karppaus.info
http://karppaus.info/forum/

Coleslaw eli kaalisalaatti
http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=2&t=19411
Sivu 1/6

Julkaisija:  Misan [ 2006-08-15 12:03:45 ]
Viestin otsikko:  Coleslaw eli kaalisalaatti

Oltiin perheen kanssa kesälomareissulla Tampesterissa ja tarkemmin ottaen yövyimme Scandicin Tampere Cityssä ja nautiskelimme heidän oman ravintolansa (Piazza Foodmarket) antimista. Siellä sain maistaa heidän aivan ihanaa coleslaw-salaattia, joka kyllä vei kielen mennessään. Tästä ideana ajattelin itse kokeilla moista. Netti on pullollaan erilaisia versioita, mutta tässä yksi:

Kaalisalaatti eli coleslaw

400 g valkokaalia raastettuna
2 kpl porkkanaa raastettuna

Kastike:
5 rkl majoneesia
5 rkl ranskankermaa
1 rkl sokeria tai vastaava määrä makeutusainetta
0,25 tl suolaa
mustapippuria

En ole siis vielä kokeillut, mutta kun ehdin, kerron kyllä miten kävi. Ellei joku muu ole nopeampi. :P

Julkaisija:  almuli [ 2006-08-15 15:36:10 ]
Viestin otsikko: 

Heis,
jostain muistan lukeneeni, että tuota kaalta kannattaisi nuijia, jotta salaatista tulisi mehukkaampaa.

Julkaisija:  Maunizio [ 2006-08-15 19:03:37 ]
Viestin otsikko: 

Eestiläinen kaali-porkkanasalaatti
1 kg keräkaalia
1/2 kg porkkanaa (- oma lisäys: paprikasuikaleita, porkkanaa vähemmän)
2-4 valkosipulin kynttä (ainaskin)
1/2-1 dl öljyä
1 l vettä
1-2 dl väkiviinaetikkaa
1-2 dl sokeria( - oma huom: ei tarvita välttämättä )
1/2-1 rkl suolaa
1. Raasta kaali ja porkkana. Nosta kattilaan. Suikaloi valkosipulit ja sekoita kaikkien joukkoon öljy. (juustohöylällä tulee aika mehukkaat suikaleet)
2. Kiehauta vesi, sokeri, suola ja etikka. Kaada kiehuva liemi salaatin joukkoon, sekoita ja peitä kannella.
3. Tölkitä jäähtyneenä. Säilytä kylmässä. Salaatti säilyy viikkoja.

Julkaisija:  Pupu77 [ 2006-08-17 11:09:55 ]
Viestin otsikko: 

Kokeilin tuota ekaa ohjetta, ja siitä tuli ihan tajuttoman hyvää =P~
Tosin lipsahti hieman liikaa sokeria, tuli turhan makiaa... Enkä ees laittanu niin paljoa, ku ohjeessa käskettiin.

Toi maistu ihan sille Pirkan kaali-kurpitsa-salaatille...

Julkaisija:  Misan [ 2006-08-17 12:08:15 ]
Viestin otsikko: 

jahas, olit nopeampi, täytyy pitää mielessä tuo makeutus. Riippuu varmastikin myös porkkanoiden ja kaalin makeudesta.

Julkaisija:  Pupu77 [ 2006-08-17 12:24:25 ]
Viestin otsikko: 

Tulipa häntä mieleen, että onko tuo sokeri ihan välttämätöntä??? Nimittäin mun suulleni se ei oo mitenkään välttämätöntä. Melkein päinvastoin.

Siis vaikuttaako sokeri jotenkin tohon pehmenemiseen tai muuhun??

Julkaisija:  Misan [ 2006-08-17 12:41:32 ]
Viestin otsikko: 

Samaa mietin minäkin, vaikken mokomaa ole edes vielä tehnyt, mut varmaan kun tekee, maistaa ensin ilman ja sitten lisää maistellen jo´s on tarvis.

Julkaisija:  Pikku [ 2006-08-17 13:10:41 ]
Viestin otsikko: 

Sokeri ei ole välttämätöntä pehmenemisen kannalta. Kanntattaa tosin kaulia kaulimella niitä kaaleja ja porkkanoita sen jälkeen kun ne on suikaloinut. Minulla ei nyt tässä ole omaa ruoanvalmistuksen käsikirjaa, mutta jos jollain on se saatavilla niin siellä on aivan herkku cole slaw resepti. Niin ja tämä herkku on paranee vanhetessaan :wink:

Julkaisija:  Pupu77 [ 2006-08-17 13:35:13 ]
Viestin otsikko: 

Hyva kuulla, ettei sokeria tarvii.
Mulla ei ollu mitään nuijimiseen soveltuvaa köökkivälinenttä (en omista kaulinta), joten käytin nyrkkejä.... Se oli itse asiassa aika hauskaa...

Julkaisija:  Misan [ 2006-08-17 14:18:06 ]
Viestin otsikko: 

Hans Välimäen reseptisivulta nappasin tällaisen vaihtoehdon:

Coleslaw
2 porkkanaa raastettuna karkeasti
¼ valkokaalia raastettuna karkeasti
1 dl vettä
0,5 dl etikkaa
0,5 dl sokeria
suolaa
mustapippuria
laakerinlehti
1 valkosipulin kynsi
2 dl majoneesia

Keitä makuliemi ja yhdistä raasteisiin. Valuta ja yhdistä majoneesiin.

