karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-16 06:44:14

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 114 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 4 5 6 Seuraava
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-07-11 21:28:43 
Poissa
Karpisti
Karpisti
Avatar

Liittynyt: 2006-01-11 14:20:17
Viestit: 3407
Mielestäni parasta kaalisalaattia tulee nimenomaan varhaiskaalista. Siihen vaan majoa ja ripaus suolaa ja valmista on. Ei tartte pahoinpidellä niinkuin taviskaalia :) Tuop peksulisä kuulostaa erinomaiselta!

_________________
~Kiiruhda hitaasti~


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-07-12 19:01:39 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2007-06-09 14:36:02
Viestit: 285
Paikkakunta: Oulu
Ja vielä yks versio:

Sekoita 1tl Dijoninsinappia, 1tl mustapippuria, 4rkl viinietikkaa 3tl makeutusainetta, 200g majoa ja 2tl valkosipulirouhetta keskenään. Silppua sekaan kaali, omena, 2 porkkanaa ja punainen chilipalko. Sekoita :)

_________________
Kuva


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-07-24 14:18:52 
Poissa
Voikarppi
Voikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-01-09 00:49:58
Viestit: 13637
Paikkakunta: Stadi
Tää onnistu mulla muuten hyvin, mutta steviaa tuli liikaa. Stevia ei tähän ruokaan sovi!

_________________
“It's not the destination so much as the journey, they say.
~ Captain Jack Sparrow"


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-07-24 14:53:34 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2007-06-09 14:36:02
Viestit: 285
Paikkakunta: Oulu
rantaiso kirjoitti:
Tää onnistu mulla muuten hyvin, mutta steviaa tuli liikaa. Stevia ei tähän ruokaan sovi!


Jep, steviassa on se oma makunsa, eikä tuo pieni määrä hermesetasta vielä tapa :)

_________________
Kuva


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-07-29 18:50:32 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2005-05-12 10:39:23
Viestit: 544
Paikkakunta: Tampere
Hyvää tuli, mutta raekoko oli ehkä turhan pieni (sekä kaali että porkkana n. 2mm rakeena). Ensi kerralla en ehkä ole näin laiska ja tee tätä yleiskoneella, vaan suikaloin kaalin itse 8)


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-08-05 19:56:24 
Poissa
Voikarppi
Voikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-01-09 00:49:58
Viestit: 13637
Paikkakunta: Stadi
rantaiso kirjoitti:
Tää onnistu mulla muuten hyvin, mutta steviaa tuli liikaa. Stevia ei tähän ruokaan sovi!


Nyt mä tein lisää ja laitoin puol ruokalusikallista täysruokosokeria. Hyvää tuli! Söin heti jo puolet tuosta annoksesta. Seuraavaan satsiin taidan jättää sokerin kokonaan lisäämättä. Siitä porkkanasta tulee tarpeeksi makeutta.

_________________
“It's not the destination so much as the journey, they say.
~ Captain Jack Sparrow"


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-06-17 20:13:32 
Poissa
Leijona
Leijona
Avatar

Liittynyt: 2007-04-11 20:57:52
Viestit: 5885
Onko kukaan kokeillu coleslawta ilman majoa? Mieleeni tulee lähinnä smetanan, kermaviilin ja sinapin sekoitus majon sijaan. Mitäköhän muuta se kaipais, että sais tehtyä ilman kasviöljyjä? Noin käytännössä kysymykseni viittaa siihen kypsyykö (pehmeneekö) se kaali maitorasvassa samalla tavalla kuin rapsi-/rypsimajossa?

_________________
Cats are carnivores.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-06-18 06:40:36 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-01-21 09:44:07
Viestit: 733
Paikkakunta: Kaakkois-Suomi
Minä teen useinkin turkkilaiseen jugurttiin, eli periaatteessa korvaan majoneesin tuolla jugulla ja muuten normaalit höystöt soosiin.

En ole kyllä koskaan ajatellut, että se majoneesi jotenkin "kypsyttäisi" niitä kaaleja :shock:


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-06-18 09:36:46 
Poissa
kantiuntokarppi
kantiuntokarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-08-17 10:32:12
Viestit: 5031
Paikkakunta: Dukcsburg
patarouva kirjoitti:
Minä teen useinkin turkkilaiseen jugurttiin, eli periaatteessa korvaan majoneesin tuolla jugulla ja muuten normaalit höystöt soosiin. En ole kyllä koskaan ajatellut, että se majoneesi jotenkin "kypsyttäisi" niitä kaaleja :shock:

Turkkilaiseen juguun mäkin olen tuota tehnyt. Lisään lusikallisen etikkalientä kurkkupurkista ja ite puristettua sitruunan mehua saman verran. Muut mausteet vaihtelee sen mukaan mitä löytyy kaapista. En tiedä kauanko säilyisi, kun se on syöty jo parissa päivässä.

_________________
JEP


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-06-18 10:36:01 
Poissa
Leijona
Leijona
Avatar

Liittynyt: 2007-04-11 20:57:52
Viestit: 5885
Turkkilainen jugu. Mä jo ihmettelin että mihin sen käytän, mut sieltähän se vastaus tuli. Kiitos. Sehän on sen verran hapanta, että eiköhän siinä jonkinlainen reaktio ala hetimiten. Kannatti taas kysyä.

Kyllä mä oon kuvitellu, että majoneesissa oleva (viini)etikka kypsyttäisi tuota kaalia. Ikäänkuin aloittaa jo sen sulattamisen ennenkuin ehtii ees suuhun asti.

