karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-03-29 08:06:07

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 114 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 4 5 6 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2011-07-24 19:26:50 
Poissa
juniorikarppi
juniorikarppi

Liittynyt: 2011-07-02 09:17:23
Viestit: 60
Paikkakunta: Stadi
Tää on ihan kaikkein helpoin ja 'paras' Coleslaw, nyt kun taas saa vetää majoneesiakin.

AINEKSET (6:lle)
500g puna- tai valkokaalia
3 porkkanaa
raasteena

KASTIKE
2 dl majoneesia
2 rkl omenaviinietikkaa
1 tl ruskeaa sokeria [voi hyvin jättää veks]
1 tl suolaa

Sekoita hyvin ja anna tekeytyä ainakin 3 tuntia viileässä.

_________________
Pitää tehdä sitä mistä tykkää.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-07-25 04:51:49 
Taas meikäläinen tuli vähän? viisaammaks. En ole aiemmin tiennyt,mitä tarkoittaa coleslaw. :D .Miksi ei käytetä suomenkieltä?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-07-25 07:50:38 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2007-04-24 22:48:51
Viestit: 1123
Paikkakunta: turku
Helpompi sanoa coleslaw kuin majoneesipohjainen kaalisalaatti... :lol:

_________________
Strategiset mitat: 166cm, 99kg -> 96.7kg -> 95.6kg -> 95.4kg
Uusi tuleminen: 99.7kg -> 98kg ->


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-07-25 08:39:06 
Leonidas kirjoitti:
Helpompi sanoa coleslaw kuin majoneesipohjainen kaalisalaatti... :lol:
Sanoo vaan: kaalisalaatti :?:


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-07-25 21:09:15 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2007-04-24 22:48:51
Viestit: 1123
Paikkakunta: turku
Kaalisalaatti on kaalisalaattia, coleslaw on nimenomaan mojopohjainen... Jos pyydät ravintolassa kaalisalaattia saat luultavasti suikaloitua kaalia, mutta kokit tietää mitä haluat kun pyydät coleslawta. Onko sun mielestä italiansalaatti sama juttu kuin makaronisalaatti? :mrgreen:

_________________
Strategiset mitat: 166cm, 99kg -> 96.7kg -> 95.6kg -> 95.4kg
Uusi tuleminen: 99.7kg -> 98kg ->


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-07-26 09:10:37 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-01-28 22:23:42
Viestit: 1363
Paikkakunta: Wherever I lay my ass
Leonidas kirjoitti:
Kaalisalaatti on kaalisalaattia, coleslaw on nimenomaan mojopohjainen... Jos pyydät ravintolassa kaalisalaattia saat luultavasti suikaloitua kaalia, mutta kokit tietää mitä haluat kun pyydät coleslawta. Onko sun mielestä italiansalaatti sama juttu kuin makaronisalaatti? :mrgreen:

Näin minustakii :) Ja tunnetaan ympäri mualiman tuolla nimellä.

_________________
"Elämä ei ole pelkkää juhlaa. Se on myös ruusuilla tanssimista."
-Karppausta maaliskuusta -05 lähtien.-


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-07-28 18:40:26 
Poissa
sitkeäsissi
sitkeäsissi

Liittynyt: 2004-10-27 19:08:15
Viestit: 2442
Mulla on tuo resepti, mihin tulee myös purjoa - ja aika paljon: 1kg kaalia, 300g porkkanaa, 300 g purjoa (10 annosta). Onko hyvää? Purjon määrä vähän askarruttaa. :-k

_________________
Jalokalat (karpit :) ) uivat vastavirtaan - roskakalat menevät virran mukana.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-07-28 18:43:02 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-02-17 15:17:29
Viestit: 697
musti kirjoitti:
Mulla on tuo resepti, mihin tulee myös purjoa - ja aika paljon: 1kg kaalia, 300g porkkanaa, 300 g purjoa (10 annosta). Onko hyvää? Purjon määrä vähän askarruttaa. :-k


Itse intouduin myös tämän ketjun luettuani tekemään coleslawta ja hyvvää tuli! Tein tämän hannanin reseptin mukaan:
1 kg valkokaalia suikaleina
2-3 porkkanaa raasteena
purjoa hienonnettuna painoltaa yhtä paljon kuin porkkanaa
kastike:
0,2 l majoneesia
0,1 l viinietikkaa
0,5 dl sokeria
1 tl yrtti- tai sellerisuolaa
valkopippuria
(smetanaa)

Mutta laitoin porkkanaa vähemmän ja REILUSTI purjoa. Hyvää tuli, oijoi =P~

_________________
Love. Peace. Serendipity.

Ruokapäikky: munkkis jahtaa ihannetta
Minimainos: iHerb-koodi -5$: ZAS599


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-07-28 19:41:57 
Poissa
vaelluskarppi
vaelluskarppi