Tätäkin voisi kokeilla, mutta voi että kun joku tietäisi mistä ohjeesta tuo on peräisin tuo Tampereen Piazza Foodmarket- ravintolan ihana salaatti, vai onko se jotain valmista, epäilen.

Tein tuossa ruokaa odottamaan salaatin, ja ensi kerralla ainakin teen majoneesin ite, maistui liikaa läpi kruunumajo, lisäsin sen peittääkseni ranskankerman määrää.

Näköjänsä aihetta liipattu ennenkin:
http://karppaus.info/forum/viewtopic.ph ... +cole+slaw

Julkaisija:  Pikku [ 2006-08-18 12:18:33 ]
Viestin otsikko: 

en osaa sanoa, että tekeekö scandic itse colensa (epäilen), mutta saarioisilla on ainakin valmista kamaa keittiöille. En kylläkään tiedä saako sitä kaupasta...

Julkaisija:  Misan [ 2006-08-24 19:07:30 ]
Viestin otsikko: 

Tein uuden erän ensimmäisen ohjeen mukaan ja tällä kertaa laitoin kumpaakin, ranskankermaa ja majoneesia desin verran ja majoneesin tein tällä kertaa itse. Täytyy sanoa, että omatekoisella majoneesilla tuli paljon pehmeämpi koostumus salaatille.

Julkaisija:  Sokerina pohjalla [ 2006-08-24 19:54:02 ]
Viestin otsikko: 

Ei kaalta tatte nuijia, ainakaan minun mielestäni, jos raastamiseen käyttää esim. juustohöylää tai pienireikäistä raastinrautaa. Eli karkeus ratkaisee

Julkaisija:  petula [ 2006-08-27 12:43:44 ]
Viestin otsikko: 

-

Julkaisija:  mesimum [ 2007-01-18 18:48:21 ]
Viestin otsikko: 

Misan kirjoitti:
Hans Välimäen reseptisivulta nappasin tällaisen vaihtoehdon:

Coleslaw
2 porkkanaa raastettuna karkeasti
¼ valkokaalia raastettuna karkeasti
1 dl vettä
0,5 dl etikkaa
0,5 dl sokeria
suolaa
mustapippuria
laakerinlehti
1 valkosipulin kynsi
2 dl majoneesia

Keitä makuliemi ja yhdistä raasteisiin. Valuta ja yhdistä majoneesiin.


Tein tätä ohjetta mukaillen eilen sairaan hyvää coleslawia. Laitoin venäläistä majoa pari ruokalusikallista ja ranskankermaa pari ruokalusikallista ja jätin valkosipulan pois. Keitin liemen kattilassa kiehuvaksi heitin sekaan raasteet (kaali on helpointa raastaa juustuhöylällä) annoin pari minuuttia lillua kuumassa liemessä vähän käännellen, kaadoin turhat nesteet poies (kannattaa antaa jäähtyä hetkisen) ja lisäsin majon ja ranskankerman. Niin ja sokerin tilalta laitoin n.ruokalusikallisen hermestä, mutta olisi voinut jättää poiskin.

Julkaisija:  Gaston [ 2007-01-19 12:57:20 ]
Viestin otsikko: 

Laiskan miehen coleslaw:

Forssan Purjo-Kaalisalaattia 350g
Hapankaalia 500g

Huuhdo ja valuta (puristele) hapankaali.
Sekoita sekaan einessalaatti.

Maun mukaan voi lisätä mustapippuria, tabascoa, säilykepaprikaa, kapriksia, raejuustoa, vanhat tennissukat...

Syö.

Julkaisija:  Codyllac [ 2007-01-22 10:39:00 ]
Viestin otsikko: 

Coleslaw on ihanaa :smt051 !
Tein sitä kesällä kun meillä oli vieraita... Kaikki tarjottava oli karppia. Koko sakki kehui ruokia ja heidän mukaan läksi Heikkilän Hyvän olon keittokirjat :smt081 !

Julkaisija:  thimari [ 2007-01-22 11:38:05 ]
Viestin otsikko: 

Kiitos Misan! Tuolla Välimäen ohjeella saa nopeasti kovasta talvikaalista hyvän salaatin. Perinteisellä tyylillä se pitäisi valmistaa jo edellisenä päivänä, jotta kaali ehtii pehmentyä, mutta eipä tuota aina muista.

Julkaisija:  Karbureettori [ 2007-01-22 20:57:22 ]
Viestin otsikko: 

Jeah,

meillä on lähes jatkuvasti jonkinlaista Coleslawia.

Kannattaa raastaa sekaan myös varsiselleriä ja vahva sinappi tekee hyvää, ainakin jos seassa on makeutuksena myös porkkanaa.

Sokeria en ole koskaan kaivannut.

Julkaisija:  ruususka [ 2007-01-22 21:04:08 ]
Viestin otsikko: 

Miksi hapankaali pitää huuhdella?

Sivu 1/6 Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/