksi Kuva
Kotona!


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-04-13 10:09:07 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2006-05-11 11:10:22
Viestit: 124
Paikkakunta: Pk-seutu
Tämä on mun suurta herkkua jo "esi-karppi" ajoilta. Amerikanmaalla tästä on montaa versiota mm. kaalina käytetään usein punakaalia ja ei-karppiversiossa laitetaan sekaan pussinuudeleita.
"Aidossa" versiossa sekaan laitetaan mausteeksi sellerinsiemeniä, joku tlk. Ja itse laitan usein mausteeksi sekaan paahdettuja mantelilastuja, sopii mielestäni todella hyvin tähän. Raastan kaalin juustohöylällä tai Tupperin kuorijalla, cole slaw on mielestäni parempaa mitä hienommaksi raasteeksi kaalin saa ja parhaimmillaan kun saa hetken "mehustua". Ai niin ja amerikkalaisessa reseptissäni käytetään kostukkeena maitoa tuon täällä mainitun ranskankerman sijaan, eli salaattikulholliseen n. 1 dl majoneesia ja 1/2 dl maitoa.

_________________
Kuva
[/url]

Aloitus toukokuussa 2006 ja eka kerran vuosiin kesävaatteiden osto on hauskaa


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-06-21 00:13:11 
Poissa
eliittijäsen
eliittijäsen

Liittynyt: 2005-05-31 22:27:03
Viestit: 7786
Voiko varhaiskaalista tehdä salaattia? Siis tommosta majopohjaista?

Edittiä. Niin, siis varmaan voi tehdä vaikka pienistä kivistä, mutta meinaan, että tuleeko siitä yhtä hyvää ja pitääkö ottaa jotain erityistä huomioon, kun käyttää varhaiskaalia?


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-06-21 13:40:52 
Poissa
intiaanikarppi
intiaanikarppi
Avatar

Liittynyt: 2005-04-19 09:37:37
Viestit: 21515
Paikkakunta: Keski-Suomi
Kyllä voi.
Ei tarvii ottaa huomioon muuta erityistä kuin se, että tekee tarpeeksi suuren annoksen, on se niin tajuttoman hyvää. Nimenomaan varhaiskaalista tehtynä.

_________________
Elän hetkessä, suurella intohimolla!
Joskus kaiken loppu voi olla uusi alku!


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-06-21 15:17:22 
Poissa
eliittijäsen
eliittijäsen

Liittynyt: 2005-05-31 22:27:03
Viestit: 7786
Kiittis. Tänään kokeilen. Kauheesti alko eilen yöllä tekemään mieli kaalisalaattia :lol:


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 114 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 4 5 6 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)