Liittynyt: 2006-03-18 07:35:32
Viestit: 55976
Paikkakunta: Kerava
Vaikuttaa muuten hyvältä mutta onpa paljon sokeria. Tuota vois tehdä mutta ilman sokeria (maistuis muuten varmaan mun suuhun liian makealta)

_________________
Elämä on arvaamatonta, koska tahansa voi tapahtua jotain hyvää. Eeva Kilpi

Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme että kaikki käy hyvin. Mauno Koivisto


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-07-28 22:42:44 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-02-17 15:17:29
Viestit: 697
Kirrimirri kirjoitti:
Vaikuttaa muuten hyvältä mutta onpa paljon sokeria. Tuota vois tehdä mutta ilman sokeria (maistuis muuten varmaan mun suuhun liian makealta)


Jaa niin tosiaan. Unohtui sanoa, etten ollenkaan sokeria laittanut. Ihan hivenen steviaa majo/viinietikkamaustesekoituksen sekaan. Ja tosiaan sovelsin muutenkin, nyt kun aloin miettimään. Pistin puolet ja puolet majoa ja smetanaa ja sitten tuon viinietikan. Hyvä jakaa ohjeita, kun on faktat kunnossa. :lol:

_________________
Love. Peace. Serendipity.

Ruokapäikky: munkkis jahtaa ihannetta
Minimainos: iHerb-koodi -5$: ZAS599


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-07-29 13:57:43 
Poissa
Vastarannan karppi
Vastarannan karppi
Avatar

Liittynyt: 2004-08-19 09:11:38
Viestit: 7550
Paikkakunta: Ulvila
Kirrimirri kirjoitti:
Vaikuttaa muuten hyvältä mutta onpa paljon sokeria. Tuota vois tehdä mutta ilman sokeria (maistuis muuten varmaan mun suuhun liian makealta)

Mä teen oman coleslawini ainakin ihan ilman sokeria, allaolevan reseptin mukaan:

Puolikas kaali
3 porkkanaa
3 pientä sipulia, joista myös varsia mukaan
purkki tai puolitoista Kruunu-majoneesia.
mausteeksi oman maun mukaan sitruunamehua, suolaa ja mustapippuria

_________________
// Einomies - karppi, jo vuodesta 2004 -


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-08-21 19:52:03 
Poissa
sintti
sintti
Avatar

Liittynyt: 2011-08-15 21:14:20
Viestit: 32
Ihan sikahyvää, halusin kokeilla kun reseptin löysin karppaus -oppaasta. Päädyin kuitenkin tekemään aloitusviestin ohjeen mukaan (mikäli niissä jotain eroa on), paitsi jätin sokerin pois. Raasteetkin löytyivät valmiina... Nam nam. Jotain ehkä puuttui, voi olla että sokeri olisi juurikin korjannut sen majon happamuuden (tai jonkun? :roll:), mutta syötävän hyvää sellaisenaankin. Kokeilemalla selvinnee, miten tulisi vielä parempaa. Lopputulos kuitenkin se, että tulen varmasti tekemään tätä useasti.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-08-21 23:31:47 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-04-21 21:55:04
Viestit: 846
Paikkakunta: turku
Reseptit suunnilleen saman kaltaisia ja aina tulee hyvää. :P Nämä kesän ja syksynkin kaalit ovat vielä niin makeita ja mehukkaita,etteivät makeutusta kaipaa. Talvella voi lisätä makeutusta jos siltä tuntuu. Itse käytän kaalin ja porkkanan lisäksi juuriselleriä oikein hienoksi raastettuna joukossa.Sellaisen mandariinin kokoisen palasen verran.Enkä keitä etikkavesiä ja liota kaalia siinä,vaan teen oikeen ohkaiset raasteet; sekoitan ne hyvin. (porkkana ja selleri:raastinraudalla ja kaalin suikaloin juustohöylällä.) Jugurti /majoneesin lisään raasteen joukkoon ja hieman suolaa sekä muutaman tipan sitruunan mehua,mut varovaisesti. Suljen kulhon ja laitan sen tekeytymään jääkaappiin seuraavaan päivään. Helpompi tehdä näin. :wink: JK. majoneesin teen itse,saan paremman mitä kaupasta,mut siksi käytän juuri sitruunaa salaatissani.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-08-28 15:51:50 
Poissa
Voikarppi
Voikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-01-09 00:49:58
Viestit: 13637
Paikkakunta: Stadi
Ei ollenkaan sokeria. Ne porkkanat antavat sen riittävän makeuden.

