karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-18 09:23:01

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 5 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2007-06-15 11:49:06 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11921
Paikkakunta: Päijät-Häme
Tätä juustoa söin aikanaan leivän päällä, jossain vaiheessa resepti katosi, mutta videoarkiston kaivuutöissä löytyi nauha 80-luvulta. Siellähän se piileskeli.

Pähkinäjuusto
1 kkp cashewpähkinöitä
1kkp auringonkukansiemeniä
3/4 kkp vettä
Tehosekoittimella tahnaksi. Mausteeksi esim: puristettu valkosipulinkynsi,persiljaa ja oreganoa tai muutama salvianlehti,pari kevätsipulia ja kuppiin juuston päälle silputtua kevätsipulinvartta. Jokainen voi tietysti käyttää omia lempimausteitaan.
Juusto laitetaan astiaan ja lämpimään paikkaan fermentoitumaan 4-6 tunniksi. Sopii erinomaisen hyvin lisäämään salaattiannokseen proteiineja ja aminohappoja. Fermentoiminen tekee juustosta helpommin sulavaa. Myöskin muut pähkinät käyvät tähän. Hiilareita,proteiineja ja rasvoja en ole vielä laskenut, saattaa olla ettei tätä laihduttaessa voi kilotolkulla syödä.
Tässä juustossa ei ole kuin yksi huono puoli ja se on se, että tähän tulee himo.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-06-15 12:25:20 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2006-12-23 17:55:25
Viestit: 274
Joo, näitä pähkinä-/siemenjuustoja voinee käytännössä tehdä mistä vain rasvaisista siemenistä (siemeniä ne on pähkinätkin), ja ovatkin hyviä.. vettäkään ei aina tarvitse, riippunee siitä kuinka kosteita siemenet ovat, tietysti..

Siitä en osaa sanoa tarvitseeko jotkut siemenet bakteereita lisäksi aluksi, jos nyt kovin hygieniseksi päätyy teko.. vai onko tuossa kyse entsymaattisesta happanemisesta? Jostakin olen tainnut tuommoisen termin kuulla.

Näitä voi myös hapattaa pidempään, kuinka happamasta nyt tykkää. Taitaa päteä myös sama asia kuin ainakin useimmissa muissa hapatettavissa tuotteissa että pidempi hapattaminen kylmemmässä tuottaa vähemmän kirpeän mutta aromikkaamman lopputuloksen. Siitä vain ne joilla on joku sopiva tila kokeilemaan..


Ylös
   
 Viestin otsikko: Saattapi tulla
ViestiLähetetty: 2007-06-15 15:52:38 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11921
Paikkakunta: Päijät-Häme
Peräti homejuustoa, jos pitkään hapattelee. Tarkoitus on vain saada entsyymitoiminta käyntiin että juustosta tulee paremmin sulavaa. Tämähän ei ole juustoa oikeasti, joten sitä ei tehdä juusto-ohjeiden mukaan.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-06-15 18:30:30 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2006-12-23 17:55:25
Viestit: 274
Noh, tuosta lienee sitten erilaisia mielipiteitä että hapatetaanko tällaisia maun takia vai jonkun muun.. vai kummankin. Mutta kumpikin onnistuu. Vai onko se joku muu edes hapatusta sitten.. niin lyhytaikaisena.

Puhtausasiat ovat tietysti yhtä tärkeitä tässä kuin muidenkin tuotteiden hapatuksessa, ellei sitten halua sitä homejuustoa.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Tätä juhannuksenakin
ViestiLähetetty: 2007-06-23 15:05:29 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11921
Paikkakunta: Päijät-Häme
Hyvää salaattia, kurkku- ja porkkanatikkuja, retiisiä, tomaattia, tuoreita herkkusieniä viipaleina, oliivia, hiukan oliiviöljyä kastikkeeksi ja pähkinäjuustoviipaleita punaviinin kera.Lihanhimoon vielä pippurissa pyöritellystä, tuoresuolatusta ja pakkasessa pidetystä, ohuiksi viipaleiksi leikatusta filestä(lehmä tai sika) muutama siivu. aah :)


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 5 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 16 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)