Lisäisin tänne piimäjuusto-ohjeen. Tässä
Nyt HUUDAN ET KAIKKI HUOMAIS VARMASTI!!!!!
Eli tulee ihana piimäjuusto-repsu... Parempaa mitä kaupasta saa...
Ootteko valmiina?
- Kattila, siivilä, (harso jos haluaa), kulho, paino
- Nokare voita ja liru vettä
- Litra maitoa
- 2 prk kermaviiliä
- 3 kananmunaa
- Sotkota munat ja kermaviili valmiiksi.
_ katttila liedelle ja voi ja liru vettä kattilaan.
- Kun sulaneet, maito perään.
- kun maito pulpahtanut, kattila pois liedeltä.
- Laita joukkoon jo valmiiksi sekoitetut munat ja kermaviili.
- Hämmennä, älä vatkaa ja anna olla, eli ei enää sekoitella.
- Kattila takaisin liedelle ja kun on kiehahtanut, eli heraa ilmaantuu pinnalle ja pulpahtelee pari kertaa, pois liedeltä.
- Anna olla 30min.
- Ota siivilä (jos haluaa niin harson, ei pakollinen) ja siivilä kippoon.
- Kaada mössä varovaisesti siivilään ja laita päälle lautanen + paino.
Laita kylmää ja anna olla "yön yli".
Kumoa lautaselle, ripsota ihan pikkuisen suolaa pinnalle ja nauti.....
Luoja kun on hyvee ja puolikkaankin vois tehdä ettei tule syötyä liikaa.
Oivallinen vieminen kylään, jos vaan isäntäperhe piimäjuustosta pitävät...