Minäkin sain sipulin ja tomaattipyreen kanssa hauduttamalla oikein hyvänmakuista ruokaa siitä pilalle harmaannuttamastani jauhelihasta.
Äitini opetti minua kerran paistamaan jauhelihaa. Kyseessä oli spagetti bolognaise, joka oli ainoa jauhelihapitoinen ruokalaji minun lapsuudessani. Voi olla, että äitini paistoi sen ihan oikein. Hän teki sen isossa rautapannussa ja muistan, kuinka lihasta sihisi vesihöyryt ulos, niin että pannun yläpuolelle muodostui oikein pilvi.
Mutta minä olen sen jälkeen paistanut jauhelihan tietämättäni aina väärin (vaikka katsoinkin ohjeet netistä) tajuamattani asiaa. Koska luulin, että jauhelihaa nyt ei vain voi käyttää muuhun kuin tomaattikastikkeeseen tai vihannesmuhennokseen, koska siinä on niin paha ominaismaku.
(Netissä kyllä sanottiin, että ala paista lihasta harmaata. Mutta pilalle paistettu lihahan on harmaata vain suhteessa oikein paistettuun. Jos ei ole koskaan nähnyt oikein paistettua jauhelihaa, on lähes mahdoton ymmärtää, että khakinvärinen liha on liian "harmaata".)
Mutta oikein paistettu jauheliha onkin niin hyvää, että sitä voi syödä vaikka sellaisenaan.
Siis oikeesti: olen karpannut 5 vuotta osaamatta paistaa jauhelihaa. Ilmankos elämäni n on ollut kovin hankalaa.