_________________
“It's not the destination so much as the journey, they say.
~ Captain Jack Sparrow"


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-08-28 15:57:50 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-07-13 07:30:42
Viestit: 3045
Paikkakunta: Turku
Ei missään tapauksessa sokeria tai makeutusta!
Mä laitan kastikeosioon puolet majoneesia ja puolet erkkiä, sen lisäksi sitruunamehua. Ja mausteeksi vastajauhettuja musta- ja viherpippureita (roseeta kanssa jos on) ja jonkin verran suolaa. Mulla on valkokaalin lisäksi aina porkkanaa ja purjoa. Tää on niin parasta :)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-08-29 12:30:48 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-08-31 20:21:01
Viestit: 7651
Paikkakunta: Turku
Coleslaw on kyllä herkkua! Itse laitan soosiksi yleensä puolet majoa ja puolet turkkilaista/kreikkalaista jugurttia. Mausteeksi laitan yleensä vähän sinappia, pippuria, valkosipulia ja chiliä. Eräs hauska sovellus coleslaw:sta on laittaa porkkanan sijasta raastettua raakaa punajuurta.

_________________
"Experience is not what happens to you; it's what you do with what happens to you." - Aldous Huxley

Pölinöitä vol. 4 ja palstaunelmia

Oulaliina jolkottelee kohti puolikasta


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-10-31 22:44:01 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-04-21 21:55:04
Viestit: 846
Paikkakunta: turku
Siis nyt on Coleslaw taas tehtynä 2,5 litraa ja tuorekelmua painelin pintaa myöden suojaamaan kulhoa. Kulho jääkaappiin ja kaalisalaatti tekeytyy huomiseen :wink: . Saa rauhassa maut tasaantua,mulla kun on myös raastettua selleriä siinä mukana :smt054 . Mukulien matkassa taas kaikki kannelliset kulhot! :mrgreen:


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-11-01 07:20:35 
Poissa
Aurinkoinen
Aurinkoinen
Avatar

Liittynyt: 2010-08-13 07:57:34
Viestit: 9271
Paikkakunta: Siuntio
Suuren kulhollisen tein eilen aamulla, hyvää majoneesia löytyi Lidlistä, Duc De Coeur, dijonia itsessään, tavan sinappia
lisäsin hieman, illalla herkuttelin ja tänään meinaan lisää herkutella :D

_________________
Turha itkeä maahan kaatunutta maitoa ja miksi mennä merta edemmäksi kalaan.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-11-01 11:55:39 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2008-09-08 13:46:29
Viestit: 228
Pikacoleslaw

Kehittelijä: 5-vuotias tyttö

Ohje: Raasta kaalia tai porkkanaa tai kumpaakin ja lorauta joukkoon kermaa.


Kauhistuneena katsoin, että hyviä ruoka-aineksia pilaantuu, kun tyttönen kaatoi raasteeseen kermaa, mutta onneksi maistettiin: raaste oli kerman kanssa mehevää ja hyvää!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-11-01 16:45:56 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-04-21 21:55:04
Viestit: 846
Paikkakunta: turku
Pantoufle kirjoitti:
Pikacoleslaw

Kehittelijä: 5-vuotias tyttö

Ohje: Raasta kaalia tai porkkanaa tai kumpaakin ja lorauta joukkoon kermaa.


Kauhistuneena katsoin, että hyviä ruoka-aineksia pilaantuu, kun tyttönen kaatoi raasteeseen kermaa, mutta onneksi maistettiin: raaste oli kerman kanssa mehevää ja hyvää!

Mihinkä se siitä olis pilaantunut? Oishan sen voinu vaikka teflonpannulla kypsyttää ja käyttää lämmin salaattina kanan kanssa :P . Coleslawin voi tehdä niin monella kastikkeella: majoneesilla, kermaviilillä, smetanalla, kreikkalaisella/turkkilaisella jukurtilla tai vaikka kermalla; ja sitruunal maustettu tai hunajaviinietikalla. Kaali on vissiin aika pakollinen et siit tulee kaalisalaattia :roll: . Kaalin kanssa sit käytetään vähän mistä kukin pitää tai mitä kaapista/kellarista löytyy. :lol: Kuten: porkkanaa,palsternakkaa, omenaa, mukulaselleriä, purjoa tai ruohosipulia tai niistä jotakin mä ainakin olen käyttänyt lisäkkeenä ja makuna mukana. Mut yleensä kaalia,purjoa ja porkkanaa tai selleriä,on mun salaatini ja kastike on puolet majoneesia,toinen puoli smetanaa tai jukurttia. Ja reseptit vaan lisääntyy;nyt siis ihan naturel,kerman kera siitä saa, kaksin verroin parempaa! Kas kun ei ole ennakkoluuloja niin kokeilulla pärjää.....ja pitkälle! :-({|=


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 114 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 4 5 6 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 12 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)