_________________
Cats are carnivores.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-08-19 06:50:19 
Poissa
Hullukarppi
Hullukarppi

Liittynyt: 2007-11-07 05:54:49
Viestit: 5522
Paikkakunta: Kirkkonummi
Pakko nostaa tää ketju kun kuola valuu pitkin lattiaa :lol:

_________________
Hullu se o, ei sen kaa voi olla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-08-19 13:31:24 
Poissa
Voikarppi
Voikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-01-09 00:49:58
Viestit: 13637
Paikkakunta: Stadi
Ootteko nuijinu sitä kaaliaraastetta? Miten ne muuten tekee Rossossa sen kaalisalaatin, kun se on mun mielestä ihan hyvää kaikessa yksinkertaisuudessaan.

_________________
“It's not the destination so much as the journey, they say.
~ Captain Jack Sparrow"


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-08-20 11:19:24 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2009-07-27 10:53:02
Viestit: 247
Paikkakunta: Turku
Hmm. Mulla olis nyt kaali ja porkkanoita jääkaapissa odottamassa ja ajattelin kokeilla jotain näistä resepteistä. Mutta kun en ole koskaan ollut mikään majoneesin ystävä (ennen kun en sitä edes saanut syödä niin nyt se paksu ja rasvainen koostumus vaatii taas vähän totuttelua..), niin en tiedä yhtään minkälainen majoneesi tähän sopis. Tai kun en edes ole koskaana aiemmin majoneesia kaupasta ostanut.. :D Viime viikolla ostin lantturanskisten takia jotain Herkkumajoneesia, mutta jotenkin en siitä hirveästi tykännyt.

Mitäs majoneesia suosittelisitte tähän? Voihan majoneesia vissiin tehdä itekkin mutta kun en oo sitäkään koskaan kokeillu. :D Niistä kyllä muistaisin lukeneeni jostain toisesta ketjusta, voispas sen etsiä.

_________________
Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-08-20 12:29:36 
Poissa
Hongshao liyu
Hongshao liyu
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:55:08
Viestit: 26133
Paikkakunta: Lohja/Helsinki
Olen viime aikoina käyttänyt Saarioisten Cesar-kastiketta. Anjoviksella ja valkosipulilla maustettua majoneesintapaista siis.

_________________
Karppaus kannattaa: Kymmenen vuotta virkeyttä ja painonhallintaa, ilman tarpeettomia ruokarajoitteita.

blogi: http://mirkankysymyksia.blogspot.com/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-08-20 17:38:04 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2009-07-27 10:53:02
Viestit: 247
Paikkakunta: Turku
Noniin, tein sitä salaattia. En jaksanut lähteä kauppaan joten tein siitä mitä kaapista löytyi eli suunnilleen näin:

400g kaalia
n. 4 porkkanaa (siinähän on vissiin jonkin verran enemmän hh:ta mutta en jaksa laskea kasviksista..)
pari rkl sitä Herkkumajoneesia
n. 1/2 dl rypsiöljyä
n. 1 tl hermesetasta
n. 1 rkl etikkaa
mustapippuria
suolaa
yrttimaustetta

Mies just maisto ja kysy että "olikos tämä Atrian vai Saarioisten"? :D Vitsillä kylläkin mutta aika samanmakusta tulee kun ne kaupan salaatit. Oli todella hyvää Kabanossin makkarapihvien (HH2,2) kanssa.:) Aion tehdä uudestaankin.

_________________
Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-07-24 19:26:50 
Poissa
juniorikarppi
juniorikarppi

Liittynyt: 2011-07-02 09:17:23
Viestit: 60
Paikkakunta: Stadi
Tää on ihan kaikkein helpoin ja 'paras' Coleslaw, nyt kun taas saa vetää majoneesiakin.

AINEKSET (6:lle)
500g puna- tai valkokaalia
3 porkkanaa
raasteena

KASTIKE
2 dl majoneesia
2 rkl omenaviinietikkaa
1 tl ruskeaa sokeria [voi hyvin jättää veks]
1 tl suolaa

Sekoita hyvin ja anna tekeytyä ainakin 3 tuntia viileässä.

_________________
Pitää tehdä sitä mistä tykkää.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-07-25 04:51:49 
Taas meikäläinen tuli vähän? viisaammaks. En ole aiemmin tiennyt,mitä tarkoittaa coleslaw. :D .Miksi ei käytetä suomenkieltä?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-07-25 07:50:38 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2007-04-24 22:48:51
Viestit: 1123
Paikkakunta: turku
Helpompi sanoa coleslaw kuin majoneesipohjainen kaalisalaatti... :lol:

_________________
Strategiset mitat: 166cm, 99kg -> 96.7kg -> 95.6kg -> 95.4kg
Uusi tuleminen: 99.7kg -> 98kg ->


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-07-25 08:39:06 
Leonidas kirjoitti:
Helpompi sanoa coleslaw kuin majoneesipohjainen kaalisalaatti... :lol:
Sanoo vaan: kaalisalaatti :?:


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-07-25 21:09:15 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2007-04-24 22:48:51
Viestit: 1123
Paikkakunta: turku
Kaalisalaatti on kaalisalaattia, coleslaw on nimenomaan mojopohjainen... Jos pyydät ravintolassa kaalisalaattia saat luultavasti suikaloitua kaalia, mutta kokit tietää mitä haluat kun pyydät coleslawta. Onko sun mielestä italiansalaatti sama juttu kuin makaronisalaatti? :mrgreen:

_________________
Strategiset mitat: 166cm, 99kg -> 96.7kg -> 95.6kg -> 95.4kg
Uusi tuleminen: 99.7kg -> 98kg ->


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 114 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 4 5 6 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 10 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)